3 dec. 2008

PSD-PD-L - armonie deplina - negociatorii au batut palma?(Plus update de mare efect)









Va prezint in continuare mai multe stiri mai putin comentate. De fapt, este o singura stire privita din mai multe unghiuri. Sa ne delectam…

"Simt o alianţă fezabilă PSD-PDL", a spus Hrebenciuc.
Cititi AICI.


Mitrea anunta decapitarea lui Geoana
"Ştiţi foarte bine că statutul partidului spune că după alegeri parlamentare, conducerea îşi depune mandatul, se face un Congres şi se alege o altă conducere. Acum mi-e greu să spun ce va face partidul, dacă e fericit sau nu cu negocierile care vor veni. Cu alegerile nu este fericit partidul, evident că nu este, nu are nici un motiv", a arătat Mitrea.
Cititi AICI

PNL refuza orice negociere. NU renunta la pretentiile pe care le-a sustinut inca dinainte de alegeri.
“PSD şi PNL au avut o înţelegere, întărită telefonic şi în duminica alegerilor, pentru formarea unei majorităţi în care să intre şi UDMR, varianta fiind abandonată, potrivit surse din PSD, pentru că liberalii nu au manifestat deschidere pentru negocieri şi au anunţat că nu renunţă la premier.”
Cititi AICI

Grupul de la Cluj isi da acceptul pentru o guvernare PDL-PSD despre care considera ca poate deveni armonioasa:
“Fostul vicepreşedinte PSD Vasile Dâncu a declarat, miercuri, înaintea şedinţei conducerii şi senatorilor social-democraţi, că o guvernare PDL-PSD are posibilitatea de a fi foarte stabilă în Parlament.
El a adăugat că în ipoteza unei guvernări PDL-PSD, rămâne de armonizat tensiunile dintre cele două partide şi dintre liderii lor, dar şi proiectele şi programele celor două partide, unul fiind de dreapta şi unul de stânga.”
Cititi AICI

Grupuri din PD-L si PSD confirma ca s-au aflat aseara in acelasi restaurant, dar declara ca nu s-au intalnit decat pe culoare si la wc unii cu altii.
"Adriean Videanu a admis veridicitatea fotografiilor apărute în presă, potrivit cărora liderii PDL şi cei ai PSD s-au aflat la acelaşi restaurant, dar el e negat categoric eventuala întâlnire dintre cele două delegaţii.
Toate acele poze apărute în sunt reale, am fost absolut întâmplător acolo, dar la momente diferite, care probabil s-au şi suprapus. Nu ne-am văzut cu nimeni: nici cu PSD, nici cu PNL. Nu am negociat nimic", a spus Videanu.
Cititi AICI

Liberalii privesc linistiti, de pe margine, refacerea FSN. Ce vor spune…intelectualii?

“Corodonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, la sediul PNL, că social-democraţii şi democraţii înclină spre apropierea dintre cele două partide din 1990, şi că prin această apropiere "s-ar reface vechiul FSN".
"Dânşii înclină spre această apropiere din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN. Sunt curios să văd cum intelectualii dreptei, care l-au susţinut pe Traian Băsescu în aceşti ani, vor explica trădarea PDL şi întoarcerea la stânga, dar e doar o variantă de lucru în acest moment. Rămâne de văzut", a spus Bogdan Olteanu.”
Cititi AICI


Ei? Avem guvern PSD-PD-L cu premier portocaliu?

Update de maaaaarrreeeeee efect: Doru Buscu -Cotidianul: "Ce faci, l-am întrebat, dacă PD-L intră în cârdăşie cu alde Hrebenciuc?". Puţin încurcat, parcă aşteptând întrebarea, Traian mi-a răspuns dintr-o suflare: "Mă arunc de pe bloc, ce dracu' să fac!".
Va e totusi clar ca daca e asa, si PDL si PSD se aliaza, de maine TRU va scrie despre minunata decizie a slavitului Zeus, nicidecum ca ar fi o greseala. De altfel vedeti ca umilii deontologi portocalii nu zic azi nici pas?

