25 aug. 2009

Cine l-a invins pe Traian Basescu? Ce rol are PD-L in scandalul "Mircea Basescu"?





La o zi dupa ce a izbucnit scandalul "Mircea Basescu" l-am auzit pe Adriean Videanu spunand pe un post tv ca el cunostea subiectul cu cateva ore inaintea presedintelui. Aceasta afirmatie m-a facut sa-mi pun primul semn de intrebare, si sa banuiesc implicarea unor pedelisti in aceste dezvaluiri. Ma mai mirase si faptul ca Aurel Cazacu, subalternul ministrului Videanu, facuse niste declaratii socante din primul moment al scandalului. Tineti minte rolul de "clanta" pe care i-l atribuia acesta fratelui presedintelui intr-un interviu. 

Al doilea semn de intrebare mi l-am pus atunci cand am citit ca unul dintre actionarii firmei Defense Security and Intelligence Co – Desintco SRL, si anume Geamanu, este finul pedelistului Frunzaverde,  fost Ministru al Armatei. Ciudate legaturi. Apoi am mai citit ca Ministerul Economiei si cel al Apararii Nationale au sprijinit oficial "Naval Defense Exhibition 2009 - NDE 2009, organizata la Constanta", expozitie la care a fost prezent si la care "a dat o mana de ajutor" Mircea Basescu. Economie si Aparare - ambele ministere detinute de PD-L. 

Pana astazi nu am mai avut nicio confirmare a banuielilor mele, desi firele, cum-necum, duceau spre anumite zone politice cel putin interesante. Iata insa ce citesc azi in Romania Libera: 

"Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care securizeaza convorbirile din sediul Guvernului Romaniei, ar fi livrat presei informatiile despre implicarea lui Mircea Basescu in afaceri pe langa firme specializate in modernizarea tehnicii militare. Informatiile ar fi fost inregistrate din convorbiri telefonice efectuate din sediile Ministerului Economiei, minister care are in subordine industria de armament. Surse bine informate sustin ca ministrul Economiei, pedelistul Adriean Videanu, ar fi implicat in "tradarea presedintelui Traian Basescu".

Videanu nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si preciza punctul de vedere. Surse din cadrul Ministerului Economiei sustin ca Defense Security and Intelligence Co – Desintco SRL, firma in care apare Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, a fost infiintata pentru a asigura consultanta in domeniul investitiilor "civile" pe care erau obligate sa le faca  firmele straine castigatoare ale licitatiilor pentru modernizarea echipamentelor militare." 

Nu am crezut nicio clipa ca toate aceste lovituri dure, date lui Traian Basescu pe final de mandat, sunt rodul unor investigatii jurnalistice. Acum, sa ne aducem aminte cine detine serviciile, banuite a fi la capatul acestor actiuni: PNL iese din discutie. PSD? Doar pe cele care tin de Ministerul de Interne. Insa PD-L-ul le controleaza pe cele mai multe. 

Ce rol au in "afacerea Mircea Basescu" personaje ca Videanu, Stanisoara, Frunzaverde sau chiar Elena Udrea, (al carei scandal s-a stins, spre binele ei, brusc!!!)? Nu cumva Mircea Basescu a intrat in aceasta firma "dubioasa" incurajat si de niste "capi" ai PD-L? Mai persista o intrebare: Traian Basescu stia sau nu de afacerea in care intrase Mircea Basescu? Exista doua posibilitati. 1. Sa fi stiut dar sa fi avut toate asigurarile ca nu se va afla. 2. Sa nu fi stiut, si totul sa fi fost o inscenare fata de care cativa membri PD-L nu sunt deloc straini. Si in cazul primului raspuns, dar si in cazul celui de-al doilea, Basescu, fiind pus la zid de oamenii lui, pare acum incoerent si slab. 

Nu prea merge explicatia pe care vor sa o dea unii apropiati ai lui Traian Basescu; si anume ca fratele Mircea e total nebun, inconstient, lipsit de inteligenta... Intr-o oarecare masura o fi si asa... Dar nu in totalitate. Omul trebuie sa fi avut niste garantii. Ori de la fratele lui, care ulterior a fost tradat, ori de la oameni influenti in PD-L (Mircea fiind si el membru PD-L, asa cum a declarat acum cativa ani). Pe zi ce trece imi dau seama ca sunt lucruri pe care Traian Basescu nu va putea sa le explice prea curand. Ce ar putea sa spuna? M-a invins partidul? Sau... mai rau... familia? 



29 de comentarii:

Unknown spunea...

