10 dec. 2008

O rusine pe centura GDS: Gabriel Liiceanu
















Poate ati aflat cum astazi, in jurul pranzului, cineva a incercat sa dea peste nas "intelectualilor de elita" trimitand presei o scrisoare scrisa chipurile in numele celor care fac parte din Grupul pentru Dialog Social. O scrisoare adresata lui Traian Basescu in care i se cerea sa nu gireze o alianta intre PSD si PD-L.
Textul scrisorii era exact in spiritul celor declarate atatia ani de cei care reprezinta (oare?) societatea civila din Romania. Era impotriva aducerii la guvernare a PSD-ului. Dar era o simpla palma data de fapt intelectualilor care nu semnasera asa ceva. O mica farsa.
In scurt timp, cativa intelectuali au negat ca acea scrisoare ar fi fost semnata de ei. Normal. Multi rusinati, cu capul plecat. Multi spunand ca si-ar fi dorit sa semneze o astfel de scrisoare. Intelesesera ca li s-a dat o palma. Fin de tot. Altii au tacut pur si simplu. Cel care a reactionat cel mai violent, si atentie, nicidecum violent la textul scrisorii, la MESAJUL ei, pe care ar fi putut foarte simplu sa il combata sau sa il accepte, a fost Gabriel Liiceanu. Intelectualul NU COMENTEAZA TEXTUL. Face o pirueta si evita acest lucru intr-un stil pe care mi-e jena sa-l etichetez asa cum ar trebui. El critica gestul de a fi fost scrisa aceasta scrisoare in numele intelectualilor.

"E o nebunie pură", a declarat Gabriel Liiceanu. "Niciuna dintre persoanele din scrisoare nu a semnat aşa ceva", a spus filosoful, conform Mediafax, speriat parca de faptul ca cineva ar fi putut sa creada ca el sau alti intelectuali fideli lui Traian Basescu ar putea sa-i puna acestuia din urma bete in roate. Speriat ca nu cumva sa creada chiar Basescu ca el ar fi facut o asemenea greseala fatala sa scrie sau doar sa semneze o asemenea scrisoare.

"Nu te poţi apăra de electronica noastră avansată când orice nebun se poate folosi de orice adresă", a adăugat acesta, care a menţionat că mail-ul de pe care a fost trimis mesajul foloseşte numele Grupului de Dialog Social (GDS). "Acest lucru este o infracţiune. Cred că semnăturile noastre sunt folosite de cineva care vrea să dea un aer de plauzibilitate semnăturii", a menţionat Liiceanu. Am citat tot din Mediafax.

Trebuie sa va amintesc ca acest impostor nu a luat nicio atitudine nici atunci cand PD-L s-a inhaitat cu PNG la CG al PMB. Nici cand Boc a facut mizerabilul troc cu Vadim in Parlament. Insa a sarit acum imediat, ca ars, sa nege ca ar fi incercat macar sa impiedice o alianta cu cei cu care, vezi Doamne, intelectualii de dreapta se "luptau" din greu pe baricade pana la alegeri. Ca nu cumva sa-l supere pe Maritul Zeus. Ca nu cumva planul acestuia, tricotat inca din vara in laboratoarele de la Cotroceni, sa fie pus in pericol.

Sunt desigur multi intelectuali care se dumiresc acum. Chiar daca le va fi mai greu sa accepte ca au facut parte dintr-un plan diabolic. Daca s-ar fi dorit macar o clipa ca dreapta sa mai formeze o alianta acum, primul lucru pe care PD-L (Basescu) nu l-ar fi facut in vara, era sa nu-l propuna pe Theodor Stolojan pentru postul de Prim Ministru din partea portocaliilor. Nu chiar el, dusmanul liberalilor. Ar fi fost destule nume de economisti tineri si de incredere care ar fi coalizat dreapta. Stolojan insa era singurul care putea coaliza dreapta cu stanga. O mai facuse. Nicidecum dreapta cu dreapta.

Dar nu au trecut zilele in sac, si voi analiza foarte curand fiecare miscare a lui Basescu si a PD-L-ului premergatoare alegerilor, care arata mura-n gura ca se dorea alianta FSN 2. Si DE CE SE dorea. CUM TOTUL A FOST PREMEDITAT. Si, precum vedem, cativa intelectuali au stiut asta, si acum sar ca arsi sa nu fie stricat planul malefic. Unul dintre ei e Gabriel Liiceanu.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Ei pai cum sa muste finii intelectuali mana care-i hraneste? Ciocul mic,mergi pe burta si capul in nisip. Foamea dicteaza.
In plus se vor schimba multi ambasadori din ianuarie incolo.

Anonim spunea...

Eu cred ca de fapt se pregatea o scrisoare de 'infierare' a intelighentiei.

Atata doar ca era vorba de condamnarea... odiosului Patriciu :)

Anonim spunea...

Niste hahalere...lipsite de caracter.
La LIICEANU ,PATAPEIVICI SI DINESCU e deja de notorietate.
Cei mai buni pupincuristi ....
RUSINE ..

Anonim spunea...

V-am raspuns, oarecum in ultimul text pe care l-am postat.

Lilick Auftakt spunea...

@MosCalifar

Daca se dovedeste (si e foarte aproape momentul) ca sunt cateva scarbe din asta care au girat al doilea FSN va fi urat de tot.