31 de comentarii:

Anonim spunea...

M-ar unge pe suflet un guvern PDL - PSD :)

Marius Mina spunea...

Degeaba plange Bogdan Olteanu dupa putere....PNl va merge in opozitie impotriva vointei liderilor sai, fortati de majoritatea FSN ista care va guverna urmatorii 4 ani.Daca PNl are avea capacitatea cilindrica necesara sa renunte la avantajele cu care s-a obisnuit in ultimii patru ani, urmarind in opozitie coagularea dreptei reale , nu socialiste cu care ne-a delectat pina acum.Coalitia dreptei va zdrobi , la urmatoarele alegeri, stanga criptocomunsita a lui Basescu si Iliescu.
O pozitie clara a PNL care sa aleaga in prime time OPOZITIA le-ar ridica valoarea de piata , in caz contrar....n-au decat sa suporte umilintele.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Esti iar rupt de realitate. Probabil distanta e de vina. Bogdan Olteanu nu plange DELOC dupa putere. Din contra: a fost cel mai FERM ca vrea in opozitie si spus ca se va reface FSN-ul. Adineauri a fost din nou ferm de tot si Crin. Nu renunta la nicio pretentie. Asta inseamna CLAR opozitie. Mitrea le-a transmis liberalilor ca nici macar echipa de negociere cu ei nu mai face. Eu nu inteleg cum numai tu vezi altfel decat vedem noi toti cei de aici. Dar, repet, distanta e de vina. Sau iti place sa te contrazici tu cu toti sustinatorii liberali? Treaba ta. Asa ati facut si pentru PNTCD si se vede unde a ajuns. Cu noi nu tine. Liderii liberali si sustinatorii sunt extrem de decisi pe o directie.

Lilick Auftakt spunea...

@All

Am bagat un update. Sper sa-l citeasca si umilii deontologi portocalii.

Anonim spunea...

D-le Mina, ce D-zeu, ati ajuns cu Bogdan Olteanu precum elevul cu castravetele. Zau asa :)

Anonim spunea...

Recunosc spasit ca varianta asta a FSNului e cea mai atractiva si pt mine. :)))

Insa...

Mi'am spus mai demult punctul de vedere. La momentul respectiv si eu am spus si inca sustin ca varianta noului FSN ar fi cea mai buna pt liberali insa ma indoiesc ca atat Basea cat si Ilici sunt atat de prosti s'o accepte. (Basea isi deterioreaza puternic simpatiile ultrafaneilor, PSDul are mari sanse sa se rupa.) Imi pare o varianta nerealista.

Insa sa spunem de dragul discutiei ca totusi respectivii sau macar unu' dintre ei este atat de prost sa refaca FSNul.
Desi la prima vedere guv FSN(PDL-PSD) e foarte bun pt liberali, exista si doua "mici" probleme.
1. Combinati va rog lipa de orice jena a lui Basel in a utiliza institutiile statului in scop personal, cu experienta fesenista a anilor 90. Mie imi iese un Iliescu al anilor 90 puternic upgradat. Pe de alta parte nu m'as baza pe Geoana in a se opune inerentelor modificari ale Constitutiei dupa Basel. Nu prea suna bine nici pt liberali si nici pt noi. Va fi care pe care. Insa macar ar vindeca romanii de iluzia ca Basel+pedelepre ar fi de dreapta.
2. Un guv PDL-PSD (ca si un guv PDL-PNL) ar sparge alianta antiBasel. Este ceea ce si'a dorit si Basea. Nu'i bun!

