5 mai 2010

Incompetenta, jaf si prostitutie politica

Zoe Petre afirma saptamana trecuta, la Clubul Bloggerilor Liberali, ca rezerva BNR la inceputul mandatului Constantinescu era putin peste 500 milioane dolari. Si totusi, atunci, pensiile s-au platit fara probleme. In dificilul an 1999, tot s-au gasit bani de pensii, desi rezervele BNR erau de circa 800 milioane de dolari, iar tara avea de rambursat in acel an circa 2,5 miliarde de dolari! Alaltaieri s-a anuntat ca rezerva BNR a depasit 32 miliarde de euro, cu tot cu rezerva de aur cifra atingand 35 miliarde de euro… Enorm! Dar nu sunt bani de pensii...

Numai citind si comparand aceste cifre ne dam seama de incompetenta celor care ne conduc. Dar va mai aduceti aminte cine era ministru de finante in perioada aceea? In cea mai neagra perioada prin care au trecut guvernele Romaniei... Nimeni altul decat Decebal Traian Remes. El, alaturi de Mugur Isarescu, ne-au salvat de la un posibil faliment. Situatia era cu mult mai rea decat acum. Atunci a fost adevarata criza. Remes, adica persoana pe care Traian Basescu a avut grija sa o indeparteze din politica, intr-o inscenare mizerabila (cum sa iei mita caltabosi cand familia are o ferma cu 2000 de porci?).

Cristian Tudor Popescu scrie astazi despre subminarea economiei nationale. Cred ca despre asta e vorba. Cum altfel se numeste ceea ce Traian Basescu si acolitii fac azi? Cum sa numim jaful fara precedent la care asistam? Jurnalistul ne aduce aminte ca, pentru acest motiv, Ceausescu a fost impuscat in decembrie '89. Corect! CTP se mai intreaba apoi de ce si-a mai dorit Basescu un al doilea mandat:

"Cât despre încrederea pe care o trezesc Traian Băsescu şi acoliţii lui… Mă întreb, nu ca ziarist, dar în modul cel mai omenesc cu putinţă, de ce a mai avut nevoie dl. Băsescu de al doilea mandat? Nu are niciun proiect, nicio gândire nouă, nu s-a schimbat cu o iotă faţă de mardeiaşul politic pe care îl ştim. A vrut doar să mai petreacă la Cotroceni încă 5 ani de combinageală şi încăierări politice sterpe?
N-am cerut niciodată demisia unui demnitar. Nu consider că e treaba ziaristului să facă asta. Amintesc doar faptul că dl. Băsescu, în campania prezidenţială de anul trecut, anunţase că dacă România intră în criză profundă, el nu mai candidează. A candidat, a câştigat, şi, la câteva luni după, România alunecă din ce în ce mai adânc în criză. Consecinţa logică a declaraţiei de anul trecut n-ar fi, deci, demisia?"


Aveti cumva senzatia ca Traian Basescu isi va da demisia? Cu bocii, udrele, voinestii si anastasele lui? In niciun caz. Si totusi, se apropie momentul cand va fi strans cu usa atat de rau incat va fi fortat sa reactioneze cumva, disperat. Ma intreb cum...

P.S. - "Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat miercuri la Antena 3 că poate ar trebui regândită formula de susţinere a acestui Guvern, în condiţiile în care sprijinul independenţilor este "volatil", el declarându-se un "fan" al reluării colaborării cu PNL." - Stiind relatiile dintre PNL si "aripa liberala" din PDL, va puteti imagina prostitutie politica mai scarboasa decat cea pe care o face acest individ? Pe mine inca ma socheaza ca un om (intelectual?) poate cobori atat de jos. Daca i-a dat Basescu ordin sa linga PNL-ul o si face...

19 comentarii:

Hendrix spunea...

Corecta pozitia lui CTP fata de securistul de la Anvers. Ticalosia basesciana este fara limite, la fel ca si jaful national practicat de pedelepre, la fel ca si lista infinita de minciuni basesciene.
Poate ca intr-o tara normala ba-secu ar trebui sa dea EXPLICATII. Sau sa-si dea demisia. Demisia? NICIODATA!!! Am spus-o si o mai repet: ba-secu este securist inca de pe vremea cand era student!!! Asa a ajuns sa fie rapid promovat pana la a fi seful agentiei Navrom din Anvers in 1987, cu aprobarea expresa a lenutzei ceausescu. El este un exponent al sistemului securisto-comunist care a jefiut tara asta si pe timpul lui ilici si pe timpul lui ba-secu. El este doar un PION al acestui sistem care a insfacat tara prin lovilutia din 89. Acesta este motivul pentru care demisia lui ba-secu este IMPOSIBILA.
Despre declaratiile unui jeg portocaliu precum Cotoi ce sa mai zic? Ma apuca voma instantaneu doar cand il vad! Sunt de parere ca n-are niciun rost sa-l bagam in seama pe acest nemernic, este bun doar pe post de laxativ!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pe post de laxativ am si pus aceasta declaratie dulcegaroasa a lui. Daca nu as stii ca e printre cei care urasc de moarte PNL... Dar stiu prea bine asta de cand scria la Cotidianul.