Super tare sinteza ta!!!!Sincere felicitari!!! Din pacate am o singura mica obiectie: traind in Romania nu am inca nicio garantie ca TB e deja infrant!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Ion
Merci. :) Momentan pare infrant. In viitor nu stiu ce se mai intampla. Vedem. :)

Lucia Verona spunea...

Da, sinteza ta e excelentă... totul pare coerent. Dar oare n-o fi invers? Adică, poate nu PDL controlează serviciile, ci serviciile controlează PDL... N-ar putea fi şi aşa?

madalina ionescu spunea...

Exact ce ma gandeam sa comentez vad ca ai remarcat si tu (great minds think alike :) ) ... Adica scandalul Udrea a disparut brusc de pe agenda, din atentie si din jurnale, dintr-o data bomba a fost Amorsata exact la pont.

Eu cred ca si de data asta putem aplica frantuzescul si clasicul "cherchez la femme".

Roxana Iordache spunea...

Nu l-a învins nimeni. Şi mă tem că nici nu-l va învinge.

Chiar dacă serviciile sunt exasperate, asta nu-i suficient fără vot.

Şi care e alternativa? Absenteiştii stau acasă, n-au motivaţie, votul negativ e depăşit.

Deci, partidele vor fi responsabile pentru realegerea lui Băsescu.

hendrix spunea...

Parerea mea este ca avem de4-a face cu o DIVERSIUNE tipic securista! Pe scurt, imensul scandal in care este implicata nutzi curvea este marea problema a pedeleprelor acum. Vazand ca acest urias scandal nu se stinge au luat ,,masuri'' pentru a abate atentia: a aparut acum o saptamana ,,scandalul inregistrarilor ilegale'' care sa decredibilizeze comisia de ancheta iar vineri a aparut pe nepusa masa acest scandal cu fratele lui ba-secu. Unde a aparut scandalul? In Bursa! Orice om cat de cat avizat stie cine scie acolo si interesele cui le apara. Este un scandal regizat de pedelepre, unul care sa dea senzatia ca au o problema dar de fapt sa fie un mare...FASSS! Firma s-a facut in iunie 2009, cu persoane CONTROVERSATE dar...atat! Legal nu i poate imputa nimic iar ba-secu poate din nou interpreta aria victimizarii, o arie pe care o stie la perfectie. Sunt convins ca scandalul cu fratele lui ba-secu a fost regizat de servicii dar se va stinge in curand. Marea lor problema este cum vor stinge scandalul udrea, aici trebuie loviti! Dupa modul disperat in care se apara nutzi si pedeleprele am impresia ca rahatul din ministerul curismului miroase ingrozitor! As zice ca scandalul generat de ridzi-pizdi aduce a Chanel no. 5 in comparatie cu acesta! Scandalul udrea il va darama definitiv pe ba-secu, asa cum si alte Elene din istorie au distrus.

dramoleta spunea...

Cred că lăcomia l-a înfrânt! A simţit gustul banului. Si al puterii! De neacceptat pt capetele care conduc din umbra tot ce miscă în tara asta.

http://sorinamatei.blogspot.com/2009/08/ei-cu-ei-despre-ei.html


http://sorinamatei.blogspot.com/2009/08/reteaua.html

Anonim spunea...

Lilick,cea alergică la portocalii
http://lilick-auftakt.blogspot.com/2...cu-ce-rol.html

cei de pe forum Irealitatea tv. trebuie sa citeasca, nu ?

gugu spunea...

Da, buna sinteza. Ramane insa o intrebare: cat de eficient actioneaza acesti oameni?

Uite, d-na Verona pune o intrebare foarte buna: PD-L controleaza serviciile sau serviciile controleaza PD-L?

Ma gandesc de multa vreme ca cel mai mare dusman al lui Basescu este el insusi. Cred ca toti ganditi la fel! Si cred ca, in cazul Udrea, si-a tras singur un glont in picior. Cum schiopata prea rau s-a apucat si si-a mai tras un glont in celalalt picior! Acum se taraste, e adevarat, dar se taraste drept! :-)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Sigur ca poate fi si asa. De xemplu Videanu controlat de servicii. Dar rezultatul e tot ala.

@Madalina

Prea subit a disparut. Sper totusi sa revina.

@Roxana Iordache

Pai inainte ziceai ca Basescu e slab cand avea serviciile la dispozitie...

Eu zic ca Alternativa va fi "umflata" electoral tot de mass-media si de servicii, asa cum a fost si cu Basescu. Si tot in ultmul moment, cum a fost si cu el.
Doar nu vrei sa zici ca PD-L a avut puterea sa-l ridice pe Basescu.

@hendrix

Nu stiu ce rol are EU aici dar as vrea sa stiu. Sigur (si) ea il va termina. dar si familia. Aria victimizarii nu mai merge. Nu ajungi din nou presedinte cu o astfel de atitudine, de victima.

