4 dec. 2008

Tiranu' se pregateste iar sa dezbine














De sase ori a rostit Emil Boc azi in conferinta de presa numele Partidului National LIberal ca varianta preferata pentru alianta de guvernare.
Ce s-a mai inteles din cele rostite de presedintele PD-L:
- ca nu se cramponeaza de numirea unui PM democrat
- ca vor guverna intr-o alianta si nu va exista un guvern minoritar

Avand in vedere ca Traian Basescu a spus clar ca nu il va numi pe Calin Tariceanu, e foarte posibil ca prima numire a acestuia sa fie un liberal. Altul. Cine?
Sa-l urmarim pe "Tiran" la ora 17. S-ar putea sa inceapa un nou episod din ceea ce se poate numi deja de mai multa vreme "Distrugerea PNL". Pentru ca numirea unul alt liberal ca PM ar insemna provocarea de lupte interne in partid. Intre cei care vor la guvernare in orice conditii, si cei care nu vor decat cu Tariceanu prim ministru - adica personajul care garanteaza integritatea PNL-ului si pe mai departe.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar sunt curioasa ce va spune. Cred ca iese iar sa dea dezmintiri in legatura cu anumite zvonuri. Îi place sa se afle in treaba.

Petru Clej spunea...

Ce premier și structură de guvern preferați?

Votați în sondajul revistei ACUM

http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

CRadu25 spunea...

Nooooo, a fost in ton obisnuit. Atac virulent la PNL si cam atat. PSD-ul incep sa fie baietii buni. Basescu asta reuseste sa mi-l faca simpatic pana si pe BOlteanu :)

Anonim spunea...

@alandra ai intuit bine.

Posibil sa numeasca un premier de la PNL in care "are incredere", si sa declare ca accepta programul liberal, asta ca sa-i oblige sa intre la guvernare alaturi de PDL,
un fel de casatorie cu "de-a sila".
Daca PNL-ul nu accepta o sa-i discrediteze in ochii cetatenilor, ca sunt complici cu PSD-istii, sa forteze alegeri anticipate pentru ca nu poate face guvern si sa ceara majoritate absoluta, cum a cerut la primaria capitalei.
Asta o poate face acuma pana nu se vad efectele crizei, si pana mai poate dizolva Parlamentul.

Mai are el in PNL oameni de "incredere", sau cum se numeau in anii '90 "oameni de bine".

Prevad ca o sa-i bage pe liberali in "corzi".

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra. Ai vazut? Eu doar in reluare cate ceva si am citit.

@CRadu25

A scris bine ieri Pavel Lucescu acel articol. :)))Cei mai mari dusmani ai tarii sunt liberalii. Sa vezi ce o sa-i albeasca pe pesedisti. Nu mai pot de placere.

Anonim spunea...

Nu am vazut. Astept sa citesc la tine ce a zis :)

Anonim spunea...

http://cotidianul.ro/vedere_de_pe_bloc-66699.html

:))) Îl framântă

Anonim spunea...

Nu stiu ce a zis Basea, insa sunt de acord cu toate observatiile tale. Cam toate versiunile de guvernare aparute in presa sunt diversiuni, majoritatea ale portocaliilor. Atat varianta mai veche de guvern PDL-PNL cat si mai noua variant PDL-PSD nu au nici cea mai mica baza reala ci sunt diversiuni pentru a dezbina, asa cum ai remarcat, pentru a da un semnal tradatorilor posibili din cele doua partide.
Daca de la liberali n'au fost multi care sa se ingramadeasca(desi se doreste indepartarea lui tariceanu si a inca catorva), de la PSD sunt ceva amatori: Ponta, grupu' de la Cluj, poate si Geona.
Toate aceste diversiuni sunt acompaniate de articolele deontologilor gen "Basescu iubeste tradarea" sau cele care cauta cei 21 de tradatori de care are nevoie cica pedeleaua.

Asa cum ma si asteptam, Crin Antonescu a fost astazi cat se poate de clar.

Insa dand la o parte aceste diversiuni este totusi clar ca nu se pune problema ca Basescu sa'l accepte pe Tariceanu PM intr'un evetual guv cu PDLul, precum nu se pune problema ca Basescu sa accepte guv PDL-PSD cu Nastase si Iliescu.

In prima faza cred ca Basea o sa mearga varianta in care incearca sa adune voturi de pe unde poate, iar ceilalti bineinteles se vor opune.

Anonim spunea...

offtopic: 'Coiu a innebunit complet. Scrie incontinuu impotriva lui Tariceanu cu toate ca alegerile s'au terminat iar liberalii au anuntat ca in conditiile date prefera opozitia. Insa Coiu nu se lasa, dai si lupta. A ajuns sa editeze scrisorele cate Tariceanu care incep cu Stimate domnule...si continua cu delirul maistrului sudor.
Intr'un fel il urmeaza pe Tucalaru' TrU care il invinovatea tot pe Tariceanu de o eventuala alianta PDL-PSD.

Anonim spunea...

Probabil "deontologii" isi calibreaza tirul pentru a justifica in zilele urmatoare alianta PDL-PSD.

Pentru a se estompa "mezalianta" PDL ni se va explica, de pilda, ca de vina-s liberalii, eventual intruchipati de eternul inculpat de serviciu, Patriciu (na, ca rimeaza!). Adica deh, PDL a incercat, dar odiosii Tariceanu, Patriciu & camarila n-au vrut. Mai sa fie, dar eficienti sunt oamenii astia, de tin in frau asa de ferm un partid asa de naravas de fel, ca PNL :)