2 dec. 2008

Basescu: o noua lacrima pe umarul lui "Draga Stolo"













Surse citate de Realitatea TV au transmis ca presedintele Traian Basescu le-a transmis democratilor sa faca ORICE dar sa intre la guvernare. "ORICE", in conditiile negocierii, ar fi in primul rand renuntarea la impunerea primului ministru. O noua lacrima pe umarul lui Stolojan. Un compromis necesar pentru ca partidul prezidential sa intre la guvernare. Deoarece PD-L s-a exprimat in mai multe randuri privitor la faptul ca PNL sunt prima lor optiune pentru o alianta la guvernare, e posibil ca negociatorii de la PD-L sa fi contactat deja persoane din PNL. Pe de alta parte Tariceanu a declarat foarte ferm in conferinta de presa ca liberalii nu au ce sa negocieze, ca au niste conditii clare impuse, si ca ei nu vor contacta pe nimeni. Si, de asemenea, ca pot fi utili pentru tara si din opozitie.
Chiar daca negocierile dintre PD-L si PNL vor esua, si postul de premier va fi oferit de catre democrati socialistilor, indicatia lui Traian Basescu ne transmite ca ne putem lua la revedere de la "Draga Stolo" si il putem trimite inapoi la Parlamentul European. I-a fost necesar lui Basescu in campanie. De ajuns. Acum ii transmitem toti in cor bolnavului de serviciu, care nu a avut curajul nici macar sa ciocane la usa Parlamentului, un calduros: "Adiooo, Stoloooo!"


PS - diversiunea cu "Tariceanu nu intra in Parlament/ ba intra/ ba nu intra" a fost special montata (lansata de Boc in direct la TV) ca sa acopere rusinea lui Stolojan. Apropo: Tariceanu A INTRAT. :))Si a avut si cel mai mare procent in colegiul unde a candidat: 45% Detalii pe siteul BEC.

34 de comentarii:

Anonim spunea...

Cand il vezi pe Stolo, te ia plansul in orice dispozitie te-ai afla, deci...

Anonim spunea...

Disperarea lui Basea e mare sa'si bage acolitii la guvernare. Cu oricine, fie PNL, fie PSD, fie fragmente, orice varianta presupune spargerea "aliantei" antiBasel. Cu sanse de un nou mandat pt Marinel.

Pe de alta parte Stolo era mort demult. Probabil de asta si asemanarea cu Frankenstein.

Insa ce zici de Orban, e chiar clientul favorit al manipularilor portocalii sau nu iese fum fara foc?

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Pai eu zic sa radem si sa ii lasam pe ei sa planga.


@Bogdan

Orban a spus ca dpdv doctrinar sunt mai apropiati de PD-L. Dar NU de presedintele Basescu. Si chiar s-a luat frumos de el. Orban e poate singurul in stare sa negocieze pe viitor cu portocaliii o debarcare a lui Basea. O sa vedem ce se intampla acum. Daca fac guvern impreuna in conditiile liberalilor sau nu.

Anonim spunea...

O alianta cu PDL ii ofera lui Basescu pe tava un nou mandat. Nu zic ca PNL are sanse sa dea presedintele in 2009, dar trebuie sa-si pastreze intacte sansele de a avea un cuvant de spus.

Anonim spunea...

Eu nu as pune prea mare baza pe sursele Irealitatii TV. Hai sa asteptam sa vedem ce are de spus - in direct si la o ora de virf - sursa lor principala: jupinul de la Cotro.

Vremelnic, ce-i drept, dar sentimental si/sau "sufletist"? Haida de... Un adevarat Don Leoncio politic - ala "sentimental" foc din Sclava Isaura! :)