@Liviu

E foooarte posibil. Si le-a stricat momentul aceasta scrioare-farsa.

@Anonim

Eu in locul lor as face ce propune ironic domnul Portocala in ultimul articol: mi-as lua lumea in cap. Dar cum ei au nevoie de recunoastere, si nicaieri nu o pot avea ca aici, mi-e ca ramanem tot cu ei pe cap.

@Radu Portocala

Excelent. Am citit...Pe cine sa mai prosteasca ei la Paris? :))

Anonim spunea...

Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt intelectual.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

:))

Anonim spunea...

Analiză pe text. cl a II a :)))

În dezminţire, EI spun aşa:

"Grupul pentru Dialog Social si semnatarii asa-zisei Scrisori deschise catre Presedintele Romaniei precizeaza urmatoarele"

Deci : EI nu neaga faptul ca au semnat deoarece se autointitulează "SEMNATARI".

Corect ar fi fost:

GDS şi "ASA-ZISII SEMNATARI" ai SCRISORII DESCHISE catre Pres. Romaniei precizeaza urmatoarele....bla bla bla :)))

Mai departe:

"Grupul pentru Dialog Social si semnatarii asa-zisei Scrisori deschise catre Presedintele Romaniei dezmint categoric faptul ca ar fi expediat o asemenea scrisoare Presedintelui Romaniei."

EI neaga doar faptul că au expediat scrisoarea, nu si faptul ca au compus-o :)))


Acum, ca o fi chestie de lb. română sau chestie de gura păcatosului...om vedea :)

Superficial comunicat pentru nivelul GDS hi hi hi


Dezminţirea aici:
http://www.revista22.ro/protest-al-gds-5186.html

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Multumesc. Nu vazusem. "Superficial"...ca esti tu draguta. :)) Cred ca a fost redactat de Pora, si ea e foarte rar fara alcool la bord.

Anonim spunea...

CE fel de guvernare ati fi dorit sa iasa , pe mandatele existente , eficienta si cat de cat morala , haideti , postati fiecare , pe scurt ,viziunea sa . Atentie , inca nu s-a terminat ,mai exista variantele : guvern minoritar ori anticipate .

Petru Clej spunea...

Cred că acest prilej ar trebui folosit pentru abandonarea accepției marxiste a termenului de intelectual, ca persoană cu studii superioare. Ca ți alex.dumitrasc, nici eu nu sunt intelectual.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Iti raspund ceva mai tarziu


Domnule Clej

Pai eu cred ca s-a rezolvat. Cine altcineva isi mai spune "intelectual" in afara grupului pe care il cunoastem?
Sa-i lasam doar pe ei sa-si spuna asa.

Petru Clej spunea...

Stimată Lilick,

Ca de obicei, eu vorbeam de un principiu, nu sunt obsedat de atitudinea pro sau contra Băsescu a unui grup sau altul.

Realitatea lui Petria spunea...

Te-am amintit la dresura de râme.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej


Nu are legatura cu atitudinea pro sau anti Basescu, deoarece nu toti sunt pro Basescu. De ce ati inteles asa?

@Alex Petria

Multumesc. Si eu as fi vrut sa dau link la Alina Mungiu Pippidi la Patapievici...dar asa ii invit sa citeasca la tine pe cei care mai intra pe aici. :)

Anonim spunea...

Un intelectual este o persoana cu spirit critic.

Tare mi-e ca daca aplicam acest criteriu nu mai ramane mare lucru din intelighentia noastra oficiala :)

Anonim spunea...

Eu zic ca tot GDS-istilor de pe Calea Victoriei apartine aceasta scrisoare, au vazut ca au facut-o prost si acum o dau la intors.

Anonim spunea...

"Lilick spunea...
@Alex
:))
10 decembrie 2008 22:03"

Nici un Alex, nici un 10 decembrie nici nu vreau sa aud.
Uite aici in ce nu vreau sa intru:
-Parhon :semneaza cu nesimtire decrete de confiscare si nationalizare ca o sluga scarboasa ce a fost
-Moisil:punea sedintele de analiza ale institutelor in ziua de Craciun, ca sa se remarce, lngaul, cu toate ca NU-L OBLIGA NIMENI.
-Sadoveanu: a scris Mitrea Cocor, din slugarnicie fata de rusi, si pentru privilegiul de a juca sah cu Gheorghiu Dej
- George Calinescu: a scris din slugarnicie Scrinul Negru, unde el, avortonul moral se hlizea de Monseniorul Ghika.
- Adrian Paunescu: racnea transpirat pe stadioane "Ceausescuuuu Romaniaaaa Tricoloruuuuu"
- Razvan Teodorescu in calitate de director al televiziunii si pentru a fi pe plaul puterii, ii instiga pe mineri sa vandalizeze Bucurestii
-Anca Petrescu, pentru un blid de linte, se vara sub pielea lui Ceausescu, ii canta in struna, si il instiga sa demoleze centru istoric si bisericile Bucurestilor.
Ar trebui sa raspunda civil si penal pentru vietile celor care au murit de suparare la vederea casei parintesti distrue sau care s-au sinucis din cauza asta.

Daca indrazneste cineva sa-mi spuna "intelectual" o iau drept insulta si raspund ca atare.