14 mai 2010

PDL : 50 de partide intr-unul singur


Ei, asta ne lipsea. Dupa ce ca avea o componenta veche, socialista, in partid, si inca o componenta liberala (gruparea Stolojan), iata ca PD vrea sa primeasca in sanul sau inca o doctrina: crestin-democratia. Ca urmare a unei serii de articole pe aceasta tema publicate in Revista 22 de Ioan Stanomir, Mihail Neamtu, Emil Boc, iata ca si ministrul de externe, Theodor Baconski, se pronunta, la randul sau, despre crestin democratie. "Avem un plan. Când spun «avem» nu folosesc pluralul Majestăţii. Mă refer la un grup de acţiune care există, este constituit", a spus actualul ministru de externe.

Baconski a spus că există într-un material publicat în Revista 22 nişte repere care afirmă o grupare. "Acest material a fost publicat în 100.000 de exemplare care vor ajunge în toate capilarităţile, mai ales în PDL, care este terenul pe care vrem să-l irigăm cu precădere. (…) Deci, vreau să ne fiţi alături, aşa cum şi eu v-am fost dumneavoastră şi ne-am susţinut reciproc, aplicând valorile creştin-democraţiei la scară foarte mică, interpersonală. Dar ele trebuie treptat, împreună cu liberalismul şi în cadrul acestui mare proiect de transformare, inclusiv calitativă şi doctrinară a PDL, trebuie aplicate la scară naţională. Vom încerca acest lucru"


Oricum, partidul, care se intituleaza azi PDL, avea deja de toate. Nu doar fosti comunisti si securisti resapati in social-democrati, nu doar tradatori liberali, ci si o importanta componenta nationalista. In partid convietuiesc armonios fosti PUNR-isti, ca Valeriu Tabara, fosti simpatizanti ai Partidului Romania Mare, membrii partidului lui Virgil Magureanu si indivizi cu tendinte fascistoide. Ce mai lipseste ? Poate doar cativa udemeristi ?

Acest partid-carcasa imi aduce aminte de tramvaiele de pe vremuri. In cabina era un vatman chior, taxatoarele din vagoane erau blonde si gurese, iar lumea dinauntru era extrem de pestrita. Si afara, pe tramvai, o reclama mare la un magazin celebru: “Victoria: 50 de magazine intr-unul singur”.

12 comentarii:

Anonim spunea...

domnul baconschi se dă singur în gât? cu ce bani au publicat reinventarea în 100.000 de exemplare? adica spune ca subventionează revista cu pricina de la buget? adică îşi rebranduiesc partidul pe bani publici în condiţiile în care le cer pensionarilor să se lase furaţi? multe multe bip-uri.

EPISTOLEpentruZEUS spunea...

asta e metoda pe care au brevetat-o ca sa atraga electoratul. membri cat mai pestriti pentru voturi cat mai pestrite.
tu chiar visai niscaiva ideologie prin bibilica astora?

Bibliotecaru spunea...

50 de partide...
dar nici o doctrină.

radu spunea...

Exceptional. Eu as compara partidul asta, scuze, frontul asta, cu o latrina pentru excrementele tuturor doctrinelor. Excremente morale, of course.

Teo Negura spunea...

Excelenta comparatia, Lilick. Mare pacat, cred ca se-nvarte Coposu in mormant, Dumnezeu sa-l ierte... Chiar nu se mai termina nicicum cu partidul asta gasca, infect?! Sa chemam deratizarea!...

Lilick Auftakt spunea...

Incearca si ei orice. Daca nu au tezaurul unei mosteniri istorice, incearca si ei ce a mai ramas. Aduna ramasite de unde apuca.

Crăciun Florin spunea...

Ți-am spus de ieri seară că mi-a plăcut materialul. Excelent. Și acum, „la muncă” !

Lilick Auftakt spunea...

Merci! :)

La munca si.... la revolutie! :))

Anonim spunea...

Perfecta imaginea Lilick!

Oamenii trebuie sa aiba si ei o doctrina, o linie...

Ai vazut filmul ala idiot "Mumia"? Iti aduci aminte de personajul libidinos, mic si pupincurist care ajunge fata in fata cu "monstrul". In momentul ala incepe sa se roage si scoate de sub haina o cruce, zicand cateva cuvinte despre Isus. Apoi scoate ceva cu Mahomed si vorbeste in araba, apoi cu Buda si vorbeste in chineza, apoi cu Shiva si vorbeste in indiana.

La final gaseste si o stea al lui David si se roaga in ebraica - moment in care monstrul recunoaste limba si zice: aaaaa.... limba sclavilor!

Exact asta e PD-ul acum. Si nu ma refer la monstru...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Haha! Nu stiam filmul. Dar exact asa e imaginea. Nu mai stiu ce sa incerce. :)

Anonim spunea...

Am auzit ca Traian Basescu are o fabrica de facut bacnote incepind de la 50 ron (100, 200, 300,...5000) A inchis insa productia si trebuie sa il fortam sa redeschida fabrica. Rferitor la bugetarii pe care ii deplinage Dna Zoe Pietre. Acum trei luni am depus actele pentru a repatria in Romania. EU am pus, eu n-am auzit! Ei vor insa salarii mari si spagi mari, Dna Zoe Petre este avocatul unie clase neproductive, rau intentionate, care doarme pe birourile natiunii. Ce placere sa aiba Basescu sa opresca producerea de ronshi? Nu inteleg cum naiba noi am ramas inca handicapati sa asteptam pere malaietze. Mai grav, suntem manilulati cu usurinta cu tot felul de minciuni mediatice. Ideea hocus-pocusului unor guvernanti care il stiu sa salveze o tara din criza este un tembelism in care numai Mirceoana si Crintonescu pot crede. Dupa ce am calatorit si lucrat prin toata lumea am invatat ca romanul are mari probleme de credibilitate si discplina. Trebuie o renastere masiva care sa ne scoata din ripa in care ne-au tras comunistii lui Ion Iliescu!
Nick N

Lilick Auftakt spunea...

@Nick

Nu prea se intelege mesajul tau. Sfarsitul seamana cu populistul: "sa facem totul, tovarasi"