8 dec. 2008

Politica lui Traian Basescu













Din istoricul Partidului Democrat:

"In aceeasi sedinta (nota: Colegiul Director (National) din ianuarie 2001), Petre Roman a incercat sa stabileasca conditiile pe care P.D. le pune P.D.S.R. pentru a semna protocolul de colaborare. Basescu a intervenit abia in final: "Suntem in opozitie. Nu sustinem in nici un fel partidul aflat la putere. Il criticam la fiecare greseala. Chiar daca face bine, noi tot il criticam. Asta e sansa noastra. Nu semnam nici un protocol! Noi vom creste numai daca facem o opozitie ferma".

Chiar daca face bine, noi tot il criticam!
Chiar daca face bine, noi tot il criticam!
Chiar daca face bine, noi tot il criticam!

(Foto: Mediafax)

Asta este singura strategie a lui Traian Basescu: demolare, distrugere, daramare. Atentie mare!

14 comentarii:

Unknown spunea...

variante de guvern pe surse www.catalinstochita.blogspot.com

Petru Clej spunea...

Revista ACUM face un apel către Băsescu, Tăriceanu, Stolojan, Boc și Marko în favoarea unei coaliții PD-L - PNL - UDMR

http://www.romanialibera.com/editorial/editorial.php

Anonim spunea...

Jenant apelul facut de revista ACUM. Cine mai crede ca o asemenea alianta va rezista?

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Cine nu intelege ca singura garantie ca PNL sa existe are nevoie de o asigurare langa PD-L. La fel si PSD. Doar nu sunt toti nebuni ca cer asa ceva. Pana si multi pedelisti recunosc ca partidul care intra la guvernare alaturi de PD-L va fi distrus. Ei, bineiteles, dorindu-si asta.

Petru Clej spunea...

Iată ce spune un cititor al revistei ACUM despre acest apel:

radu-ilarion munteanu

Salut atitudinea revistei ACUM, atât la nivel de principiu, prin exprimarea unei atitudini hotărâte, cât şi în ce priveşte natura atitudinii. Personal sprijin, in restrânsa mea sfera de influenţă, ideile revistei ACUM în materie postelectorală. Nu mă refer la expresia, în mediile unde mă mişc, ci, concret, prin a recomanda în întreaga sferă personală de conexiuni internautice revista ACUM în general, acest număr în particular şi acest editorial redacţional cu precadere. Şi vă mulţumesc în numele românilor lucizi.
--------------------------------------------------------------------------------

Petru Clej

Domnule Munteanu, salut atitudinea dumneavoastră. Am citit în ultimele zile atâtea variante și comentarii elucubrante, atâtea încercări de a explica de ce NU se poate pune în practică această variantă de coaliție, cea mai normală potrivit cutumelor politice europene, încât am ajuns să mă îndoiesc de nivelul de alfabetizare politică a multor jurnaliști și comentatori politici din România.

Dumneavoastră ați adoptat atitudinea civică de presiune de jos în sus, cum se procedează într-un stat democratic în asemenea circumstanțe. Ia naștere un curent de opinie care, dacă ia proporții de masă, poate influența decizia liderilor politici.

Românii din Marea Britanie aveau șanse minime de a convinge guvernul să abroge resticțiile privind accesul cetățenilor români pe piața muncii și totuși au depus la cabinetul premierului o petiție în a cest sens cu peste 4000 de semnături. Românii din România, printre ei jurnaliștii și "comentatorii", ar trebui să învețe ceva de la acești români.

Cei care vor spune că politicienii oricum nu ascultă, își pierd credibilitatea dacă vor dori să-i critice ulterior.

Anonim spunea...

@Alandra - cei care spera ca, de data asta, PD minus L in frunte cu "comandantul suprem" al acestui partid (Emil Bocu, quoi?! va gindeati la altcineva) vor desfiinta PNL - singurul vinovat de toate racilele guvernarilor de la '48 incoace si mai ales dupa '89! Pentru a deveni singurul partid "de dreapta"... Sau "de stinga", dupa cum va evolua cererea pietei electorale...

Caci intr-o tara "de opereta", cu "ginditori" si analisti de opereta si jurnalisti pe masura primilor, nici electoratul nu mai poate fi decit "de opereta"...

Lilick Auftakt spunea...

