29 mai 2010

Un nou referendum! Tara trece prin momente grele! Carmaciul are nevoie de Popor

Hai sa ne jucam putin. Sa ne folosim imaginatia. Atata timp cat articolul 53 a fost invocat, iar regimul Basescu a facut astfel un nou pas spre un regim autoritar, sa ne gandim ce urmeaza. Transildania sugereaza bine: un REFERENDUM. Da, da. Asta ar fi pasul firesc.

Mi-am amintit de referendumul propus de Ceausescu in noiembrie 1986. Eram eleva si am participat. Pentru prima data au fost solicitati si tinerii intre 15 si 18 ani sa-si expuna, chipurile, optiunea. Poate va mai amintiti acel referendum pentru reducerea cheltuielilor militare ale tarii cu 5%. Din cei peste 16 milioane de votanti s-au prezentat la urne 99,99%, iar procentul votului pentru propunerea Carmaciului a fost de 100%!!! E adevarat, cand am votat (nu in vreo cabina, ci la scoala, pe o catedra, in fata colegilor), rubrica cu NU era acoperita. Nu de alta, dar nu care cumva sa gresim.:D

In astfel de momente grele pentru tara, marii conducatori au cerut intotdeuna "sprijinul" poporului. Cuza, dupa o lovitura de stat, ca s-o ratifice. Carol al II-lea, dupa ce a demis Guvernul Iorga, pentru a se vota o noue Constitutie ce consfintea dictatura regala si partidul unic. Antonescu, care printr-unul din referendumuri a legitimat preluarea puterii de catre el si abdicarea fortata a lui Carol al II-lea.

Criza prin care trecem i-ar da "dreptul" lui Basescu sa apeleze iar la popor (mai exact Popor, ca in titlu... ), pentru a-i da puteri sporite, in contextul situatiei grele cu care se confrunta tara. Ei bine, cum ar suna textul unui referendum acum? Va provoc! Andrei Pop scrie la Transildania ca ar putea fi, simplu, textul unei manele: "Hai Basescu la putere
Scapa tara de lichele..." Intrebarea sa fie: "Vrei?" Iar raspunsul(unic): "Sigur ca da!" Optiunea NU trebuie eliminata total. Sa fim seriosi: cine nu ar vrea sa scapam de lichele?

Mai aveti variante? :D Sa ne ajutam Carmaciul! (Si pe Sebastian Lazaroiu...)

12 comentarii:

Wilkins Micawber spunea...

Daca e sa ne jucam in strigaturi, am alta:

Basescu - demisia
Scapa tara de-o lichea!

Nu de alta, dar e stupid sa crezi ca poti scapa simultan de toate lichelele, ajunge una si buna in prima instanta. Pardon, nu neaparat stupid, poti fi si votant al lui Basescu, e cam tot aia :)

Pro DOC spunea...

Cancerul din spatele cifrelor oficiale

Sa ne uitam la cifrele oficiale, fiindca ele ne arata, fara parti-pris-uri, unde se ascunde "cancerul din bugetul de stat al Romaniei":

Datoria publica

Sub guvernul Tariceanu 2, datoria publica a statului a fost de 12 la suta din PIB, in 2007, si de 13 la suta din PIB, in 2008.

In 2009, guvernul Boc a reusit sa ridice datoria publica la 24 la suta din PIB! Si aceasta dublare s-a produs fara ca BUB (Basescu - Udrea - Boc) sa mareasca pensiile si fara sa faca investitiile promise. Si, nota bene!, asta s-a intamplat in timp ce Boc repeta ca pe o mantra ca va taia drastic din cheltuieli, ca sa mai dreaga din risipa facuta de Tariceanu 2.

Deficitul bugetar

In 2007, deficitul bugetar al Romaniei a fost de 2,5 la suta si, respectiv de 5,4 la suta in 2008, acesta fiind mult hulitul deficit lasat de Tariceanu 2.

In 2009, deficitul bugetar - pe care Boc si l-a lasat, pe şestache, lui insusi - a fost de 8,3 la suta, lucru aflat de abia zilele astea, fiindca Boc, pana in ultima clipa, a minitit si FMI-ul ca deficitul ar fi sarit doar cu putin peste 7 procente. Si asta in timp ce Pogea se tot impauna cu ambitia absurda de-a nu depasi imposibilul prag de 3 procente.

Si fiindca pentru 2010 se prefigura un deficit de peste 9 procente, constitutionalistul Boc a hotarat sa rechizitioneze, partial, pensiile si salariile bugetarilor.

Toate datele de mai sus au fost furnizate de Adrian Vasilescu, intr-o interventie la B1 TV.


