31 mai 2010

Ion Diaconescu despre lustratie si despre perioada prin care trecem


Vorbim despre lustratie, despre anti-comunism... La 20 de ani de la caderea regimului comunist. Sa vedem insa ce spune unul dintre cei mai indreptatiti oameni sa vorbeasca pe subiectul asta: Ion Diaconescu.

"Bine că a venit şi această lege, dar a venit aşa de târziu (...). Ca valoare morală, după atâţia ani, vii tocmai acum, după douăzeci şi ceva de ani, să iei măsuri, după ce respectivii au fost preşedinţi, prim-miniştri, miniştri şi aşa mai departe. Vii acum, după douăzeci şi ceva de ani, să spui că vreme de cinci ani nu vor avea dreptul să ocupe o asemenea demnitate, pare niţel ridicol, dar, în sfârşit, decât nimic, e bine şi asta" -

Si despre perioada prin care trecem, cu tristete: "Ce se intampla acum ma duce cu gandul la anii cei mai drastici ai dictaturii comuniste, e la fel de rau ca in cea mai neagra perioada comunista." - Inpolitics. Daca Ion Diaconescu spune asa, nu cred ca cineva ne-ar mai putea convinge de contrariu. Si imi pare rau ca nu am putut sa le oferim, celor ca el, ultimii ani de viata asa cum meritau.

P.S. - Ieri, doamna Eugenia Diaconescu, sotia liderului PNTCD, s-a stins din viata. Dumnezeu s-o odihneasca in pace... Iar fruntasului taranist sa-i dea putere sa treaca si peste aceasta crunta incercare.

9 comentarii:

codeus spunea...

bonjour Lilick, esti bine?

Lilick Auftakt spunea...

Foarte! Ce face francezul nostru? :))

Adrian Calbajos spunea...

Buna ziua.
In primul rand condoleante sincere pentru dl.Diaconescu, care reprezinta un adevarat model uman si politic, in acelasi timp.
In ceea ce priveste Legea Lustratiei, aceasta este tardiva (trebuia data in 1990) si aplicata de catre oameni , cetateni romani, ce nu aveau tangente cu sistemul de dinainte de 1989.

Andrei Pop spunea...

E o mare bataie de joc sau o meschina strategie de a ramane la putere prin populism.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian

Sa-l lustreze Tismaneanu putin pe Iliescu, dupa ce atunci cand era presedinte l-a lins putin (mai mult) in fund. Hai sa ne batem joc si de asta.

@Andrei

Sigur ca da.

Hendrix spunea...

Are mare dreptate fostul lider taranist, mascarada facuta la repezeala de pedelepre nu poate fi judecata astfel. Legea este cinica, sfidatoare fata de cei cu adevarat vinovati, nu ofera nici macar o satisfactie morala celor care au patimit ca Diaconescu.
Legea este si o palma adusa tuturor celor care au facut puscarie politica pe timpul comunistilor, este o batjocura!
Ii doresc sincere condoleante pentru imensa pierdere si multa putere ca sa treaca si peste aceasta teribila incercare, poate ultima!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pai sigur ca nu le ofera nicio satisfactie morala. Insa le ofera ceva satisfactie materiala, probabil, unora.

Hendrix spunea...

@Lilick Satisfactie materiala ,,unora''? Ma tem ca n-am inteles prea bine ce-ai vrut sa spui! La cine te referi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Unora dintre cei care s-au zbatut acum sa iasa legea in forma asta ciuntita.