Daca totusi varianta noului FSN cade, asa cum dealtfel si cred, as merge pe cei doi pasi d'acuma consacrati:
1. maximizarea sanselor de extirpare a buboiului Basel, prin eliminarea PDL din orice alianta de guvernare (fie cu PNL, fie cu PSD) precum si prin conservarea aliantei antiBasel.
2. in perspectiva punctului anterior si ale celor de mai sus eu cred ca lucrurile se vor indrepta catre un guv PSD votat de o opozitie PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Dar Base se gandeste la voturi. Ce? I-ar strica la anul si de la PSD? De la PNL stie sigur ca nu pupa...de ce sa se alieze cu ei contra PSD?

Anonim spunea...

Sigur, dpdv al lui Basea noul FSN e ok, ii scoate al doilea mandat. Insa distruge iluzia cu "PDL partid de dreapta" si'si "sinucide" tot grupu' de telectuali precum si arondata societatea asa-zis civila.

Sincer, nici macar eu nu mi'l imaginez pe Basea atat de cinic. Insa cine stie...:)

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Ii va sacrifica pe intlectuali pentru un 67-70% fesenist care sa il voteze. E visul lui. Nu ca s-ar si putea infaptui...dar gandeste-te ce i-ar aduce o alianta cu PNL? Noi chiar daca zicem ca nu ai votam cu PNL daca se aliaza cu PD-L astanu inseamna ca ii dam lui votul la anul. Trebuie sa existe un partid de dreapta anti basist. Si ala va fi PNL. Nu exista alternativa. Vezi alta? Ca doar nu amaratii din PNTCD...

Marius Mina spunea...

"Cu noi nu tine"...care noi?
Bag seama ca ai ajuns in situatia sa iei si decizii pentru PNL.....esti funny , zau !

Anonim spunea...

Sigur, alianta PDL-PNL nu'i asigura succesul la anu'. PSD e suficient de tare ca sa'l doboare mai ales din opozitie. Insa aceasta colaborare micsoreaza deja formata alianta antiBasel. Pt ca asa cum vedem sunt liberali mai mult sau mai putin autoproclamati care sunt dispusi sa'l sustina pe Basea daca primesc si lberalii ceva(de ex PM). Caz in care Basea reuseste sa diminueze "alianta" antiBasel.

Sigur, perfect de acord cu tine, PNL trebuie sa ramana antiBasist si sa contribuie la eliminarea maimutzoiului la anu':)
(Poate n'am fost suficient de clar insa eu sunt pt opozitie la un guv PSD, in nici un caz colabotrare cu pedeleprele. Am scris mai multe scrolluri despre asta la Roxana pe blog)

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Liberalii sau sustinatorii liberalior care posteaza aici. Creeam ca e simplu de inteles. Scriu multi din ei si la Roxana. Deci ii sti. Nu vezi ca tu esti contra apei? Te faci ca ploua? Daca iti merge pe forumul taranist treab asta cu diversiunile, ok, treaba lor. Pe blogurile pro pnl iti zicem ca nu merge cu diversiunile. Nu ne lua de tampiti.

Marius Mina spunea...

Eu cred ca ti -ai gresit vocatia....

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Sunt pesedisti (precum Mazare - l-am auzit la tv mai devreme) care nu l-ar sustine in veci pe Basescu. In fine, sunt o groaza. Nu ma intereseaza, sau chiar mi-ar conveni, daca PSD la anul se rupe in doua: unii pro basescu, altii contra lui. Aici sa se dea batalia la anul. Nu insa in segmentul nostru. Trebuie sa ramanem de dreapta si anti-basescu ca sa nu aiba loc nicio spargere la liberali, in interior. Votul pozitiv dat liberalilor, desi la guvernare, sub un vesnic atac al lui Basescu - e un vot anti-basescu clar al nostru. Nu e loc de interpretari. Si, pentru ca Tariceanu a fost cel mai lovit, el e si trebuie sa ne reprezinte pe noi si in continuare. O daramare a lui, chiar si din interior, ar insemna succesul lui Basescu si, evident, esecul nostru...

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Tu nu. Deloc. :)

Anonim spunea...

@Bogdan "2... eu cred ca lucrurile se vor indrepta catre un guv PSD votat de o opozitie PNL."

