22 dec. 2008

Remember...





Momentan nu-mi mai aduc aminte decat 3 dintre piesele romanesti compuse inainte de decembrie 1989 si care au fost de nenumarate ori date pe post imediat dupa revolutie.
Alexandru Andries - “La telejurnal” de pe albumul “Interzis” aparut in 1990 dar cu piese compuse si cantate inainte de revolutie;
Timpuri Noi - “Perfect”, piesa compusa si cantata incepand cu 1987 prin cluburi;
Adrian Enescu si Lucian Avramescu (Loredana Groza, Ion Caramitru) – “Buna seara, iubito!” – de pe albumul cu acelasi nume aparut in 1988.
Va mai aduceti aminte si alte piese din perioada aceea?

10 comentarii:

Dan Trofin spunea...

era una cam enervanta prin repetarea ei,frecventa, mai ales la radio.
aia a lui cotabita cu - domnisoara , nu pleca...
bine, nu cred sa fie pe iutub...
in momentele acestea, nu-mi aduc aminte decat de piesa lui Vali Sterian - Doamne, vino Doamne - care ramane ca o "piesa de rezistenta" a acelor zile.

Anonim spunea...

,,Fata din vis'' - Compact , ,,Printisorul meu''- un fel de pre-manea :)) ...

Lilick Auftakt spunea...

@PatrickDan

Da, stiu piesa lu Cotabita. Haha!
Piesa lui Sterian e scrisa dupa revolutie si a aparut pe albumul din 1991.

@Riddick

Fata din Vis, da. 84-85.
Ei, "Printisorul"...Ce printisor? Era facuta pentru Nicu? Ma lasi? :)))Hahaha!

Anonim spunea...

,,Fata din vis'' o cantam in armata , si ,,Trenul fara nas'' si altele, pe Andries l-am ascultat prima oara la Casa de cultura a studentilor ,,Grigore Preoteasa'' , concerta unplugged, aproape semiclandestin , cred ca afisele , cate erau , nu depaseau formatul A3. Cu ,,Printisorul'' e alta treaba , circula prin mediile mai lumpen, cantat de formatia Azur : manelevechi.info ,,muzeul de manele '' , cred ca era si o aluzie la Nicusor ...

Lilick Auftakt spunea...

Hihi! Manelistii dizidenti! :)))

Constantin Gheorghe spunea...

Eu sunt mai cu rockul, mai cu folkul, drept pentru care îmi aduc aminte mai degrabă piese din anii 70, când muzica românească se sincroniza cu aceea din occident. Lista ar fi lungă. Păcat că nu putem valorifica patrimoniul Electrecord.

Spre exemplu, "Canarul" celor de la Phoenix.

Anonim spunea...

Postul tau este, dincolo de alte melodii mai mult sau mai putin tîmpiţele (nu ştiu ce-mi veni să ma gindesc la... "Trenul galben fără cai"...) ma trimit la altă întrebare: Ce mai ţinem minte defapt?
Cele bune
Flavius

Lilick Auftakt spunea...

@Constantin Gheorghe

:) Avem gusturi comune.

@Flavius

E exact asa cum intuiesti. Si, sa fiu si mai sincera, am pus tema asta pentru ca se leaga de revolutie, dar in alt fel. Ocolesc intentionat subiectul principal.

Anonim spunea...

Daca nu imi joaca feste prea mari memoria, Valeriu Sterian a compus si interpretat piesa "Doamne, vino Doamne", prin anii 1971-1972, cand o canta la Casa de cultura de studentilor "Grigore Preoteasa" sau, cum ii spuneam noi atunci, "La Preoteasa". Pe vremea aceea, Vali canta impreuna cu un alt baiat, Carmen Marin. Carmen avea parul negru, lung si ondulat, si, impreuna cu Vali, forma cel mai indragit grup de folkisti. Nu stiu unde, de ce si cand a disparut Carmen de pe firmament. Ce o fi facand acum? Nu s-a mai auzit nimic despre el.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim


Multumim pentru aceste date. Sunt importante. Nu stiu nimic de Carmen...