26 aug. 2009

Gasiti diferentele...

Priviti cu atentie fotografiile alaturate. Prima e facuta acum cativa ani, si era fotografia oficiala de pe site-ul Presedintiei. A doua fotografie este de data mult mai recenta, si de-abia a aparut pe site drept noul portret oficial.
Ambele fotografii sunt semnate de Sorin Lupsa, fotograful Palatului Cotroceni.

Privind atent, intre cele doua fotografii nu se observa mari diferente. Personajul de astazi nu are mai multe riduri, este la fel de fardat in ambele poze, desi in a doua preseditele e parca mai bogat pudrat. Si totusi...

In a doua fotografie personajul arata parca mult mai obosit. Si mai trist, mai haituit, mai uzat... Ochii au ramas aceiasi: reci si usor incrucisati. In prima poza inca mai exista o luminita in privire, o sclipire, o atitudine pusa pe sotii. In al doilea portret, fotograful a surprins un presedine mai ascutit la fata, iar zambetul a disparut complet. A aparut si o paloare in plus si... parca i-a disparut increderea in sine!

Incerc sa-mi imaginez cum ar arata personajul acesta dupa inca cinci ani de mandat...

31 de comentarii:

Anonim spunea...

se rezolvă din photoshop

Liviu spunea...

Va citez:

Incerc sa-mi imaginez cum ar arata personajul acesta dupa inca cinci ani de mandat...

Acum zic:

Incerc sa-mi imaginez cum am arata noi dupa inca cinci ani de mandat ai astuia...

Asa cum stau azi lucrurile, Basescu are mari sanse sa ne mai pacaleasca o data. E drept ca unii s-au desteptat in cei cinci ani care au trecut, dar din pacate mai multi inca se lasa trasi pe sfoara cu mare usurinta.

mirko spunea...

din ironic si sfidator, a ajuns un zombie! sper sa nu ne mai muste inca 5 ani!

Lucia Verona spunea...

O fi avînd o sosie?

Stevie the LightningRod spunea...

Lilick, nu ti se pare nitel ciudat ca Basescu arata mai RAU decat in 2004 daca o duce mai BINE decat atunci? Adica a reusit sa obtina ceea ce isi dorise, e cel mai puternic om din stat, premierul este ultra-obedient, partidul ii este fidel, si-a plasat fiica in PE, inca este cel mai bine cotat candidat la prezidentiale, a facut ce a vrut cu tara asta si nimeni nu este mai presus decat el si familia sa.
Cu toate acestea, cum bine spui, este uzat si obosit, stresat fiind probabil de toate oalele care i se sparg in cap.
Ce sa invatam noi din toate acestea? Be careful what you wish for, nu?... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Voltalb

:) Nu cred ca e voie ca imaginea oficiala a presedintelui sa fie photoshopata.

@Liviu

:)) Intrebarea ta ma duce cu gandul la niste comentarii pe care le-am vazut ieri pe un site. Era prezentat acel mic extraterestru (sau ce Dumnezeu era) slab, uscat, chel, chircit... Iar comentatorii scriau ca asa vom arata si noi dupa inca 5 ani de mandat Basescu. :))

@Mirko

Deocamdata nu are cu ce sa muste. Si-a uitat dantura in pahar. :)

@Lucia

Mmmmmmm :))

Claudia Muresan spunea...

Obsesia asta cu Basescu cred ca intr-un fel e semn bun...adica, ma rog: si inainte sa cada Nastase erau toti obsesionati de cele mai mici detalii legate de el. Ubicuitatea asta e poate un semn ca s-a umplut paharul din nou.

Pro DOC spunea...

Buna ideea de-a pune alaturi cele doua poze!

In prima poza, pare un faun care si-a etalat jucariile in poienita cu nimfe si asteapta, cu nerabdare, sa inceapa marea harjoneala.

In poza a doua, pare un faun pe care nu-l mai intereseaza nimfele (pe unele le-a devorat, dar a ramas cu jucariile stricate!) Parca il mai retine in poienita doar spaima ca din boschetele din fata lui ar putea tasni un faun mai tanar care sa-si revendice statutul de Alfa male.

P.S. Si mie mi se pare ca a doua poza e photoshopata! :)

Anonim spunea...

