9 aug. 2009

Blaga, Berceanu?


E din nou Blaga pe cai mari? Iata ce-a declarat la Realitatea TV:

"Daca este sa vorbim "la o adica" si sa avansam tot felul de scenarii, si daca Basescu s-ar intoarce la viata politica daca nu ar mai fi presedinte, lucru pe care l-a infirmat dealtfel, mi-ar placea sa lucrez cu domnia sa in postura de premier"
El a mai declarat ca intr-un guvern condus de Traian Basescu s-ar vedea cat este de riguros si de hotarat.
- ziare.com

Cam in acelasi timp, colegul sau, Berceanu, declara la acelasi post:

"In PD-L sunt destui oameni care s-ar putea angaja intr-o batalie electorala pentru Presedintia Romaniei. Chiar daca nu vreau sa fiu presedinte, i-as bate fara emotii si pe Geoana si pe Crin Antonescu.
Desi ei si-au anuntat candidatura cu un an mai devreme si as avea poate o problema pana afla electoratul, cu un partid puternic ca PD-L nu as avea nici o emotie"
- ziare.com

Acum, ce sa zic... la cat de obraznic il stiu pe Berceanu, intr-o confruntare cu Geoana sau Antonescu n-as baga mana-n foc ca nu i-ar bate fara emotii. Numai ca nu prea cred ca va candida. :) Voua cum va par aceste declaratii aproape coordonate?

32 de comentarii:

Crăciun Florin spunea...

Daca Antonescu nu misca urgent in directia cunoasterii si recunoasterii lui de catre alegatori mare lucru sa nu fie invins de oricare dintre vocalii PD-L sau PSD.

tony spunea...

Sunt doua scenarii aberante:
1)Presedintele care va castiga alegerile va lua in considerare varianta cu Basescu premier ca fiind ultima varianta posibila.
2)Basescu va candida sigur,asa ca Berceanu nu va avea ocazia sa-i bata pe cei doi.

Lucia Verona spunea...

O pisică mare, mare. Sau două pisici.

Blaga n-ar avea şanse, Berceanu poate da, deşi nici eu nu cred că va încerca. Ar trebui să fie convins de succes, nu cred că vrea să rişte.

INCERTITUDINI spunea...

Lilick!
nu ma pricep la jocuri/scenarii etc..
Vin la tine, citesc, ascult, iau aminte.
Imi vine in minte vorba aia de la "Junimea" ( scuze! este altceva, dar..) - Intra cine vrea, ramane cine poate!

Lulutza spunea...

Naiba sa-i ia cu strategiile lor unsuroase de... lucretzii borgii ale politicianismului fara frontiere! Parca-i vad in fata lui Basmeus, cu spinarea incovoiata si ochii indreptati umil spre papucii vizirului, in timp ce ala urla: "Baaa, Eu am facut PD-l-ul maaaare, dintr-un partidulet de buzunar! Ascultati comanda la mine! Sa aburim bine in continuare! Luna asta, strategia Mea electorala este sa va dati mari voi, slugoii mei dragi. Incep catelul Vasile si Bercovici, urmeaza Nutzi cu egalitatea de sanse la Presedintie... Cum care Nutzi??? Aia care spun eu! Hai, gata, plecati, ca ma plictisiti si voi acum cu intrebari minore!"

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, Tony, Lucia, Gina, Lulutza

Candideaza, candideaza nenorocitul suprem! Cu cat vad mai multe strategii, si sunt destule, imi dau seama ca va candida sigur. Vrea doar sa ne tina calduti, sa nu ne radicalizam contra lui. Intr-o zi va trebui sa se intample si asta: radicalizarea. Altfel constracandidatii nu vor avea sanse in turul doi.

@Craciun Florin

Aud o mare.. tacere dinspre Antonescu.

@Tony
Candideaza sigur.

@Lucia

Nu risca. Nu.

@Incertitudini

Cam asa ceva. :))

@Lulutza

Cred ca ai sesizat foarte bine. Cel putin asa gandesc si eu. :)

Pro DOC spunea...

Acu', din doua una (sau a treia, ca doar nu stam noi in tertium non datur):

1) La Cotroceni, unii croiesc planuri din cutite si pahara, iar altii, apropiati palatului, le testeaza "valoarea de piata".

2) De la Cotroceni se lanseaza mici fumigine, pentru a se deturna discutiile publice de la cazurile coruptilor oranj, de la "gafele omenesti" ale presedintelui si de la alte chestiuni "colaterale", neprielnice jucatorului care si-a asumat, in an electoral, batalia cu criza economica.

