4 dec. 2008

Daca nu se poate rupe PNL, atunci sa-l facem responsabil de renasterea FSN, nu?












Zilele trecute scriam intr-un comentariu despre cele 4 variante pe care le aveau liberalii:

P.S. - la putere pe termen scurt
P.L. - la putere pe termen lung
O.S. - in opozitie pe termen scurt
O.L. - in opozitie pe termen lung

Si spuneam de ce doar prima si ultima varianta erau acceptabile. Nu vrea sa mai reiau demonstratiile, ci doar sa scot in evidenta ca ultima varianta ar fi cea mai relaxanta, cea mai domneasca, mai ales pe o perioada de criza. In plus, PNL nu are de ce sa mearga la remorca unui partid care oricum se va eroda la guvernare fara macar sa-si impuna programul si prim ministrul. Apoi, e mai bine ca peste cativa ani sa ne aducem aminte cat de bine era cu guvernul liberal pe perioada 2004-2008, nu? Si, nu in ultimul rand, ar fi rezonabil ca la anul sa aiba propriul candidat la alegerile prezidentiale si nu unul impus de o alianta in care detin o pozitie inferioara. Ieri, Dinu Patriciu, exprima acelasi lucru legat de cele doua variante acceptabile pentru liberali. Conform Mediafax "fostul lider PNL Dinu Patriciu a declarat, miercuri seară, la o emisiunea televizată, că, în opinia sa, liberalii au doar două variante, fie să meargă un an, cât ţine criza economcă, la guvernare cu PSD, dar cu prim-ministru liberal, fie să se ducă în Opoziţie."
Unde afirmatia "cat tine criza economica" poate fi usor interpretata "pana trec alegerile prezidentiale".
Se pare insa ca mesajul a fost receptat si de presedintele Basescu care astazi, in conferinta de presa, a vorbit despre neimportanta doctrinelor intr-o perioada de criza si despre un guvern de larga sustinere. Cum ar veni...hai sa dam mana cu mana toi fesenistii cu inima romana.
Nu inainte ca Boc sa mai faca un ultim apel disperat catre liberali, si nu inainte ca vicepresedintele PNL Crin Antonescu sa le transmita un mare flit pedelistilor.
Lucrurile par asadar lamurite. Iar lingaii prezidentiali de la Cotidianul (vezi TRU)au inceput deja sa poarte trena miresei PSD, o mireasa mai urata, mai nedorita, dar, daca strugurii miresei PNL, mult mai dorita, sunt acrii, atunci de ce sa nu spuna ca e curva. Sa-i urmariti pe intelectualii de elita cum, ca niste tate, vor scuipa in dreapta dupa PNL, cei din cauza carora, chipurile, se va infaptui alianta FSN. Eu de-abia astept. Ce blestem pentru domniile lor.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Draga, alaturi de cine au alcatuit pnl-istii tai majoritati in CJ? Nu alaturi de "mireasa mai urata, mai nedorita"? S-au sacrificat, bineinteles, pentru tarisoara lor. La fel cum Tari vroia sa se mai sacrifice o data in fruntea guvernului (tare democratic, cu 18% din voturi si intrat taras-grapis la Cioflinceni, dupa ce a fugit din Bucuresti). Chiar sunt in masura sa dea lectii?
Si te rog sa nu uiti ca primii care au colaborat cu FSN a fost PNL-AT, in frunte cu strategul pe care l-ai citat, Paturiciu ca sa nu mai vorbesc de tradarea CDR in 2000 (dupa ce ati fost salvati in 1996). Nu mai interpreta insa spusele lui Paturiciu (daca vroia, o spunea direct, stie sa o faca, cu toate defectele lui). Voi sunteti un pic dezorientati, nu au iesit alegerile cum ati planuit si anuntul privind oficializarea PNLSD nu s-a mai putut face asa cum a fost planificat (Felix dixit). Asta este viata, Fincalstainii Si Andronicii se mai insala!
PS Daca se anunta majoritate PNLSD te arunci tu de pe bloc? Pls, pls...

Lilick Auftakt spunea...

Ceeea ce vedeti mai sus e o postare plina de oftica. Hahahaha!

@Dan Stoica

Totul
iese exact, dar exact cum am vrut noi. Postarile mele mai vechi sunt garantii. Vai, ce-mi place. Nu te mai lua dupa Felix ca esti baiat scolit macar.
Bineinteles ca nu m-as arunca de pe bloc daca se anunta vreo alianta in care liberalii au PM si se va respecta programul lor. De ce as face-o. Dar preferabil e sa ramana in opozitie.

Anonim spunea...

"Dragă", doar elitoşii sunt capabili de gesturi emo, ca de exemplu acela de a se arunca de pe bloc.
Dragă, până şi această formă de adresare sună cam "emoist".

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Vezi ce ma dragalaseste? :))))Saracul.

Anonim spunea...

De cate ori aud "dragă" mi se face parul maciucă în cap! Numai soacră-mea(fosta) îmi zicea aşa , şi muream de fiecare dată câte puţin :)

Mai spunea "capuţino" în loc de "capuccino"... fusese crescută la "pension" ha ha ha ha ha

Anonim spunea...

Dragă,ia nu te mai lua de TRU , DA ?
Eu de cine mai rad diminetile la cafea? (Sincer vorbind i-o trag si aia de pe site de lesini, see picture today )

Anonim spunea...

Am spus ca Basescu va forta un guvern obedient, cu un premier fidel, cel mai probabil de la PD-L.
Nu vi se par ciudate actiunile DNA, care-l cheama pe Nastase la audieri si pun sechestru asigurator pe averea lui Voiculescu tocmai acuma in prag de negocieri guvernamentale?
De ce n-au facut-o anul trecut?
Nu sunt ele presiuni sa-i faca pe "recalcitranti" sa stea in banca lor?
De ce taman acuma a devenit DNA-ul foarte activ.

Anonim spunea...

Lilick, cu sinceritate iti spun ca eu cred ca opozitia este cea mai buna pentru pnl in contextul asta, atat intern, cat si international. Dar nici posibilitatea intrarii la guvernare nu e de aruncat la gunoi. Si eu sunt foarte curioasa sa vad cum se termina dansul asta al negocierilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

Multumesc mult pentru raspuns. Stiu macar ca noi gandim la fel si e perfect. :)