4 aug. 2009

Din serbare in serbare


Ziarul Ziua scrie ca Traian Basescu este un mare fan al serbarilor campenesti. “Seful statului i-a indemnat duminica pe primarii prezenti la Mamaia, la lucrarile Asociatiei Comunelor, sa nu renunte la serbarile campenesti, zilele oraselor sau festivalurile populare - o invitatie surprin¬zatoare avand in vedere ca foarte multe primarii se afla in pragul colapsului. Basescu a facut in acest an un tur de forta, raspunzand prezent la aproximativ douazeci de serbari: de la Sambra Oilor, la Hora Bucovinei si de la Ziua Orasului Sulina la Targul de Fete de pe Muntele Gaina.” – scrie ziarul Ziua.

Este evident ca presedintele Basescu isi doreste ca aceste serbari campenesti sa fie organizate in continuare, pentru a fi prezent si a se imbaia in multime. Schimbarea de electorat pe care o face, si despre care scriam aici, este mai mult decat evidenta. Daca in marile orase, in fata unui electorat informat, Basecu risca sa fie huiduit, in mediul rural se va simti ca pestele in apa.

“Desi presedintele a anuntat, in repetate randuri, ca nu este interesat decat de criza, chiar si o potentiala candidatura a sa la alegerile din toamna fiind o problema "minora", baile de multime raman vitale pentru liderul de la Cotroceni” – continua Ziua. "Sa le tina in continuare, chiar daca nu mai au bani, cu minimum de resurse", le-a poruncit seful statului primarilor, referindu-se la manifestarile gen "Zilele orasului". El a subliniat ca acestea (serbarile rurale – n.n.) sunt deosebit de utile si i-a incurajat pe primari sa lupte pentru autonomie financiara pentru a face rost de resurse. Basescu s-a autoinvitat pentru astazi si la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania. La lucrarile acesteia erau invitati premierul si mai multi ministri, dar cand presedintele Asociatiei, Emil Draghici, si-a exprimat neincrederea ca acestia isi vor face aparitia, seful statului a replicat repede: "Daca nu vin ei, vin eu" – mai scrie Ziua.

E limpede acum? Serbarile se vor tine, fara indoiala, pentru ca Basescu are nevoie disperata de bai de multime si de promovare in mediu rural. Cronologia sarbatorilor rurale la care Traian Basescu a fost prezent este deosebit de lunga, acesta reusind performanta ca intr-o zi (29 mai) sa fie prezent la doua manifestari: Zilele orasului Nasaud si la Hora Bucovinei de la Bucsoaia.

Vreti sa cunoasteti traseul presedintelui de acum si pana in noiembrie? Incercati sa gasiti ce paranghelii se vor organiza in urmatoarele patru luni. Nu va rata nici macar una! De fapt le putem gasi pe site-ul Ministerului Turismului: Festivalul cartofului, Festivalul raciturilor... si multe, multe altele.

P.S. – E drept ca presedintele a baut tuica, a tuns oi, a purtat clop si cate si mai cate, dar inca n-a muls nicio vaca. E loc si de mai bine! Voua ce idei va mai vin?

24 de comentarii:

Pro DOC spunea...

Interesant articolul lui Tom Gallagher din "Romania libera", din 4 august curent. Iata un fragment, in completarea ideii lui Lilick:

"In prezent, Basescu (nota mea) a ajuns sa depinda din ce in ce mai mult de amplul segment al alegatorilor amatori de circ politic, neinteresati in a-l evalua pe baza unor pozitii adoptate in chestiuni de maxima seriozitate."

Lucia Verona spunea...

Cum i-am spus şi Matildei aseară, sugerez înlocuirea băilor de mulţime cu duşuri de mulţime, cum am discutat noi mai demult.
Altminteri, mai poate participa la jumulitul găinilor, şi la alte asemenea frumoase activităţi, dar numai pînă la pomana porcului, că apoi va trage mîţa de coadă pînă la paştele cailor :))))))
Sărbătoarea continuă!

codeus spunea...

ce-mi vine in minte acum? aaa da sa râneasca intr-un grajd. hi hi hi ce m-as distra sa-l vad cu furca in mana aruncand balegar

gugu spunea...

E clar ca Base are nevoie de serbari campenesti. Si daca acestea nu sunt, sau nu sunt destule... sa se mai fabrice!

Si o sa se mai inventeze cateva, caci daca-i ordin (sa petrecem)... atunci cu placere!

Parafrazandu-l pe maresalul Antonescu, Basescu ar putea sa zica scurt: "Tarani, va ordon sa (pe)treceti... Mici, bere si manele!"

madalina ionescu spunea...

Miercuri de la 21 va fi pe TVR1

madalina ionescu spunea...

Miercuri de la 21 va fi pe TVR1

gugu spunea...