Hendrix spunea...

@Lilick Pe vremea cand edita fraze portocalii era doar scarbos. Poza in ,,independent'' dar nu ezita sa-i faca zilnic felatii lui ba-secu. Se pare ca ii place ,,meseria''!
Trebuie sa recunosc ca in acea perioada de trista amintire de la Coti cea mai mare repulsie mi-o provoca voma improscata de specimenul TRU. Avea un fel inimitabil de a-mi ridica tensiunea dupa primele doua-trei fraze. Acum, dupa disparitia sa din peisaj, parca aerul este mai respirabil, nu?
Are ba-secu un TALENT fantastic de a aduna in jurul sau cei mai perversi si ticalosi oameni, parca dupa si asemanarea sa. Este aproape o tortuta sa urmaresc ,,tonomatele'' portocalii, care mint dupa cum respira!

Lilick Auftakt spunea...

Dar, dar TRU ii deranja cu stilul lui si pe cei care voiau sa mimeze o atitudine neutra. A fost "marginalizat" si trimis In PE. Cine a mai auzit de el? Voinescu insa e deosebit de vocal. Era sa scriu... vomal. :))

Hendrix spunea...

@Lilick Stiu ca TRU a fost ,,marginalizat'' in PE. Mishteaux! Ca sa vezi cat de ieftin se vand curvele astea ,,masculine''! Unul pentru 7000 de euroi pe luna, altul pentru scaunul de deputat si deontolog ,,portocaliu'', reformator al pedeleprelor! Doamne, ce fauna!!!

joness spunea...

Nu sunt convins ca Voinescu are ordin de la Cotroceni. Daca ar reusi macar o indulcire a discursului PNL, sau macar sa mai fure 2-3-10 deputati sau un lider important, ar fi un castig important pentru el in interiorul PDL. Exista o speranta din directia aripii PLD-Cotroceni-intelectuali ca o alianta cu PNL le-ar da sansa sa echilibreze disputa interna cu vechea garda PD, pozand in "garantii" si "infaptuitorii" aliantei politice cu PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Joness

Curtea pe care pedelistii o fac liberalilor nu are decat un singur scop. Au nevoie de cineva pe care sa dea vina, la guvernare. Sa fim seriosi, nu exista un alt motiv pentru care.... sa ne iubeasca atat.

transildania spunea...

Sa intre liberalii acum la guvernare la cererea lui Voinescu?? Cea mai proasta gluma pe care am auzit-o vreodata.

Anonim spunea...

Twin-Peakse Caraş-Severin. * Bătălia abia începe ! * Amatorilor pedelachei de doi bani…

CEI CARE CRED ÎN DUMNEZEU, care au frică de Dumnezeu şi respectă OMUL, în normalitate, firesc, ar DEMISIONA !
Daaaar… unii precum : Băsescu, Boc, Udrea, Videanu… Frunzăverde, Ana Vasile… pe paliere, deh… cred în cine oare ? Cui slujesc ?
Faptele vorbesc şi se tot adună…
REŞIŢA – La ultima rectificare, Executivul a alocat cei mai mulţi bani pentru reabilitarea unor lăcaşuri de cult din Caraş-Severin.
Bani pentru lăcaşuri de cult… da, trebuie. Dar Dumnezeu a pus mai presus de Sine Omul şi NU a păcătuit ca voi, prăpădiţilor de doi bani ! Cred în Dumnezeu, pe voi NU dau doi bani ! Credibilitate zero. Respect… NU MERITAŢI !



http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/06/twin-peakse-caras-severin-batalia-abia-incepe-amatorilor-pedelachei-de-doi-bani/

vali plesca spunea...

e greu cu economia printre istorici si muzicieni... poate logica, macar, aia care spune ca un adevar incomplet e o minciuna. adevarul complet e ca nu exista legatura intre rezerva valutara si plata pensiilor, pe de o parte, iar daca vorbim de cifre, acum 12 ani, pib-ul romaniei era de 30 miliarde de dolari, bugetul de 10, salariul mediu de 60 de dolari, iar pensia de 25. e posibil sa ne intoarcem la nivelurile alea...
cat despre problemele lui ctp, doua lucruri> basescu vrea de la acest mandat acelasi lucru pe care il vrea orice politician: puterea. al doilea> ne putem intoarce la imitatii de procese a la targoviste, daca vrem sange numaidecat. problemna e ce se intampla dupa ce curge sangele lui basescu, pentru ca ar fi o intoarcere in dark age. a, si mai ceva: sa consideram, prin absurd, ca procesul de la targoviste a fost corect, dupa normele unui stat de drept. problema e ca economia era hipercentralizata.
cu alte cuvinte, ceea ce spune ctp suna bine pentru incrancenarea lui si a altora, dar suna si a dracului de fals si dogit.

Shadow spunea...

