17 aug. 2009

Traian Basescu isi construieste "independenta"

"Daca Basescu doreste si obtine un al doilea mandat, ar fi o trista ironie a sortii ca tocmai acest partid nereformat sa devina, intr-un final, cea mai mare cruce pe care ar avea-o de purtat pana la finalul presedintiei sale." - Tom Gallagher, Romania Libera.

Nu stiti despre ce partid e vorba mai sus? Credeti cumva ca despre PSD? Ei, nuuuu... E vorba de PD-L! Aceasta "piatra de moara" care ii atarna dragului nostru presedinte de gat. Acesti nereformati, acesti corupti... Aceste mizerii cu chip de om...

Dar ia sa vedem ce mai scrie Tom Gallagher:

"O cunostinta de-a mea – un om de afaceri – imi scria in 2007 cu tristete despre gradul de oportunism pe care l-a putut sesiza in randurile PDL. Semnalul sau de atunci pare astazi mai valabil ca oricand: "M-au vizitat, anul trecut, niste clienti pedisti. Am avut, asadar, ocazia sa arunc o privire in strafundurile bestiei politice: am vazut un partid ahtiat dupa bani care se cazneste doar sa-si elimine rivalii. Nu mi-a fost dat sa vad nici cea mai mica preocupare fata de tara si problemele ei; nu am putut detecta vreo idee sau strategie politica noua. Tot ce mi-a fost dat sa vad au fost niste afaceristi laolalta cu incercarile lor frenetice de escaladare a treptelor scarii ce promite sa duca spre bogatie. Altceva – nimic! S-au obisnuit sa invoce numele lui Basescu pana si cu ocazia tentativelor de a-si extinde propria sfera de influenta. Acesti oameni par absolut incapabili in toate domeniile, cu exceptia manipularii. Este limpede din ce cauza isi doresc puterea – pentru a face exact acelasi lucru precum actualii guvernanti: sa mulga la maxim vaca denominata Romania".

Sa recapitulam acum: grad (inalt - n.n.) de oportunism, bestie politica, partid ahtiat dupa bani care se cazneste doar sa-si elimine rivalii, niste incapabili in toate domeniile, nicio preocupare fata de tara, nicio strategie, nicio idee politica... etc, etc. Tz, tz, tz! Si toate astea despre, odinioara, "curatul PD-L"? E clar ca se doreste o delimitare a presedintelui fata de acest partid.

Prima care a tras semnalul de alarma a fost Alina Mungiu Pippidi. Ea nu l-a criticat nicio clipa pe Traian Basescu in articole. Ci PD-L-ul in general, si pe Elena Udrea si Monica Ridzi in special. Din grija pentru imaginea presedintelui. Din frica sa nu-l afecteze scandalurile care s-au declansat in jurul celor doua ministere. O intrebare: AMP nu stia pana acum cine e Elena Udrea? De ce a reactionat atat de tarziu?

Un alt apropiat al presedintelui Basescu care a atacat dur Guvernul, si pe Elena Udrea in special, a fost Theodor Stolojan. El a vorbit despre "bani risipiti pe aiureli festiviste", dand parca o mana de ajutor Comisiei Udrea, si chiar o justificare a existentei acesteia in Parlament.

Astazi, "oficiosul" EVZ prezinta scandalul din jurul casetei buclucase cu "Executia Elenei Udrea" ca pe o inscenare, o diversiune a Guerillei Digitale din jurul ministresei Turismului. Interesant, nu?

Cotidianul prezinta corect, toate acestea, ca fiind o incercare disperata a presedintelui Basescu de a se disocia de PD-L, pregatindu-si o candidatura "independenta". Chiar cu pretul distrugerii acestui guvern. Ma intreb insa pe cine ar convinge aceasta "independenta" pe ultima suta de metri? Tare mi-e teama ca, daca continua pe linia asta, Traian Basescu se va scufunda de tot in ridicol. Ma bucur insa ca ii va trage si pe altii, cu ocazia asta, in adancuri...

21 de comentarii:

Liviu spunea...

Am urmarit atent emisiunea lui Turcescu cu Valeriu Stoica.

Nu comentez aici gulgutele propagandistice ale lui Stoica sau prestatia penibila a lui Turcescu, care le-a inghitit ca un scolar cuminte.

Mai interesant mi s-a parut conformismul pro-basescian al 'teoreticianului dreptei', asa cum ii place lui V. Stoica sa pozeze. N-am remarcat nici cea mai mica abatere de la fundamentalismul portocaliu (poate cu exceptia remarcii ca Stolojan ar fi fost un premier mai putin potrivit ca Boc pentru ca - vezi Doamne - e mai putin maleabil cu PSD). Ni s-au servit inclusiv aceleasi vechi gogosi cu Basescu, care e cea mai buna alternativa pentru presedintie etc. Pe scurt, niciun semnal de fractura, nicio indicatie de disociere a PDL de Basescu.

