20 dec. 2008

Theodor Paleologu











Eduard Koller se intreaba oarecum surprins ce cauta Theodor Paleologu in acest guvern in care nu exista niciun ministru necorupt.

Ioan T Morar raspunde parca la aceasta intrebare la el pe blog: “Prezenţa tînărului Paleologu în acest guvern o pun pe seama unei nerăbdări vecine cu carierismul.”

Atunci cand am scris despre "inalbitorul Paleologu" aveam o parere ceva mai buna despre tanarul politician, si puneam implicarea in politica alaturi de portocalii pe seama naivitatii acestui domn.
Se pare insa ca nu e deloc atat de naiv precum il credeam, iar calitatea lui de inalbitor incepe pe zi ce trece sa dispara.
Am aflat cu mirare ca pana si Sever Voinescu, cel care cu ceva vreme in urma recomanda inghitirea broastelor raioase, s-a sustras fin din fata propunerii de a deveni ministrul culturii. A realizat probabil in ultimul moment ca o cariera politica nu e bine sa ti-o incepi atat de vizibil, pe un post public care legitimeaza o alianta sinistra.
Dar ma uitam astazi la sedinta transmisa in direct din plenul camerei si am surprins zambetul larg si fericirea domnului Paleologu. Si mi-am dat seama ca acea scrisoare trimisa liberalilor, in care ii ruga sa se alature democratilor, ii servea politic domnului Paleologu spre inalbirea lui insusi. S-ar fi simtit mai curat la randul lui alaturi de liberali. Asta nu inseamna ca luand loc la masa cu social-democratii, si mancand din aceeasi paine cu ei, nu se simte comod, confortabil, sau ca etichetele de oportunist sau carierist il deranjeaza pe stimatul domn. O sa il vedem de acum incolo cot la cot cu baronii. Atat cei din PSD, girati de Nastase, cat si cei din PD-L, promovati de Basescu. E posibil ca atunci cand aceasta corabie politica riscanta se va rupe, domnul carierist sa reincerce sa scape alipindu-se de liberali. Le-as recomanda liberalilor sa refuze "serviciile" acestui personaj.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cica pe Timpul Lui Al Batran , la o sedinta cu oameni de cultura , la care participa Suzana Gadea si in sala era si Alexandru Paleologu (poate Theodor statea atunci in patut) , la momentul cand i-a venit randul acestuia sa se prezinte , si-a rostit numele , la care primeste replica ,,Numele , tovarase , nu ocupatia !''. Ministri necorupti ... Pai asa nici Bombonel nu-i corupt pana nu-i behind bars .Dar ce ministri necorupti a pus PNL la Justitie , of , of ,of ! Mai era putin si ajungea ministru Norique - A Material Girl ( lotsa material ! :)) ).