7 mai 2010

Din nou despre goarnele portocalii

Nu stiu daca ati observat aseara, dar pe mai toate posturile de stiri (sau nu) au fost imprastiate goarne portocalii, ca sa sustina masurile luate de Basescu: Pora, Culcer, Hurezeanu, Lazaroiu, Voinescu... Care mai de care mai "acoperiti", activati la comanda, gata sa-si umfle gusele proletar, aplaudand de zor Carmaciul. Doar Hoara lipsea de la Antena 3, retras din motive de uzura.

In buzunaras aveau toti biletelul pe care scria: "A inceput reforma!" si "Basescu a devenit liderul dreptei in Romania." De aici, da-i cu odele. Si da-i, si da-i... Hei-rup, hei-rup... Nu, sigur ca guvernul nu era pus in situatia DISPERATA sa ia aceste masuri. N-am inteles noi bine, de fapt. Pur si simplu Basescu s-a trezit ieri-noapte si si-a spus: "Gata, de azi, la ora 18:00, facem reforma! Modernizam Statul!"

Si, pentru ca nu am salvat nicio secventa video, iata cateva citate din goarnele presei scrise:

Dan Tapalaga prezinta ziua de ieri, 6 mai, ca pe o zi istorica: "Insusi Traian Basescu s-a reinventat greu, evoluand in timp si cu sincope de la stangismul afisat pe vremea cand era primar general, la un soi de ultra-liberalism agresiv, manifestat in discursul sau de joi, 5 mai. Lansad trecutul in urma si confuziile doctrinare generate de decizii guvernamentale contradictorii, PDL are acum sansa unei optiuni clare: sa ocupe intreg spatiul dreptei. Mai simplu, sa aiba grija de sectorul privat, sa produca bogatie si sa lase stangii grija redistribuirii si protectiei sociale."

Dupa acelasi biletel scrie si Madame Blogary: "Băsescu a parcurs un drum extraordinar, de la democratul care îl apostrofa pe Ciorbea în numele lui Roman, la șeful de stat care își pune întreaga greutate pe ceea ce ar trebui să fie cel mai amplu program de reformare a statului de după 1990. Poate că cei care mai aveau dubii că Băsescu de acum e altă persoană, mai ales scepticii din mediul de afaceri și corporatiștii, ar trebui să accepte evidența: Băsescu tocmai a devenit liderul dreptei din România."

Aceste goarne uita insa ca Basescu a rostit un cuvant 100% de stanga: SOLIDARITATE! A cerut poporului solidaritate. Un cuvant pe care un lider de dreapta nu-l rosteste niciodata, iar unul de stanga nu-l rosteste decat intr-o situatie dramatica, fara precedent. Si mai uita ceva aceste goarne jalnice: niciuna nu pomeneste niciun cuvintel despre marirea impozitelor. A, si inca ceva: cand a devenit Basescu asa un lider de dreapta? Acum, dupa ce si-a luat mandatul pacalind de-a valma pensionari si bugetari? Scutiti-ne!

11 comentarii:

Anonim spunea...

ODA MARETULUI CONDUCATOR

scade banu pan’ la vara,
va fi bine in tarisoara!
azi Basescu ne invata
cum se scuipa omu’-n fata!

a venit omu' gras si s-a asezat pe omu' slab. acum nu se lasa pana nu il aude strigand in delir pe amaratul ala stropsit: da, da, mai vreau, te rog, loveste-ma, omoara-ma, calca-ma in picioare, tu prea-maritule, tu inteleptule, tu viitorul nostru luminos!

asta da masochism pe aia 5 milioane de ne-ciuruiti!

Victor spunea...

