20 dec. 2008

De ce trebuie sa respinga liberalii implicarea la guvernare













Simplu: pentru ca nu trebuie sa fie partasi la aceasta coalitie monstruoasa nici macar printr-un singur om.
Pentru ca nu trebuie sa-si ia responsabilitatea justitiei intr-un an in care se spera, dar nu e sigur, ca acest capitol, justitia, sa nu mai fie monitorizat de UE.
Pentru ca trebuie sa faca o o opozitie serioasa si responsabila fara sa menajeze vreo parte a guvernului.
Pentru ca Traian Basescu (care il gireaza pe Predoiu – avocatul lui Dinu Patriciu) vrea sa arunce pisica in curtea liberalilor si incearca sa se spele pe maini cu reformarea justitiei pe care a tot garantat-o.
Consider ca Bogdan Olteanu a facut bine ieri ca l-a criticat pe Predoiu ca a acceptat acest post.
Nu spun ca Predoiu nu ar putea juca pe mai multe fronturi si nu ar fi si omul lui Patriciu, si al lui Stoica...
Numai ca politica liberalilor trebuie sa fie una. Ferma si demna.
Iar Tariceanu stie foarte bine sa o impuna. Cititi ultimul paragraf de aici.
Cititi de asemenea pe blogul sefului PNL:
"Am fost dezamăgit de decizia lui Cătălin Predoiu de a accepta propunerea coaliţiei de stânga PD-L-PSD. Am fost surprins de uşurinţa cu care a acceptat să lucreze într-un guvern al cărui program prezintă diferenţe importante faţă de programul PNL.
Eu l-am readus pe Cătălin Predoiu în Partidul Naţional Liberal şi l-am ales pentru funcţia de ministru al Justiţiei în guvernul liberal. Am avut încredere în el. Din discuţiile cu el am fost convins că împărtăşim aceleaşi principii liberale în domeniul justiţiei, începând cu depolitizarea actului de justiţie. Ca ministru al PNL, Cătălin Predoiu a pus în practică aceste principii liberale, de multe ori asumându-şi contre politice de la politicienii din PD-L şi PSD.
Ieri, Cătălin Predoiu a ales să devină colegul de cabinet al politicienilor care până mai ieri îl criticau.
Este în primul rând o trădare faţă de el, ca jurist. Cătălin Predoiu ştie foarte bine că nu poţi susţine un set de principii şi apoi contrariul acelor principii. Poate că se iluzionează că va putea să spună „nu” colegilor din noul guvern. Atunci nu ştie cum se lucrează în PSD şi, mai ales, în PD-L, unde nu poţi avea o opinie contrară faţă de şef.
În al doilea rând este o trădare faţă de el, ca politician şi faţă de oamenii care l-au votat. Cătălin Predoiu a candidat din postura de membru al PNL, cu un mesaj de dreapta cât se poate de clar. Prin decizia de face parte dintr-un guvern de stânga, el contrazice ceea ce spunea acum mai puţin de o lună, în campanie.
În al treilea rând, este o trădare faţă de Partidul Naţional Liberal şi aici vreau să răspund acelor voci care afirmă că PNL ar trebui să accepte această nominalizare. Între programul pe justiţie al PNL şi programul şi declaraţiile asumate de coaliţia PSD-PD-L există diferenţe semnificative. Partidul Naţional Liberal nu acceptă să se asocieze cu proiectele Guvernului de stânga PD-L-PSD, cu care nu este de acord."

13 comentarii:

Anonim spunea...

Cuuuuuuuuuuuum ? NU e femeia europei ministressa ?!? NU e Monica Anticorupta in guvern ?!?!?! Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaai.Ce trist.
Hahahahahahahaha.
Le-a dat Base din nou, sa aibe de Craciun
http://www.youtube.com/watch?v=mmIIruWAzXs

Anonim spunea...