Poate pe Stoica au uitat sa-l anunte ca s-a schimbat calimera :)

Draghi spunea...

Incercati sa verificati checklist-ul de la adresa

http://en.wikipedia.org/wiki/Hare_Psychopathy_Checklist

pe Traian Basescu.

Brrrr....

Crăciun Florin spunea...

Da, dar se curata de "pacate". Iese la pensie "curat". Are si sloganul necesar: "M-au invins mogulii".

codeus spunea...

oricat s-ar stradui el sa se delimiteze de partid nu o poate face pentru ca este si a fost artizanul actualului partid si locomotiva lui. membri pedelisti nu au fost niciodata perceputi altfel decat niste executanti a ordinelor lui Basescu, sa vii acum sa spui ca Base nu a stiut nimic si ca astia ingratii care i-au inselat increderea bla bla bla, mi se pare de-a dreptul pueril.sa nu uitam ca printre marii traficanti de influenta basesciana fac parte si membrii "scumpei" lui familii,se delimiteaza si de ei sau cum?

Lucia Verona spunea...

Băsescu independent? Ar vrea el.
Sigur, dacă scenariul ăsta e real, atunci declaraţiile recente ale lui Blaga şi Berceanu pot fi privite în altă lumină.
Este evident că încearcă să se disocieze de PD-L, dar îl crede cineva?
Teoretic, el nu este membru al PD-L. Teoretic, este preşedintele tuturor românilor. Teoretic, este preşedintele României.
Practic, de "independenţa" şi "imparţialitatea" lui s-a convins toată lumea.

Dar mi-ar plăcea să-l văd pe candidatul PD-L, fie el Boc sau Blaga sau Berceanu, vorbind la televizor, în prime time, împotriva "independentului" Băsescu. Ar fi foaaaaaaaaarte distractiv!

Gheorghe spunea...

Il urmaressc de mult timp pe Tom Gallagher, din primavara lui 2004.
La alegerile din 2004 a girat cu prestigiu lui campania lui Basescu.
La un moment dat intr-un articol din Averea, (care apare aici) devenita Click scria ca, daca PSD-ul se dezmembreaza exista pericolul ca membrii lui sa invadeze si sa polueze partidele din alianta DA in special PD-L-ul.
Se intreba daca va avea putere PD-L-ul sa reziste asaltului.
Tot in Averea cocheta cu ideea de a se infinta un nou partid condus de M Macovei, dar probabil ideile lui nu au avut priza.

Daca ar renunta sa fie un soldat loial al lui Basescu si ar scrie doar despre relatia UE-Romania si mafia de aici care a corupt oficialii din UE as spune ca sunt de acord cu ce spune.

lucian burjuiul spunea...

gradul de oportunism din 2007 e direct proportional cu gradul de oportunism existent in PD de la infiintarea lui.

sincer, mi-ar place tare mult, ca in PDL sa-l execute cineva pe Basescu la fel cum l-a executat el pe Roman. cred ca ar fi apoteoza PDL-ului.

Marius Mina spunea...

Tommy Hilfiger asta, e un mare manipulator de situatii, nu va luati dupa ce scrie, e plecat de-acasa de ceva timp si n-a mai gasit bilete de intoarcere.Pina mai ieri in limbusea pe la coors light pe Basea , acum face pe suparata....o fi geloasa pe Nutza biciclista

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Se poate ca pe Stoica sa nu il fi luat in calcul. Nu am urmarit emisiunea dar am citit destul despre ea. Ce mi-a ramas mie in minte este acea "amenintare" ca in mandatul al doilea Basescu o sa faca tot ce nu a facut in primul mandat. Ups!

@Draghi

Merci! :)

@Craciun Florin
Si "Mogulii" suna si bine. Asa, mai sinistru.. pentru prostovanii portocalii.

@Codeus

Nu, de membrii familiei nu se delimiteaza. Numai de ei nu. :)
Dar ce zici tu de ... pueril? Mergi pe blogurile pedeliste sa vezi acolo cum gandesc. Cred in orice gogomanie inventata de Basescu.

@Lucia

Daaa... foarte distractiv. :))
Vad ca apare din ce in ce mai mult prin presa (scrie si Parvulescu, am dat link) de varianta cu Blaga PM, schimbat acum, foarte curand. Sa urmarim. :)

@Gheorghe

Asa e. Dar el nu scrie decat ceea ce ii serveste lui Basescu. Si probabil acum ii serveste ca PD-L-ul sa para un partid foarte corupt. Ceea ce si e de fapt, nicio problema. Poate ca Basescu urmareste cu asta sa ia voturi de la noi, cei care stim cum e PD-ul, mai stii?

