17 dec. 2008

Ce fel de oameni isi doreste Traian Basescu sa promoveze












Modul de a face politica al presedintelui Basescu e foarte cunoscut. Din noul guvern se pare ca vor lipsi cateva nume grele, cateva personaje care il incomodeaza pe ZEUS in partid, pentru ca le cumperi mai greu supunerea: Blaga, Videanu, Berceanu, Barbu..si nu numai.
De ce isi doreste Traian Basescu tineri in partid? Pai sa ne aducem aminte de "alinierea" de la Tineretul Pedelist. Sa ne aducem aminte in ce fel au votat-o ei in unanimitate pe Elena Basescu, in cel mai comunist stil, acum cateva luni.
Traian Basescu isi doreste oameni care sa spuna DA, doar DA, fara prea multe intrebari. Emil Bobu multiplicat.
Apropo, cine isi mai aduce aminte cum a fost promovat Bobu de catre Ceausescu? Se zice ca intr-o vizita parca in Suceava, unde Bobu era presedinte al Sfatului Popular Regional, s-a organizat o partida de vanatoare. Pe atunci Ceausescu nu il cunostea pe Bobu. Toate bune..Ceausescu a fost cazat intr-o cabana, si pana dimineata Bobu a dormit chircit pe presul de la intrarea in cabana unde era cazat "Maritul Conducator", modelul lui ZEUS al nostru. Dimineata cand s-a trezit si s-a impiedicat de Bobu facut pres, se pare ca Dictatorul de Scornicesti l-ar fi intrebat ce e cu el acolo, spunandu-i ca are oameni care sa il pazeasca. Cu toate astea, Bobu a explicat ca atata timp cat e la el in judet il va apara cu viata si trupul lui. Ceausescu a sesizat oportunitatea de a-si apropia un personaj atat de umil si l-a chemat la Bucuresti.
Asa si cu Basescu al nostru. Cum sa nu isi doreasca tineri din detasamentul aliniat, care sa il serveasca facandu-se pres in fata lui si a familiei lui, votand in unanimitate orice ineptie, orice paparuda din familia lui? Cum sa nu isi doreasca un Boc? Emil Bobu..Emil Boc...Ambii mici de inaltime..Ambii supusi. Ce ziceti de felul cum se repeta istoria?
(in fotografie - Emil Bobu, personajul cu parul alb)

15 comentarii:

Anonim spunea...

Istoria se repeta, cei cu inclinatii dictatoriale sunt previzibili, parcurg acelasi drum.
Si Ceausescu si-a mazilit coechipierul, pe I.Gh. Maurer, si i-a preluat atributile.

Realitatea lui Petria spunea...

Greşeşti. Nu în stil comunist, ci oportunist peste poate. Tineretul PDL-ist, mândria ţărişoarei!

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Iata cum mai gasim puncte comune...:)

Lilick Auftakt spunea...

@Petria

Cele doua se suprapun :)Nu?

Anonim spunea...

de fapt cum se zice corect, Emil Bobu, sau Emil Bocu? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

In turca se zice BOK. Hahahahahah:))))

Anonim spunea...

@Lilick - comportamentul lui Basescu e normal pentru un militar, si el este un militar.
Lumea trebuie sa priceapa ca acolo unde conduce armata, exista stagnare.
Armata te apara, dar nu aduce prosperitate, pentru ca ideile si personalitatile nu se pot manifesta in trena comandantului.
Nu stiu de ce s-au mirat jurnalistii ca Basescu a spus ca nu a gasit in PD-L un om de talia unui sef de partid, altul decat Stolojan. Se vede din avion ca PD-L-ul nu are oameni de valoare, si cand spun valoare ma refer la caracter, la personalitate.
E un cerc vicios, comandantul creste slugi si pe urma ii dispretuieste ca nu au idei si nu fac nimic fara acordul lui, iar daca fac ceva de capul lor nu-i bine.

Realitatea lui Petria spunea...

...Emil Ciocu.

Petru Clej spunea...

Să înţeleg că Emil Boc e nepotrivit pentru funcţia de prim ministru pentru că e mic de înălţime şi pentru că numele său înseamnă în turcă ceva?

