3 aug. 2009

Mircea Mihaies isi semneaza fisa psihiatrica




Mircea Mihaies scrie un articol despre Cornel Nistorescu. Bun! Il face praf pe fostul sef al Evenimentului Zilei, articolul lui Mihaies fiind gazduit, culmea, tocmai de ziarul amintit.

Va propun sa-l cititi in original, dar selectez cateva caracterizari la adresa lui Cornel Nistorescu. Mihaies nu este resentimentar. Nuuuu! Sa nu cumva sa credeti asta. El este un domn, un analist pur, scrie detasat si fara patima. Citez:

- Deraierea lui Nistorescu e lesne psihanalizabilă,
- El nu mai contează decât în postura maniacală de clănţău,
- Gazetarul Nistorescu a murit pentru mine (pentru Mihaies – n.n.),
- A lăsat să-i cadă masca,
- Ofera vederii rictusul scabros al minciunii şi abjecţiei,
- Are luari de pozitie pestilentiale,
- Este strigoi cu misiune politică,
- Nu este o persoana frecventabila,
- A facut un larg ocol prin presa de provincie, pe la procuratură, prin talk-show-urile deocheate,
- Vîntu l-a implantat pe post de dinte incisiv în conducerea Cotidianului,
- Sefia sa a început printr-un năucitor gest inaugural,
- Este un tip disperat si prost (“Un abuz care arată simultan şi disperarea, şi prostia lui Nistorescu” – ca sa citez exact – n.n.)
- Uraste aşa cum ştie el să urască: din toţi rărunchii,
- Nu mai are nici un graunte de ratiune,
- Prima sa decizie a reuşit să-l facă odios în ochii redactorilor,
- Urmeaza să asmută redactorii împotriva lui Băsescu,
- Si-a inceput sefia printr-un act de cenzură brutală (aici Mihaies se repeta oarecum – n.n.),
- Nu va avea la Cotidianul o domnie prea lunga (eh, daca nici aici dl. Mihaies nu manifesta frustrare... – n.n.),
- Este un tiribombist cu educaţie la seral,
- Nu se dă în lături de la nimic: de la minciună şi fals, la accesele de isterie publicistică,
- Este un ciomăgar orbit de ură,
- O fosta vedetă, fost tartore jurnalistic,
- E un ziarist doldora de bani (in ochii lui Mihaies acest lucru este o vina – n.n),
- A fost împins în avanscenă, după deşertul anonimatului străbătut în ultimii ani,
- Stie prea bine că nu mai are niciun viitor în presa onorabilă din România,
- Şi-a asumat postura de desperado,
- Va încerca să-i tragă cu el în prăpastia minciunii şi nemerniciei pe cât mai mulţi dintre jurnaliştii de la Cotidianul,
- Numirea lui Nistorescu va avea efectul contrar celui scontat de Vîntu,
- El va dezlănţui urgia cu bale,
- Este semidoctul de la Turmaşi,
- Este noul tartore (si asta parca a mai spus-o – n.n.),
- Este noul-vechi sculer-matriţer,
- Nistorescu va dicta, dar Liviu Antonesei, Robert Turcescu, Theodor Baconsky, Ioan T. Morar, Istodor, Cristian Pătrăşconiu, Daniel Vighi, Mirela Corlăţan şi-atâţia alţii nu vor scrie după dictarea nistoresciană. :)

V-ati saturat? Numai un pic, caci in final mai aflam despre dl. Nistorescu ca este:
- O întruchipare a grobianismului, grosolăniei, vulgarităţii şi resentimentului în presa românească (n-am mai spart pe fiecare adjectiv in parte, ca sa nu lungesc excesiv aceasta postare)

Si pentru ca Nistorescu nu era de ajuns, dl. Mihaies cugeta si despre fostul presedinte Constantinescu. Despre acesta aflam ca:
- Emite elucubratii.
- E o fantoma.
- E favorit la titlul de cel mai frustrat roman.
- E geolog intre ghilimele.
- Jigneste elita culturala a tarii. :))

Despre mogulul Vantu, Mircea Mihaies crede ca:
- Este cotropit de ura.
- A făcut greşeala majoră a strategiei sale politice.
- A cumpărat pe bani grei oameni cu credibilitate (mai au acestia credibilitate daca au fost cumparati?... aici Mihaies se impiedica grav in logica – n.n.)

