14 dec. 2008

Singuri pe dreapta!













Calin Popescu Tariceanu: "Să vă spun un lucru … mă tem că ne aşteaptă ani (sper că nu 4) de măsuri de stânga. Regret să văd că anumiţi politicieni din PD, care chiar cred în justeţea principiilor de dreapta, au cedat atât de uşor la un scenariu servit.
Un guvern PSD-PD-L, cu Theodor Stolojan premier, nu are cum să fie de dreapta. Va fi un Guvern de Stânga, poate mai de stânga decât a fost guvernul Năstase. Pe rând, vor găsi argumente pentru a renunţa la cota unică (desigur vor spune că nu renunţă la cota unică, ci doar că vor creşte impozitul pentru cei cu salarii foarte mari), vor introduce noi taxe, vor creşte rolul statului în economie.

În această situaţie, rolul PNL este cât se poate de clar. În postura de singur partid de dreapta din România, trebuie să luptăm pentru ca interesele românilor din clasa de mijloc să fie respectate. Strategia şi programul PNL vor fi hotărâte într-un Congres, care va avea loc la începutul lui 2009. Vom lupta pentru ca economia de piaţă din România să nu ajungă, din nou, doar un cuvânt, pentru ca impozitele celor care muncesc cel mai mult să nu crească. Ne vom lupta pentru principiile de dreapta."

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ete, acum vine si tariceanu si plange de mila doctrinarilor "de dreapta" PDL-istilor, ca pana acum i-a injurat cum a putut.

Anonim spunea...

@Yoda

Tariceanu i-a injurat?

Anonim spunea...

Ingrijorarea principala a lui Tariceanu a fost in legatura cu intentia de modificare a Constitutie, pentru a acorda puteri sporite Presedintelui.
El a spus ca cele trei puteri, legislativa, executiva si judecatoreasca, sunt in echilibru, dar Presedintele a patra putere, nu se supune controlului nici unei puteri, si din cauza asta, e riscant sa primeasca atributii sporite.
Ma bucur ca a apreciat corect de unde vine pericolul.
Adevarul e ca ar fi putut face mai mult pentru responsabilizarea justitiei, daca avea pregatita din timp o strategie de reforma.

Anonim spunea...

Nu, nu i-a injurat, i-a mascarit.

Anonim spunea...

Care dreapta ?! Ca Internationala Liberala este un fel de ipsos care tencuieste crapaturile Internationalei Socialiste !