Un individ pe care nu poti sa-l banui decit de sentimentalism... politic, la fiecare pas: sentimental a fost si cind racnea "Petre, esti cel mai bun!" si cind infigea cutitul tradarii in spinarea numitului Petre... Sentimental a fost cind anunta boala (securita?) letala a lui Dragastolo, sentimental si cind anunta ca Dragastolo degeaba a fost pus de pdl catindat la postul de primministru... Sentimental cind da indicatii DNA pe care dintre aia care nu-i sint simpatici sa mai "gabjeasca" si tirasca in interminabile anchete... Sentimental si cind o impune pe savanta de fiica-sa la sefia tineretului pedelist ultrasentimental... Sentimental si cind reproseaza electoratului ca ar fi votat candidati "dalmatieni", in ciuda indicatiilor lui "exprese" sa fie votati numai patatii pedelisti, dar sentimental si cind indica natiunii "sentimentale", in direct si la o ora de virf, cine fura si cine nu fura, cine-i corupt si cine-i oligarh... Sentimental si cind indica sa nu se lege nimeni de fetele lui si sa nu care cumva sa le critice de gresesc, iar si iar si iar, in direct si la o ora de virf, ca el e... sentimental si-si apara ca un leu paraleu onoarea de familist, ca copiii :) lui politici sint ireprosabili ca rupti din soare, pentru ca sint alesi aproape in unanimitate de somnul natiunii...

De "sentimentali" din astia, degraba varsatori de singe neportocaliu, exclusiv spre gloria lor, din astia care insinueaza la fiecare pas vorba din stramosi "capul plecat sabia nu-l taie" mi s-a cam aplecat! Astia nu or fi aflat ca nu mai sintem in Evul mediu? Acum pina si o gospodina provinciala modesta ca Nutzi Spaima Constitutii, abia coborita de pe coada... mopului, are dreptul la vot... nesentimental si are dreptul sa fie aleasa deputata (sau senatoare???) exclusiv pentru meritele ei personale, de a fi dat parcari, mop, andrele si gogonele la tot boborul!

Sa sentimentaliti bine! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

PNL ar putea sa joace ticalos pe o guvernare pe termen scurt (asa cum a facut-o si PD-L-ul) sau sa se retraga intr-o opozitie domneasca pe termen lung, unde ar putea in timp sa faca si 40%. Au de ales. Sa nu aleaga insa o guvernare pe termen lung sau opozitie pe termen scurt. Din cele 4 variante posibile, aste doua ar fi cele mai proaste pentru ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ei, se stie ca Base e diabolic. Iar pe sentimentalii adoratori de populism nu-i putem noi vindeca...never. Asa ca sa fim noi cerebrali.

Anonim spunea...

Nu cred ca este dispus PNL sa faca guvern cu PD-L pana nu se rezolva "problema" Basescu. Nu se baga nimeni pana nu pleaca Basescu. Cu exceptia prostanacului, evident:)))

Lilick Auftakt spunea...

@All


Vedeti ca jegurile deontoloage portocalii nu mai zic nici pas acum ca PD-L-ul a declarat ca se poate alia si cu PSD-ul. Ati auzit ca ar mai fi spus ceva umilul scarbos TRU? Ia sa-l vedeti cum, daca se aliaza PD-L cu PSD, o sa linga socialistii ca pe vremui comunistii. Si el si micul utecist ITM. Acum se va vedea marele lor oportunism.

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Pesedistii sunt innebuniti sa intre la guvernare cu orice pret. Pedelistii la fel/ :)

Anonim spunea...

@lilick - sa intre impreuna la guvernare daca sunt asa disperati. Ar fi o guvernare lina fara scandaluri sindicale.

Anonim spunea...

@Lilick,

Tucalarii lui Basea s'au prins ca Tariceanu se tine tare. Maistru' sudor Coiu e complet disperat, intai lanseaza o manipulare cum ca "e ilegal sa intre Tariceanu in parlament", iar acu' face spume in acelasi sens. Saracu' dobitoc amfitrion al Poientizei cu Pupini, maine la ora asta va linge exact acolo unde astazi a scuipat.

Ha ha ha!!!

Doar sa primeasca semnalu' jupanului de la Cotroceni.

Anonim spunea...

@Lilick,

Tucalarii pedeleprelor sunt intr'o confuzie comparabila doar cu disperarea lui Basel. Acu' cateva zile ajunsesera sa'i linga talpile lui Patriciu si'ale "oligarhilor penali" cu speranta desarta ca nu va mai ramane Goe repetent. Dupa ce se conving ca la liberali nu tine, ii iau la lins si pe pesedisti. Nici o indoiala.

Ha ha ha!!!

