30 dec. 2008

2006 - “Bellagio fountains for Mr. Oprescu”











De la o vreme patru personaje politice se agita, se intrec chiar, sa distreze populatia Bucurestiului. Oprescu, Prigoana, Vanghelie si Elena Udrea. Recorduri mondiale, manele si petreceri la Casa Poporului, clasicele vanghelioane, dar si unele noi sub patronajul Elenei Udrea, sunt doar cateva evenimente care anunta nu neaparat o schimbare de an imbracata in poleiala kitschoasa, ci sunt semnale pentru o mai lunga perioada de dezmat populist. Pentru ca ceva imi spune ca acest circ va continua si se va amplifica apocaliptic. Si asta exact in timpul in care pe toate canalele de stiri ni se anunta criza, ca un monstru ce bate la usa, sau deja doarme in camera de alaturi.
Daca stam sa analizam cele patru personaje pe care le-am pomenit mai sus ne putem da seama ca acestea seamana. Fiecare dintre ei vrea sa socheze, sa joace un rol mai mult sau mai putin principal in telenovela pe care o traim zi de zi si al carei personaj principal ramane Traian Basescu. Pe locurile lasate libere de defunctii Becali si Vadim se inghesuie sa se aseze alte personaje populiste, la fel de periculoase, chit ca o parte dintre ei par a avea rolul de a-i intari imaginea presedintelui, iar alta parte de a i-o submina. Sau..cine stie? Orice ne poate surprinde.
Ma voi opri acum la Sorin Oprescu. I se spune “doctorul” sau “felcerul” si pana acum s-a remarcat in primul rand prin grandomanie. “Autostrada suspendata”, “cei mai multi mosi”, “cel mai lung carnat”, “cel mai greu tort”, “cea mai faimoasa fantana din Europa”, ba chiar si “cel mai devastator cutremur” sunt etichete pe care doctorul din fruntea PMB se agita sa si le atarne de halat. Asta pentru a fi el insusi primarul “cel mai”. Se lauda cu cei mai multi prieteni, cu cei mai multi politicieni pe care ii cunoaste “si pe interior” si, cu mici exceptii, niciun politician nu a avut curajul sa il infrunte. Nici macar Traian Basescu care de ziua lui ii trimitea curtenitor un buchet de trandafiri. Ca sa nu spun de Vasile Blaga, contracandidatul lui de la alegerile locale, care, in ciuda sumelor imense pe care le-a inghitit in campanie, s-a remarcat ca “buldogul mut”. Lui Sorin Oprescu zici ca i s-a deschis o cale libera spre mai departe, eventual spre o candidatura la prezidentiale, si ca totul e premeditat. In jurul lui misuna atat oameni din PSD cat si din PNL sau PD-L. Pentru care dintre aceste partide va juca un rol la anul ramane de vazut, pentru ca in ceea ce il priveste momentan nimic nu e batut in cuie. In aceste momente “se construieste”. Si “se va vinde”.
Iar aceasta constructie a inceput mult mai demult. Apropo…cunoasteti proiectul “fantana muzicala”. Primaria Capitalei intentiona sa cheltuiasca 8,68 milioane de euro din bugetul local, pentru construirea unei fantani arteziene muzicale in parcul Herastrau. Stiti insa de cand are Sorin Oprescu acest proiect? O „urma” pe you tube ne ajuta sa aflam ca acest proiect il avea inca din 2006. Cineva a postat special „for Mr. Oprescu” un filmulet cu o fantana Bellagio. Pentru ce sa fi postat acum doi ani pe internet un filmulet cu o fantana despre care Oprescu a vorbit de-abia acum cateva luni prima data? Ca nu cred ca si-o facea nici in curtea casei nici in fata vreunui spital. Nu e ciudat?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-mi spargi mie scripca-n cap( :)) daca dupa Congres(e), cand se va scoate ghipsul, nu vine Doctorul sa scoata si tija (dupa anestezia locala cu carnati si tort). Doar terapia recuperatorie s-o asigure, culant cum il stim, nea Costache (Dinu Paturica). Dar, mai stii, Doctorul mai este cerut si la celalalt salon , la Geriatrie , acolo Bunica(Ilici) necesita un Cadru sa mearga mai departe...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Dar ce, pentru Basescu nu ar fi bun pe post de.."rau mare"?