Sa scuzati, intreb si eu asa: daca a tuns oaia, daca va mulge vaca, daca va parli porcul (n-o sa scape ocazia sa le faca si pe astea, o sa vedeti!) atunci poate ca gaseste si niste licurici!

Stiti ca dansul le are cu.... scuzati... la licurici! Cum, la serbarile campenesti sunt doar licurici autohtoni? Si aia sunt mici? Eh, n-am stiut! Cum? Aia mari cresc numai peste hotare? Pardon, ma retrag!

Matilda spunea...

Festivalul cucuruzului , Zilele oraşului Pleşcoi, Ziua Insulei Sf. Elena, Sărbătoarea verzei de Bruxelles, etc...

Liviu spunea...

Imi amintesc ca pe vremuri era o perioada festiva, numita "luna albiturilor". Parca era chiar noiembrie.

N-ar fi timpul sa reinfiintam aceasta luna a albiturilor, dar in loc sa-l chemam pe Basescu la praznic, sa spalam albiturile si sa scapam de Orange Voda? :)

Ca tot avem prezidentiale in noiembrie.

Matilda spunea...

Festivalul Cucuruzului, ziua oraşului Pleşcoi, Sărbătoarea insulei Sf. Elena, Ziua verzei de Bruxelles şi mai găsim, că suntem deştepţi !

Zadkielix spunea...

Sa traiti bine!
ce penibil!
'Baile de multime" sa le faca in alta parte.
M as distra daca ar fi ceva de genul cu modul de a ma distra!
Chiar m-as distra sa-l vad cu furca in mana aruncand balegar si promitand "marea cu sarea"....

agaX spunea...

dansul fetelor de la bobilna

tony spunea...

Am auzit ca urmeaza o serbare in Sebes.Basescu are o invitatie speciala de la tineretul sebeshesc. :)

codeus spunea...

'Neata Lilick. sa ai o zi faina

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Daa, il citisem. In timp ce unul ca Mihaies simte ca se scufunda corabia si se manifesta ca un sobolan disperat, altii, ca Gallagher, mult mai diplomati, se desprind usor cu colacul de salvare. :)

@Lucia

ACELE dusuri de multime? Hahaha! Pai sper sa se prinda si restul prietenilor nostri despre ce dusuri e vorba. Hahaha.

Vai, ce frumos i-ai desenat linia evenimentelor. :))

@Codeus

Hmm... stau sa ma gandesc daca asta nu a facut deja. :))

@Gugu

pe site-ul ministerului turismului mai sunt inca vreo 200 numai pana in toamna. nu cred ca nu are de unde sa aleaga... dar sa se mai fabrice, sa se mai fabrice.


@Mada

deci azi de la 21. merci.

@Gugu

Acum trebuie sa se multumeasca cu aia foarte mici. La cei mari le-a secat...dragostea. :)

@Matilda

Sa-i dam serbari din plin. :)

@Danielix

Cred ca o sa-l vezi si asa... :))

@Agax

Bobalna? Nu era Capalna? Ei, ce mai conteaza.. Si eu vreau sa-l vad cu fota si ie prins in dansul fetelor. :))))))

@Tony

Si sloganul acolo care e? "Sebeshim bine!", nu? :)))))

tony spunea...

In august e si "Ziua Veteranilor Securitatii".Trebuie sa aiba curaj sa mearga si acolo! :))

Vania spunea...

Aş avea o idee pertinentă: Domnul Băsescu să bea ţuică, să tundă oi, să poarte clop sau ce-o dori, să mulgă vaci, să converseze cu doamna Udrea, dar să ne lase, dracului, în pace!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Vai, dar se impune sa mearga! Sper sa nu-l apuce chiar in ziua aia o durere de masea... :))


@Vania

Pai placerea lui perversa e tocmai sa o faca pe banii nostri. :)

mirko spunea...

in esenta totul se rezuma, la el,sa sarbautoreasca! de aceea propun infiintarea, printr-o oug. a zilei consumatorului fruntas, care se va tine cu mult jack a lu' daniel...in fiecare zi!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

se baga, se baga si asta. sa vorbim cu un dom'primar. :))

tony spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862294/Nistorescu-scandalul-condus-de-serviciile-secrete-si-de-Cotroceni/

barack spunea...

breaking news
Presedintele Basescu a fost invitat personal de Kalugarul Teofil la Festivalul de jupuit magari morti care va avea loc in desertul arizonei!

Lilick Auftakt spunea...

@Barack

TREBUIE SA SE DUCA!!!! Poate il voteaza si arizonienii. Nu toti, macar kalugarii!!!! :))) Buna veste ne-ai dat! /floor

agaX spunea...

lilick,
era capilna, dar la bobilna, sus pe deal, ar fi mai bine pentru noi

am vrut sa zic dansul fetelor de la capilna, la bobilna