Ati vazut ca m-am cam abtinut de la comentarii. M-am marginit sa reproduc frazele si epitetele din text. Si atat! Va vine sa credeti ca toate acestea au incaput intr-un singur editorial semnat de scriitorul si omul de cultura Mircea Mihaies?

Dl. Mihaies nu e frustrat, nu emite elucubratii, nu e clantau, nu e maniac, nu, nu, nu! Dansul e echidistant, detasat, obiectiv, manierat, superior. Ce sa mai spui?

P.S. – In final stiti cum isi autocaracterizeaza Mircea Mihaies acest decent si demn articol? Ei bine, ca pe o sedinta de spiritism...! Eu as zica ca, mai degraba, e un fel de fisa neuropsihiatrica. Daca un specialist va citi ceea ce scrie Mircea Mihaies, atunci diagnosticul pentru autor se va pune extrem de usor.

29 de comentarii:

Liviu spunea...

Iertati-l pe Mihaies, e si omul suparat ca se apropie de sfarsit paranghelia de culoare orange la care participa, cu nu putine foloase, de cativa ani buni :)

Numirea lui Nistorescu in fruntea unei serparii basesciene ma amuza teribil.

Crăciun Florin spunea...

Of. Mihaiesi. Bine ca am citit la tine "sinteza". De obicei evit sa ajung in haznaua portocalie a lui Mihaiesi. Acum daca tot ai facut pasul si l-ai pus m-ai scutit de neplacerea de a-l citi.

Demult, tare demult, aveam o formulare pentru acest tip de inchipuiti: sfertodoct. Mihaiesi este un sfertodoct. A pornit in viata sa devina un intelectual si sfarseste ca un libidinos portocaliu. Inca un ratat. Indiferent ce a comis pana in prezent, personajul a decazut. Emil Constantinescu i-a descris bine pe cei care, ajunsi in randul intelectualilor, au apucat pe cararea laturalnica a "interesului politic". Si-au pierdut principala calitate de pe urma carora traiau. Si-au pierdut demnitatea. Au ramas niste simpli scribi, cu talent, insa doar scribi. Nefrecventabili si, ca atare, condamati uitarii inca de pe timpul vietii.

V.S. spunea...

Ce aveţi împotriva lui Mihăieş? Omul e necăjit şi voi daţi în el? Nu şi-a luat medicamentele, asta e clar, în plus, la Polirom, ca în toate editurile, e jale, la ICR e numărătoare inversă şi, colac peste pupăză, restaurantul Uniunii Scriitorilor e închis pînă la 15 august.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu,

Dar, desigur, il iertam. Trebuie sa-i urmarim detasat pe cei care fac spume azi. Nici nu-si imagineaza cat de bine reflecta asta esecul marlanului de la Cotroceni.

Si pe mine ma distreaza la nebunie ce se intampla la Coti. Pacat ca e un ziar care nu e citit nici de 10.000 de cititori pe zi. Scandalurile lor interne sunt minuscule.

@Craciun Florin

Hihi! Am zis sa mai atenuez putin din veninul articolului imbracandu-l intr-o forma cat de cat amuzanta. Nici eu nu pot sa citesc mereu. Oare nu-si da seama distinsul in ce mocirla se scalda? Vaaai, si i se mai darama si sandramaua portocalie, asa cum sugereaza mai sus Liviu.
Banutul, banutul... Se duce banul. :))

Lilick Auftakt spunea...

@VS

Uite cate motive de nemultumire s-au acumulat... Tz tZ TZ :))
Sa punem mana de la mana sa-l ajutam financiar. Un teledon, ceva...

codeus spunea...

'Neata lilick. stii vorba "fiecare pasare pe limba ei piere" se cam potriveste si aici

codeus spunea...

Nu arunca cu pietre in curtea vecinului ca te-ai putea trezi dupa aia cu bolovani. asta-i transmit eu d-lui Mihaies

INCERTITUDINI spunea...

