19 aug. 2009

Este Elena Udrea obligata sa se prezinte maine la Comisie?

Din regulamentul Camerei Deputaţilor (via Bibliotecarul):

Art. 76. - (1) În vederea audierii, Comisia de anchetă parlamentară poate cita orice persoană care poate avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei.

(2) Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă parlamentară.

(3) La cererea Comisiei de anchetă parlamentară orice persoană care cunoaşte fapte sau împrejurări în legătură cu obiectul cercetării ori care deţine un mijloc de probă este obligată să le aducă la cunoştinţă sau să le înfăţişeze la termenele stabilite. Instituţiile şi organizaţiile sunt obligate, în condiţiile legii, să răspundă la solicitările Comisiei de anchetă parlamentară în termenul stabilit de aceasta.

(5) Dispoziţiile legii referitoare la citarea, prezentarea şi ascultarea martorilor, precum şi cele privitoare la prezentarea şi predarea obiectelor ori înscrisurilor sau efectuarea expertizelor se aplică în mod corespunzător.

Art. 54. - (1) Miniştrii au acces la lucrările comisiilor. Dacă li se solicită participarea, prezenţa lor devine obligatorie. Guvernul trebuie înştiinţat, prin preşedintele comisiei, cu cel puţin 24 de ore înainte, cu privire la data, ora şi locul desfăşurării şedinţelor comisiilor.

Cred ca este destul de clar...

29 de comentarii:

Paratraznetul Fanica spunea...

da Lilick, dar noi oare nu am inteles deja? Vina altuia anuleaza vina ta! Nu mai conteaza legea. Daca lui Udrea i se pare ca acea Comisie a comis vreo ilegalitate, atunci ea deja nu mai trebuie sa se supuna legii! Pe de o parte acesti pedelei declara ca sunt MAI BUNI decat ceilalti, ca sunt cinstiti si lucreaza pentru interesul public, pe de alta parte ne scot ochii: "Ia uite, celalalt n-a furat?!? Eu de ce nu am voie??"
Cineva trebuie sa intrebe "Cucoana, daca esti mai breaza decat oamenii aia rai, de ce nu te duci mandra si dreapta in fata lor, supunandu-te LEGII pe care pe ceilalti ii acuzi ca nu o respecta!?!?!?!"

tony spunea...

Proasta asta care are calitati pentru a lucra intr-un bordel,nu intr-un minister,a ajuns sa puna conditii Parlamentului.Mai rar gasesti asa o tupeista.Intr-o saptamana,doua va fi o epava !

Liviu spunea...

E cat se poate de clar ca persoana citata trebuie sa se prezinte in fata comisiei.

Ce nu mi-e clar e care sunt sanctiunile in caz de neprezentare. Sau, cine stie, poate legea nu prevede asemenea sanctiuni, nu m-ar mira, s-a mai vazut, la cat de prost sunt facute legile la noi. In conditiile astea, pot sa-i puna 'duduii' sare pe coada.

lucian burjuiul spunea...

ok. e obligatoriu sa se prezinte.

pentru un absolvent de drept, circul asta nu-i acorda nici o circumstanta atenuanta. mi se pare mai degraba un moft de puber rasfatzat.

ce sanctiuni sunt in cazul nerespectarii? nu ca s-ar aplica vreodata in cazul de fatza dar macar sa ne delectam virtual cu ele.

faptul ca nu-i da nimeni peste nas lasa de inteles ca madama a facut rocada cu Basescu iar acum vedem cine pe cine conduce.

posibil ca atitudinea de primadona de PDL ii va aduce dizgratia nauticului presedinte, care nu concepe o barca cu 2 comandanti. boc este si a fost secund.

Lulutza spunea...

Nu va faceti prea multe iluzii, totusi, ca se va face dreptate! DNA spala acum de zor la Ridzi pitzi si cauta noi acari Paun prin MTS. La coana Cocos, in fiecare faza posibila de investigare, se vor gasi noi si noi Ane Pauker si noi si noi acari Paun. Pina se va gasi un subiect si mai zemos, eventual cu "actori" din opozitie.

Eu insa am descoperit ceva... zemos rau tot la Nutzy a lu' Cocos! :D Pe site-ul http://www.euro-hotels.ro/ famiglia Cocosului & Gainusii ofera la cazare 2 hoteluri personale: "Polizu" si "Triumf". Or, asta primavara vinzarea Hotelului Triumf fusese stopata.

http://www.gardianul.ro/RA-APPS-nu-mai-vinde-hotelul-Triumf-,-clubul-Floreasca-si-spatiile-din-Casa-Presei-s131428.html

Cum naiba a ajuns fostul hotel al PCR, intins pe un imens teren din apropierea Arcului de Triumf, tot in zestrea lui Sexy Buzoianca???

tony spunea...

Nu e hotelul acela,e altul pe fostul Miciurin !

Lilick Auftakt spunea...

Excelenta Gabriela Firea, acum in direct la Antena3! A citat exact din regulametnul Camerei Deputatilor, asa cum am postat si eu. Infractoarea Udrea a citat urmatorul articol, incercand sa scape de responsabilitate:


Art. 8 - (2) Constituie, de asemenea, infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului:
a) refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputaţilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termenul prevăzut la art. 3 alin. (2), informaţiile şi documentele cerute de acestea în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţie, republicată;

Mai sus se vorbeste de comisiiile permanente, dupa cum observati.

Eram sigura ca javra mincinoasa va cita de aici.

Liviu spunea...

Pai atunci e clar - prezentarea la comisie e obligatorie, dar neprezentarea nu se pedepseste :)

Anonim spunea...

