17 dec. 2008

Guvernul Boc: noi taxe si impozite. Taxe mai mari pentru afacerile imobiliare













"În Programul de Guvernare pe perioada 2009-2012, elaborat în aceste zile de echipa de lucru a Guvernului Boc, se regăseşte punctul privind construcţia locuinţelor pentru tineret prin ANL, prezent şi în protocolul semnat duminică între PSD şi PDL.

În ceea ce priveşte însă sectorul privat, taxele se anunţă mai mari în viitor. În textul noului program de guvernare nu se mai află facilitatea acordată recent de Guvernul Tăriceanu, de reducere a TVA la 5% pentru construcţia de locuinţe, în anumite condiţii (case mai mici de 100 mp şi cu o valoare de sub 100.000 euro), care urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Alte impozite directe:
· Eliminarea temporară a impozitului pe veniturile din dobânzile la depozitele bancare, inclusiv ale nerezidenţilor în vederea stimulării economisirii.
· Majorarea impozitelor pe clădiri, automobile şi ambarcaţiuni cu motor peste limitele stabilite prin lege.
· Stabilirea unui impozit unitar pe câştigurile bursiere.


Taxe şi impozite indirecte/contribuţii:
· TVA redus la 5% pentru alimente de bază, concomitent cu creşterea TVA la produse de lux la 25%.
· Perceperea unei TVA de 19% şi la tranzacţiile imobiliare efectuate în scopuri comerciale de către persoane fizice.
· Impozitarea cu 16% a câştigurilor din tranzacţiile imobiliare în scopuri comerciale şi menţinerea actualului sistem de impozitare pentru tranzacţiile imobiliare care nu au scop comercial"
- Imopedia.ro

11 comentarii:

Anonim spunea...

Pai deh, e program de"dreapta" nu ?Sunt "adevaratii liberali" in guvern , nu ? Hahahahaha
"Ce bine-mi pare ca ai luat plasa..." (refren pentru electoratul oranj)

Anonim spunea...

Reducerea TVA la alimente e una din cele mai mari nazbatii care se prefigureaza sub guvernarea PDL-PSD.

Preturile la alimente n-au sa scada - diferentele rezultate vor intra in buzunarele comerciantilor, iar bugetul de stat va fi tot mai greu de completat din alte surse.

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar si @Liviu

Va imaginati ca nu e vor avantaja deloc aceste masuri, din contra. Citisem undeva ca pe lista produselor asa-zise "de lux" se vor strecura o groaza de alte produse, si, asa cum zice Liviu, nici preturile alimentelor n-au sa scada.

Anonim spunea...

Lilick,
Ca sa avem un viitor perfect, bancile au sarit deja pe noi. Vezi la mine pe blog!

Anonim spunea...

Toate masurile din progamul anuntat sunt posibile, daca scapa inflatia de sub control.
Se pot face mariri de salarii la 600 de lei salariu minim, majorari de pensii, reduceri de TVA, etc.. cu pretul cresterii inflatiei, adica pe hartie.

Daca pana si Ioana Lupea spune in EVZ ca:
'Programul „Boc“, manifestul electoral al lui Băsescu'
nu mai e numic de comentat.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832682/IOANA-LUPEA-Programul-Boc-manifestul-electoral-al-lui-Basescu/

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Da, si eu citisem in EVZ. Cred ca ni s-a pus la cale un scenariu sisnistru: program de campanie pentru Basescu

Anonim spunea...

Electoratul (de acum) al PDl nu are cum fi dezamagit de , caci este orice, numai "material" "de centru dreapta" NU. Este o masa electorala instinctiva, "afectiva" chipurile, in fapt revansarda & extremista, din categoria clara "IMGB face ordine"...

O masa electorala atrasa ca musca la miere de mesajele - evidente & subliminale - aruncate permanent de Base Voda, un electorat care a migrat spre PDl de la PRM, FSN, de la extremele sociale si politice, "de pe centura" electoratului, cum s-ar zice, in tot ce are "soseaua de centura" mai radical, promiscuu si violent...

Acum, ca o sa aiba guvernul pe care l-a "ursit" si caruia ii este "mama si tata", o majoritate obedienta de peste 70% in parlament, o 'telectualitate "mesmerizata" de carisma lui... mîloasa, nu prea vad ce si/sau cine ar mai putea opri ascensiunea acestui Arturo Ui nutzional... Poate doar vreo stea norocoasa, o revolta in majoritatea aia sau bunul Dumnezeu.

Fir-ar sa fie! Azi sint cam pesimista, vad doar partea vida a paharului gol! In loc sa ma bucur ca macar paharul e inca intreg... Pentru cit timp? :(

P.S. Numai Iliescu e de vina, ca n-a vrut sa taie coada catelului dintr-o data! Asta ca sa mai schimb placa cu Patriciu... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Asa e.Ilici e de vina..:)

Anonim spunea...

Am "mincat" ceva in text: "nu are cum fi dezamagit de..." orice face/drege/spune alde Base Voda, personal sau prin oricare dintre interpusii sai... Mai mult ca previzibil! In fine, mai incercati si voi sa-mi ridicati moralul! Ca altfel, ajung sa-mi pun speranta in "solutia imorala" - acum PSD-PC... :(

Anonim spunea...

Sa ne mareasca toate taxele! Asa ne trebuie! Jos samsarii imobiliari! :)))
În toata lumea scad preturile, la noi are loc efectul invers. Toate ingineriile astea financiare au un singur scop, in niciun caz acela de a aduce venituri mai mari la stat. Liviu are dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

O sa se mareasca cu un milion pensiile celor care au 5 milioane, si probabil vor fi fericiti si il vor vota pe Basescu. E de ajuns. Pntru noi, restul, toate taxele se vor marii.