Nu cred din doua motive
- Basescu numeste Pemierul, si
- va prefera sa forteze anticipate decat sa accepte un guvern minortar ostil al PSD.

Nici refacerea FSN-ului nu o cred.
Nu vrea sa se spuna ca s-a impacat cu "sistemul ticalosit", si-ar pierde electoratul portocaliu.
Nu se poate alia cu Nastase, Mitrea,Hrebenciuc dupa ce i-a facut penali, desi tocmai ei sunt dispusi la alianta cu PDL-ul.

Cred ca va incerca sa construiasca un guvern in jurul PDL, cu grupul de la Cluj, cu UDMR, cu minoritatile, si cu dezertori din PSD si PNL.

E cea mai plauzibila forma de guvern pe care o agreeaza Basescu.

Anonim spunea...

Un comentariu interesant al lui Ghise la A3, spune ca daca Presedintele ignora partidele parlamentare, Parlamentul poate sa nu puna in discutie investirea noului Guvern, ceea ce inseamna ca noul guvern nu a fost respins, si in tot acest timp vechiul guvern isi continua guvernarea, iar A. Nastase completeaza ca, in ultimele sase luni ale mandatului Presedintele nu mai poate dizolva Parlamentul, sugerand ca guvernul Tariceanu ar putea guverna pana in vara !!!

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Aha. Variantele astea au mai fost expuse si inainte de campanie. Interesant.

Anonim spunea...

Efectul ar fi şi mai mare daca Traian s-ar arunca de pe bloc inainte de formarea aliantei.
Btw, la care Traian te referi? ha ha ha ha ha ha

CRadu25 spunea...

@Lilick: Stiu ca pe aceasta tema suntem in dezacord (si cu @Bogdan, de altfel), dar eu inclin sa-i dau dreptate lui @Marius Mina. Si eu sunt convins ca negcierile PSD-PD-L sunt doar praf in ochi, pentru a scadea un pic pretentiile "durilor" din PNL, care acum cred ca negociaza asiduu formarea guvernului. Dar, cum spuneam ieri, sa dea Dumnezeu sa ma insel! Sunt convins ca Marius nu incearca sa manipuleze pe nimeni (asa cum nici eu nu incerc sa fac) ci scrie ceea ce crede. Daca ne-am inselat, inseamna ca PNL-ul este acum pe maini bune. Dar permite-mi sa ma indoiesc pana la proba contrarie de aceasta afirmatie :).

agaX spunea...

apropo de realegerea lui basescu, eu cred un pic diferit:

o alianta (si implicit guvern) pdl-pnl cred ca l-ar ajuta mai mult pe basescu in perspectiva realegerii decit "cununia" cu psd. eu cred ca psd va incerca sa distruga viitorul politic al pdl si al lui basescu si cred ca are sanse mai mari sa reuseasca asta din interiorul guvernului.

avantajul psd in toata treaba asta este ca au electorat stabil, cred ca au dovedit-o in multii ani in care psd au facut ce si cum au vrut fara sa isi piarda grosul sustinatorilor.

in plus, psd are o polita de platit lui basescu, asa cum ar avea si pntcd-ul... deosebirea e ca taranistii au platit-o deja ... la propriu ... au "donat" pdl-ului pe unii dintre reprezentantii lor de frunte, precum dona fane grasu' virginele pe vremuri la sultan

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Am postat acum si o sa vezi despre care Traian e vorba., De Traienel de fapt. Hihihi! :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Cradu25