"Este Elena Udrea obligata sa se prezinte maine la Comisie?"
MAI INTERESANT E daca se va prezenta sau nu ....Poate pentru unii noaptea e un sfetnic bun.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

In articolul acela din care a citat ea nu scrie de comisiile de ancheta. Ci doar de cele permanente. Acum nu e cazul. E o comisie de ancheta. Iar la aia e obligatoriu sa te duci. Eu asa inteleg. Ce zici?

Liviu spunea...

@Lilick

Pai asa intelesesem si eu, prezentarea e obligatorie.

Atata ca nu e prevazuta o pedeapsa daca nu te duci. Adica e obligatoriu, da' degeaba. Adica au sa-i puna sare pe coada.

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula, Liviu

Oricum, neprezentarea face ca scandalul sa continuie. Cui ii serveste asta? Ei.. nu cred. Pentru ca publicul se va radicaliza. Pro sau contra.

Lulutza spunea...

@Tony - am vazut acum o fotografie. Nu am putut intra pe prezentarile de la Euro Hotels, pentru ca au virusi. :( Asta al lui Nutzy este alt hotel, mult mai mititel decit Hotelul Triumf, dar situat cumva in apropiere. Ar trebui s-o dea in judecata RAAPPS, caci nu avea dreptul sa dea acelasi nume unui alt hotel si inca din aceeasi zona. Dar, in fine, la tupeul ei si la vechile afaceri banoase pe care le-a avut cu RAAPPS imensa avocata a lu' fish...

P.S. Incerc s-o ascult pe Antena 3 si-mi da dureri de cap cu vocea ei ascutita si rastita si tonul revoltator de fals. Imi pare rau ca Firea asta n-o intrerupe suficient, dupa bunul ei obicei.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Poate o invita si Stelian Tanase. :))

tony spunea...

Sunt niste panarame de hoteluri.Mai bine le spune Eurobordels si le agata si niste felinare rosii ! :)

Anonim spunea...

@Lilick , esti fata desteapta ...ia ca ipoteza faptul ca aceasta comisie nu e legal constituita ....exista argumente prin raportare la regulamentul camerei ....atunci,parca,parca,fara sa mai vorbesc de caseta LEGAL INREGISTRATA-asa zic juristii ,parca se schimba datele problemei.In rest, DA, sa continue circul ,asta e gratis,painea la noi s-a scumpit de marti deja....

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula

Comisia e legal constituita.

Anonim spunea...

@Lilick, mai fa sapaturi.Eupot sa iti demonstrez ca nu e legal constituita dar vreau sa iti las placerea sa faci un pic de gimnastica mentala ,stiu ca iti place.Maine ,daca nu ai descoperit smecheria, eu iti fac demonstratia si cand vin in Bucuresti ,dai o bere, ok ? Eu voi da sampania ....

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula

Nu trebuie sa te obosesti. :) Am facut destule sapaturi si am vazut ca e foarte legal constituita. dar daca vrei sa pierzi pariul... treaba ta. Oricum, bere sau sampanie nu beau. Si pe o sticla de apa nu cred ca merita sa facem pariuri. :))

Lulutza spunea...

Ce echilibristica pe firul logicii fac portocaliii astia, doar doar or scoate-o basma curata pe Sexy Buzoianca asta nutzionala! Politicianca de suflet a prezidelului este tupeista rau, nimic de zis, se vede ca are (inca) proptele zdravene la Cotroceni. Totusi, eu as zice ca-l are cu ceva grav la mina pe mascarici si face ce vrea din el.

Eu una mai am a le spune admiratorilor neconditionati ai acestei sinistre parvenite si ai mascariciului ei suprem: Nutzy asta minte si fura chiar mai convingator si mai... cu suflet decit asa-zisul ei mentor in ale politichiei! Bine ca a avut "cineva" grija sa nu mai avem flota, ca Nutzy ar fi subtilizat-o si mai meserias si mai rapid! In imensul "triunghi al Bermudelor" din posetelele ei "firmate"...

dramoleta spunea...

O scapă şi p'asta din braţe Băsescu. Curând. Urmează Robby.

Anonim spunea...

Nu, nu e oligata...

te astept la mine pe blog unde vei descoperi Gioana e consiliat de doi canibali americani....

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Cine e Robby? Roberta? Hahaha! De-abia astept. :)


@Neinfectat

Da? Misto de tot. Vin! Au mancat pana acum vreun pesedist? :))

Lulutza spunea...

@Dramoleta - gind la gind cu bucurie! Ce frumos ar fi s-o zboare si pe acritura aia anosta de unde s-a cocotat!

tony spunea...

@GERULA,
Daca mai esti pe aici.Chiar esti sigur ca deputatii nu sunt in stare sa faca o comisie de ancheta?

Anonim spunea...

Da!

atreides spunea...

Mie mi s-a parut ca vocea madamei udrea, la emisiunea lui Firea, era oarecum schimbata, avea o tonalitate mai inalta, nu stiu cum sa spun exact, mie mi s-a parut ca avea o voce care trada morcovul din fund, sa fie vorba de wishful thinking? In orice caz, daca nu vine maine la comisie, sper ca liberalii sa declanseze un scandal monstru.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Ai auzit foarte bine. :)
Uita-te la campania sutu.ro :)

Chat Noir spunea...

@ Lilick
O ajut şi eu cu "Hai cu tata ..."
@ Dramoleta
Dacă scăpăm şi de Robby ... îmi mai doresc doar schimbarea lui Băse.