@vali

e tare greu cu economia e drept. Exista o legatura intre "rezerva valutara" si pensii, intre rezerva valutara si "dobanzile de pe piata", intre rezerva valutara si gradul de investitii straine in tara.

Ca sa te parafrazez fa o legatura intre, daca vrei adevar si nu bla bla, "puterea de cumparare" de atunci si valoarea pensiei, puterea de cumparare si "salariile minime" si medii, etc.
Situatia azi este mult mai buna decat pe vremea riscului intrarii in incapacitate de plata ca tara. Are o legatura perfecta cu dobanzile la care se putea imprumuta atunci statul roman si azi.

Si da da masura incompetentei totale a actualului guvern comparativ cu guvernele acelei perioade in gestiunea unei crize economice, incompetenta in gestiunea unei crize "sociale", incompetenta in a face cea mai mica "reforma" si nu joc de glezne.

Anonim spunea...

Lilick, problema mare e ca dintre toate, majoritatea sunt grenade cu fum si manipulari.

E super nasol si suntem anuntati ca vom muri. Apoi vine vestea ca matrozul ne-a salvat de la moarte.

Si toti traim fericiti mai departe ca nu am murit.

Dar tot super nasol.

Schimbarea e totala. De unde toata lumea e sucarita ca e super nasol, toti devin fericiti ca nu au murit...

Uite... tocmai acum e invocat Base cu "capacitatile sale superioare de negociere"...

Nu suna a ce zic eu mai sus?

nanu_mihai spunea...

pe mine ma enerveaza ca pe langa cosmarul pensiilor idiotii mai vor sa mareasca si taxa unica si tva-ul. deci, de la factura de mobil pana la ratele firmei, vom plati mai mult ca asa vrea boc, desi vrea sa ne imprumutam iar, deci oricum tot noi vom plati

Lilick Auftakt spunea...

@Plesca

Desigur ca nu exista o legatura directa intre rezerva valutara si plata pensiilor... Ce spun eu este ca Romania era atunci intr-o situatie mult mai grea decat acum. Poti sa intelegi asta? Confirmi, da?
PIB-ul Romaniei era de 50 miliarde dolari (scazand cu o treime fata de PIB-ul de circa 75 miliarde dolari din 1989) si nu de 30 miliarde dolari, cum spui tu.
Bugetul nu era de 10 miliarde, ci de vreo 20. Salariul mediu nu era 60 dolari ci cam 100-120. Si nici pensie medie de 25 de dolari n-am avut, ci cam 70. In rest esti exact in ceea ce priveste cifrele, n-am ce spune...! :))
Cat despre CTP lucrurile sunt clare... daca asta ai priceput tu din ce zice el... n-am ce-ti face... Oricum, are dreptate in ceea ce priveste executia lui Ceausescu.
Nea Nicu a facut in 20 de ani o datorie totala de 14 mliarde dolari, si de platit am platit 21 miliarde dolari, intre 1985 si 1989 (cu tot cu dobanzi). A facut, deci, aceste datorii in 20 de ani si le-a platit (am platit noi, de fapt) in 4 ani.
Acum situatia e asemanatoare, dar cumva pe dos. Intr-un an si jumatate guvernul Boc a dublat datoria externa a tarii, adica a facut la fel de multe imprumuturi externe cat toate guvernele postrevolutionare la un loc, de la guvernul Roman si Stolojan si pana la guvernul Tariceanu. Pentru acest an si jumatate de guvernare Boc vom plati in urmatorii 20 de ani...
Sa stii ca Ceausescu a facut mai putin, si tot a fost impuscat...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Asta e problema. Trebuie sa scapam de.. "salvator". Insa cei care cred in el sunt multi si saraci (si cu duhul)

Lilick Auftakt spunea...

@Nanu-Mihai

Eu ma bucur doar ca vor plati si idiotii care i-au votat.

vali plesca spunea...

shadow, lilick, eu spun ca e greu de facut comparatie (lilick, cifrele tale sunt gresite. nu spun doar ca ar contrazice realitatea de atunci, dar sunt in contradictie si intre ele: un buget de 20 de miliarde e imposibil la un pib de 50, atata vreme cat romania nu a avut niciodata buget mai mare de 33% din pib) guvernul actual este foarte prost. guvernele din acele vremuri sunt pe mana istoricilor. a face comparatii e, inca, deplasat, la rigoare, pentru ca e de comparat un fapt incheiat cu un proces in desfasurare. prostia si incompetenta actualei guvernari sunt comparabile cu anumite masuri a ceea ce intelege fiecare prin buna guvernare si prin ce fac alte guverne actuale in situatii comparabile. astea sunt niste precizari metodologice, nu niste prilejuri de dispute, de care sunt satul. doar asta am de spus.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Nu mai incerca sa te contrazici cu orice pret. Nu mai incerca sa faci pe desteptul in chestiuni nesemnificative, cand de fapt esti de acord cu mine.

agaX spunea...

lilick,
impuscarea lui bocsescu nu e o solutie. cred ca mult mai folositor ar fi, ca sa putem iesi din criza, sa-i dea vali plesca niste limbi de consolare.