Te stiu demult si nu pot sa te banuiesc in niciun caz de rea credinta. Nici pe Marius, dar cu el am vorbit si mai mult si stiu aversiunea lui fata de liberali. Iar eu cu el aveam meciuri aici pe blog de pe vremea cand sustinea ca PNL ar vrea sa distruga PNTCD..etc si anunta ca o sa ii distruga pe PNL. Stie el mai bine, nu vreau sa caut postarile. Unele, pe cele mai dure, chiar le-am cenzurat. Stie el si asta, ca mi-a reprosat. :)
Eu cred ca PNL pe maini bune momentan e cu cei care nu vor sa produca o scindare sau care nu agreeaza vreo "defectare"..Indiferent in ce directie. Nu e acum momentul.
De altfel, tu ce ti-ai dori acum pentru PNL? Banuiesc ca ne dorim aceleasi lucruri, nu? Atunci ce schimbari ti-ai dori? Poti argumenta ca eu accept argumentele. La Marius nu au fost argumente. La Marius au fost scenarii. Si facute prost. Ca se puteau face si mai bine.
Deci: ce ar trebui sa faca acum PNL din punctul tau de vedere?

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Cu PNTCD asa e :))
Dar cu PSD? Nu ti s-a parut ca masurile de stanga ale lui Basescu inainte de campanie (vezi relatia si promisiunile facute sindicatelor) sau apelul la intelectualii de stanga, ar fi o explicatie pentru o apropiere a Basescului de electoratul PSD? Si, implicit, o mana intinsa lor...

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Cred ca ar trebui totusi sa lamuriti mai repede lucrurile intre voi. Fara sa mai fie nevoie de campanii murdare. Nici de o parte, nici de alta.

Anonim spunea...

Nastase, Mitrea, Hrebenciuc fac greseala sa se creada nu numai mai inteligenti decit Base (si chiar sint!), dar si mai vicleni decit respectivul... Ei, aici cred ca se cam inseala...

In intrigarii si viclenii de port rau famat si mahala de cutitari nu stiu cine-l poate intrece pe maretzul Base... Hmmmm... Poate doar Printul Mazare, ca si ala si-a inceput cariera in PD, apoi a testat multe mahalale de cutitari si porturi rau famate, politice sau ba... :)

Anonim spunea...

Oricum, e de bine ca Printul Mazare si-a inceput cariera in PD si nu chiar in FSN, ca primul lui mentor... Acelasi pe care-l are drept mentor si Nutzi Spaima porturilor rau famate si a mahalalelor de cutitari temperamentali! Sau Nutzi spaima mopurilor, tricotajelor si gogonelelor??? :)

CRadu25 spunea...

@Lilick: Ce cred eu ca ar trebui sa faca PNL? Cred ca am mai zis si am fost oarecum in asentimentul tau. Sa le ofere pedeleilor sustinere parlamentara pentru un guvern minoritar si sa-i stranga de "outze" cand sar din programul de guvernare de dreapta. Dar sa nu intre la guvernare. Ceea ce, din pacate, nu cred ca se va intampla. Nu cred ca leader-ii (nu nominalizez) vor avea rabdare sa faca "opozitie constructiva" pentru 1-2 ani, cu perspectiva de a urca la 35-40% dupa aceasta perioada. Ca tare mi-e teama ca vrabia din mana o simt mult mai sanatoasa decat cioara de pe gard, chit ca pentru a prinde cioara trebuie doar sa ai rabdare :(.

agaX spunea...

lilick,
eu cred ca daca basescu (re)incepe o idila cu psd, e ca si cum si-ar semna condamnarea la moarte politica ... poate ca va mai exista in politica romaneasca, dar nu va mai fi nimic din ceea ce el a incercat cu atita efort (eu cred ca si cu maiastra fatarnicie) sa se autodefineasca

Lilick Auftakt spunea...

@agax

http://www.badin.ro/2008/12/blestemul-istoriei-ion-iliescu-impotriva-fsn.htm

Nu te-ai gandit ca ar putea sa spuna ca a ..reformat partidul?

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Uite inca un viitor Basescu. Mazare! :)

@CRadu25

Eu sper ca vor face opozitie. Sper, evident. Constructiva..nicio problema. Cat mai de dreapta. Oricum ar fi obligati sa faca asta de santajele lui Base cu DNA-ul. Asa ca...