Lilick!
Stii ca vin deseori in vizita. Ascult.
Daca am ceva de zis/intrebat/ lamurit, ridic frumos doua degete.
Am o intrebare- cine este medicul si care sunt pacientii?
Sau invers.

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Ei, piere... Chiar crezi? Nebunii au viata lunga. Au si ei rolul lor. Ne distreaza cand isi pun poalele-n cap.

Insa cu bolovanii s-ar putea sa se intample. Tot aud ca aia de acolo, de la EVZ, nu stiu cum sa faca sa scape de el si Patapievici. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Incertitudini, Gina :)

Si eu vin zilnic pe la tine. Portitele spre blogul tau si catre cel inflorat al Elisei ma fac sa ma simt, atunci cand vin la voi, ca un fel de Alice in Tara Minunilor care paseste intr-o alta lume, a frumosului.

Mihaies e un pacient periculos. Scuipa unde a pupat si viceversa. Daca ar fi imbracat, asa cum merita, intr-o camasa de forta, si-ar scrie editorialele cu limba direct pe monitor. :)

hendrix spunea...

Absolut gretos articolul acestui pupincurist oranj! Mai rar se poate citi o asemenea explozie de URA VISCERALA, primitiva, maladiva. Daca n-as sti cine a scris porcaria asta si in ce an, as jura ca este vorba de un articol scris in primii ani de dupa lovilutie in scabroasa romaniamare a dementului wctudor. Cam asa se scria atunci la adresa taranistilor si liberalilor, impotriva opozitiei democratice antiiliesciene. Cam asa se scria in defuncta ,,saptamana'' a lui eugen barbu, inainte de '89, fitzuica fiind organul de presa al Mnastirii Secu. Cam asa se scria in anii '50 in scanteia comunista impotriva ,,dusmanilor poporului! Ma infioara nu atat limbajul de individ cuprins de ura ci tonul folosit, acuzator, inchizitorial!!! Acest articol este demn de o definitie a intolerantei absolute, a unei atitudini dictatoriale. Astia sunt oamenii lui ba-secu, daca cineva mai avea vreo indoiala.
Ai vazut, draga @Lilick, cine este pe lista ziaristilor de la Coti care nu vor ,,ceda'' in fata presupuselor presiuni care cica le-ar face Nistorescu? Ei bine, cap de lista este ...antonesei!!! Cel vazut de tine ca intelectual ,,for all seasons'', saptamana trecuta. Ei bine, antonesei este vazut de acest pupincurist oranj alaturi de alti pupincuristi oranj ca turcescu, it morar, teodorescu si altii! Apropos de jalnicul it morar, vezi ce a scris pe blogul lui. Eu am citi dimineata si m-am ingrozit!!! Subiectul: tot Nistorescu. Atacul in haita al acestor latrai cred ca este doar la inceput. Abia astept sa vad pozitia lui antonesei! Crezi ca va diferi de cea a lui mihaies sau it morar?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Incredibil! Cand am gasit comentariul tau discutam acasa exact despre asta. Asemanarea intre acest articol si cele ale lui WCT. Ai dreptate. Stilul lui Mihaies nu se deosebeste cu nimic de cel al Trinebunului.

Nu am vazut ce imi mai povestesti dar in ceea ce il priveste pe Antonesei tine-ma la curent. Pe el il intereseaza niste principii, nu atat oamenii, insa cred ca e si neinformat. Nistorescu a spus clar ca articolul va aparea, dar asa cum e normal intr-o presa de calitate, tinandu-se cont si de punctul de vedere al celui despre care se scrie in articol.
Cu siguranta Antonesei, care scrie si pe la Petru Clej, un om care tine la principiile astea jurnalistice, nu poate sa faca rabat de la acest principiu deontologic. Iar daca face, e neinformat. Trebuie sa i se explice.
Antonesei nu il pupa pe Basescu, de aceea l-am scos in evidenta. Nu pentru alte lucruri.

Nu citesc la ITM. Personajul e prea sinistru. Ameninta comentatorii pe mail, face politie... Ma amuza insa subiectul lor minuscul cu Nistorescu-Romosanu din alt punct de vedere. Acum doi ani il reabilitau de zor pe Antohi. Scriu despre cenzura dar blogurile lor cenzureaza la greu. Iti imaginezi ca nu pot decat sa rad cand ii vad cum se zvarcolesc pe subiectul asta. :))

gugu spunea...

