24 aug. 2009

Ce-i mana pe ei in lupta...

Tineti minte ca nu de mult a fost o adevarata isterie, mai ales pe blogurile legate de Cotidianul, in legatura cu Petru Romosan? Credeam ca aparitia lui Nistorescu la ziar i-a intaratat intr-atat de mult pe adversarii lui, incat au lovit direct unde il durea mai tare pe jurnalist - in amicii lui. Nu prea intelesesem insa de ce acest Romosan devenise brusc un pericol national. Ei, aflam astazi:

"Petru Romoşan – fost director de imagine la firma Luxten - a cerut conducerii acestei firme nici mai mult, nici mai puţin decât rezolvarea „problemei” Elena Băsescu. Din acel moment şi l-ar fi făcut duşman şi pe Traian Băsescu. (...)Editorul Petru Romoşan a cerut în 2007 conducerii firmei Luxten să o scoată pe Elena Băsescu de pe statul de plată, iar în sala de şedinţă s-a făcut linişte. După o perioadă, au apărut în presă fragmente din dosarul său de la Securitate. Să credem ori nu în coincidenţe? "

Mai mult in Gardianul.

:))

15 comentarii:

Lulutza spunea...

Pai sigur, ce misel Romosan asta, sa incerce sa distruga viitorul luminos al unei june atit de merituoase... genetic! Cu mintea atit de odihnita... Sa zica merci ca nu i-a trimis D-na Maria un... scaun electric, din economiile ei de la cosnita prezidentiala!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Oare cine i-o fi dat subiectul, acum doi ani, Mirelei Corlatean? Cine o fi fost omul de legatura intre ziarista si oamenii lui Basescu din CNSAS? Am cateva banuieli... Tu?

Lulutza spunea...

@Lilick - cred ca a primit articolul gata scris de la "oamenii presedintelui" din servicii. Nici nu mai era nevoie de intermedierea CNSAS, desi sint destui "oameni ai presedintelui" si pe acolo... Care functioneaza toti dupa principiul "ordinul se executa, nu se discuta!" :D

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Asta da investigatie. Bravo! Tot EBA il ingroapa masiv pe taica-sau...

Lilick Auftakt spunea...

@Codrin Scutaru

Bravo lor. Sper sa continuie investigatia. Nu tin cu Romosan nici pe departe. E clar subiectul, personajul... Dar la fel de curioasa sunt sa vad cine sunt securistii si turnatorii activi azi.

Liviu spunea...

Si totusi... discutia de la Luxten a fost in 2007, in plus subiectul EBA se cam racise in ultimele saptamani. Ce interes ar fi avut echipa Basescu sa redeschida cazul Romosan (si, prin asocierea care se face acum, si cazul EBA) chiar acum, cand Basescu are si asa destule probleme?

Evident, daca tot ne jucam cu scenariile, putem specula ca atacul la Nistorescu prin Romosan, cu ricoseu la EBA, a fost lansat de adversarii lui Basescu, cel putin asa toata povestea ar capata o coerenta.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Dupa tot ce vad ca se intampla, eu nu cred ca cei care ii ataca pe adversarii lui Basescu mai au vreo coerenta. Ai vazut si cu acea caseta...

Anonim spunea...

Dosare vechi vor aparea...dosare noi vor incita spiritele iar alte povesti vechi si uitate vor iesi la suprafata....
PArca asa spuneam...nu???
:))

codeus spunea...

daca nu esti cu ei clar esti impotriva lor. asta este teoria PDL-ista

Lucia Verona spunea...

Admirabil!
Bănuiesc că vom mai afla şi despre alte asemenea întîmplări... S-a deschis sezonul :)
Şi da, apărătorii lui Băsescu par tot mai incoerenţi...

niku_elektriku spunea...

hai lasatzi'ma! romosan se lipise si el la un ciubuc gras, post la luxten, la fel ca baseasca. amindoi la fel de competentzi in domeniu.

Pro DOC spunea...

Nu putem specula pe marginea acestui caz mai mult decat isi permite s-o faca Romosan insusi, si anume ca "faptul că a cerut conducerii îndepărtarea Elenei Băsescu nu explică totul, dar ARE o legătură cu publicarea unor documente din dosarul său de la Securitate".
Mai spune Romosan: "Nu există nici un adversar al lui Traian Băsescu fără un dosar". Aici as merge mai departe si as zice: "Cred ca exista nici macar un prieten al lui Tarian Basescu fara un dosar". Puterea "democratica" din Romania cu dosare se tine!

"Romania de azi are mai multe servicii secrete decat orice alta tara europeana, cu exceptia Rusiei" a spus Pacepa intr-un interviu din 2006.
In 2009, intervievat fiind de d-na Luica Hossu Longin, Pacepa completeaza: “România are acum şase servicii secrete: SRI, SIE, UM0962, STIS, SPP, DGIA, încadrate cu 30.000 de ofiţeri. În 1978, un ofiţer supraveghea 1466 de cetăţeni români. Acum supraveghează doar 732 de cetăţeni. SRI, care acoperă o populaţie de 22 de milioane, are 12.000 de ofiţeri. Echivalentul său francez acoperă o populaţie de trei ori mai mare şi are 6000 de ofiţeri, iar cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane”.

Asadar, in bataliile politice de la noi, adversarii isi spun, ca pe vremuri eroii basmelor:
În buzdugane să ne lovim, în săbii să ne tăiem, ori în luptă să ne luptăm?
Dar nu mai raspund, ca pe vremuri, "Ba în luptă că e mai dreaptă", ci "Ba in dosare ca sunt mult mai nasoale".

INTREBARE: Scapam?

Anonim spunea...

Eu am un pachet de carti de plastic "888". Pe Base nu-l gasesc printre jokeri, desi poza de ieri poate fi un model...

Lilick Auftakt spunea...

@Pitikuljenika

Sigur. Razboiul dosarelor.

@Codeus

Sure...

@Lucia

Daca era un pupin ii mai tineau dosarul... Asa, l-au aruncat pe piata fara probleme. :)

@Niku Elektriku

Lucrezi la Luxten? Dupa nick e posibil... :)

@Pro Doc

Nu, nu exista nici macar un prieten al lui fara dosar, asta e clar. Insa daca Romosan il iubea pe Basescu nu ii scoteau ACUM dosarul si nu faceau un scandal national din cazul lui.

Are dreptate Pacepa si stim toti asta. Ba am mai observat ca serviciile angajeaza in draci personal.

@Gabor Paul

Uita-te la Regele (popa) de pica. :)

dramoleta spunea...

Să nu credem în coincidenţe! :))