21 mai 2010

Regimul portocaliu se clatina, lovit de propria incompetenta

Lucian Anghel, economist-şef BCR, spunea recent: "Împrumutul guvernamental a ajuns deja la limita de sus a suportabilităţii. Reprezintă aproximativ 18% din total credite faţă de 2-3% cât era în 2008. Investitorii au devenit deja reticenţi la expunerile pe titluri emise de stat, iar guvernul ar putea ajunge în situaţia de a se împrumuta continuu doar pentru a achita dobânzi".

Deci cum ramane cu: "avem de platit 10 miliarde de euro, datorii lasate de guvernul din 2007-2008"? Va imaginati ce datorii o sa ne lase incompetentii astia portocalii?

Tot ca raspuns la aberatiile lui Basescu si ale lui Boc, Varujan Vosganian scrie pe blog: "In 2004 – 2008 am dublat veniturile bugetare si am dublat salariile. Trebuie sa iti dusmanesti mult tara sa poti crede ca, atunci cand veniturile bugetare se dubleaza si Romania intra in Uniunea Europeana, salariile nu trebuie sa creasca, de teama ca vor veni Boc si PD, s-o distruga. Noi ne-am respectat promisiunile, fara sa dam vina pe nimeni. Voi, in loc sa va faceti treaba la guvernare voastra, ati devenit, de un an si jumatate, experti in guvernarea liberala. Despre care spuneti, in frunte cu Traian Basescu, tot felul de gogomanii."

7 comentarii:

CIOLANUL PUTERII spunea...

Incapatanarea de a-si metine masurile de exteminare a celei mai mari parti a populatiei, dovedeste ca marlanul uraste poporul roman

Lilick Auftakt spunea...

Absolut. Nu cred ca se iubeste decat pe el.

Lilick Auftakt spunea...

Dar noi nu de iubirea lui avem nevoie...

Hendrix spunea...

Avem de-a face cu o uriasa MANIPULARE securistica pusa la cale de ba-secu si ,,interpretata'' de umil boc si toata shleahta portocalie. Si anul trecut era criza, dar atunci textele lor sunau asa: liberalii ne-au lasat un deficit bugetar de 5%; s-au cheltuit miliarde de euro la sfarsitul anului 2008! Deficitul bugetar fusese grevat in ultimul trimestru din 2008 de primele efecte ale crizei( venituri bugetare mai mici) si de sumele platite de liberali ca despagubiri( cam 1 miliard de euro). Miliardele de euro cheltuite in ultimul trimestru erau INVESTITII facute in mare parte in administratia locala.
Dementa portocaliilor a atins apogeul acum, cand se apropie dezastrul. Dupa un an 2009 in care au cheltuit in draci in vederea realegerii lui ba-secu, cand aveau loc saptamanal zeci de serbari campenesti portocalii. Au bagat economia in criza inca din aprilie 2009 prin introducerea impozitului forfetar si marirea altor impozite si taxe. N-au facut nimic pozitiv, nicio masura anticriza, NICIUNA!
Salariile acordate bugetarilor si cresterea pensiilor a fost in concordanta cu CRESTEREA ECONOMICA, cu cresterea PIB. Salariile in economia privata n-au crescut la fel? Ba da. Cresterea salariilor a dus implicit la cresterea pensiilor, punctul de pensie fiind direct legat de salariul mediu net pe economie, ajungand in octombrie 2008 la 45% din acel salariu mediu. Bugetul de asigurari sociale a avut tot timpul EXCEDENT, deci cresterile de pensii erau SUSTENABILE.
Cifrele nu mint niciodata, interpretarea lor poate fi MINCINOASA! Exact asta fac si pedeleprele acum. La cat fura pedeleprele acum chiar daca ne ocolea criza ei tot dezastru lasau in urma! Criza n-a facut decat sa arate halul de incompetenta al pedeleprelor, a aratat FURTUL din bani publici la care s-au pretat pedeleprele pe vremuri de criza. Concluzia: hotzul striga hotzii! Ha ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Matilda spunea...

Suntem datori pentru cel puţin trei decenii de acum încolo !
Nu numai că au jupuit ţara, dar i-au sfîşiat şi carnea, ca lupii hămesiţi.
Oare românii s-au trezit, sau numai jumătate ?

Anonim spunea...

Si celebrezi intoarcerea la putere a lui Iliescu, Nastase, Vanghelie, Mazare, Catalin Voicu....
La asa mari politicieni asa sustinatori.
Nu-s de necondamnat portocalii, dar nu se compara cu cei care 15 ani sunt responsabili de distrugerea tarii prin oferirea ei pe tava securistilor si nomenclaturistilor

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, despre ce vorbesti baiatule? Cine si ce celebreaza? Ai baut ceva?