@Domnul Clej

Foooarte amuzant. Dumneavoastra excludeti fctorul uman din tot acest proces. Nu intelegeti ca dragoste cu sila nu se poate intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu. E ca si cum ati implora "nevasta" Tariceanu sa mai stea o tura sa ia bataie si sa fie data cu capul de calorifer de "sotul" Basescu, doar pentru ca asa cer normele morale, ca "familia" sa fie un exemplu in societate de statornicie si progres.
Cum credeti ca liberalii cu experienta de 4 ani pe care au avut-o ar accepta ce vreti dumneavoastra? Nu accepta nici PSD-ul, de frica... Dar liberalii care au un partid mai mic.
In fine...

Anonim spunea...

... si fiind noi un electorat de opereta, conducatorii supremi - si ei tot de opereta vulgara, nu au niciodata nici o vina, pentru nimic ce merge prost!

Ei au numai merite carora trebuie sa li se inalte osanale - iar si iar si iar, orice s-ar intimpla, pentru ca s-au sacrificat sa nu mai aiba viata personala, sa-si vada "injurata" (criticata) familia (politica), pentru binele electoratului lor de opereta si pentru sinecurile laudatorilor lor de opereta!

P.S. Nu mi-a placut niciodata "opereta" in sine, dar nu pot sa nu gust mereu cu egala placere "West Side Story", "Porgy & Bess", ba chiar si "Les Parapluies de Cherbourg" sau "Jesus Christ Super Star"! :)

Petru Clej spunea...

În Uniunea Europeană, cu excepția Ciprului (republică prezidențială), TOATE guvernele sunt conduse de liderul partidului celui mai numeros din parlament (excepția Suedia, unde prim ministru este liderul celui de-al doilea partid, în fruntea unei coaliții majoritare).

De ce ar trebui România să fie singura țară UE care să facă excepție și guvernul să fie condus de liderul celui de-al treilea partid, care tocmai a fost dezavuat de electorat?

În această țară de operetă regulile elementare ale democrației nu se aplică?

Anonim spunea...

Refuz sa cred ca intelectualii nu realizeaza ca PD-L NU ESTE UN PARTID DE DREAPTA.
Acestea fiind spuse, înţeleg ca altele sunt motivele pentru care PD-L este sustinut de intelectualii "elitisti".
Un om inteligent, cu o cariera serioasa în spate, nu poate accepta sa fie condus de unii ca Basescu, Videanu, Boc, Udrea, Blaga, Turcanu, Boureanu, Ridzi sau Succesuri. Este contra-naturii!

Lilick Auftakt spunea...

@Domnule Clej

Chiar trebuie sa explicam litera cu litera? PNL a pus aceasta conditie TOCMAI pentru ca stia ca NU va fi indeplinita de Basescu. Dar era si singura care le garanta integritatea ca partid.
Nu pot sa cred ca nu puteti sa intelegeti asta.
Noi avem aici parte de un accident istoric, Basescu. Pana nu scapam de el nu se poate face nimic la nivelul tarilor civilizate. Nu vedeti chiar in postarea de mai sus ce zicea? Ca treuie criticat un partid chiar daca face bine. Basesu face o politica de guerilla, de distrugere, de santaj. Incetati va rog sa va mai faceti ca nu intelegeti. Vi s-a explicat in fel si chip. Iar cand vreti sa va faceti ca nu intelegeti, o dati cu leit-motivul "tara de opereta".

Anonim spunea...

@Alandra "Refuz sa cred ca intelectualii nu realizeaza ca PD-L NU ESTE UN PARTID DE DREAPTA."

Eu refuz sa cred ca o "gasca" se poate numi partid.

Anonim spunea...

Apelul revistei ACUM seamana cu dezideratul caragialian exprimat in abstracto "Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere".

Pot sa ma asez si eu in mijlocul satului si sa trambitez "sa se faca alianta cutare!" uitand ca in spatele unor vorbe frumoase se ascund numeroase incompatibilitati personale, multe intretinute de Traian Basescu.

Anonim spunea...

P. CLEJ,
În aceeasi logica, ce va face sa chemati AL TREILEA PARTID la guvernare, alaturi de al doilea, exceptand numirea PM tocmai de la cel care a iesit pe primul loc?
Eu una, cer un PNL in opozitie, nu implor sa se alieze cu cei care le-au fost calai.
Daca ma vor dezamagi, asta e, inca o lectie.
Sa fie GUVERN "PSD - PD-L" ASTA ESTE CE S-A ALES!