9 aug. 2009

FMI si Comisia Europeana confirma - actualul guvern a adus Romania pe ultimul loc in UE.


"Preşedintele PNL i-a întrebat pe reprezentanţii delegaţiei FMI care sunt, în opinia lor, cauzele înrăutățirii situației economice. Jeffrey Franks a afirmat că există şi cauze externe, dar că o parte din responsabilitate revine şi factorilor interni. În acelaşi context, Fabienne Ilkovitz, reprezentant al Comisiei Europene, a declarat că, în martie 2009, România se afla la mijloc în plutonul ţărilor Europei de Est, dar în ultimele luni a căzut pe ultimul loc."

Clar, nu? De vina pentru ca am ajuns pe ultimul loc e idiotul Basescu (cu marioneta Boc). Asta in timp ce tari ca Ungaria si Bulgaria, care au apelat la tehnocrati la guvernare, ies din criza! Cititi aici. Numai noi am apelat la "profesionisti" gen Boc, Pogea, Ridzi si Udrea.

Comunicat de presa Calin Popescu Tariceanu. Integral:

"Solicit actualei puteri să renunţe la tema populistă şi mincinoasă privind „greaua moştenire" şi să-şi asume public responsabilitatea pentru dezastrul economic în care a adus România după doar 8 luni de guvernare.
Încă de la instalarea sa, guvernul Băsescu-Boc a încercat în mod sistematic şi tendenţios să-şi justifice incompetenţa şi lipsa unui plan coerent de relansare economică invocând „greaua moştenire".
Le reamintesc fără rezerve actualilor guvernanţi faptul că, la finele guvernării liberale, România se afla pe primul loc în Europa din punctul de vedere al creşterii economice. Astăzi, România este pe ultimul loc. Guvernul Băsescu-Boc a reuşit contra-performanţa să aducă economia României de la o creştere de 8% la o scădere de 8% în numai 8 luni.
În ceea ce priveşte acuzaţiile pe care preşedintele Băsescu şi premierul Boc continuă să le facă fie din cauza lipsei de responsabilitate, fie din cauza incompetenţei, precizez următoarele:
Cheltuielile cu personalul bugetar au crescut în perioada 2005-2008 exact atât cât a permis dezvoltarea economică. Pentru că economia României a crescut, am putut majora salariile şi pensiile, astfel încât românii să aibă un trai decent. Astăzi, aceiaşi români îşi pierd locurile de muncă, plătesc taxe şi impozite în plus la stat şi se tem pentru siguranţa zilei de mâine din cauza acestei guvernări catastrofale.
Pentru o comparaţie riguroasă, Emil Boc ar putea calcula cât au crescut cheltuielile bugetare din 1990 încoace, pe măsură ce economia României s-a dezvoltat progresiv.
De asemenea, îl invit pe domnul Boc să vadă cu cât au crescut cheltuielile bugetare la Administraţia Prezidenţială, la Ministerele Turismului sau Tineretului şi Sportului în această perioadă de criză economică profundă.
Guvernul liberal nu a risipit nici un leu din Fondul Naţional de Dezvoltare. Aceşti bani există, doar că guvernul PDL-PSD nu ştie cum să-i folosească. Actuala putere ar fi putut negocia cu FMI inclusiv folosirea acestor bani pentru investiţii.
Constat cu profundă îngrijorare că timp de 8 luni, actuala putere PDL-PSD nu a venit cu nici o măsură anti-criză eficientă, ci dimpotrivă, a falimentat peste 100.000 de firme, a sufocat iniţiativa privată şi a lăsat pe drumuri sute de mii de oameni.
Cer public guvernului PDL-PSD să spună românilor care este situaţia reală a economiei şi să pună capăt jocurilor de imagine, măcar în ceasul al doisprezecelea."


PS - daca vreti sa il injurati pe Basescu aveti liber pe aceasta postare. :D

29 de comentarii:

tony spunea...

Acolo pe ultimul loc vom ramane daca nu scapam de infractorul Basescu si grupul sau infractional organizat.Isi vor reveni toate tarile din Europa si noi vom plati datoriile facute de acest betiv notoriu inca 20 de ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ne ingroapa de tot acest betiv iresponsabil. E in stare sa ne scoata si din UE. De fapt nu cred ca mai suntem decat cu numele in Uniunea Europeana. In realitate suntem deja in Congo. Trebuie sa scapam urgent de dementul mitocan si fustangiu, care nu se tine decat de certuri cu ziaristi, sau cu cine i se agata lui de chelie, si isi bea mintile pe la paranghelii cu tarani la fel de mitocani ca si el.

tony spunea...

Locul lui este la dezalcoolizare sau la Alcoolicii Anonimi.Acest nemernic a fost sustinut de infractorii grupati in PDL si PSD pentru a distruge Romania.Sper din toate inima ca va veni si timpul sa plateasca toti!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Sigur va plati securistul!

