3 dec. 2008

TRU. Sau ce patesti cand iti lipseste simtul ridicolului.



Primul care l-a ironizat fin, in stilul lui, pe celebrul TRU, a fost Doru Buscu. Editorialistul a scris pentru Cotidianul un material demn de Academia Catavencu de odinioara care incepe asa:

"Am luat azi masa cu prietenul meu Traian. Traian Ungureanu, desigur, prietenul zgomotos al preşedintelui Traian Băsescu. La ora şuetei noastre, pe la două, PD-L arunca ocheade, pe toate canalele de ştiri, spre PSD. Deşi în contact permanent cu stafful de campanie al PD-L, Traian părea să ştie destul de puţin despre negocieri. "Ce faci, l-am întrebat, dacă PD-L intră în cârdăşie cu alde Hrebenciuc?". Puţin încurcat, parcă aşteptând întrebarea, Traian mi-a răspuns dintr-o suflare: "Mă arunc de pe bloc, ce dracu' să fac!".

Urmatorul editorialist de la Cotidianul care s-a gandit sa-i serveasca o portie de misto pur lui TRU a fost Pavel Lucescu. Acesta a scris un material in stilul apoteotic TRU, in care se proslaveste alianta PSD-PDL si, incearca sa explice de ce dusmanul cel mai mare e astazi PNL, mai mare chiar decat PSD ieri. Cu siguranta mistourile la adresa "zgomotosului" jurnalist au provocat azi hohote de ras prin redactii. Cu siguranta, in cazul in care Traian Basescu ar aproba o reinviere a FSN, Traian Ungureanu i-ar gasi o justificare scrisa pompos, in stilul imitat de Pavel Lucescu. Dar sa vedem textul:

"Cand istoria da rateuri si se-mpiedica in ceata optiunilor fara directie, ideologiile trebuie sa taca. E randul politicianului responsabil si al compromisului viril. PD-L si PSD trebuie sa guverneze impreuna. Nu pentru ca Traian Basescu nu are de ales, ci pentru ca de la inaltimea unui sef de stat nu exista optiuni, ci imperative. Cand petroliberalii stau cracanati intre orgoliul minor al unui premier de trista amintire si nevoia de a sterge urmele unei guvernari penale, imperativul e o fratie a caracterelor ferme si ele nu lipsesc in PSD, macar in aceeasi masura in care prisosesc in PD-L. N-am zis caractere morale. Pentru ca nu despre bine si rau e vorba ci despre ceva mai mult. Mai mult, pentru ca mai inalt. Iliescu, Nastase, Hrebenciuc? Ce inseamna trei nume, cand ceea ce ameninta buzunarul romanului in anul de gratie prezidentiala si de dizgratie liberala e o inflatie cu 3 cifre?! Intre 2004 si 2008, PNL a adus Romania la un pas de dizolvare, pregatind-o pentru cazarea exclusiva a oligarhiei. Uneltele si ideile de atunci sunt argumentele salvationismului recitat astazi: rolul masculin al statului, compasiunea justitiara pentru nevoiasi si revenirea la echilibru si datini omenoase. PD-L si PSD sunt condamnate la gloria unui efort comun. Doar o coalitie ampla intre cele doua partide ne poate readuce la dimensiuni umane si marime naturala. Si nici macar nu e vorba de PD-L sau PSD. E vorba de Romania. Sa n-o dezamagim!"

Si, ca bataia de joc sa fie completa, Realitatea TV a anuntat azi ca filmuletul cu "Ciocu' Mic", candidata PD-L sustinuta de TRU, (cea care s-a facut de bascalie in direct la B1TV intr-un moment antologic de ridicat poalele in cap cu "domn' Bideu") a facut furori. Filmul a fost vizionat de mii de persoane atat la CNN cat si pe o groaza de alte posturi TV sau bloguri din strainatate.