Şi eu care credeam că practica de a numi liderul partidului celui mai numeros în parlament, folosită în celelalte state ale UE (cu excepţia Ciprului - republică prezidenţială, Franţa - republică semi-prezidenţială şi Suedia, unde Partidul Social Democrat - situat pe primul loc - are mai puţine mandate decât coaliţia a patru partide de centru-dreapta, prim ministrul fiind liderul celui de-al doilea partid ca mărime) e una normală?

Puteţi să-mi daţi exemple de state din UE unde prim ministrul e numit din rândul celui de-al treilea partid ca mărime?

Vă pot ajuta eu cu o excepţie - Austria 1999, când Wolfgang Schussel a devenit premier, în coaliţia cu Partidul Libertăţii, clasat pe locul doi, cu tot atâtea mandate, dar cu 4000 de voturi în plus, din cauză că un premier din partidul condus pe atunci de recent răposatul Jorg Heider era considerat complet nefrecventabil de multe ţări din UE.

Anonim spunea...

Sa speram ca si prapaditu' asta de Emil Bocu o sa ajunga sa faca "plete dalbe" in politica romaneasca... Ca sa avem de cine ride! Totusi, nu prea as crede sa mai stie cineva ceva peste vreo 2-3 anisori cine a fost el... Asa cum nimeni nu avea habar de numele si ilustra-i personalitate inainte de a-l pune Base Voda presh, covoras, macat, whatever - hihi! - peste partizanii prezidentiali...

Lilick Auftakt spunea...

@Domnule Clej


Nici ca se poate un PM mai potrivit. Nu stiu, cred ca nu ati inteles sensul postarilor noastre. Presedintele Basescu ne-a facut cel mai frumos cadou. Mai trebuie doar Udrea ministru...
Nu conteaza ca e un guvern cu un program socialist. Ba, din contra. Ne serveste cum nu credeti mai bine...

Anonim spunea...

@Lilick - eu ma multumesc deocamdata si cu Roberta (? Whateverescu) sefa peste Camera Deputatilor... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Buna si ea. Dar ce ai zice sa ne plesneasca norocul sa o avem si pe Turcanca la Cultura?..
Nu, nu cred ca ne face Basea atatea daruri de Craciun. :) Ar fi prea mult.
Domnul Clej crede ca suntem nemultumiti. Hihihi!
Multumim domnule Clej pentru informatii, dar cred ca ati inteles ca e perfect. Nu e nicio problema. Subiecte de scris garla.

Anonim spunea...

@Petru Clej

Ma tem ca sunteti nitelus, dar nitelus defazat. Nu cred ca mai discuta cineva zilele astea numirea unui prim-ministru de la al treilea partid (!), chestiunea e transata, iar comentariile, superflue in acest moment.

Cat priveste rasul de Emil Boc, sunt convins ca daca personajul ar fi fost credibil si inzestrat cu coloana vertebrala proprie n-ar fi facut mai nimeni glume pe seama numelui sau staturii sale mai putin impunatoare. In plus, nu e firesc sa fii mai degraba inclinat sa-i satirizezi, macar in prima instanta, pe cei de la putere decat pe cei din opozitie?

Dar ce sa mai lungesc vorba, sunteti om inteligent si cultivat, sunt convins ca pur si simplu n-ati vrut sa pricepeti sau nu v-a convenit ce ati citit.

Anonim spunea...

Dle. P.Clej nu inaltimea fizica-i problema lui Boc si a noastra, ci inaltimea morala, a caracterului.

Desi Constitutia prevede ca puterea executiva este exercitata de guvern sub controlul Parlamentului, prin numirea lui Boc guvernarea va fi exercitata de Presedinte, pentru ca Boc nu ia decizii fara avizul Presedintelui.

ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.


Se ajunge de facto la un sistem de putere cu "doua leviere", un sistem care se "blocheaza" in situatia cand Presedintele si Parlamentul au optiuni politice diferite.

Constitutia nu a prevazut in Romania o republica prezidentiala, dar cu Boc Premier, asta s-a realizat.

In ce priveste ideea ca Premierul trebuie sa fie din partidul majoritar, Constitutia nu prevede asa ceva, iar Romania a functionat cu un Premier independent in perioada CDR, deci nu asta-i problema.
Tariceanu, cunoscandu-l pe Basescu, a considerat ca numai din postura de Premier are independenta, stabilitate si garantia ca va putea adopta masurile pe care le considera corecte, asa ca pretentia lui e absolut justificata din cauza instabiliatatii si ipocriziei lui Basescu.