Eu zic sa nu exageram. Ce o sa se intample? O sa mai mora ceva oameni, vor mai fi distruse numeroase familii.
Lilick, sa vedem si partea buna a lucrurilor: Videanu, Cocos, Paunescu.........etc...... vor face afaceri linistiti. Nu-si vor pierde jepanele, vilele si nici intr-un caz conturile. Pai am fi populisti si demagogi daca clevetim impotriva acestor corifei ai patriei.
Ca mai ajung cativa oameni in spitale sau direct in mormant... Au mai fost holere, ciume si mai grave.
Normal ar fi -in numele solidaritatii!- ca fiecare intelectual sa puna mana pe matura si sa lucreze gratuit in vilele maharilor si manelistilor. Si sa spuna saru'mana cand primesc o coaja de paine.
Nu mai scriu. Ard gazu' de pomana. Ma duc sa cumpar un mop. Si la lucru!

vali plesca spunea...

"solidaritate", in cazul de fata, e o ipocrizie, pentru ca nu am auzit sa se solidarizeze sugacii de la banul public, clientela politica, ministrii hamesiti, primarii hoti etc. e o ipocrizie pentru ca ascunde exact opusul: "va infundam pe voi ca sa scapam noi". ce e de stanga e faptul ca nu exista un plan coerent, ci doar o taiere la gramada. unde trebuia bisturiul, s-a folosit un topor neascutit de 20 de ani. sa n-aud de reforma. e doar o manifestare a incompetentei si delasarii.
ce e mai grav e altceva. daca tot se facea asta, trebuia facut, repet, cu un plan coerent al guvernului, de anul trecut, si nu ne mai imprumutam de la fmi. cu alte cuvinte pretul realegerii lui basescu a devenit foarte clar> 20 de miliarde de euro. plus dobanzile...
solidaritate si politici de dreapta in acelasi timp? sa dispara ministerele agriculturii, transporturilor, dezvoltarii, culturii, muncii, atributiile lor, reduse la minim, preluate la economie, iar restul atributiilor externalizate la asociatiile patronale. asta e masura de dreapta. solidaritatea e a celor din acele ministere, de la trepadusi la viperele partidului si de la curve incompetente la mogulii din frunte care, frumos, vor avea un salariu redus cu 100%

Victor spunea...

De o ora raspandesc pe facebook:

"Caderea Basiliei!"

Augustin Radescu spunea...

De ce lipsesc, din lista goarnelor, Tatoiu si Boda? Dar, mai ales, ce-i cu titanul din Gagesti? El inca nu s-a produs?

Anonim spunea...

Bun articol.Ca amator m-am uitat aseara la televiziuni si am vazut goarnele portocalii. A fost mortal noroc chior ca mi-am uitat pistolul la servici ca stricam toate televizoarele din casa.
Unele gorniste se mai inroseau dar unele in nesimtire lor crasa nu schitau nimic.Gosnistii au fost si mai duri mai ales ca au avut acompaniament si negativ cu R.Moraru de la mogulul bun

dramoleta spunea...

Măi oameni buni, ăsta e un dement periculos!
A hotărât singur, de nebun, soarta a milioane de oameni. Nicio o dezbatere publică, nici o discuţie cu sindicatele, cu partidele politice...nimic!
S-a întors Ceauşescu din mormânt!
Lilick, cei despre care vorbeşti sunt la fel de periculoşi ca şi el, dacă nu chiar mai rău.
Dacă nu ar fi existat "oameni graşi" ca ei, nu ar fi existat nici Băsescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Sigur. El a negociat singur cu FMI, el a luat singur toate deciziile, guvernul habar nu a avut. Ce sa mai zic de sindicate sau partide... Si mai e si dement. Insa trebuie atacate rau jigodiile care il sustin. Astea sunt cele mai periculoase, dar, Slava Domnului, usor de atacat.

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Solidaritate?! Mai degrabă sindrom Stockholm...

Liviu Jicman spunea...

Hoara a fost si el de data asta, la "6, vine presa", acolo nu risca prea mult. Era nevoie de mobilizat tot efectivul, indiferent de handicapuri.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu, merci mult. Chiar mi-a scapat.. :)) Deci au mobilizat toata gasca.