Mai tineti minte ce scria chiar ilustrul propagandist TRU in ultimul editorial dinainte de alegeri?
"Voi vota PD-L fie şi numai pentru a împiedica derapajul celor deja aflaţi pe pârtiile de schi. Voi vota PD-L fie şi numai pentru a refuza „votul alb“, votul stupid, recomandat de Pro Democraţia, organizaţia care îşi calcă numele în picioare.
Evident, acest articol s-ar putea aşeza, de luni, în rândul celor mai mioape articole scrise vreodată."
Da. S-ar putea ca foarte curand, in comparatie cu ce va fi nevoit sa scrie, si cu ce se va intampla in politica din Romania, articolul acela sa-si demonstreze miopia. Evident, si idiotenia.

12 comentarii:

Anonim spunea...

:))) Răsuflu usurată.

Stai să vezi ce-şi redistribuie şi elitiştii şi deontologii "vederile". Ce naiba, e trendy: ori eşti redistribuit, ori eşti un mare înfrânt :)
O ţară de redistribuiţi ha ha ha ha

CRadu25 spunea...

Evident ca Lucescu o sa-si fure tone de injuraturi de la comentatorii porocalii. Dar merita! E de exceptie. Iti dai seama ce craiera ar fi facut TRU la "Scanteia"?

In alta ordine de idei, il dezaprob profund pe Buscu pentru ca a publicat o discutie privata. Asta nu se face, indiferent cat de fierbinte ar fi subiectul, mai ales cand pretinzi ca partenerul de discutie ti-e "prieten".

Anonim spunea...

Ce naiba inseamna "compromis viril"??? Adicatelea, atunci cind eu te violez si tu simti obligatia sa mimezi orgasme multiple? :) Totul este "virtual", desigur, nu exista nici un risc sa ramina cineva cu burta la gura...

Si totusi, hai sa abandonam misto-ul si sa ne riscam sa dam o definitie "constructiva" pentru expresia asta nobila: "compromisul viril"... Ha ha ha!

Anonim spunea...

Da' ce se face, ca trebuie sa-i ofere putina iubire si lui Dan Voiculescu. De ăsta am uitat aproape de tot. Mai are? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Hai sa ne redistribuim si blogurile..Ce ai zice sa-ti pice al lui...Mihnea Georgescu? Hahhahahaha!

@Cradu25

"Prieten"- bine scris.

@Alandra

Macar putina, putintica de tot, nu? :))))

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza


E ceva ce tine de apoteoza sexuala a stilului pomponistic-infantil. :))))))

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Aha, vrei sa lasam mistoul. OK. Compromisul viril l-as traduce prin...abstinenta la o varsta foarte tanara. O maturitate auto-impusa, fortata...Mai vrei?Hahhahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@All

Eu cred totusi ca TRU i-a dat acceptul lui Buscu sa scrie asta. Mai exact, cred ca Buscu l-a intrebat, si pentru TRU a fost o posibilitate sa-si expuna public punctul de vedere.

Anonim spunea...

Mai voi nu-l intelegeti pe TRU.Nu stie sa faca NIMIC. Sa pupe in fund sau sa linga poate s-i-un caine. Ce vreti ? Ii e foame, la Londra e mishteaux...Life sucks.
Asteptati editorialul din "The day after". O sa radeti cu lacrimi

Anonim spunea...

Prin anii '80 circula un banc: Un pistolar mexican este intrebat daca il cunoaste pe Sanchez cel iute. Cel intrebat povesteste ca s-a intalnit cu el de cateva ori pe o poteca in mijlocul careia se afla o balega. La prima intalnire Sanchez, mai iute, scoate pistolul primul si il ameninta ca daca nu infuleca balega il impusca. A doua oara pistolarul povesteste ca el a fost mai iute decat Sanchez si l-a pus sa pape el balega. Si tot asa alternativ se mai intalnesc cei doi pistolari. In cele din urma terminand de povestit pistolarul intreaba retoric: "ma intrebi daca il cunosc pe Sanchez? Desigur, doar am luat masa impreuna!".

Realitatea lui Petria spunea...

Lingăii mor pe limba lor.

CRadu25 spunea...

Apropo de lipsa simtului ridicolului:
http://www.cotidianul.ro/vedere_de_pe_bloc-66699.html

Concluzia lui TRU: Liberalii (Patriciu&Tariceanu) sunt de vina ca PD-L si PSD se aliaza. Si presa. Foarte tare!!! :) :) :)