23 aug. 2009

Serban Sturdza spune despre primarul Negoita ca e puscariabil



De ce? Pentru ca a aprobat constructia unui zgarie-nori pe strada Mantuleasca, declarata in intregime inca din 2004 monument istoric. O constructie al carei beneficiar e chiar Primaria Sectorului 3. Cine e Serban Sturdza? Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, fost presedinte al Uniunii Arhitectilor din Romania.
Conform Realitatea TV, pentru construirea acestui colos, scoala unde a invatat Mircea Eliade va fi distrusa.

Eu nu inteleg cat i se va mai permite acestui primar sa-si faca afacerile, mai mult sau mai putin la vedere, sfidandu-ne pe toti. O incercare de protest AICI. Un reportaj (si un scurt interviu cu Serban Sturdza) realizat de Realitatea TV AICI.

4 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Eu nu înţeleg ce vrei de la bietul Negoiţă - preşedintele ţării nu respectă Constituţia, premierul nu respectă legislaţia, de ce-ar respecta un primar de sector clasificarea monumentelor istorice?

codeus spunea...

incet dar sigur Bucurestiul vechi o sa dispara "inghitit"de oameni da factura lui Negoita si alti ca el

Pro DOC spunea...

Politicieni si "dezvoltatori' argirofili transforma Bucurestiul nostru dupa chipul si asemanarea lor. Se pare ca le da mana, din moment ce noi nu protestam eficient, adica in strada, cu pancarte, bannere, fluiere si. portavoce.

De ce nu-si fac ei, naibii, un 'La Defense" al lor in Chitila ori la Glina, in loc sa mutileze zonele vechi si pline de amintiri? Fiindca, in aceste tunuri financiare, ei nu vor sa piarda niciun banut prin extinderea infrastructurii. Mai bine sufoca retelele existente, daca oricum, si aprobarile si banii sunt in mana acelorasi gasti mafiote! Oare lor le place ce-au facut si ce vor sa faca din Bucuresti?

Ne-au tot o promis o zona pietonala, au tot promis refacerea cladirilor de patrimoniu, dar le lasa sa moara lent, din picioare, asta numai daca nu atata si cate un mic incendiu (izbucnit din cauze neelucidate!) la temeiile lor. In "cel mai bun caz", le drapeaza in zdrente de reclame prosteti, pentru te miri ce aiureala de produse sau servicii.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia, Codeus, Pro Doc

Nu mai am cuvinte... Nu stiu ce am mai putea sa facem. Dupa scandalul de la Catedrala sau de la Armeneasca o sa urmeze altul... Inutil. Aceste animale nu au nimic drag, nu respecta nicio valoare, calca in picioare amintirile si sentimentele oamenilor cu o cruzime de nedescris. Trateaza Bucurestiul ca pe propria lor mosie. Chiar nu se gandesc ca lumea o sa-i blesteme?