Vad ca scrieti si voi ceea ce vroiam eu sa spun. Atatea invective pe centimetru patrat nu are nici Vadim! Stiu ca hartia suporta orice, in cazul asta insa suportul pe care a fost tiparit acest material seamana cu hartia igienica folosita.

Daca s-a ajuns aici inseamna ca disperarea e maaaare! Cata frustrare, cata neputinta, cate complexe razbat din acest material...

Si cand te gandesti ca acest "editorial" este consacrat lui Nistorescu... Va rog sa cautati in arhiva un editorial despre mama, scris de Nistorescu mai demult, in EVz. Se vedea limpede ca n-are subiect in ziua respectiva, asa ca s-a apucat sa scrie despre ... mama. Ce-a iesit? Un editorial demn de pana lui Arghezi.

Mai amintiti-va ca, imediat dupa 11 septembrie, Nistorescu n-avea ce face si a scris din nou un editorial... despre poporul american. La noi materialul n-a facut cine stie ce valva, dar romani din America si l-au trimis, unul-altuia, pe net. Dupa alte cateva zile cineva s-a apucat sa-l traduca in engleza, si astfel articolul a ajuns sa circule printre americani. Pe urma a devanit celebru, a patruns spre armata si structurile de putere, ajungand in final sa fie citit in front, de catre ofiteri, in fata trupelor aliniate! Daca mai tin bine minte, Washington Post l-a inclus atunci pe Nistorescu intre columnistii sai!

Cand o ajunge Mihaies editorialist in presa de peste Ocean sa-mi ziceti si mie!

hendrix spunea...

@Lilick Textul lui mihaies este prin excelenta unul vadimist, adica unul de tip SECURIST! Sare in ochi asta, au nenorocitii astia un fel de a spurca, de a injura imposibil sa te ibnseli in privinta lor!
DISPERAREA unor pupincuristi oranj ca mihaies este insa de bun augur! Daca lor le este frica de o conducere a lui Nistorescu, daca le este frica de o conducere profesionista, corecta, inseamna ca morcovul a intrat adanc in dosul slugoilor lui ba-secu! Ei simt ca barca lui ba-secu a luat apa la bord si ca va mai lua in urmatoarele 4 luni, de asta tipa in halul asta! FRICA, DISPERAREA urla in acesti sacali, ei stiu ca sfarsitul este aproape! Acest articol este un semn bun, nu crezi?
In privinta lui antonesei, pe care eu il consider un pupincurist oranj de seama, bazandu-ma doar pe cele scrise de el in Coti, iata pasajul lui mihaies:,,Nu prea-i văd eu pe Liviu Antonesei, Robert Turcescu, Theodor Baconsky, Ioan T. Morar, Istodor, Cristian Pătrăşconiu, Daniel Vighi, Mirela Corlăţan şi-atâţia alţii scriind după dictare nistoresciană.'' Asadar, dupa parerea pupincuristului mihaies, antonesei este in echipa cu ilustri ,,deontologi oranj'' precum it morar, turcescu, patras-Coiu sau vighi, ce nu este clar? Toti cei insirati de mihaies sunt de partea lui ba-secu, ce nu este clar? Inclusiv antonesei!!! Daca si mihaies recunoste asta, de ce insisti sa-l numesti pe antonesei ,,un om cu principii"? Mai vorbim, o sa vezi ca am dreptate!

tony spunea...

Eu nu pot sa-i inteleg pe idiotii astia portocalii,lingaii lui Basescu.Nistorescu a dat un simplu telefon si ei parca sunt electrocutati.Ce se intampla de trei zile? Frica acestor serpi este atat de mare?

tony spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6020771-cornel-nistorescu-concediat-cristian-patrasconiu-cotidianul.htm

Lilick Auftakt spunea...

Gugu,

te rog, poate gasesti acele articole sa ni le dai aici.

Tony, vad ca vii cu vesti incredibile: Patrasconiu dat afara de al Cotidianul??? De cand imi tot propun unii comentatori, daca va fi dat afara, sa il angajez eu pe blog. Cred ca a venit momentul sa-i fac oferta. Il platesc, desigur. :)

hendrix spunea...