@Dramoleta

Daaa, si asta. E posibil ca cei care l-au atras in diferite curse (pe el si familia) sa fi luat in calcul si aspectele astea.

Matilda spunea...

Lucidă analiză, bravo!
Oare pe Băsescu îl vor
trăda "serviciili" ca pe Ceauşescu ?

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula

:) Pai, ce sa zic... Nu sunt alergica la portocalii. Doar la prostia unora dintre ei, sau la nemernicia celorlalti. In rest, gasca de robotei e simpatica. :)

@Gugu

Dar nu am spus ca Videanu manevreaza serviciile de exemplu. Ci ca PD-L detine aceste servicii, si ca anumite personaje din PD-L au un rol.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

:) Merci. Posibil. Eu incerc sa-mi aduc aminte de 2004, ca sa analizez cum am fot manipulati atunci sa il votam pe Basescu. Basescu era un politician care statea pana la 6 dimineata la OTV, vorbea prost, fuma in studio... Si totusi...

hendrix spunea...

@Lilick Nu stii ce rol are EU? PRIMORDIAL! Pentru a stinge imensul scandal legat de cheltuirea aberanta de milioane de euro din bani publici, dupa modelul patentat de pedelepre in cazul binecunoscut al sinistrei ridzi-pizdi, pentru a abate atentia de la acest scandal au fost create 2 mari perdele de fum:,,inregistrarile ilegale'' si ,,afacerea armamentul''! Toata shleahta de securisti coordonata de ba-secu muncesc cu sarg pentru stingerea acestui INCENDIU FATAL! Crezi ca este putin lucru? Fii sigura ca in situatia in care situatia va fi fara iesire ba-secu se va debarasa de ea. Ca si de ridzi-pizdi pe 14 iulie! Tii minte in cat timp si-a dat sinistra demisia si a fost unsa placinta? In 2 ore, incluzand aici si aparitia stirii pe ,,surse'', evident ca marca oranj Newsin! Asa va pati si nutzi curvea! Doar ca va fi prea tarziu. Nu uita ca ridzi-pizdi a fost aparata cu dintii de pedelepre pana in ultima clipa, stii de ce? Cu o zi inaintea ,,demisiei'' una dintre angajate a VORBIT si a spus tot ce stia!!! La fel va si aici, cand va incepe unul sa vorbeasca si gluma se va ingrosa nutzi va fi executata rapid!
Cu nutzi curvea ar mai fi o problema: SI EA IL ARE LA MANA PE BA-SECU! Cum insa amandoi fac parte din ,,sistemul ticalosit'' oranj pastorit de sistemul securisto-comunist, nutzi va fi sacrificata si va tacea. Pentru totdeauna! Sau pana cand un procuror curajos va lua la bani marunti toate afacerile urat mirositoare ale clanului cocosh.

Roxana Iordache spunea...

Când am zis eu că Băsescu e slab?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu stiu ce rol are in scandalul "Mircea Basescu". In ret... stiu ce rol are. :)

@Roxana

Pai nu imi spuneai ca noi il umflam ca scriem de el? Eu mereu am citit la tine ca Basescu e doar umflat de servicii, nimic special, inca din 2007.

"In ciuda aparentelor si a propagandei, Basescu e un lider la fel de slab ca Mircea Geoana. Daca nu ar avea un intreg aparat si structurile in spate, Traian Basescu n-ar fi departe de "prostanac", mai ales ca e si necontrolat.

Claudia Muresan spunea...

eu cred ca Basescu stia. altfel s-ar fi dus la Constanta de ziua marinei, cel putin. in rest, scandalul udrea nu pare sa se fi stins, daca judecam dupa ce a aparut azi din nou la comisie.vremuri interesante, cum ar spune chinezii.

hendrix spunea...

@Roxana Iordache Afirmi urmatoarele:,,Şi care e alternativa? Absenteiştii stau acasă, n-au motivaţie, votul negativ e depăşit.

Deci, partidele vor fi responsabile pentru realegerea lui Băsescu.
'' Alternativa exista, chiar nu o vezi? Nu cred ca absenteistii vor sta acasa, asta ar vrea si activistii de partid portocalii, normal! Eu cred ca oamenii vor avea motivatie si aceea va fi pur economica. Criza profunda prin care trece tara, prabusita de la o crestere economica de 8% la un declin economic de 8%, un deficit bugetar de 7-8%, imprumuturi de miliarde de euro bagate in salarii si pensii etc. vor duce la decapitarea lui ba-secu! VOTUL NEGATIV VA FUNCTIONA! El va deconta grava criza economica, adancita de stolobocii sai!
Afirmi ca:,,Nu l-a învins nimeni. Şi mă tem că nici nu-l va învinge.'' Daca n-as sti cat te dezgusta dementul carmaci, fost securist la Anvers, mai ca as crede ca ii faci campanie lui ba-secu! Acest MIT al invincibilitatii este unul fals. Ma intristeaza faptul ca nu crezi ca va fi invins. Roxana, primul pas intr-o victorie este sa crezi in victorie! Apropos, acum 5 ani, cam pe vremea asta, credea cineva ca nastase poate fi invins? Eu unul eram intre putinii care credeau ca un regim corupt pana in maduva oaselor va plati! Tu ce credeai?

