18 dec. 2008

Baronii societatii civile













Ati citit programul de guvernare al monstruoasei aliante de stanga? Un an de jaf. Un an de campanie electorala pentru Basescu. Cititi aici. Niciun economist care a analizat programul nu intelege de unde vin veniturile. In afara, bineinteles, de fondurile UE. Ne asteapta un an in care si PD-L si PSD, cu baronii ridicati pana la varfuri in guvern, vor fura "la liber", cu voie de "sus", pe rupte, in timp ce electoratul de stanga, atat de necesar anul acesta domnului Basescu, va fi omenit cu pensii mai mari, cu salarii mai mari. Pana isi ia mandatul. Dupa aia...Dumnezeu cu mila.

Reprezentanti ai "societatii civile"- oameni care se erijau odinioara in dreapta intelectuala - adica o serie de jurnalisti si intelectuali apropiati ai Palatului din deal - s-au strans sambata noaptea la Cotroceni, la sfat cu ZEUS. Au discutat "mari secrete" pe care le intuieste oricine. Au pus la cale viitorul tarii impreuna cu presedintele nostru drag. Au fost chemati, ca de obicei, la ordin. S-au strans in jurul lui Basescu, proaspat iesiti din papuci si pijamale. Au simtit pana in strafunduri momentul "greu" care apasa tara. Iar Basescu, cu un ton grav, le-a comunicat mai intai ca trebuie sa accepte alianta PSD-PD-L fara sa o mai critice direct, sa incerce sa o justifice, si, mai ales, sa ii puna in garda cu retragerea impusa a lui Stolojan, care nu jucase decat rol de locomotiva electorala. Cu siguranta intelectualii au inteles ce se intampla. Nu sunt prosti. Ci doar vanduti. Baronii societatii civile au inteles si au tacut. Probabil li s-a promis, in schimbul tacerii, indestularea burdihanurilor in care vor fi pompate fonduri.
Care sa fi fost intelectualii care au participat la aceasta intalnire? Sa fi fost Liiceanu, sa fi fost Patapievici, sa fi fost Mihaies, sa fi fost TRU? Va rog sa ii urmariti la litera de acum incolo pe sus-numitii, si restul din grupul impostorilor care vor gira anul acesta furtul si pomana spre binele lui ZEUS. Sa cititi de cate doua ori viitoarele lor articole. Si pe text si printre randuri.
Unul dintre cei prezenti la intalnire a fost cu siguranta Traian Ungureanu, deoarece luni, in editorialul predat la Cotidianul, isi asumase deja ferm necesitatea existentei aliantei PSD-PD-L, ca si cum n-ar fi scris niciodata impotriva PSD-ului. Ca si cum nu scrisese cu doar o saptamana inainte ca daca aceasta alianta se formeaza el se arunca de pe bloc.
Restul isi canta aria "Patriciu e de vina" in timp ce autovictimizandu-se isi sterg scuipatul de pe umar. Sa-i urmarim cum isi asuma statutul de lachei. Cum pleaca capul spunand: "Yes, Master"
Credeti ca vreunul dintre ei va ridica capul? Credeti ca vreunul dintre ei va mima macar o impotrivire? Vor pune cu totii umarul la distrugerea tarii. Un an. Pana ia mandatul Basescu. In timpul asta, baronii societatii civile isi vor umfla burtile, alaturi, umar la umar, cu baronii PDL si PSD.

5 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.ciutacu.ro/articol/un-regal-si-un-set-de-executii-politice/#comment-16467

Putem sa facem dracului ceva sa nu-i valideze parlamentul pe astia?

Anonim spunea...

Societatea civila l-a zamislit pe Milica-Geologul , ne invata pe noi vorbe multe din Indrumarul lui Papa Soros ( 'Papa don't preach / I'm in trouble deep / Papa don't preach , I've been losing sleep / But I made up my mind , i'm keeping my baby , oh ...) :))). Damn' maggots.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Multumesc. Nu putem face nimic deocamdata. Dar stai linistit: e un guvern nascut mort.

@Riddick

:))

Anonim spunea...

Pana si Manolescu a recunoscut intr-un interviu recent (parca in Adevarul ) ca a trecut faza societatii civile si este vremea implicarii cetatenilor in viata politica prin partide .

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

L-am citat. Si am promis ca vom mai discuta despre asta cu prima ocazie.