6 dec. 2008

Traian Basescu - comunicarea non-verbala

Am selectat de pe site-ul presedintiei, din pozele facute de Sorin Lupsa si expuse, imaginea presedintelui surprinsa in cele 4 intalniri, cu cele 4 partide venite la negocieri: UDMR, PNL, PSD si PD-L
Sa analizam putin pozitia corpului si a mainilor, care poate spune multe despre deschiderea presedintelui catre negociere si nu numai.










CU UDMR: In aceasta poza, presedintele tine corpul aplecat in fata. Specialistii spun ca pozitia corpului aplecata in fata cu masura, poate face minuni la un interviu de job, la un curs sau la o sedinta, sugerandu-i interlocutorului ca esti interesat de ceea ce are acesta de spus. Este mai mult decat clara aceasta deschidere a lui Traian Basescu fata de maghiari pe care se pare ca i-a vrajit in discutia avuta. Deschidere spre negociere, intelegere, dorinta de colaborare. Ce mai..curte nebuna. Si daca ne uitam si la culoarea cravatei...










Cu PNL: In a doua poza, unde presedintele e surprins in discutiile avute cu liberalii, atitudinea e complet diferita. Tot de la specialisti aflam ca pozitia corpului lasata pe spate, sprijinita de spatarul scaunului, poate sugera, din contra, dezinteres, atitudine refractara fata de ceea ce are de spus interlocutorul.
As mai sesiza chiar o anumita iritare, plictiseala, daca nu chiar enervare, pe care presedintele nu si-o poate retine in atitudine. Si nu doar el. Pana si consilierul Lazaroiu pare ca doarme, neprezentand niciun interes fata de liberali.












Cu PSD: A treia poza, cea cu pesedistii, e foarte interesanta. Presedintele nu pare a avea nici o atitudine extrem de deschisa, dar nici una refractara. Basescu pare aici ca isi freaca mainile, ca ar incera sa se joace putin, dar e vizibil interesat de ceea ce ii spun pesedistii si ramane serios. As remarca o usoara incordare.













Cu PDL: Cu pedelistii e cel mai destins. Sta relaxat, lasat usor pe spate, bratele au o cadere lejera, iar zambetul de parinte intelegator e mai mult decat semnificativ.

Ce va mai transmite non-verbal Basescu in cele 4 ipostaze?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Poza 1 : Igen, mai stati capre o tura.
Poza 2 : premier? canci !
Poza 3 : hai ba nu ma mai plictisiti.
Poza 4 : mai repede ca ma arde pe gat...

Anonim spunea...

Foto 1: V-am tras-o si de data asta! O sa va prindeti voi intr-un tirziu ca e "fara vaselina"... Mie personal nu-mi prea place sa ma spurc cu niste lifte ca voi, dar de data asta va sparg in "doi solutii imorale". Cel putin...

Foto 2: M..e, fraiere Tartoriceanu! Ce p..a mea, nu vezi ca sunt alt om?! Cel mai bun, cel mai frumos, cel mai intelept! O trimit pe Nutzi sa te convinga, cum i-a convins si pe fraierii aia din PPE! Ba, Norico, ce bine imi pare ca ti-am distrus cariera, oligarha naibii! Vroiai postul lui Nutzi a mea, urito???

Foto 3: 'Tui mortii masii! P-astia nu i-am fragezit destul cu DNA! Il sun pe Morar sa mai inventeze niste articole noi in codul penal!

Foto 4: Minca-i-ar tatucu' pe ei, ce ascultatori sunt! Si ce convingatori la prostime, de cind imi seamana bucatica rupta! Mai multi din astia de-as avea, presedinte pe viata ma fac fluierand! Or fi lasat plocoanele la deontologu' de Catalin, la Misulica sau direct in conturi la Ioana sau Bobitza?

Anonim spunea...

Dau eu în bobi şi vă spun mai multe :)))

Anonim spunea...

Sevraj :D

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar
@Lulutza
@Alandra
@Draghi Puterity


Hahahahaha! Hai ca ne distram macar cu strambul. :)

Constantin Gheorghe spunea...

Am eu aşa o senzaţie că nu trece mult şi în loc de somnicul de frumuseţe o să se aleagă cu un coşmar! Până atunci analiza rămâne valabilă, iar completarea Luluţei vine mănuşă pe situaţie!
Cel care râde la urmă râde mai bine!

Lilick Auftakt spunea...

@Constantin Gheorghe

Sa-l mai lasam sa viseze.. :))