Matilda spunea...

Dacă ar fi inconştienţi, ar avea o scuză că sunt...bolnavi ! Dar ei sunt răuvoitori, îngîmfaţi şi idioţi, nu le pasă decît de gaşca lor. Să vină romînii la vot, să le dea peste bot, că prea şi-au bătut joc de ţara asta !
Despre locul de înjurat, dragă Lilick, e binevenit, dar nu ai şi un loc de dat cu capul ? Adică unde să-i dăam cu capul de pereţi pe ticăloşii ăştia !

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

As putea sa desenez unul. :) Dar virtual? Nu are niciun farmec. Ar trebui luati si batuti cap in cap.

Lucia Verona spunea...

Prezenţa noastră în UE îl deranjează teribil pe Băsescu - şi mai ales pe cei care îl susţin. Aminiţi-vă că în 2004 voia renegocierea Tratatului cu UE, doar-doar va întîrzia aderarea.
A insistat pentru demisia guvernului Tăriceanu 1, tot ca să în tîrzie aderarea.
Aduceţi-vă aminte cînd a izbucnit scandalul "bileţelul" - fix în ziua cînd Tăriceanu - care e un european convins - convocase partidele la Palatul Victoria pentru a discuta strategia post-aderare. Aţi mai auzit de strategie? Nu? Nici eu. De cîte ori a încercat Tăriceanu să facă ceva în acest sens, apărea cîte o fumigenă de la Cotroceni. Eu am dat doar cîteva exemple.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Te asigur ca e asa. Pe 3 ianuarie 2007, Avramescu, care e acum seful cancelariei prezidentiale, scria un articol in Cotidianul incredibil, prin care cerea sa iesim URGENT din UE. Intrasem doar de cateva zile. La fel si Traian Ungureanu. A scris si el anti UE. Ca sa nu mai zic de postacii portocalii care se "ocupa" de UE toata ziua pe blogurile lor.
E clar ceva coordonat.

tony spunea...

Basescu a recunoscut ca romanii au fost blestemati sa aleaga intre el si A.Nastase.Dar acest nenorocit care se crede jucator a riscat la poker viitorul Romaniei si a pierdut.Romania este muribunda si in curand Basescu va plati nota.Si el si curva lui pe care a pus-o ministru.

madalina ionescu spunea...

Offtopic? Ontopic? Artileria online a pdl a lansat o linie noua de productie, cu videoclipuri anti-Geoana. Deci pana la urma de Geoana are el nevoie in turul 2, ca "sa treaca"?

Pro DOC spunea...

Corect! Printre omologii lui din UE, Basescu se comporta ca un autist. Pe la summit-uri are cele mai putine bilaterale, iar in family photos sta singur ca un cuc, pliat asupra lui insusi, eventual razandu-si prosteste in barba. Nu e in stare sa inchege niciun dialog cu un alt sef de stat, daca nu e de-a dreptul umil, ca in fata lui Merkel, ori daca nu intoarce spatele speriat, in cazul in care banuieste vreo intentie de a fi abordat.

Cred ca in afara de Marea Neagra, Romania lui Basescu nu mai are astazi niciun prieten extern. Antieuropenismul unional al lui TRU e notoriu, iar canibalul in sandale de la Cotroceni ne-a propus sa iesim din UE a doua zi dupa intrare, invocand modelul insulelor Feroe!

Basescu nu stie decat de interesele de partid, de gasca, intocmai un despot feudal, fiind preocupat doar de aranjarea famigliei si a supusilor lui neconditionati.

Guvernul Boc intrece in incompetenta si rapt guvernul Vacaroiu! UE ar fi contat pentru Basescu si ai lui doar in masura in care ar fi putut accesa fonduri asupra carora sa nu le ceara nimeni socoteala. In toate momentele tensionate politic din UE - independenta Kosovo, scandalul conductei de petrol Rusia - Ucraina, Basescu s-a plasat in contra curentului european, de partea marelului lui "licurici" de la Rasarit, nimeni altul decat Vladimir Putin.

Minciunile pe care le spun Basescu si latraii lui se sparg de la o zi la alta ca niste baloane de sapun. Potrivit evaluatorilor externi consacrati, presa romaneasca nu este mai libera decat pe vremea lui Nastase, mai exact e la fel de partial libera ca atunci. Nu mai vorbim despre economia de piata, mai putin functionala chiar decat in 2004! Daca am aplica acum pentru integrarea in UE, am primi un NU categoric.

Politicile guvernamentale (coordonate mai mult sau mai putin fatis de jucatorul Basescu) nu au urmarit decat interesele camarilei. Constituirea guvernului si a structurilor lui ramificate nu au urmarit decat recompensarea clientelei!

Ambitia lui Basescu de-a pune bazele unei noi dinastii in politica romaneasca il asaza in continuarea lui Ceasca pe care, prin promovarea EB-ei cu bani sifonati din bugetul public, l-a si intrecut in tupeu.