PS: offtopic: L'ai vazut pe Coiu cum implora iertare pt ca'n seara alegerilor a proclamat ca PDLul a pierdut? Ha ha ha! Saracu' dobitoc se umilea in ultimu' hal. Cred ca o facea in genunchi cu portretul Mitocanului in fata. Iar acu' presteaza dublu ca sa incerce sa'si repare gresala!

Ha ha ha!

Anonim spunea...

Si "sentimentalii" portocalii au inceput sa vada avantaje peste avantaje in refacerea FSN-ului lor scump! Unul dintre acestea ar fi distrugerea PNL si eventual a UDMR...

Vindeanu & Ponta erau numai miere unul fata de celalalt si numai fiere impotriva lui Ludovic Orban. Stiu ei ceva in plus fata de noi toti? Mie imi pare ca noul guvern este desemnat deja, fesenist cu fesenist... Iar in el isi vor gasi niste locsoare caldute si "marii perdanti" pedelisti: Talpes si Madam Chokumik! :)

CRadu25 spunea...

@Lilick, cum iti spuneam, parerea mea este ca liberalii ar trebui sa faca acum "opozitie constructiva". Adica sa-i lase pe pedelei sa-si faca guvernul si sa-i sustina parlamentar daca ceea ce fac este in concordanta cu programul de guvernare al PNL. Din nefericire, asta nu cred ca se va intampla, intrucat CPT a reusit in extremis (pe o chichita tehnica) accederea in parlament si va negocia fara problema participarea la guvernare. Ceea ce va genera din nou un val de scandaluri si frictiuni, ceea ce-i convine de minune lui Basescu. Si, in acest mod placut, PNL-ul va pune umarul la realegerea lui Basescu in 2009. Sa ne fie de bine!!!

PS: @Bogdan, iti repet, te rog nu mai arunca fumigene cu Orban cel portocaliu, ca orice om care are ochi si creier poate vedea cine negociaza apropierea de partidul lui Basea.

Lilick Auftakt spunea...

CRadu

Pedelistii nu vor face guvernul singuri. Basescu a spus clar ca va fi un guvern cu o sustinere majoritara.

Anonim spunea...

@Lulutza,

Daca n'ar fi Ilici la PSD cred ca guvernul FSN (PSD-PDL) era ca si votat. Ponta ori Geoana s'ar fi vandut probabil si pe'o lama de guma deja mestecata.

Insa asa nu'mi prea pare usor de realizat.

Anonim spunea...

@CRadu25,

Nu arunc fumigene Radu. Am spus'o si o repet: ori Orban e clientul favorit al manipularilor portocalii(iti aduci aminte interviurile din EVZ), ori nu iese fum fara foc. Astazi Tariceanu repeta ceea ce spune de o luna si asta cat se poate de ferm si clar insa portocalii gasesc ceva de mestecat in declaratia lui Orban.(o preferinta a liberalilor pt PDL!?!)

Tariceanu ori Olteanu nu au lasat nici un moment sa se intrevada preferinta lor pentru Basea sau pedelepre. Mai mult, Olteanu e creditat in presa, real sau nu, ca fiind cureaua de transmisie intre PNL si PSD.

Daca e vorba de manipulari portocalii, sa revina el si sa le demonteze.

Anonim spunea...

@Lilick- Tu pui pret pe ce-a spus Basescu?
Sti bine ca o intoarce ca la Ploiesti.

Anonim spunea...

@CRadu25,

"@Bogdan, iti repet, te rog nu mai arunca fumigene cu Orban cel portocaliu"

Daca'mi "repeti" inseamna ca mi'ai mai spus'o. Nu tin minte s'o fi facut cu acest nick(CRadu25). Da'mi te rog ceva detalii ca sa stiu ce mi'ai mai spus.

CRadu25 spunea...

Sa-l faca cu PSD-ul, da-i dracului!!! :D

Si atunci sa vezi ce le poti da "la glezna", desi o sa aiba o majoritate absoluta in parlament. Dar cu PSD-ul nu stii niciodata cand te musca de gat :).

Anonim spunea...

