2 aug. 2009

Sa vina turistii excentrici!


Saptamana trecuta, intr-o emisiune a Gabrielei Vranceanu Firea in care se discuta despre turism, era invitat, printre altii, si "maestrul" Paleologu Jr. aka Pleasca.
Fermecator, surazator, senin... Ceilalti invitati enumerau de zor neajunsurile de care ne lovim in concedii pe plaiurile mioritice: mizeria, hotia, serviciile execrabile, lipsa infrastructurii... El nu zicea nimic.

La un moment dat ministrul e intrerupt din visare de moderatoare si intrebat ce parere are in legatura cu subiectul. Ei, ce credeti ca raspunde soricelul, cu mutra aia sugubeata de parca tocmai a dat foc la casa? "O sa vina excentricii!" "Borat!" - exclama imediat jurnalistul Bichir, aflat si el in studio, alaturi, la masa. Un suras chicotind spre aprobare inflori din nou pe fetisoara pur - adolescentina a ministrului. In timp ce, in contrast, ochii aruncau sageti viclene, mefistofelice.

Eu credeam ca, tocmai, vrem sa scapam de excentrici, de cei care cauta marfa sexuala, de pedofili, de dezaxati. Se pare ca nu! Daca ma gandesc si la faptul ca ministresa turismului, ea insasi un personaj porno-politic excentric, spunea la preluarea mandatului ca nemtii vor veni sa se plimbe-n carute, inteleg si mai bine sensul celor spuse de junele Paleologu.

Le-as recomanda celor doi ministri oranj sa citeasca ghidul fictiv-amuzant Molvania. Cu siguranta vor gasi si alte idei nastrusnice de atras turisti ciudati, pe care sa le promovam. Am putea sa facem un rai al excentricilor. Nu-i va astepta nicio dezamagitoare fictiune aici, ci cea mai cruda realitate. Senzatii tari, adrenalina...

Si ii mai sugerez domnului Pleasca urmatoarele: atunci cand ajunge pe malul marii si isi scoate pantofii in fata presei, sa nu se opreasca aici. Sa nu mai fie atat de pudic. Sa abordeze tinuta sexy a lui Borat. Va face senzatie peste hotare si vor da navala turistele... excentrice! :)

4 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Un lendovciois pentru excentrici! Ai dreptate, ideea aia de plimbat nemţii cu căruţa e din aceeaşi "filozofie" a turismului. Dacă tot nu avem autostrăzi, de ce să le facem? Mergem cu căruţa. Dacă serviciile sunt mizerabile şi camerele de hotel sunt murdare, de ce să schimbăm ceva? Lasă că vin excentricii, lor le place! Dacă avem miniştri tembeli, de ce să-i demitem?

mirko spunea...

io-i recomand lu' pleasca sa nu se mai spele in aceleasi ape cu nuti. s-ar putea sa se ia!si atunci nici apa iordanului n-o sa.l mai spele dupa ce marinelu' va fi debarcat!!!

madalina ionescu spunea...

Cred ca si TB se dixtreaza pe seama lui Pleasca, de aia nu-l schimba

alex.dumitrascu spunea...

"lendovciois "

Groaznic, m-am caznit 10 minute sa inteleg ce vrea sa zica vorba asta, ma doare capul.
Nu avea asemanare in nici o lmba a pamantului, mi s-a parut initiala ca suna a franceza veche, da nu s-a potrivit. Da cine stie cum vorbeau de fapt merovingienii.
Stie cineva ce inseamna "vergerie"???