10 mai 2010

Boc a cheltuit mai mult decat Tariceanu

"Platim datoriile lu Tariceanu" - auzim de ceva timp cum rasuna goarnele portocalii. Iata care este de fapt adevarul:

"Impactnews vă prezintă documentul privind structura datoriei guvernamentale, aşa cum este ea la zi. Documentul a fost prezentat la întâlnirea de la Cotroceni. Datoria făcută de actualul guvern în trei luni este cât cea făcută într-un an, de guvernul PDL-PSD. Între 2008 și 2009 datoria a crescut cu 8 miliarde, iar între ianuarie 2010 și martie 2010 cu 6 miliarde. La capitolul plăţi restanţe se observă că cele mai multe sunt cu o vechime între 30-90 de zile!

Până la începutul anului, datele acestea se puteau găsi, însoţite de topul firmelor către statul are datorii, pe siturile guvernamentale. De la începutul anului nu s-a mai publicat nimic.

La Cotroceni a fost prezentat acest document, dar încă de la o prima analiză se poate vedea că nu prea ţin argumentele privind vinovăţia altui guvern, decât Boc. Cele mai mari datorii au o vechime de între 30 de zile și 90 de zile şi însumează 1.1 miliarde lei noi.

Cele mai mari restanţe sunt de la bugetul de asigurări sociale, dar, din nou există o diferenţă enormă între 2008 şi 2010. În 2008 datoria era de 1,8 milioane, iar în 2010 erau 643 milioane!"
- Impact News

(Exista si un document pe care il puteti descarca)

Pentru a avea un tablou complet, cititi va rog la Varujan Vosganian "Cateva cifre despre mostenirea liberala a anilor 2007-2008."

13 comentarii:

Anonim spunea...

Misto!

Il preiau si eu si il postez maine.

Vreau sa cedeze cu nervii (sau macar cu ficatul).

Toc acum zilnic doar pe teme de forma asta.

Nu mai suport! Au intrecut orice masura, orice limita a bunului simt. Te mint in fata, stiu ca iti dai seama si continua cu zambetul pe buze.

Ori le plezneste fierea in ei din cauza presiunii ori se duc toate naibii si se trezesc oamenii. Dar bine nu le va fi indiferent ce!

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Sigur. Mint non-stop. Au furat mai rau ca oricine in astia 20 de ani si sunt si cei mai incapabili. Prostia, nemernicia si manelele la putere.

zincabeiu spunea...

Daca s-au legat si de pempersi, de copii, mai au un singur pas: sa profite si de morti.
Nu sunt liberala(dar s-ar putea sa ma fac !) dar pot sa recunosc cu sinceritate ca guvernarea Tariceanu a fost cea mai buna.Daca nu ne dubla Tariceanu pensiile acum eram ori in streang, ori la balamuc.

Anonim spunea...

Tariceanu a avut bani din veniturile tarii, Boc a cheltuit pe imprumut ca sa iasa marineru'.
Sper sa le stea micii si berea in gat celor care l-au votat. Desi sunt convins ca or sa ne dea noua in cap.

SemyazaAngel spunea...

Cel mai rau e ca majoritatea inca nu realizeaza ce fac astia acum pentru ca inca nu simt efectele.Sa ii vedem peste un an.Doamne de ce avem atatia prosti care i-au votat?????????

Starea NATIUNII spunea...

GRASU lui BASE

Video: Supararea Grasului si Slabului

No Comment ......
Prea suparat :(

Anonim spunea...

Ti-am zis Lilick ca si Politia e in mizerie?
Si toti faceti misto de ei dar si ei au sotii si copii acasa.

Anonim spunea...

Iarta-ma Lilick, chiar nu pot fi liberal intr-o tara corupta!
Intr-o societate cat de cat corecta as fi sustinut liberalismul dar in Romania? Nu pot sa ii las balta pe toti naivii din viata mea.
Desi...

Victor spunea...

Dragilor,
cred ca suntem lasati -cu inconstienta- in pragul unui razboi civil...
In momentul de fata falimentul este cea mai buna perspectiva.
Colapsul se propaga cu o viteza covarsitoare.

Victor spunea...

Suntem intre primii patru pe Google!
Daca tastati "Haos in....", va aparea:
Haos in deconcentrate
Haos in Grecia
Haos in Haiti
Haos in Bucuresti

Bravoooooooooooooooooooooooooooo!

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Acest fapt era uşor de văzut prin risipa de bani publici, nepotismul în angajare şi salarizare pe funcţii publice, gradul redus de colectare şi cel extrem de ridicat de îndatorare.

Chiar dacă noi puteam deduce foarte uşor dimensiunile şi autorii dezastrului, sunt date care trebuie popularizate.

Ovidiu Neagoe spunea...

Este impresionant cum oameni precum Basescu, Boc si cei din echipa lor, au fost votati, mentinandu-si retorica privind greaua mostenire.
Dar poate si mai ciudat, este felul in care se prezinta, de parca ar fi venit ieri din opozitie.
In mod normal, ar trebui sa fie taxati la urmatoarele alegeri. Cu toate astea, nu stiu de ce, dar cred ca nu va fi asa. Oamenii din tara noastra prefera sa uite repede, asa ca n-ar fi surprinzator ca PDL sa obtina scoruri bune la alegerile urmatoare.

Teo Negura spunea...

Lilick, avea Mihai Eminescu o vorba care suna asa: "Cifrele nu fac politica, dar cifrele vorbesc"... Ei, cifrele piticului vorbesc de la sine, nu trebuie decat sa-ti deschizi mintea si sa vrei sa le pricepi. Cu grija insa, ca sa eviti o criza de apoplexie...