Dar coalitia ,,20 %'' nu a fost monstruoasa ? In 30 noiembrie seara stateau ciuciti pe sub birouri , taceau ca broastele in papuris cand zboara barza pe deasupra , ia sa fi zis ei ceva ,aiurea , asteptau sa le faca Hrebenciuc cu ochiul . Halal ! Mai este timp putin , paletii cu bricksi frumos stivuiti in fata Conacului din Zambaccian sufera de la intemperii , unii s-au fisurat . Dar iata un TRU-ism : ,, Ne-am dumerit.PSD e mafia pe care te poti baza. Mafia predictibila : stii ce vrea. Nici o problema : am mai platit tribut. In schimb, liberalii sunt o mafie care n-are curajul delictului, ci doar placerea escrocheriei ".

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Nu, Mos. Femeii ii place acum cu Europa. Tradare! :)))


@Riddick

Pai daca spune asa de frumos TRU ca PSD e mafia predictibila, atunci poate si liberalii au considerat la fel.
Coalitie monstruoasa din cauza PD-ului, desigur. :)

Anonim spunea...

Cand au intrat in D.A. ar fi trebuit sa stie ca este sau nu este monstruoasa (tocmai pentru ca era si PNL i-am si votat , stiam ca PNTCD nu-si mai revine , cel putin momentan ).Dar atunci conduceau Stolojan si Albinosul , si facusera si ei multe prostii - readucerea PNL-Campeanu , retragerea si de la functia de presedinte in 2004 ...

Anonim spunea...

Lilick- "Numai ca politica liberalilor trebuie sa fie una. Ferma si demna."

Si eu sunt de aceiasi parere, am si scris un comentariu pe blogul PNL.

Sloganul "O Romanie mandra si prospera", "suna ca dracu", vorba lui Roman. Mandria nu-i o calitate, crestinismul o considerra un pacat. De ce nu au ales sloganul "O Romanie demna si prospera"? Demnitatea e o valoare pe care politiceinii nu pun pret?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Zici ca te-ai vorbi cu @Lulutza. Si ea zicea exact asa in legatura cu sloganul. Si mie imi suna mai bine cum zici tu. Cat de asemanator gandim. Ma bucur. :)

Anonim spunea...

Lilick - Eu cred ca sunt multi oameni care gandesc ca noi, avem aceleasi valori, dar cei cu alta mentalitate sunt mai activi, fac mai multa agitatie si par majoritari.

Mihai spunea...

Lulutza? ce zicea Lulutza? Imi fac blog nou. Adica mi-am facut deja. Idei, ceva? Ajutati-ma si pe mine, ca m-am plictisit aseara de imaginile alea din bordelul deputatilor !

Anonim spunea...

Predoiu nu a fost niciodata liberal. A fost mereu omul lui Basescu in mijlocul liberalilor, ca si Mihai Ungureanu.

Marius Mina spunea...

Predoiu a fost si va ramane un vlastar al SIE!
Liberal mai spre toamna(cand s-or coace)

Marius Mina spunea...

Si Mihai Ungureanu..de unde pina unde liberal? Poate Mossad...lol

Anonim spunea...

Dupa cate stiu Predoiu nu a fost niciodata liberal inainte de a fi nominalizat ministru in cabinetul Tariceanu. Inscrierea in PNL a fost simultana sau ulterioara.
Se cerea cumva rezolvata criza Norica Nicolai, si s-a cautat mai intai un om agreat sau indicat de Basescu, dupa care a fost decretat liberal ca sa se salveze aparentele.
Am vazut ca Iordache Roxana a sarit in sus si a chiut de bucurie ca la nunta cand a aflat vestea minunata a nominalizarii astuia in cabinetul Poc. Ea zicea in naivitatea dubioasa ei ca e o victorie a liberalilor.

Anonim spunea...

@all

Predoiu a mai fost inscris in PNL acum multi ani. Anul asta s-a reinscris. Nu are nicio legatura cu celalalt Predoiu (Marius, nu mai da informatii false)