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Un bun argument. A mirat pe toata lumea decizia lui de a nu se duce. Si totusi... daca a fost si el sfatuit sa nu se duca, dar aburit cu alte motive? Nu stiu, nu stiu... Ce pare logic acum poate mai tarziu sa nu mai para...

hendrix spunea...

@Lilick Scandalul cu fratele lui ba-secu a fost creat tocmai pentru a acoperi scandalul REAL in care este implicata nutzi. Mai clar de atat nu pot sa fiu! Este o DIVERSIUNE, intelegi?

Roxana Iordache spunea...

În plus:

1. PD-L nu exista atunci, exista doar PD, un partid minuscul, asociat spre salvare cu PNL din cauza lui Stolojan şi Stoica.

2. E grav dacă aşteptăm ca serviciile să guverneze societatea. Oricum n-o pot face dacă nu sunt dublate electoral.îN 2004, au fost. De ce, la punctul următor.

3. Şi nu în ultimul rând. Băsescu a reuşit din cauza fraierilor care au crezut propaganda "votului util", lansată de Alina Mungiu şi l-au votat prosteşte, în frunte cu suporterii liberali, uitând ce a făcut în timpul guvernării CDR - pentru că liberalii s-au crezut mereu mai deştepţi decât ţărăniştii şi li s-a rupt de ei şi de principii, când au crezut că pot obţine anumite avantaje imediate. Tot ce nu e pe termen lung e perdant.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu sunt mai mult de acord cu @Gugu care spune ca Basescu trebuie lovit in ambele picioare (Udrea si Familia)

@Roxana

De acord cu cele 3 puncte ale tale.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu acopei un scandal printr-un scandal si mai mare. Nu acoperi o vulnerabilitate devoalandu-ti un alt punct slab.

hendrix spunea...

@Lilick Eu cred ca cel mai bine ar fi ca ba-secu sa fie lovit intre picioare. Ce zici?

hendrix spunea...

@Lilick Afacerea ,,armamentul'' este un fals scandal! Citind din nou tema articolului tau am ramas cu impresia ca si tu crezi acelasi lucru. M-am inselat? Poti fi mai explicita in modul in care vezi acest scandal? Daca vei cugeta mai mult poate ca imi vei da dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

daca o sa ma mai astepti putin, o sa-ti spun ce parere am eu de scandalul asta...

tony spunea...

Tradat de PD,tradat de fratele lui,tradat in dragoste,tradat de guvernul de vis,tradat de servicii,deceptionat de el insusi.Basescu este un loser,nu mai are sanse sa castige alegerile.Deja el doar incaseaza,stiind ca loviturile vor fi din ce in ce mai dese.

Anonim spunea...

Intrebari si analiza pertinenta...
IO , ca privitor de pe marginea pamantului , inclin sa cred ca de fapt niste persoane din PDL s-au satuart de o anumita stare de lucruri si au decis sa sifoneze atat cat era nevoie pentru a declansa un mic scandal...
Parerea mea...
Iar implicarea serviciilor , cate si ce hram or purta, este evidenta si bine definita , poate nu in totalitatea lor , poate nu la toate nivelurile , insa este clar ca pornind de la un anumit birou au pornit cateva idei si ceva sonor pentru ele....
AM mai spus si o voi spune.... Atat timp cat nu se vor desfiinta si nu va disparea aceasta aura de mister postdecembrist , mereu vom avea indoiala ca cineva asculta pe cineva pentru altcineva....
De ce in 89 atunci cand de facto structurile securitatii au fost serios zdruncinate , nu s-a trecut si la desfiintarea ei??? Va amintiti care era explicatia lui iliescu??? Ei da...ei chiar aveau nevoie de ele...era arma lor secreta pentru a controlo mediul politic recent creat ca si esec al unui plan de mentinere al partidului unic....
Iar asta este o realitate si istorie...acum...

Lilick Auftakt spunea...

@pitikuljenika

Incercam sa ne lamurim impreuna. Misterul asta e intretinut cu scop... Si da, ai dreptate.