@Lucian Burjuiul

Gand la gand. Nu stii, dar asta e si dorinta mea. Gandim foarte pervers. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Suparat pe Basea? Din articol se intelege exact contrariul... :))

hendrix spunea...

Nu cred ca se pune problema disocierii lui ba-secu de pedelepre, niciun om intreg la cap n-ar putea inghiti o asemenea gogoasha! El a fost perceput, pe buna dreptate, ca liderul de necontestat al pedeleprelor in tot acest rastimp de aproape 5 ani cat a fost presedinte. El n-a fost niciun moment un presedinte al tuturor romanilor, el a fost permanent un sef autoritar al pedeleprelor care doar juca rolul de arbitru al scenei politice, de reprezentant al tarii. Sa ne aducem aminte ca inca din primele luni ale anului 2005 declansase razboiul impotriva coalitiei aflate la guvernare! Dupa ce a catalogat partidul lui voiculescu drept ,,solutia imorala'' a coalitiei in luna ianuarie 2005, a perseverat luni in sir pe linia anticipatelor! Totul s-a incheiat pe 19 iulie 2005, cand Tariceanu a zis pas anticipatelor dorite de securistul de la Anvers, cand acesta a inteles ca el vroia sa castige alegerile si sa puna alt premier, unul obedient, ceva in genul sarmanului boc de acum. Dupa placa cu anticipatele a insistat asupra proiectului stoica privind ,,comasarea'' pedeleprelor lui cu liberalii. Nu i-a mers! A inceput atacul in forta asupra liberalilor, incercand sa maraesca bresa creata in jurul tradatoruilui draga stolo, omul serviciilor infiltrat in PNL tocmai in scopul nimicirii din interior al liberalilor. Scandalul ,,biletelul'' a fost ultima etapa din razboiul antiliberal. Fractura din alianta DA i se datoreaza 100% luiba-secu si implicit iesirea pedeleprelor de la guvernare. Razboiul dus apoi impotriva guvernului liberal l-au definit ca cel mai aprig DUSMAN AL LIBERALILOR, al democratiei in general. Alegerile din 30 noiembrie n-au facut decat sa confirme faptul ca el nu este interesat de tara, ci doar de PUTERE. Alianta sa cu pesedistii lui geoana, negociata inca din 2007!, arata ca unicul sau scop a fost un nou mandat. NU I-A PASAT DE CRIZA! Acest ultim obstacol are sa fie in final cel mai nemilos adversar! Dupa ce era numai un zambet pe 22 decembrie 2008, cand ne anunta ritos ca are in fata guvernul pe care si l-a dorit( in traducere libera guvernul care il va propulsa spre un nou mandat), acum isi da seama de dezastrul economic. Si politic! Singura lui incercare este de a se DISOCIA FATA DE CRIZA!!! Cu toate astea, orice om stie ca el l-a numit pe boc premier, marioneta lui preferata in partid. Crede cineva ca slugoiul boc a hotarat ceva de capul lui? NU! Este mai mult decat evident ca avem de-a face cu ESECUL GUVERNARII BASESCIEBNE. El a pledat pentru imprumutul cu FMI, dupa ce cu putin timp inainte refuza ideea asta. Cand a vazut ca situatia este albastra a cerut in Parlament, pe 9 martie parca, hulitul contract cu FMI. Stia de la bun inceput ca nu vor fi bani de salarii si de pensii. Stia in ce dezastru va ajunge tara guvernata de el. Trebuia doar sa gaseasca un ,,sponsor'' care sa dea banii si dupa alegeri POTOPUL!
Concluzie: el nu incearca sa se disocieze de pedelepre, el incearca sa fuga de raspundere! El nu vea sa deconteze CRIZA, cu toate ca singur a nasit aceasta coalitie monsttuoasa si a numit un premier marineta care sa-i execute ordinele. Intocmai si la timp, precum in partidul comando construit de el. Va reusi asta ba-secu? Imi vine greu sa ced ca Romania este o tara de tampiti! Asa a crezut si nastase in 2004 si s-a inselat.

mirko spunea...

basescu si-a mai construit si biruinta, si aia s-a dus dreaq la fund. cu independenta se va intimpla la fel, cu o singura difereanta:fundul va fi al duduii!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Multumesc ca ne-ai reamintit, cronologic, tot ce s-a intamplat. Eu nu te pot contrazice cu absolut nimic pe tema asta, si nici nu mai am ceva de adaugat, insa as vrea sa ne gandim putin mai departe... Mi-e frica de un singur lucru. Sa nu cedeze liberalii.
Sa stea deoparte si sa ii lase sa se scufunde. Orice mic ajutor pe care liberalii i l-ar da lui Basescu acum, ca sa mearga mai departe, l-as considera un act de tradare.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Suna bine.. scufundarea lui Basescu in fundul Duduii. :))

Lulutza spunea...

