1 dec. 2008

Pretul umilintei intelectualilor: maneaua a castigat!













Cat se poate umili un intelectual? Avem un caz de studiu: Traian Ungureanu. Zis TRU. Un om de care chiar imi e mila. A reusit sa-si irite in ultima vreme si colegii votanti pedelisti din redactia de la Cotidianul prin preasupusenia, umilinta, activismul de care a dat dovada nu numai in aceasta campanie electorala, ci pe parcursul ultimilor ani. Cat de credibil mai poate sa fie in continuare ca voce in politica romaneasca? Cum ar trebui taxat de cititori? Ok, Traian Ungureanu e foarte talentat. Ca scriitor. Dar e ca lautarul care canta dupa ureche, pentru un banut, la colt de strada. Cu cat zdranganitul banilor se aude mai tare in cutia milei cu atat el canta mai apasat. Cum te poti prostitua intelectual in halul asta? Pentru ce? Cativa ani a scris impotriva lui Tariceanu reusind doar sa indeparteze cititorii sustinatori liberali din fata paginilor Cotidianului. Ce a propus in schimbul lui Tariceanu? Pe Anca “Ciocu' Mic”. Pedelista vulgara care a dovedit ca nu poate face mai mult in politica decat sa se balacareasca cu unul de teapa lui Marinescu “Bideu” in direct la tv. Pe Anca "Ciocu' Mic" pe care acum scrie “Garantat Traian Ungureanu”, pentru ca jurnalistul i-a sprijinit cu toate fortele campania. Il putem injura pe Tariceanu. Se poate sa nu ne placa. Dar cat de idiot trebuie sa fii ca sa inghiti “Ciocu Mic” pe nemestecate in locul lui, in orice colegiu din tara asta? Stiu, probabil lui TRU ii lipseste cu desavarsire simtul ridicolului. Cu siguranta si simtul umorului. Probabil se autoamageste ca face totul din…iubire de tara. Patetic. TRU e de fapt un fanatic. Caci doar un fanatic dupa ce a sustinut ferm votul uninominal, atunci cand il sustinea si Traian Basescu (“obiectul” idolatriei lui), vazand ca partidul nu a propus oameni credibili, si risca sa piarda, a incercat pe ultima suta de metri sa schimbe regulile jocului, declarand: “Votati partidul”. Oricate loaze ar avea acest partid? Normal. Doar e partidul idolului lui, presedintele.
Imi e rusine ca avem o elita intelectuala atat de jalnica, reprezentata de oameni ca TRU. O stire anunta ca doar 3 candidati au reusit sa obtina in Bucuresti mandatul de parlamentar. Cu "scorul" cel mai mare…Silviu Prigoana. Da, da, MANEAUA A CASTIGAT! Iata la ce a dus obedienta intelectualilor. Iata cum TRU isi da mana cu gunoierul sef al Bucurestiului si danseaza pe ritm de manea: “Ei cu ei, noi cu voi”. Urmatorul pas va fi sa ii pupe mana. Umil. Iar "gunoierul" sa ii puna o insigna: “Garantat Prigoana” . O insigna de flegma cu zoaie de gunoaie. Pe frunte. Peste care sa lipeasca o bancnota. Pretul umilintei...

11 comentarii:

Anonim spunea...

Comportamentul si elucubratiile debitate ieri dupa-amiaza la Coti pe site l-ar descalifica forever dar la obrazul-toval pe care-l poseda tru, de maine incepe iar pupinbaseala zilnica.
Intelectual roman si demn reprezentant al societatii civile...puahhhh. Time for vomit.

Anonim spunea...

Omu' pare mai degraba prapastios decat lingau .Totusi concluziile sale ma pun serios pe ganduri . My preciousssss !

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Ce ne facem cu societatea ata civila fara coloana vertebrala?

@Perlinpinpin

A recunoscut acum vreo doi ani ca are nevoie de bani, ca e scumpa chiria la Londra..etc Acum, ca el crede in prapastiile (apocalipsele) pe care le previzioneaza ..e posibil. Dar nu scrie decat pentru a servi stapanului. My preciousssss! :)

Anonim spunea...

Mie individul mi se pare nitel labil psihic. Asta e o problema de sanatate mintala si il priveste direct. Nu e nici lipsit de talent.

Problema e alta.

E vorba de impostura morala a celui care scrie articole de pura propaganda pentru un partid politic, dar pozeaza in comentator impartial. Daca in dreptul semnaturii sale ar aparea, in paranteze, "P" de la "publicitate" sau initialele PDL, n-ar fi nicio problema.

Fostii sai colegi Avramescu si Voinescu au ales solutia, mai onorabila, a angajarii politice directe. E mai cinstit. TRU a ales calea imposturii.

Anonim spunea...