@CRadu25,

Uite ca te'am citit mai atent si acum iti pot spune si parerea mea. Orice sustinere a pedeleprelor va concura la realegerea lui Basea in 2009. Orice spargere a "aliantei" antiBasel va duce la acest deznodamant. Mai mult, si eu sunt pt o "opozitie constructiva" insa nu la pedelepre. Oricum nici n'ar fi fost posibil, nu se lasa Basea pe ipotetica "sustinere" liberala din parlament.

Lilick Auftakt spunea...

http://www.becparlamentare2008.ro/rezul/rep_mand_et2.htm


Liberalii au luat foarte putine voturi in Bucuresti. Luati in parte. Consultati site-ul BEC. Daca Tariceanu candida in Bucuresti nu avea nici sansele din Ciofliceni unde a luat cu peste 7000 de voturi mai mult decat a luat cel mai votat liberal din Bucuresti.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Ma gandesc ca macar pe ai lui nu-i minte. Desi..ai si tu dreptate. :))) Asta minte si cand respira.

Anonim spunea...

@Lilick,

Foarte interesant. Asta demonteaza teza celor care'l diabolizeaza pe Olteanu si pentru problemele lui Tariceanu din Ciofliceni.

Anyways, toate miscarile astea ar fi putut fi trecute la capitolul zgomot de fond daca ele nu convergeau intr'o directie. Again and again and again. Prea multe coincidente.

Anonim spunea...

@Bogdan

Sunt curioasa ce parere are CRadu25 ...

Anonim spunea...

@Bogdan - Ilici nu prea mai conteaza cu adevarat in PSD si nici nu a reusit sa-si aleaga cum se cuvine un "urmas" potrivit pentru social-democratie.

Facem pariu ca, dupa ce scapa de el, sint mari sanse ca "noul" PSD sau o halca din el sa se declare de centru dreapta? Cred ca pentru cameleonismul asta multi dintre pesedisti invidiaza pedeleul si se oftica rau de tot ca nu le-a dat voie Ilici sa se faca si ei "de dreapta" peste noapte! Sau va aparea un PSD-CD, in cele din urma... :)

Eventual lasind stinga libera pentru PDl, daca asta "cere electoratul" in 2012...

O sa se voteze la gramada toate legile dorite de ambii (inclusiv cea a sigurantei nutionale si mai ales "uninominalul pur"), toate cele care avantajeaza PDl & PSD si asa in curind vom avea doar 2 partide fratesti, care-si vor ceda pe rind si politicos cind stinga, cind dreapta... :)

CRadu25 spunea...

@Bogdan: Prima oara am zis pe aici: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/12/pd-l-sa-i-lasam-sa-se-inece.html. Asta a fost prima postare la care ne-am "incrucisat". D-aia zic, "iti repet".

@Bogdan, @Lilick: Nu stiu despre ce "demonizare" ar fi vorba. Pur si simplu eu spun aici (si nu numai) ca BOlteanu si CPTariceanu simt nevoia sa fie "agatati" de putere cu orice pret, indiferent pe ce cadavre calca. In acest caz, au calcat pe cadavrele filialei PNL sector 1 (BO a candidat acolo cu "ausweis" de la CPT) si, ulterior, al lui Arin Avramescu. (Vorbesc de cadvre politice, evident :) ). Deci n-am ce "demoniza" aici, baietii se rezolva singuri. CPT putea candida linistit untr-un colegiu din sectorul 1 daca se simtea tare pe pozitie. In schimb a preferat sa se retraga intr-un colt de Ilfov, in care le-a promis oamenilor curse RATB (care nu stau in puterea unui deputat) si alte goange. A luat peste 10000 de voturi, bravo lui. Dar sunt convins ca, daca vroia, putea sa intre in lupta pe colegiul 4 cu Costica Canacheu sau pe colegiul 2 cu Anca Constantinescu "Ciocu' mic". Dar n-a facut-o. De ce? Pentru ca era nesigur. Scuza-ma, dar deja mi-e sila de astfel de atitudini. Sigur ca o compatimesc pe Norica Nicolai, care isi castiga cinstit colegiul in Calarasi, dar nu intra, dar nu pot accepta atitudinea gen Nastase/Geoana "nu sunt bine vazut aici, ma duc in Mizil/Dabuleni sa rad totul acolo". Asta este, nu-mi place si n-am ce face.