"Independenta" lui Basescu fata de PD-l este aidoma "independentei" PD-l fata de Basescu: este minunata, este sublima, dar lipseste cu desavirsire! PD-l este de citiva ani partidul de casa, animalutzul de companie al famigliei Basescu si va fi lasat mostenire succesorilor "de drept" ai famigliei.

Draga de EBa a si acceptat succesiunea si a revendicat-o suficient de vehement pentru a le da peste nas unor catei batrini ca Blaga, Berceanu.

Ei, ceva firimituri de la chiolhanul politico-economico-crizistic :) al famigliei Basescu vor mai ramine si pentru puiutii de prigoni, nepoatele de la Cluj, deontologii oranj, alti pupini si puiuti de pupini...

Fara inghesuiala si calcare pe picioare, ajung resturile festinului basesc pentru a multumi tot boborul oranjgutan care a cotizat la famiglie in bani sau natura!

hendrix spunea...

@Lilick N-am inteles prea bine la ce fel de ,,cedare'' a liberalilor te referi...Pana la alegeri sunt doar 3 luni, timp in care campania va ajunge la apogeu si se vor scoate cititele pe masa. Dupa alegeri? Nu cred ca liberalii ar avea ceva de discutat cu pedeleprele. Imi este imposibil sa cred ca liberalii ar intra la guvernare cu ba-secu presedinte, doar nu sunt iresponsabili. Pana una alta comisia nutzi curvea merge inainte si DISPERAREA stolobocilor este maxima, vezi si penibila diversiune cu inregistrarea aparuta ieri in presa portocalie. Astept raspuns.

hendrix spunea...

@Lulutza Te-as contrazice in ceea ce priveste Partidul Derahat(cica democrat!), cum ca ,,va fi lasat mostenire succesorilor "de drept" ai famigliei''. Tu chiar ai impresia ca in situatia in care ba-secu pierde alegerile acest ,,partid'' va mai reprezenta ceva pe scena politica? Sa fim seriosi, odata cu scufundarea lui ba-secu se va scufunda si corabia pedelista. Fenomenul ba-secu a fost un cosmar care se va incheia la fel de brusc pe cat a aparut! Stai sa vezi, mai sunt 3 luni si ceva...Fii sigura ca oportunistii din acest partid fara doctrina vor migra care incotro, in cautare de noi coledzi, de noi ,,oportunitati''...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ei, zic si eu... Stoica, perversul asta odios, care mai are inca legaturi in PNL, si chiar pe la varf, ar vrea un guvern PD_L - PNL. Mi-e sa nu-i momeasca cu ceva pe liberali sa faca o alianta...

mihai 4 spunea...

Sare si Tom ''Galagie''din barca aplaudacilor?hi hi

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Nu, din contra. Nici el nici Alina Mungiu.

Anonim spunea...

perfect de acord cu hendrix, perfect de acord cu tine Lilick.

este absolut incredibil, si inexplicabil cat tupeu si cata insulta la inteligenta cetatenilor etaleaza pdistii. Astia-s de parere ca daca s-ar pune pe pui eticheta "carne de porc" lumea ar cumpara pui crezand ca e carne de porc. Peste noapte se fac din socialisti populaDupa alegeriri-conservatori fara a avea nimic in comun cu cele 2 ideologii. Peste noapte preiau si titlul de liberali, idem fara a avea nimic in comun cu doctrina. Peste noapte o declara pe Eba independenta, ii asigura prin ordin de partid si bani din partid voturi, si pe urma o zi dupa alegeri o preiau din statutul de "independenta" inapoi in partid. Dupa alegeri peste noapte abandoneaza cele mai importante promisiuni mincinoase electorale, salariile profesorilor sau km de autostrada, sau nerecurgerea la imprumut fmi. Nu au nici o limita in ce priveste minciuna sau ipocrizia. acesta presupusa delimitare de pdl este culmea ipocriziei, o culme de 100 de ori mai inalta decat everestul. pai cine i-a promovat pe udrea, boc, pogea, eba, ridzi, berceanu, videanu etc. in pdl? tot el.
daca vre-un gallagher sau alt "intelectual" incearca sa vanda aceasta minciuna a delimitarii sau crucii pe care o poarta basescu ar trebui ignorat de acum incolo.