25 aug. 2009

Mircea Basescu STIA ce contin containerele.

Am vazut o emisiune la B1TV in care jalnicul jurnalist Mircea Marian incerca sa acrediteze ideea ca Mircea Basescu nu stia ce contin containerele. Am observat ca ideea asta vor sa o transmita acum si celelalte trompete pedeliste (Hoara?) pe televiziuni. Insa legile in vigoare ne demonstreaza ca Mircea Basescu STIA. Nu avea cum sa nu stie.

"HOTĂRÂRE Nr. 1175 din 26 septembrie 2007 pentru aprobarea Normelor de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România
EMITENT:      GUVERNUL ROMâNIEI
PUBLICATĂ îN: MONITORUL OFICIAL  NR. 696 din 15 octombrie 2007" 
Hotararea de Guvern o gasiti AICI si se refera si aplica pentru: 

Capitolul 1, ART. 1: 
d) transport - orice operaţiune de transport rutier efectuată de un vehicul, integral sau parţial pe drumurile publice din România, inclusiv operaţiunile de încărcare şi descărcare a mărfurilor periculoase prevăzute în anexele A şi B la A.D.R., cu excepţia operaţiunilor efectuate integral în perimetrul unei zone închise;
e) întreprindere - orice persoană fizică sau juridică, cu ori fără scop lucrativ, orice asociaţie sau grup de persoane fără personalitate juridică, cu ori fără scop lucrativ, şi orice organism aflat în subordinea unei autorităţi publice, care are personalitate juridică sau depinde de o autoritate care are personalitate juridică/care transportă, încarcă ori descarcă mărfuri periculoase sau determină transportul acestora, precum şi cele care depozitează temporar, colectează, ambalează sau livrează astfel de mărfuri ca parte a operaţiunii de transport şi care sunt stabilite pe teritoriul României ori desfăşoară pe teritoriul României astfel de activităţi;" 

Capitolul 3, ART. 16 si 17 (atributii si obligatii):
2) Obligaţiile celorlalţi factori implicaţi în transportul de mărfuri periculoase, respectiv încărcătorul, ambalatorul, încărcătorul de cisterne şi operatorul unui container-cisternă sau al unei cisterne mobile, sunt stabilite în secţiunile 1.4.1 şi 1.4.3 din anexa A la A.D.R.
1) Intreprinderile care încarcă, transportă sau descarcă mărfuri periculoase au obligaţia de a desemna pentru fiecare punct de lucru câte un consilier de siguranţă, potrivit prevederilor reglementărilor în vigoare.

Capitolul 4, ART. 37 (contraventii si sanctiuni pentru): 
14. transportul de mărfuri periculoase fără indicarea prezenţei acestora prin documente, prin marcare şi etichetare a coletelor sau prin placardare şi marcare a vehiculului;
15. transportul fără placardarea şi marcarea vehiculului;
16. absenţa informaţiilor referitoare la substanţa transportată, permiţând determinarea unei contravenţii de categoria I de risc, de exemplu numărul ONU, denumirea, grupa de ambalare;

Nu numai ca Mircea Basescu stia ce manevreaza, conform documentelor, dar containerele (sau TIR-urile pe care a incarcat) erau marcate cu acel obligatoriu numar ONU despre care se spune in lege; un numar din patru cifre care corespunde EXACT materialului explozibil transportat. Apoi, avand in vedere ca era un material periculos, avea si obligatia sa asigure prezenta acelui consilier de siguranta. Si mai sunt inca multe reglementari introduse dupa accidentul de la Mihailesti care ne indica ca fratele presedintelui nu avea cum sa nu stie ce se afla in containere. 

Asa ca sa ne mai scuteasca pupinii de la TV cu prostiile lor. 

7 comentarii:

Matilda spunea...

Evident că ştia, încearcă jalnic să-i "repereze" imaginea, ne cred proşti , dar lor, Băseştilor, nu le mai pasă de legi, de nimeni şi nimic. Banii sunt singurii care contează. Dacă au existat ministere care au "ajutat-o" pe Eba, tocmai fratele să nu-şi sprijine fratele ? Campania electorală se face cu bani mulţi, mai ales cînd scazi în sondaje.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Lor le pasa doar de legile lor. De cele mai multe ori... nescrise. Legile clanului Basescu. :)

Anonim spunea...