Si insist sa cred ca BOlteanu va fi curea de transmisie nu numai cu PSD, dar si cu PD-L, daca se va dovedi oportun. Ca asta este omul si n-ai ce-i face. Si, din pacate, prevad o alianta de guvernare PD-L - PNL, din care nu poate iesi de cat prost pentru PNL si bine pentru Basescu. Parerea mea!

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Si eu vreau opozitia. Dar sa vedem. Trebuie cantarit bine. Imi surade si o solutie ticaloasa de razbunare pe PD-L. Iti imaginezi.

Anonim spunea...

@Lulutza si eu cred ca Iliescu nu mai reprezinta o putere in PSD, mai nou puterea in partide o dau finantatorii.
In ce priveste uninominalul nu cred ca o sa mai reziste mult. Liderii partidelor nu vor sa mai treaca prin emotii si vor face tot posibilul sa se renunte la el, si eu care sunt un infocat critic al uninominalului nu pot decat sa salut o renuntare la uninominal.
Eu sustin un sistem de vot in care sa votam partide, numai asa dezbaterile se vor muta de la persoane la masuri, si persoane fara forta fiannciara vor avea sanse sa promoveze in politica.
Detalii la
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic37476.html

Anonim spunea...

@Gheorghe - nu am agreat de la inceput nici un sistem de asa-zis scrutin uninominal. Cred ca poporul roman nu are suficient discernamint sa faca deosebiri intre cei lipsiti de minte si caracter si cei cu adevarat valorosi. Au fost votate niste nulitati cinice sau complet necunoscute, numai pentru ca erau sub pulpana unui anumit partid, cel complet lipsit de principii. Dar aveau deja, in loc de personalitate, idei si caracter, stampila "bun pt. Base".

Celalalt tip de uninominal e si mai rau: 2 partide abile si rau intentionate pot elimina toti ceilalti candidati. Si culmea, la maturitatea romanilor in ale democratiei, asta ar fi un lucru minunat. Ca si dictatura... :(

Anonim spunea...

@Lilick - "Imi surade si o solutie ticaloasa de razbunare pe PD-L."

Hai nu zau? Las' ca gasim noi ceva... Desi la razbunari prostii sint cei mai buni! Asa ca, cine n-are prosti, trebuie sa cumpere! Care o mai fi pretul prostului pe piata libera? Avind in vedere si criza asta planetara, cred ca putem sa cumparam la kg! :)

Anonim spunea...

@Gheorghe - de altfel, asta era si sistemul de vot de pe vremea lui Ceausescu. Ba chiar mai mult decit atit: vedeai prin sectia de votare mutra unui singur candidat - care "se alegea" la sigur! Mai tirziu, ca s-a sesizat paradoxul, au inceput sa apara cite 2-3 mutre, fara nici o sigla de partid! Uninominal pur, intr-un singur tur... :)

Nu m-am dus niciodata la vot inainte de '90 si totusi astia erau votati aproape in unanimitate... Ca Leana lu' Base secretara la tineretul pedelist! :)

Anonim spunea...

@Lulutza - In Marea Adunare Nationala se alegeau reprezentantii din teritoriu combinand si alte criterii de proportionalitate, sexul si nationalitatea, pentru ca nu se punea problema alegerii intre politici.

Pluripartidismul tocmai asta introduce in alegeri posibilitatea alegerii politicilor, fiecare partid are o politica, fiscala, a somajului, a investitilor etc..

Sistemul proportional respecta structura politica a electoratului, pe cand sistemul majoritar distorsioneaza reprezentarea.
Prin sistemul uninominal s-a urmarit eliminarea membrilor partidelor de la decizia stabilirii candidaturilor, trecerea deciziei la baronii locali. Cine finanteaza isi poate impune vointa. Cu asta au slabit democratia, au pus politica pres la imbogatitii tranzitie.

Ca orice masura a avut si efecte perverse, respectiv unii baroni au avut parte de votul negativ.
Din cauza asta probabil ca vor reveni la sistemul pe lista, care nu-ti permite sa votezi negativ sau pozitiv persoana, dar permite sa sanctionezi partidul daca nu are solutii, ceea ce-i mult mai bine.