3) In fine, asta e si ipoteza careia ii acord si cel mai mult credit, fiindca le insumeaza si le transcende pe primele doua: PDL-ul, prin vocile lui suprasonore (minus Udrea care, momentan, has the right to remain silent!), a declansat "in corpore" ofensiva electorala prin ras-verificatele lui metode: lansarea zilnica a unor false subiecte care, prin exprimarea lor sibilinica, "ocupa tot timpul" analistilor hermeneuti, lasand deoparte subiectele crizei: criza economica, criza de credibilitate a guvernului, criza morala si deruta pupinilor carora li se golesc cuiburile, criza erodarii Basescului insusi etc. PDL stie doar ca trebuie sa faca in continuare agenda presei, in termenii lui, nu ai realitatii obiective. Astfel se escamoteaza realitatea, iar contracandidatii lui Traian Basescu, orice ar face, se pare ca nu pot iesi din conul de umbra.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Haha! Si eu zic ca nu stam noi in tertium non datur. Mie mi-a sarit in ochi ce frumos s-au coordonat ei. Unul sa-l dea pe Base ca posibil premier, altul sa anunte ca ar putea face fata candidand din partea PD-L. Cum declaratiile au fost facute la distanta de cateva minute, m-as cam mira sa nu fi discutat ei ceva mai devreme pe subiectul: "Cu ce ii mai aburim pe astia..."

Pro DOC spunea...

Am omis sa spun ca punctul 3 include si punctul 1, nu doar il adanceste pe 2. Nu e exclus ca PDL-ul sa caute, in mod real, diverse solutii de avarie. Mai sunt cateva luni de campanie si nu se stie cum va evolua presa - Nistorescu a promis niste anchete! Parlamentul anchteaza si el si ramane de aflat ce va scoate din anchetarea Elenei Udrea! Nici evolutia crizei economice nu e chiar predictibila, cel putin in Romania, dupa cum s-a vazut pana acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Baloane de incercare. Sa vada cum reactioneaza lumea la ideea ca Base ar putea fi si premier. De parca acum nu ar fi si asta, si nu ne-am fi lamurit cat e de bun.

Anonim spunea...

Posibil ca incep perdele de fum, apoi pregatiri spectaculoase de lansare in campanie.
O fi, tot asa cum se spune de T.Basescul ca ar fi 'animal politic' - o fi si asta.

Una dintre probleme cred ca e in alta parte: lipsa unui proiect <(politic?) pentru Romania - spre ce ne indreptam? Unde vrem sa ajungem, fie si integrati in UE?

Iar daca luam la mana catindatii, in ce ordine dorim (preferabil alfabetica, sa nu puie dansii bot) - nem!
Nici vorba sa para ca ar avea vreunul dintre dansii in cap asa ceva: viziune pentru a propune un proiect major, o directie. Apoi vointa. Apoi puterinta.

Cred ca ne varsam adrenalina degeaba, oricare ar fi din toamna cotroceanul, e cam tot aia. Cu (mici?) variatiuni.
[Guest_Bv]

Pro DOC spunea...

Adevarul e ca sub acest Mesia- Basescu (caruia nu Iisus, ci Putin i-a fost si ii este model!) Romania s-a adancit atat de tare in impostura, incompetenta si criza incat nici cei mai optimisti evaluatori nu dau pronosticuri imbucuratore de iesire din bulshit. Iar bulshit-ul a atat de gros, incat nu de despotismul lui T.B., ca eventual prim ministru, mi-e teama (Blaga insusi spunand ca n-ar avea probleme cu el, el insusi avand inclinatii - cum sa le zic? De despot luminat "democrat liberal"?). Mi-e teama de fariseismul si incompetenta lui Traian basescu, indiferent ce pozitie in stat ar mai ocupa de acum inainte. Intrebarea mea este de ce nu se oboseste niciun pupin sa faca bilantul "maretelor realizari basesciene"? Fiindca ele nu doar ca nu exista, ci si lipsesc cu desavarsire (sic!)

Marius Mina spunea...

Bercoviceanu n-a fost in stare sa castige la el in comuna olteneasca presidentia CJ dar se umfla de-i crapa buza de jos.La tpeul lui de panacotar de buzunare nu ma mira ce scoate pe gura aia spurcata.
Pe Geoana il face zdrentze dar mi-ar place sa vad un duel intre el si Antonescu, sa-i sara plombele si pe urma sa-l mai aud imprastiind arogante de Caracal.Nici nu stie Berceanu ce-l asteapta dupa colt.Si nici Basescu ...

Lulutza spunea...

Pentru mine, oricine poate crede ca e adecvat ca primministru un actual presedinte scandalagiu de tip "Dorel-Stie-Tot", fost contrabandist, fost ministru si fost primar, care s-a tinut numai de shushe si tunuri, in folos personal si spre imbogatirea propriului "echipaj"/clan, nu este decit un... caraghios! Folosesc un eufemism, pentru ca, in vremuri de criza, cuvintul cel mai potrivit ar fi "cretin"!

Sper sa-l scape si "serviciile" din brate pe "providentialul" Dorel asta, pina nu va fi cu adevarat prea tirziu pentru saraca "tara muribunda"...

Matilda spunea...

O perdea de fum menită să ne dea emoţii, să mărească suspansul, e treabă mare strategică, de aceea m-am lovit la picior, mă dor tibia şi peroneul de grija lui Băsescu...

Lulutza spunea...

Ce documentar interesant e acum pe Antena 3! Cica "serviciile" fac angajari la greu... Inca o "solutie anti-criza" pentru noi toti, ca astia nu au "frina" la buget!

Lilick Auftakt spunea...

