3 dec. 2008

Klaus si Raed
































Va invit sa retineti doua nume si doua chipuri:

Klaus Johannis, primarul Sibiului, cel care a obtinut cel mai mare procent la alegerile locale: aproape 90%. Neamtul care a facut din Sibiu un oras de vis. Decorat de Traian Basescu cu ordinul "Steaua Romaniei"

Raed Arafat, medic specialist ATI, actual sub-secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice. Coordonator al staţiei SMURD Targu Mures, cel mai modern centru de urgenta din Romania. Decorat atat de catre Ion Iliescu cat si de catre Traian Basescu.

Cu siguranta vom auzi de ei din ce in ce mai mult in anul care urmeaza. Profesionisti desavarsiti. Necorupti. Personalitati puternice. Sunt deja in carti pentru postul de prim ministru sau de ministru. Si poate chiar mai mult. Daca unul dintre ei isi poate asuma rolul de Obama al Romaniei ( adica "de doua ori nou") si poate garanta MAREA SCHIMBARE...Sa-i urmarim cu atentie.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Propunerea ar fi criticata de nationalisti, daca din 18 milioane nu gaseste un roman capabil sa fie Premier.
E o chestie de orgoliu national, care se va intoarce imnpotriva lui Basescu. Sa puna un arab sa conduca Romania, iti dai seama ce ar fi la gura lui Vadim? Cu siguranta daca nu Vadim un altul ca el ar deveni un candidat cu sanse la prezidentiale.

Degeaba sunt persoane remarcabile daca nu-i ajuta echipa din spate si Parlamentul.
Politica economica nu se face cu bune intentii se face cu solutii, discutate si argumentate de specialisti care au o viziune comuna si coerenta.
Daca masurile propuse nu sunt agreeate de partidele majoritare in Parlament ele vor fi mutilate.

Partidele ar trebui sa fie un incubator de solutii/proiecte si pepiniera de specialisti.
Din pacate in partide nu prea se intampla nimic, politicile sunt politici de cabinet.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Dar cine ar critica un neamt? :)

Anonim spunea...

Poti fi convinsa ca si un neamt votat de romanii din Sibiu, ar fi criticat de politcieni. FSN-istii sunt nationalisti, majoritatea din PUR au migrat prin cele doua partide.
Nu l-ar critica ca-i neamt, ar gasi alte pretexte de care sa se agate, dar l-ar sicana.
Din imaginea buna s-ar alege praful in mai putin de un an. Ar fi fraier sa accepte si eu nu cred ca-i fraier.

Anonim spunea...

Cine ar critica "un neamt"??? Urmasul natural al lui Vadim, ala care si-a devorat "maestrul". De fapt, "critica" este un eufemism, pt. ca si-ar arunca toti posibilii adversari in ghearele tzulushilor si a boborului imeghebist "de dreapta". Eventual chiar in timpul campaniei electorale...

Nu ati vazut ce conditie pun trompetele preainteleptului conducator suprem eventualilor parteneri de coalitie guvernamentala? Sa nu aiba nici un candidat la presedintie... De ce oare? Pentru ca incurajeaza o corecta competitie politica? Sau ca sa nu-i dea ocazia preainteleptului sa-si dea iar in petec cu asmutirea DNA si a boborului imeghebist "de dreapta" impotriva oricarui adversar?! Ha ha ha!!!

Te-ai cam pripit, Lilick, cu "propunerile" astea, la asa un bobor si prezidel extremist! Le-ai facut rau unor oameni nevinovati, care nici macar nu au ginduri de putere, ci-si vad (foarte bine!) de treaba lor. :(

Anonim spunea...

Scuze, m-am inselat tu te gindeai pentru cei doi la functia de premier, nu de prezident. Tot aia, iti voi raspunde in "doo" cuvinte: "es clus" sa agreeze marele Base vreo propunere care nu vine de la el personal, tablagiul si cacealmistul suprem!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Da. Cu orice risc. Stiu ca vor fi atacati. Trebuie insa facut un pas mai departe. Marele mitocan vrea, printr-o eventuala alianta cu PSD, sa fure si de acolo voturi la anul. Stie ca de la liberali nu mai pupa. Sa ne impunem oamenii cu orice risc.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Citisem chiar in Gardianul sau in Gandul ca erau pomenite numele lor. Pt functia de PM sau ministri.

Anonim spunea...

Eu am mai spus si al'dat': muuult capital politic ar putea cistiga Base "desemnind" un primministru taranist, pe Victor Ciorbea. Da da, chiar cel pe care l-a inlaturat el personal, "pentru ca era ordin", iar ordinul se executa, nu se discuta! In lumea lui si a celor ca el, cu "vocatie" de dictator, pardon, de militar!

Pentru voi nu a fost o surpriza ca Base l-a inaintat in grad pe primarul pesedist (cica!) de la Sectorul 2??? Probabil pentru meritele deosebite din campaniile electorale portocalii, duse de Generalul Hontzanu... General Hontzanu, ce mindru suna! Habar nu avea ca e si asta "rosior"...

Marius Mina spunea...

Numai ca Dl Johannis nu va musca din marul otravit al prostitutiei de la Bucuresti.
Arabul e bun la statia de salvare.

Anonim spunea...

Despre Johannis, ca sibian, ma pot exprima. Are o imagine buna, atent construita, dar nu inseamna ca nu e corupt. Presa locala cotidiana e aservita financiar, in schimb presa online si anumite periodice locale au facut multe dezvaluiri despre afacerile necurate ale "neamtului" care de fapt e sas. Asa ca lasati pro-slavirea nemtilor pentru ca Sibiul nu e doar Centrul Istoric ci si restul. Apropo stiti ca 80% din Centru e detinut de Biserica Evanghelica si FDGR (ambele sub tutela lui Johannis)?

Lilick Auftakt spunea...

Draga Calin

Hahaha! Imi pare rau ca nu am pus un pariu inainte de postarea asta. De altfel Lulutza a anticipat ca Johannis va fi atacat imediat de probasescieni. Tu ne confirmi banuielile. S-a mai intamplat o data anul trecut sa facem exercitiul asta si au aparut sute de atacuri imediat pe bloguri si ziare din Sibiu la adresa primarului. Stai linistit: deocamadata pe Sfantul Mitocan nu vi-l ataca nimeni.