Prima regula a jocului...intotdeauna sa stii ce carti au ceilalti in mana....
Scuza penibila ca nu se stia ...este execrabila...
Motive:
In primul rand in CSAT...daca cumva nu stiati se discuta tocmai aceste chestiuni....de principiu ...si este foarte fgreu de crezut ca seful unui stat precum si in acelasi timp seful organismului de coordonare a unor servicii secrete , a sistemuluid e parare precum si coordinator al unei strategii de politica externa , nu este informat in exact ceea ce este rolul muncii sale.
adica e posibil ca in calitate de membru NATO si trecand peste pozitia romanikai in geostrategiua regionala , sa existe shimburi comerciale care au la baza armamentul , indiferent de tipul sau , fara ca un serviciu secret sa stie? FAra ca organismul tocmai creat in acest sens sa nu afle? Pai si daca una din firmele astea cumpara si vindea arme nucleare de la rusi sau chinezi, de exemplu? Atunci ar fi fost informat? Sau daca prin lege organica , la tot acest tip de trasporturi si tranzactii comerciale care implica domenii speciale , a luat parte ca observator un reprezentant al SRI....de cine a fost trimis, cui a raportat si de ce acest raport nu a ajuns pe masa sefului CSAT?
Ceva nu se leaga in toata povestea asta....
Da...poate ca mircea basescu nu a castigat mult din afacerea asta , poate doar cateva mii de euro, insa ce mi se pare grav este kodul in care consiliereii de imagine ai unui presedinte ales democratic , incearca sa ascunda tocmai acest fapt care este mai mult decat concret. Tocmai prin postura de sef CSAT , el nu avea cum sa nu fie informat. E in obligatiile lui sa afle cand asemenea lucruri se intampla. In plus de asta , nu cred ca e nevoie de vreo demonstratie stiintifica sa arati ca indiferent de orasul in care se afla cei doi frati ei comunica perfect si foarte frecvent. Sa inteleg ca sunt atat de stupid sa cred ca serviciile secrete , chiar si doar pentru protejarea familiei presdedintelui , nu il monitorizeaza pe fratele presedintelui? PAi si daca vrea cineva sa il omoare? Sau sa il ameninte?
Nu cred ca suntem copii. SErviciile secrete , nu stim care dar cu siguranta cele cunoscute in principiu, monitorizeaza tot ce inseamna familia unui demnitae ca presedintele tari. IAr minciuna cum ca el nu stia ce face fratele lui , o putem auzi poate de la patriarhul daniel , care desi un mare crestin nu vorbeste si e certat cu fratele lui9 de 20 de ani , pentru o bucata de pamant, insa un presedinte care apare mereu in compania fratelui sau ...sa spui ca nu stia ce face , cu cine face si cum face.....
Suntem copii?
Ai nu ais a vezi asta....
:))

Pro DOC spunea...

Bineinteles ca Mircea Basescu stia ce contin containerele. Si bineinteles ca Traian Basescu stia ce stie Mircea Basescu. Si bineinteles ca pupinii si oranjinii stiu ce stiau fratii Basesti. Si bineinteles ca si noi stim ca ei stiu. Cred ca de asta a si scazut numarului postarilor pe blogurile portocalii, fiindca bloggerii-proprietari stiu si ei ca toate lumea stie cate ceva si atunci posteaza altceva, iar acest altceva nu prea mai are carlig la comentatorii lor.:)

Lilick Auftakt spunea...

@PitikulJenika

"Ceva nu se leaga in toata povestea asta....
Da...poate ca mircea basescu nu a castigat mult din afacerea asta , poate doar cateva mii de euro, insa ce mi se pare grav este kodul in care consiliereii de imagine ai unui presedinte ales democratic , incearca sa ascunda tocmai acest fapt care este mai mult decat concret."


Iata ce a declarat in seara asta Purcarea pentru Mediafax!!!

"Purcărea a spus că toată afacerea este de sub un milion de euro, din care transportul a fost aproape 40 %, iar cheltuielile de descărcare au fost de asemenea costisitoare."

Ei, care sa fi fost suma asta... costisitoare? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

"Cred ca de asta a si scazut numarului postarilor pe blogurile portocalii, fiindca bloggerii-proprietari stiu si ei ca toate lumea stie cate ceva si atunci posteaza altceva, iar acest altceva nu prea mai are carlig la comentatorii lor.:)"

Fenomenul asta l-a descris candva foarte frumos Zoe Petre. Atunci cand trebuie sa scrii, si vrei sa eviti subiectele fierbinti, abordezi subiectul " Efectul razelor Gamma asupa anemonelor". Adica cu tooootul si cu toootul altceva. Nicio legatura cu Paul Zindel. Suna doar... frumos. :)

Anonim spunea...

MAdam...io sunt chiar curios...
Si asta intra cumva in rezonanta cu ce spunea madam udrea mai devreme la niste "audieri"...
"Astia(comisia adicatela) vor sa ma verifce daca imi spal masina proprie din banii ministerului!"
Cam asta este definitia nesimtirii civile si civice fata de responsabilitatea fata de cheltuierea banului public...
Ce importanta are faptul ce e vorba de 2 lei sau de 1 milion de lei...Atat timp cat ei reprezinta acolo unde sunt doar o functiune publica , ce presupune responsabilitate si respect fata de cetatean , nu are importanta suma....ci faptul ca cineva , recte un frate de presedinte , un ministru de turism , un ministru al tineretului(???), un ministru al economiei(???) un ministru al agriculturii....si in general cam tot ce inseamna demnitate publica isi permit sa jongleze cu sume imense si impresionante raportate la un buget national platit din banii ccetateanului. Aici intervine problema , care lor li se pare minora...da...am facut afaceri cu statul, prin interpusi , intermediari , mandatari sau cunoscuti......insa nu era o suma asa de mare si de fapt de vina e cetateanul pana la urma...doar el plateste , nu???
:)