27 dec. 2008

Daca...










Imi pare rau ca Monica Macovei nu si-a gasit loc in actualul guvern. Dupa cate se pare, nu a fost nici macar invitata. Si, din cate inteleg, chiar neinvitata, a refuzat portofoliul de la justitie in cazul in care…
Daca ar fi fost invitata, daca ar fi acceptat, daca ar fi facut parte din guvern...Daca...
Si asa se scrie IF History.
Si asa ajungem sa mitizam personaje care poate au promis intr-un moment. Sau doar li s-a fabricat cate o cununa de campion ce ii astepta la un finish imaginar, intr-o cursa in care nu se vor prezenta niciodata pana la capat.
Daca Kennedy nu ar fi fost asasinat..eheee…cate ar fi facut, spun americanii. Lumea intreaga se afla sub farmecul lui, vrajita de charisma lui. Vocea ratiunii crude insa ne arata ca daca nu ar fi fost asasinat s-ar fi zbatut in groaznice dureri de spate, cuprins de maladia Addison, drogat, in mijlocul unui fum de sa-l tai cu cutitul.
Nu e bine cand istoria nu isi parcurge drumul normal si, atarnat undeva, ramane acel “daca”. Suspendarea lui Traian Basescu a fost desigur o greseala. Am mai fi aflat noi astazi, daca votul popular nu l-ar fi repus in functie, ca visul lui era sa reinvie FSN-ul? Sa impinga Romania cu 16 ani in urma, si sa distruga orice idee de moralitate intr-o politica si-asa mocirloasa?
Asa ca imi pare rau ca Monica Macovei nu face parte din guvernul FSN-ist. S-ar fi compromis definitiv. Pana in ultimul moment i-am tinut pumnii sa fie numita in guvernul baronilor. Insa Traian Basescu l-a preferat pe prietenul din copilarie al Elenei Udrea. Iar in ceea ce il priveste pe ministrul Predoiu nu avem parte de niciun "daca", ci doar de certitudinea unei justitii manevrate politic, fara "vanatori de vrajitoare".

9 comentarii:

Anonim spunea...

La noi cel putin, un ministru al Justitiei afiliat politic in mod transparent e de preferat unui ministru zis independent.

Nu de alta, dar macar ministrul politic se poate spune ca-si primeste indicatiile de la partid pe fata, pe cand 'independentul' le primeste pe sub masa :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Asa e. Dar eu speram ca mai multa lume sa se prinda ca "ministresa" Monica isi primeste ordinele pe sub masa. :)

Mihai spunea...

Ce ministru, ce justitie!? Azi e Sf Stefan. Sa nu uitam nicicand / Sa iubim trandafirii.. Ptiu! Asta suna iar a politica!!!

Anonim spunea...

D-aia e bine sa te joci cu blondele cand esti mic. Ajungi mare mai tarziu ;)

Anonim spunea...

http://judeinromanica.blogspot.com/2008/12/habemus-minister.html

Anonim spunea...

JUSTITIA NU E A NOASTRA SI NICI A VOASTRA.CI A URMASILOR URMASILOR NOSTRI. VAI DE EI, CE MOSTENIRE VOR PRIMI...(un grup de judecatori)

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Poate "sa mancam trandafirii" :)

@Mos

Si cu blonzi.. :))

@Alandra

Bun link-ul. Omul cred ca prevede viitorul stralucit al guvernului Umil Boc

Anonim spunea...

Daca... Sa nu uitam ca acest Guvern e născut dintr-un "compromis care nu compromite" :) Da, Monica Macovei este o grea pierdere pentru acest cabinet însa nu e timpul pierdut!
Cele bune!

Anonim spunea...

M.Macovei este procuror, poate o sa-i ia locul lui Morar si o sa ne arate concret cum se duce lupta cu "sistemul ticlosit", dupa legile pe care le-a conceput.
Basescu are nevoie de un om de incredere la DNA, asa cum a avut nevoie de un Premier de "incredere".