Ei pe ei mostenindu-se…

De observat ca BUB ( Basescu - Udrea -Boc), plus toata camarila oranj au contraperformat intr-un asemenea hal in perioada cuprinsa intre decembrie 2008 si sfarsitul lui mai 2010, adica in 18 luni, in timp ce cabinetul Tariceanu 2 a guvernat intre inceputul lui aprilie 2007 si inceputul lui decembrie 2008, adica vreo 20 de luni.

Dupa 18 luni de guvernare echivalabila prin efecte cu "o calamitate naturala" ori cu "un sinistru deosebit de grav", BUB-ul ( Basescu-Udrea-Boc) inca invoca drept scuza mostenirea liberala si apeleaza abuziv, dictatorial, la art. 53 din Constituie, restrangandu-ne exercitiul unor drepturi si libertati, pentru a se proteja ei insisi de consecintele propriei lor iresponsabilitati politice.

Si Europa ignorand-o

Si nu ma refer la Europa intreaga, ci strict la tarile cele mai afectate de criza, din asa-numitul grup PIGS.

Portugalia a taiat 5 procente din salariile politicienilor si ale angajatilor din sectorul public si a mărit taxele, anuland si cateva proiecte majore de investitii.

Italia, (cu un guvern de dreapta, nota bene!) va scadea salariile GUVERNANATILOR si ale salariatilor cu venituri mari, va limita angajarile la stat la doar 20 de procente din posturile ce vor deveni vacante in perioada 2011-2013. Pensionabilii din a doua jumatate a anului 2011 vor fi nevoiti sa lucreze sase luni in plus. "Nu vom baga mana in buzunarele italienilor" a devenit mesajul de criza al guvernului Berlusconi.
Pentru reducerea evaziunii fiscale, executivul italian interzice utilizarea de fonduri cash in tranzactii mai mari de 5.000 de euro.
Sindicatele italiene au anuntat că vor sprijini masurile de austeritate, atata timp cat nu ele afecteaza paturile cele mai sarace ale populatiei.

Sub imperiul crizei economice, Grecia ingheata - nu reduce! pensiile timp de trei ani si mareste vaerta de pensionare la… 56 de ani! A mai inghetat si salariile din sectorul public si beneficiile pentru pensionari angajatii la stat, inclusiv un bonus de doua luni de salariu.

Spania a redus cu 5 procente salariile functionarilor publici si a blocat alte plati pana in 2011, anuland astfel unele proiecte publice.

Anonim spunea...

Sunt curios cand va iesi plangand la televizor, acuzand poporul roman ca el i-a vrut binele dar... e singur impotriva tuturor.
Omul asta are probleme grave de personalitate, se crede un fel de Mesia care daca nu e apreciat pleaca sa vanture marile.
Ce imagine romantica si ipocrita!

Ceea ce prevezi tu aici e un scenariu mai mult decat posibil.

Anonim spunea...

Ţi-am trimis şi buletinul de vot, pa FB.
Poate-l anexezi, să ştie omu' unde pune ştampila.
Dacă mai apucă!
Nu cetăţeanul, chiombu'!

Adrian Stoica spunea...

Carmaciul are nevoie de un nou popor. Asta nu se ridica la nivelul lui ...

Vania spunea...

În 1986, eu am fost ăla 0,01% care nu s-a dus la referendum...

Crăciun Florin spunea...

Un referendum acum pe tema măsurilor propuse de ... hai să-i spunem Guvernul Băsescu-Boc-Udrea ? Ar fi ceva dacă ar fi posibil. Pixul este la Băsescu ! Dar nu are interes. Ca atare, nu este posibil. Rămâne doar o propunere.

Și apoi, după cum se vede, Băsescu este convins că este suficient să gândească el, restul trebuie „să lucreze”. România a devenit „firma” S.C. BĂSESCU S.A.

Anonim spunea...

Ce bine ca avem o Constitutie care cere prezenta 50% + 1 pentru validare, nu?

Ce nasol ca se poate fura ca in codru la vot in tara asta, nu?

Ce nasol ca PSD-ul si PNL-ul nu fac eforturi pentru rezolvarea macar a cazurilor de furt demascate la ultimele alegeri...

Sa nu uitam de cei din ce in ce mai multi care viseaza la patratelul de vot pe care scrie "nu-l vreau pe niciunul".

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Hmmm.. ai dreptate!

lucian burjuiul spunea...

@Crăciun Florin
Pardon, nu e SA. Nu se risca nimeni cu asa ceva. Cel mult srl.

Laura spunea...

Democratie populara... asta e denumirea corecta a regimului, nu?
http://liberaholic.wordpress.com

Lilick Auftakt spunea...

Felicitari, Laura. Mi-a placut textul tau. :)