14 dec. 2008

Dansul rinocerilor













Ultimele zile au fost cu siguranta un deliciu pentru simpatizantii liberali care citeau pe blogurile simpatizantilor fanatici portocalii. Rapiditatea cu care isi schimbau cei din urma deciziile si optiunile in functie de felul cum intuiau ei ca gandeste Maritul Zeus, ce isi doreste, sau cum ar fi mai bine pentru el, au demonstrat ca nu sunt decat o turma de rinoceri, prostiti, inconstienti. O masa de manevra. O masina de vot. Imediat dupa alegeri au militat pentru dreapta si pentru o alianta cu liberalii. Orice alipire de PSD ar fi fost pentru ei, vorba lui TRU, un motiv sa te arunci de pe bloc. Au inceput asadar prin a ataca PSD-ul cu toate fortele. Apoi au chibitat pentru un guvern minoritar in alianta cu UDMR. Cand si-au dat seama ca Basescu nu isi doreste un guvern minoritar au inceput brusc sa scrie despre binefacerile unei aliante stanga-dreapta pe vreme de criza. Adica cu PSD. Dar si cu UDMR. Maghiarii ar fi fost chiar o garantie ca PD-L sa nu fie dat afara din guvern. A fost scos UDMR din carti. Cateva minute le-a trebuit simpatizantilor PD-L sa arunce cu laturi si in UDMR si sa aplaude asa-zisul “Parteneriat pentru Romania” semnat intre PSD si PD-L. In timpul asta a fost identificat si..dusmanul de clasa: Patriciu. Pe care initial l-ar fi inghitit pe nemestecate.
Si toate schimbarile astea in decurs de doua saptamani. Acum simpatizantii fanatici PD-L (indiferent ca sunt jurnalisti sau doar bloggeri) justifica alianta nou formata printr-o necesara curatare, reformare a PSD.
Daca stau bine sa ma gandesc, in 2001, Patriciu milita tot pentru o alianta a PNL cu un PSD reformat. Acum Basescu se pare ca isi doreste acelasi lucru. Vorba vine: el nu isi doreste decat un nou mandat de presedinte. Dar sa admitem ca si-ar dori reformarea PSD. Ce diferenta ar fi intre el si Patriciu, daca ambii si-au dorit acelasi lucru peste timp? A, de 7 ani…fireste. In favoarea primului, care se dovedeste a fi fost un vizionar.
Acum fanaticii portocalii o tin langa cu Monica Macovei. O alta momeala de campanie electorala a PD-L-ului. Bineinteles ca atunci cand vor constata ca nu va fi numita vor gasi ca noul ministru de justitie (indiferent cine ar fi el) e tot ce isi doreau mai mult. Si il vor aplauda cu palmutele lor portocalii. Din tot sufletul.
Simpatizantii fanatici PD-L sunt facuti dupa chipul si asemanarea lui Boc, pe care Calin Popescu Tariceanu il descria mai adineauri in emisiunea Zig-Zag ca pe un personaj extrem de versatil. Asta pentru ca s-a ferit sa spuna ca de fapt nu are coloana vertebrala. Boc, sub “bagheta”lui Traian Basescu, poate face cu partidul pe care il conduce viraje de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga cu o “virtuozitate” demna de cauze mai bune. Probabil cu viteza cu care “editeaza” si discursurile (Elena Basescu dixit). Omul are o elasticitate fenomenala. Iar rinocerii PD-L par destul de supli in a se replia si ei in functie de cum bate vantul dinspre Cotroceni.
Bineinteles ca exista si simpatizanti PD-L care au ramas in urma acestor spectaculoase viraje, oameni cat se poate de onorabili, poate doar putin cam prea idealisti. Desigur dezamagiti acum. Dar nu despre ei voiam sa scriu. Acum e interesant de urmarit dansul prin namol al rinocerilor.



Catharsis - Rinocerii
Asculta mai multe audio Muzica »

15 comentarii:

Anonim spunea...

