27 aug. 2009

Liniste! Boc pregateste fraudarea alegerilor

"Primul-ministru Emil Boc a precizat că noile reglementări nu vor aduce modificări în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale, ci doar o serie de schimbări tehnice care vizează organizarea secţiilor de votare şi desfăşurarea votului.

Potrivit Ioanei Muntean, o decizie finală se va lua în şedinţa de Guvern de sâmbătă, de la ora 10,00.

Totodată, ea a precizat că sistemul electronic pentru combaterea votului multiplu nu se va aplica, cel puţin nu pentru alegerile din această toamnă.

Executivul consideră că mai este nevoie de timp pentru pregătirea implementării unui asemenea sistem complex, dar se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea fraudelor electorale"
a subliniat Muntean pentru AGERPRES

E vorba de softul care detectează votul multiplu. Intrebare: pai pentru ce a fost nevoie de aceasta investitie daca va fi folosit de-abia prin 2013 - 2014? De ce nu se poate implementa?

Oare softul pentru furaciuni electorale a fost implementat?

13 comentarii:

Anonim spunea...

Hmmm...interesant...

Lucia Verona spunea...

Softul pentru furăciuni este cunoscut din cele mai vechi timpuri; s-a furat şi pe vremea cînd se folosea abacul, poate şi pe vremea cînd se scria cu pana de gîscă, iar inventarea calculatorului nu a fost şi nu va fi o piedică în calea fraudelor.

Liviu spunea...

Pe acceeasi tema: isi mai aminteste cineva de promisiunea solemna facuta de Dan Nica conform careia va ancheta, va face si va drege, numai sa dea in vilag matrapazlacurile cu voturi multiple la europarlamentarele din iunie?

Sigur ca nu s-a facut si nu se va face nimic, asa ca de ce sa ne mire ca se pregatesc (iar) de furat?

nicole spunea...

Si eu il suspectam pe base!... :D

Gheorghe spunea...

Daca avem in vedere ca buletinele de vot se arhiveaza doar trei luni, dupa care se dau la topit, e clar ca se urmareste "stergerea urmelor".

In trei luni, fara informatizare nu se poate detecta frauda privind votul multiplu.

cristian spunea...

softul de fraudare a fost fabricat inca din mai 90, iar apoi mostenit cu sfintenie din generatie (electorala) in generatie...

Lilick Auftakt spunea...

@PitikulJenika

Mda!


@Lucia

Dar cred ca s-au mai perfectionat. :)

@Liviu

Ei se bazeaza pe faptul ca uitam.

@Nicole

:)

@Gheorghe

La subiectul asta m-am gandit la ceea ce mi-ai scris tu de curand.

@Crstian

Da. Tare chestia asta cu "mostenit cu sfintenie". :))

Radio33 spunea...

Mă tot întreb de ce atâta caznă pentru matrapazlâcuri, când ele se anulează reciproc. Dl Boc e prim-ministru, dl Nica e ministru de interne, în condiţiile în care principalii contracandidaţi vor fi de la partidele care formează guvernul. Cu alte cuvinte, fiecare va face matrapazlâcuri pe unde va putea, iar rezultatul va fi nul. Pe de altă parte, dacă nu faci matrapazlâcuri în condiţiile în care ştii că celălalt face e o greşeală, mai ales în România unde s-au demonstrat destule fraude electorale, dar nu a intrat niciodată nimeni la închisoare pe chestia asta, adică cinstitul nu rămâne decât cu dreptatea lui.

alina gorghiu spunea...

La cate sute de mii de euro a costat acest soft nu m-ar mira sa nu-l foloseasca niciodata.

Lilick Auftakt spunea...

@Radio33

Buna! Cred ca isi masoara intre ei puterea de a frauda. La europarlamentare s-a simtit foarte bine acel "care pe care". Probabil a castigat PD-L-ul, care a furat in plus si pentru EBa, dar nici PSD-ul nu a stat prost din moment ce Nica s-a facut imediat ca ploua.

@Alina

Un exemplu clar ca sunt in stare sa bage si foarte multi bani in ceva inutil practic, dar foarte util cand vrei sa te bati cu pumnul in piept electoral. Felicitari pentru initiativa ta! :)

mirko spunea...

implementare la sfirsitul celui de-al doilea mandat al chiorului, asta daca nu modifica, constitutia sa-i mai permita un mandat!

Doux Rêve spunea...

Bună ziua! Am înţeles. Deci putem dormi liniştiţi. FNA-ul lucrează pentru noi...
FNA - Fiul Nealcoş al Ardealului

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Deja cred ca il deranjeaza si acest cuvant: mandat.

@Scarlet Aurora

:) Da, daaa... sa stam linistiti. Si sa traim bine! :)