Sub regimul Basescu Romania nu e doar muribunda, cu de-a dreptul furibunda. A isterizat cinci ani un popor, luptandu-se chipurile pentru reforme, desi n-a facut decat sa cloneze cele mai detestabile modele din politica, invatamantul si presa romaneasca din ultimele decenii.

Si Basescu mincinos, jos, jos, jos!!

Pro DOC spunea...

Sorry, am tastat o litera alaturea, asa ca rog a se citi: Sub regimul Basescu Romania nu e doar muribunda, ci de-a dreptul furibunda.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Ai scris un alt text de pus in rama. Era sa zic de pus la... rana, dar nu e cazul. :) Pentru ca nu ne mai putem autoamagi cu nimic. Nu mai sunt decat 3 luni (!!!) pana la alegeri si trebuie spus totul verde in fata.
Stiu ca mai jos decat ne-a adus acest guvern nu se poate. Dar sa-i lasam pe ei jos, aici unde ne-au adus, si sa incercam sa ne ridicam noi cumva.

Liviu spunea...

N-am ce sa injur.

La alegeri voi incepe trierea eliminand in primul rand numele de Basescu, dupa care voi vota unul din celelalte nume. Acelasi principiu si la turul II, admitand ca s-ar califica si Basescu. Simplu, nu?

mirko spunea...

stii si injuraturile astea au un scop, o refulare care poate fi si impersonala.concluzia mea este ca nici nu merita sa-i injur, incerc tot mai mult sa-mi scot din memorie numele lor, dar nu reusesc deocamdata.astept toamna, desi nici mari sperante la boboci n-am.

madalina ionescu spunea...

Comentariul meu s-a pierdut? :((

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Si sa vezi ce nasol o sa fie la anul, cel putin 1 milion de saraci in plus, locuri de munca canci etc. Ma intreb ce guvern o sa avem.

Anonim spunea...

nu-i bien de injurat marinerul, nu ca s-ar supara mamitza, da` si sudalma tot publicitate este, fie si negativa:)
ignore - varianta optima. si un vot mai putin.
[Guest_BV]

mihai 4 spunea...

Jeffrey Franks e invitat de la ora 21.00 la The Money Channel asa ca fiti cu ochii pe el sa vedem de ce-l ajuta pe Basescu cu virarea celei de a doua transe direct la buget.

Anonim spunea...

http://www.inpolitics.ro/articole/44584/2004-2009-Pentru-Traian-de-la-dusmani-cu-drag.html


nu e nevoie sa il injuram noi pe Basescu, o fac altii cu varf si indesat:)

Cristina spunea...

Sunt foarte departe de ceea ce se numeste "consilier", dar, dupa umila mea parere, exact ceea ce a scris Tariceanu ar trebui sa devina slogan zilnic pentru Crin Antonescu, in campania sa prezidentiala. Sa le dea peste bot jigodiilor, sa faca publice "esecele" (ca "succesurile" nu e cazul) ale portocaliilor altoiti cu rosii, sa scoata mereu in evidenta faptul ca inainte am dus-o mai bine si acum suntem intr-un rahat de ne-a acoperit si crestetul.Pe toate posturile TV! Nu pe bloguri, care raman apanajul unor oameni cu IQ peste medie, care oricum realizeaza si singuri ce albastra e situatia.Sa stie si Tzatza Leana de la Prabusitii din deal cum vine treaba, ca altfel e pierduta-n admiratia matrozului betiv purtator de cusma si cu hahait popular/populist in dotare.
Imi cer scuze daca sunt deplasata, dar nu pot sa nu ma intreb, ca simplu observator, ce naiba face echipa de consilieri ai lui Antonescu???
Haios: pana la alegeri, eram simpatizanta PSD. Sic transit gloria mundi..:)

Lilick Auftakt spunea...

@Cristina

Mi-au placut mult postarile tale. Nu stiu ce face echipa Crin. Banuiesc ca se ocupa de cununia lui. :)
Sfaristul postarii tale m-a dat insa pe spate. Cum sa fii simpatizant PSD? :D

Cristina spunea...

@Lilick: da, sa-mi fie rusine!! :))
Am sef pesedist si se pare ca, pana la un punct, a reusit sa ma indoctrineze...bine ca macar m-am trezit la timp...)

INCERTITUDINI spunea...

Lilick!
buna dimineata!
Si o floare!

Lilick Auftakt spunea...

@Gina,

Buna dimineaaata! :)

Anonim spunea...

aupustarapebutuciaupustarapebutuciaupustarapebutuci

Anonim spunea...

@Anonim 1

si-aufuratsibutuciidesubtara

Anonim 2

Anca spunea...

Vai, Lilick, dai liber la injuraturi!? :))

Lilick Auftakt spunea...

Anca,


asta doar pana joi. :)