Karina,
Prima postare pe blogul Elenei Udrea a aparut la 10 zile după alegeri. Obosita, fericita, muncita in campanie asteaptă "sa se termine cu instaurarea noului guvern"...
Îţi dai tu seama măi Karina , instaurarea guvernului...
In rest, liniste şi pace. De ce? Pentru că are gura plină. Hai, nu va gânditi la prostii. I s-a umplut gura cu broasca râioasă a lui TRU. Delicatese mah :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Instaurare? Adica intronare? Oh, my God! Esti sigura ca nu a spus istalare? E atat de tembela incat anunta singura inceputul dictaturii? Vaaai, de noi...

Anonim spunea...

Lilick,

Sigura 100%. Socant nu-i asa? :))) Uite copy&paste direct de la sursa:

"Astept sa se termine cu instaurarea noului Guvern, a noului Parlament pentru a ne apuca de treaba."
http://www.elenaudrea.ro/blog/bun-gasit.html

Saptamâna trecuta se discuta despre "SUVERAN". Remember?
Sper sa fie doar prostie la mijloc...

Anonim spunea...

Foarte mişto ce ai scris. Aşa e. Şi pentru ca toate să poarte şi nişte nume, le-au zis - cum altfel? - Tăriceanu şi Patriciu. Păcat că voi aici la blogspot nu băgaţi emoticoane, ăla cu râsul. :)

P.S. N-am pomenit atâta imbecilitate. :) Sunt întorşi cu cheia. Parcă vezi nişte păpuşele de-alea mecanice roşu-oranj.

Anonim spunea...

Alandra,
TRU a inghitit broasca cu multa-multa apa. Si a marturisit ca a renuntat sa se arunce de pe bloc.

Anonim spunea...

Lilick, mie mi-e teama de ce vrea sa faca Geoana Romaniei. Cica vrea sa o schimbe din temelii!

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

M-am lamurit. Vai, cat e de proasta!

@Roxana

Totul sa nu-l supere pe Suveran. Incearca sa-i ghiceasca gandurile. Dar stai ca acum urmeaza alt episod de imbecilizare. Zeus a bagat frica in ei ca...e posibil sa nu mai candideze. Hihi! :)))

Anonim spunea...

Kari, da! :) :) :)

Să vezi acum ce-o să se roage de el, în genunchi se vor ruga să candideze. Şi el - nu şi nu! Şi ei - pe noi cui ne laşi, coane? :) Asta-mi aminteşte de faza aia de după suspendare când s-a dus în Piaţa Universităţii şi erau ăia care scandau "Nu vă daţi demisia-Nu vă daţi demisia"! :) :) :)

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Din temelii?..Ups, poate ne muta in Congo cu totul.

@Rox

Exact la asta ma gandeam si eu. De fapt, in afara de asta, el s-ar putea sa vrea sa mai pluseze sponsorii din partid. :)))

Anonim spunea...

Unii rinoceri au, din păcate, impresia că pot trece prin nămol ca gîsca prin apă... Însă nu-mi fac iluzii, mulţi dintre noi avem, din păcate, memoria scurtă iar unii chiar vor crede că trăim un "moment istoric"... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Flavius

Mi-e chiar sa nu traim un "moment istoric". In sensul rau... :)

Anonim spunea...

Ha ha ha! Umbla deja vestea ca Dragastolo se retrage si din "functia de primministru desemnat"... Cica il sapa colegii de partid, sa vedem daca-l apara eternul complice de la Cotroceni... Eu cred ca a prins momentul "El, Supremul" sa se descotoroseasca de "balast"... Vom vedea curind!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Mai repede decat credeam. Haahaha!

Anonim spunea...

Sa va fie clar tuturor: cel mai bun primministru pentru Romanica ar fi chiar El Supremul, cu cumul de functii! Parerea lui, a celui mai competent dintre specialistii in toate, "in cele de ieri si cele ce miine vor ride la soare"... Dar nu va indrazni (sper...) sa se autodesemneze chiar acum, inainte de a "reforma" odioasa constitutie...

Anonim spunea...

Mai bine simpatizantii galben-portocalii i-ar da niste facalete pe cocoasa lui Cioflinceanu , ba poate si Filfizonului si lui Zdranganici , sa se dea pe brazda si sa intre la guvernare , ,,cat e lampa aprinsa si poarta descuiata '' !