@Lilick Cam acum o ora am scris ceva catre tine, ca raspuns la ce imi scriai la ora 11:43. Poate sa apara?

madalina ionescu spunea...

Dar de textul lui Tapalaga din Hotnews ce zici? To niste "urari de bine" pentru Nistorescu...

atreides spunea...

Sunt de acord cu hendrix, textul lui mihaies este un semn foarte bun, baietii sunt disperati, vai de mama lor. In privinta lui mihaies personal, baiatul e un trepadus marunt coplesit de frustrari care latra si el in stanga si in dreapta, oare cat de fraieri trebuie sa fie aia care il baga in seama?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

De acord cu prima parte. Nu ti se pare ca deja Basescu nici nu mai exista? Ca ne luptam doar cu cei cativa, din ce in ce mai putini, care il sustin? Citeste, te rog, azi, articolul lui Gallagher. Incepe sa il lase din brate.. usurel de tot.

Cu Antonesei fi sigur ca daca ma insel o sa-ti dau dreptate. O sa il urmaresc atent. Dar cu lista lui Mihaies nu sunt de acord. De exemplu Turcescu. Asta e mare cutra. Vireaza imediat anti-Basescu cand e cazul. De fapt, cred ca a si facut-o.

@Mada

Am citit ceva si din articolul lui Tapalaga. Dar nu mult. M-am plictisit la un moment dat.

@Atreides

De acord. Asa e. :)

@Hendrix

Revin. Scuze. Se intampla uneori, haotic, sa se ascunda unele comentarii, si sa nu le gasesc pe mail. Daca se mai intampla spune-mi cum vezi ca au aparut comentarii scrise dupa al tau, te rog. Daca nu apare niciunul dupa al tau totusi, inseamna ca sunt departe de calculator si prin urmare nu pot sa scot nimic.

Matilda spunea...

Eşti sigură că nu ai cumpărat ,,Romania Mare ''? Domnul Mihăieş este un om vertical, ca rîma, iar atunci cînd nu vede portocaliu, i se constipă ideile şi-şi varsă veninul pe toate culorile curcubeului.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Superb spus. :)

dramoleta spunea...

Mult a tinut omul asta in el! Cum o fi putut? Cred ca nu i-a fost deloc usor. E negru de suparare. E afectat direct de schimbarile de la Cotidianul?

Spiritism... :))

Liviu spunea...

Jale mare. Patrasconiu cica ar fi fost dat afara de la Cotidianul.

Unii au imbracat deja hainele de doliu (portocalii, desigur) si il bocesc cu fervoare.

Neavand organ pentru asemenea boceli, n-am ce face si ma amuz copios.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo


Chipurile ii scrie unui mort. :)

Bogdan spunea...

Ia luati nitel "parfum" de la Liviu Antonesei, postare de pe blogu' maistrului sudor 'Coiu(ala cu Poientia cu Pupini):

"Liviu Antonesei Says:
August 3rd, 2009 at 10:52 pm
Cristi, toate semnele de la oamenii buni pe care le-ai primit arata ca ti-ai facut treaba cum trebuie, ca esti un jurnalist bun si o gazda buna pe blogul tau. Eu sint fericit ca am lucrat impreua vreo cinci ani la acest ziar si, cine stie?, poate vom mai avea ocazia sa colaboram, daca vor mai exista ziare. Te asigur din nou de intreaga mea prietenie, de solidaritatea mea, de gindurile mele cele mai bune in ce priveste viitorul. Inca o data, gindurile cele mai calduroase pentru fetele tale. Nistorestii vin si pleaca, dar prietenia, solidaritatea, familia sint lucruri solide, care depasesc asemenea intmplari, poate ne depasesc si pe noi insine!"

Pfuuuuu....

Avea @hendrix dreptate!

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan,

Sunt prieteni cei doi de la Timisoara. Patrasconiu l-a adus la Cotidianul.

mihai 4 spunea...

Andrei Badin comentand schimbarile de la Cotidianul.Te rog sa citesti aici,Lilick : http://www.badin.ro/2009/08/agentul-h--numit-sef-la-realitatea-tv-razboiul-lui.html