Eu nu-l condamn atat de mult pe TRU cat conducerea Cotidianului. Ei sint cei care incurajeaza asemenea specimene. Daca patronatul ar fi dorit o informare corecta, echidistanta, deontologica, ar fi luat jurnalisti adevarati, sau ar fi spus, "nu facem propaganda".
Patronatul a jucat Cotidianul pe cartea mercenariatului.
Eu le-am scris pe forum de 3 ani ca daca fac propaganda tirajul va scadea, si in final patronatul dupa ce se vor compromite ca jurnalisti, va schimba garnitura, si orientarea, ca sa-si salveze publicatia. Tirajul Cotidianului a fost tinut in spate de O. Paler.
Probabil ca va urma o schimbare de garnitura, dar conducerea se va pune in slujba celor care au bani si ca stil nu se va schimba nimic.
De ce sa-l condamnam numai pe TRU cand altii cu pretentii mai mari fac acelasi lucru, cum ar fi Hurezeanu, Culcer sau politicienele de la RL?
Majoritatea publicatilor sunt inregimentate politic.

Anonim spunea...

Doua lucruri mi se par interesante:
- Intelectualii militanti din Romania nu militeaza decit pentru o singura tabara: Basescu-PDL. Nimeni nu s-a manifestat atit de zgomotos si organizat in favoarea altui partid. Sa fie oare pentru ca nu au unde sa scrie? Sa fie oare toata presa controlata de acelasi grup politic? Nu e chiar asa. Atunci, de ce sint atit de discreti intelectualii pro-PNL sau pro-PSD?
- Militantismul basesco-pedelist pare a fi inspirat (am mai scris asta) de logica leninista "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Ceea ce-au facut domnii de la oficioasele prezidentiale aminteste accentele isterice ale intelectualilor rosii din Franta in timpul razmeritei din mai 68. Sartre spunea: "Anti-comunistii sint niste ciini riiosi!" Din revarsarie de bila ale lui Mihaies reiese clar ca "anti-basescienii sint niste ciini riiosi". Aceasta asemanare a discursurilor, dovada a unei grave ramineri in urma, ma uimeste de mai bine de doi ani.

Realitatea lui Petria spunea...

Nu mi-e milă de proştii fuduli.

Anonim spunea...

@Liviu

Nitel mai mult labil. Are des crize de isterie. Iar Cotidianul ar fi trebuit sa faca asa cum zici tu. Cei de acolo sunt vinovati ca nu au specificat ca e propagandist platit.

@Gheorghe

A dreptate. Mai multi fac politica la modul asta, si sun platiti de partide, dar parca niciunul nu e asa de isteric ca TRU. A...ba da...Mihaies.

@Radu Portocala

Spiritul de gasca. Baietii de baieti din spatele blocurilor au aceleasi apucaturi. Si pe mine ma uimeste. Si ar avea unde sa scrie. La ora asta exista bloguri sau reviste online mai citite decat presa consacrata.
Dar pana la urma cred ca e vorba de bani, de fonduri, de relatii. Cei care ar dori sa iasa din gasca sunt speriati de faptul ca ar putea sa li se inchida toate usile la o adica. Cunosc astfel de cazuri. Au fost persoane cunscute care mi-au scris pe mail si mi-au spus: sunt X, dar nu vreau sa apara numele meu pe blog la tine. Posteaza opinia mea sub pseudonim. Si normal ca asa am si facut.

@Petria

Mie imi e. Mila si sila.

CRadu25 spunea...

TRU este consecvent. TB nu a gresit, nu greseste, nu va gresi niciodata. Asta este profesiunea lui de credinta, si a extins-o si la nivelul PD-L pe tema asta. Gretos este ca cei de la Cotidianul se preteaza sa publice astfel de scriituri omagiale, ar trebui sa-si revizuiasca un pic politica redactionala.

Cat despre Anca "Ciocu' mic" Constantinescu, a reusit sa adune sub 5000 de voturi in colegiul 2, care este relativ mic (sub 40000 de votanti), ceea ce s-ar putea traduce in ramanerea pe afara a personajului, intrucat sunt convins ca sunt multi pedelisti cu scoruri mai bune prin Bucuresti :), asa ca stradania lui TRU s-ar putea sa fi fost in zadar.

Anonim spunea...

@RP "- Intelectualii militanti din Romania nu militeaza decit pentru o singura tabara: Basescu-PDL.
..
Sa fie oare toata presa controlata de acelasi grup politic?"

Sunt si de partea PSD - R.Teodorescu e cel mai cunoscut, dar sunt mai diplomati in exprimare, nu sunt atata de vehementi de vulgari. Nu este un singur grup, sunt trei-patru trusturi de presa care joaca la mai mulgte (ambele) capete.

Mass-media de la centru, profilata pe comentarii politice e monopolizata de trusturile mari de presa a lui Vantu, Voiculescu, Sarbu si sub numele de Ringier nu se stie cine trage sforile.
In tara baronii locali PSD si PD-L finanteaza publicatii locale prin subventii mascate sub forma de reclama. Curentele politice sustinute de mass-media sunt si la nivel local PSD, PD-L, se practica mercenariatul, maketingul politic.
Din cauza asta nu avem o presa cu adevarat independenta, avem opinile politice partinice ale actorilor politici.

CRadu25 spunea...

Se confirma. Madam "Ciocu' mic" e out :):):)