@Guest_BV

Citeste pe blog la Lucia Verona. Cam despre asta scrie si ea: lipsa unui proiect politic pe 10-20 de ani. :)

@Pro Doc

Si mie mi-e teama de incompetenta lui, si, mai ales, de felul cum mimeaza ca face ceva si nu face nimic. Ce bilant? Ar trebui facut unul cu promisiunile lui din 2004 in fata... Vezi sa nu. Totusi, cuiva ii va reveni si rolul asta. Lui Tismaneanu, cui? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Marius Mina

Nu stiu inca pe cine spulbera Crin. Sa vedem. Pana una alta, doar cu amenintarile astea ca va spulbera pe cineva suntem penibili, nu crezi? :))
Omul trebuie sa ne radicalizeze mai repede (nu pe noi personal), altfel zboara voturile de la penelei in turul doi haotic. Uita-te pe sondaje.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pai nu dadusem chiar noi stirea asta acum cateva luni? Nu pusesem aici anunturile de angajare in servicii? :)

tony spunea...

Chiar acum citeam eu ce promitea in 2004:ca va intari institutiile statului si nu va izola Romania pe plan international!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Aha, bon! Exact pe dos carevasazica... :))

Lilick Auftakt spunea...

Matilda


Scuze ca nu vazusem ce ai scris. Acum am citit si mor de ras. Sper sa iti treaca. :))

madalina ionescu spunea...

sau trebuie sa tina calda stirea cu "va candida, nu va candida". sau vor sa-l scoata din sarite. ca de vorbit serios..nu cred.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Mada

Asa zic. Cata vreme e "va candida, nu va candida" nimeni nu il ataca prea dur.

Lulutza spunea...

Va spun eu care ar putea fi acel "proiect pe termen lung", care ar "reforma" cu adevarat Romania "baseasca": sa facem din romani... "nemti"... sau macar "japonezi"... sa zdruncinam din temelii mentalitatea majoritara manelistica... sa fim fiecare roman, cu adevarat, un domn sau o doamna, oriunde am fi...

Nu mai dau alte detalii, ca inca ma mai gindesc daca-mi depun candidatura... Sa nu-mi fure vreun misel ideile! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Poate daca alegeam un neamt. Japonezi mai bine nu. :))

Liviu spunea...

N-as marsa la noile focuri de artificii lansate de funtasii PDL.

As miza pe ipoteza zero: Basescu candidat din partea PDL.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Candideaza sigur. Doar nu prefera sa riste puscaria.

Crăciun Florin spunea...

"Crin Antonescu: Am convingerea că pot să joc un rol politic ca presedinte, asa cum Romania are nevoie!"

Este scriptul de la Antena 3 unde Crin a fot invitatul lui Mandruta. Data: 08.08.2009. Este si prima "noutate" pe site-ul PNL. Lecturati, lecturati, lecturati ! Asa spune @Cepeca. Hai ca-mi revin.

Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere Berceanu este inca un ins care nu are ce face cu banii si timpul. Candidatura lui ar fi pierduta din start. La fel si cea a lui Blaga. Ai nevoie de ani buni ca sa devii candidat credibil pentru presedintie si asta e motivul pentru care numai Basescu si Geoana pot fi considerati candidati.

Anonim spunea...

Spre deosebire de mai toti cei de la PD, macar Berceanu are simtul umorului. Dar asta cu candidatura lui e o gluma. A candidat la el in judey (Dolj) la presedintia CJ si a mancat bataie la 50.000 de voturi diferenta de la Ion Prioteasa. Care nu e Geoana sau Antonescu.

Cristina spunea...

Stii ce mi se pare chiar fain? Faptul ca taman cei doi loseri s-au gasit sa faca bancuri din astea de 2 lei cu "vai, ce smecher sunt eu, as castiga cu ochii inchisi si mainile legate la spate" .A se lasa! Cand si-au furat-o (Berceanu in ograda proprie, Blaga la Primaria Capitalei) nu mai aveau motu' de curcan asa umflat ca acum...
Ca de dobi' absolut de Baselu' nu ne vom scapa prea usor/ prea curand, incepe sa-mi fie clar.Fara suparare, eu merg si-l votez pe Antonescu, dar oricine ma intreaba "de ce" ramane fara raspuns. Pentru ca vreau sa votez anti-Basescu. Subtire motiv, rau de tot. Daca se comporta ca si pana acum, Dl.Antonescu va ramane doar o mare dezamagire. Nu o alternativa.
Despre dl.Geoana nici nu vreau sa comentez.Dupa momentul "fabuloasei coalitii" care ne-a adus aici, unde INCA respiram, da' nu cine stie cat, nu mai votez PSD nici batuta, nici legata, nici mituita.Stiu, ce mai conteaza votul meu, intre atatea...Macar nu o sa-mi fie rusine cand ma voi uita in oglinda, dupa alegeri.
Tragand linie, as spune: Berceanu e la fel de nesimtit cum a fost intotdeauna, iar vamesul din Blaga nu se dezminte.Si DA, astia-s lighioanele care ne guverneaza. Hiene care musca si din cadavre, pentru ca nu exista (INCA??) un leu sa le alunge.
Scuze pentru patetism.