Anonim spunea...

Partidele sunt TOATE varza acum, inca nu s-au dumirit unii cum merg treburile, vor trage insa din rasputeri la alegerile europarlamentare, pentru ,,fata''. Raul daca va fi il ducem noi.

Anonim spunea...

Doctorul si-a facut o ambitie la faza cu primaria. Restul cu presedintia sunt gogtitze oranj.Omului ii e bine unde e si sansele (o stie bine) sunt minime acum cand Bazeus are partid prezidential de 70% .
Decat un marinar beat mai bine un doctor smecher

Anonim spunea...

Nimic nu-i intamplator.

Toate mediatizarea persoanelor publice, este facuta dupa un plan pe termen lung. Unii trec prin posturi guvernamentale sau regi, pentru a fi pregatiti ca specailisti la momentul lansarii in politica.

Sistemul promoveaza si mediatizeaza "garda" de maine. Pe noi ar trebui sa ne intereseze ce masuri sa le cerem, ca sa limitam abuzurile si coruptia.

Spre exemplu daca am cere politicinilor, ca la parchete procurorii sa primeasca un salariu minim pe economie la carea sa se adauge sporuri functie de numarul si dificultatea dosarelor castigate in instanta, si cei care in sase luni nu au castigat mai mult decat salariu minim sa fie concediati pentru ineficienta, cu siguranta nu ar mai fi atatea NUP-uri si cazuri pierdute de catre parchet.

Cu astfel de masuri coruptii si incompetentii nu ar putea sa abuzeze sau sa se mentina in functii.

Marius Mina spunea...

desi l-am sustinut fara rezerve pe Oprescu , raman la pararea ca individul nu este independent decat de ceea ce se intampla azi in Bucurestiul cangrenat de mafie si poluare.Misiunea lui Oparescu a fost sa bage Bucurestiul in carte arecordurilor ..in rest ne baga pe fiecare pe unde ne-a convenit sa venim pe lumea asta.Cred ca o lege care sa impuna controlul psihologic si psihiatric inaintea depunerii oricarui fel de candidatura pentru functii publice este mai mult decat necesara.Avem de a face cu o gaska de virusati psihic , de la Cotroceni la Palatul Victoria si de ce nu Primaria Bucurestilor.
Carnati si torturi, Mos Craciuni cu fuste scurte si tot tacamul pe "Corabia Nebunilor"

agaX spunea...

"desi l-am sustinut fara rezerve pe Oprescu" --> asta da inceput de comentariu ce te face sa-ti inghete sira spinarii ...

incep sa cred ca nevasta lui bogdan olteanu a fost impotriva, ca altfel e imposibil de inteles, chiar daca oprescu s-ar opune din toate bisturiele globalizarii

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu-mi aduc aminte ca Marius sa-l fi sustinut pe Oprescu. Din contra. :))Stiu ca l-a sustinut pe Orban.

agaX spunea...

sigur ca da, lilick ... si partidul national liberal, parca ...

Marius Mina spunea...

In turul doi , doar nu era sa-l sustin pe Bleaga..n-asa?
orice era mai bun decat pedeleaua.
Asta e , ce-si face omul cu mana lui Oprescu se numeste.

@Agax erai inghetat de mult dar nu cred ca ti-ai dat zeama ...pina azi

Marius Mina spunea...

taicule Agax, eu sustin pe cine vreau, cand vreau, nu-s membru PNl si nici obligatii n-am fata de ei.Daca vreau ii votez daca nu, le dau degetul mijlociu.
Am fost si raman crestin democrat.Sper ca PNL sa se curete de jigodiile care l-au tocat din interior , Bogdan Olteanu e unul dintre ei..;-)

agaX spunea...

mina,
ca de obicei, promovezi un dialog ca la barbier ... scurt, dar bogat semantic ca crocodilul in mitocondrii