Madam... Greu de spus...insa numa in pielea lui sa nu te afli acum....
Fratele cel tradator si pacatos cu banul public, o amanta care are aere de contesa municipala sic are pretinde sa fie prima femeie in stat , un partid care iti da la gioale , un sistem pe cale sa te infranga, o fata care inca mai numara metrii patrati dintr-un apartament mult prea mare pentru veniturile de notar stagiar, o alta fata care isi numara costumele de scena pe marea pasarela a prezentarilor de moda din P.E......si unde mai pui ca omu e si casatorit ...deci mai are si o nevasta care mai tot timpul calareste si e zambitoare pentru publicu larg cam cum era bunicuso lu Bula cand murise si il pusese in geam ca sa incaseze pensia....
Deh.....viata de prezident...
Greu...greu....
:))

nicole spunea...

Eu incerc sa imi imaginez cum ar arata dupa 5 ani mai "racorosi"...

tony spunea...

Filmul "Linia maritima Basescu " ,care are ca subiect traficul de armament pentru teroristi,va continua cu noi episoade.La sfarsitul lor,Basescu va semana perfect cu extraterestrul cel mic! :)

[D][S][N] spunea...

Transfigurare !

Lilick Auftakt spunea...

@Antonia

Buna! Si... buna concluzie tragi! :)
E victima propriei dorinte de putere. A vrut mai mult, din ce in ce mai mult, s-a catarat in 20 de ani mai sus, din ce in ce mai sus, ca sa scape de puscarie, si a devenit acum pus la zid de propriile greseli.

@Claudia Muresan

E normal ca atunci cand studiezi un caz, sau un personaj sa fii atent la toate detaliile. Inclusiv la cele ce tin de fizionomia, de expresia personajului. Da, ai dreptate, si la Nastase observasem
astfel de schimbari. Dorinta si lupta pentru putere te transforma mult. Nu oricine e in stare sa treaca neterfelit psihic prin asa ceva. Insa dupa o pauza de putere unii revin la normal. La Iliescu, culmea, nu m-a frapat vreo schimbare de genul asta, la nivelul expresiei. Tin minte bine si iesirea lui de la Cotroceni si predarea mandatului. Era degajat...
Ei, nu ti se pare interesant sa observi astfel de lucruri care nu tin neaparat de politica?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Deci faunul pus pe joaca si faunul inspaimantat. In a doua nu pare ca mai are chef de joaca. Vioiciunea a disparut. Iar nimfele... :))O jucarie noua crezi ca l-ar remonta?

@PitikulJenika

Ups, zambetul nevestei... Uitasem de el. Zambetul acela fortat. Nesiguranta de sine... Ei, Basescu parca incepe sa semene cu nevasta. :)

@Nicole

Poate ca mai "conservat". :)

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Da, va continua probabil, gradat...

@DSN

Pe scurt se poate spune si asa.

Paratraznetul Fanica spunea...

@ Lilick, scuze, eram logata in blogspot si am scis cu "Antonia".
Stii, sunt multe "filozofii" care spun ca natura are un fel de a echilibra pana la urma lucrurile si ca nimic nu ramane fara urmari.
basescu probabil simte pe pielea lui cum destinul il ajunge din urma.

Shadow spunea...

Diferente lilith?

Dar de ce nu asemanari? In prima poza basecu se dadea "patriot" de unde si steagul nu ca ar fi avut vre-o treaba cu patriotismul.
In a doua se da "cult" (biblioteca) nu ca ar avea vreo treaba cu "cetitul" altfel decat in pahar.

Consecventa si asemanare deci.

PS. Pariez ca la asta nu te-ai gandit :-p

Claudia Muresan spunea...

@lilick: mie deja mi-e asa o scirba incit numai sa stau sa-i studiez fizionomia nu-mi vine. Si apoi toti avem zile mai bune si mai proaste la fotograf, daca te referi doar la pozele in cauza. Eu am observat insa schimbarea in momentul in care vorbea de fratior....chiar parea incoltit.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Am observat si detaliile alea, dar cred ca au fost totusi intamplatoare. Nu stiu daca el a spus unde sa fie pozat. Nu stiu daca sedinta foto se face chiar in urma unor analize atat de speciale. Nu zic neaparat ca nu iti dau dreptate cu ceea ce vrea sa transmita: dar astea sunt poze tip pentru presedinti. Steag, biblioteca, steag cu bliblioteca.
Desi la el mergea portretul intre oi. Era mult mai potrivit. :))

@Claudia

Da, eu stau mai bine cu... "stomacul". :) De fapt nu e prima data cand cineva ma intreaba "cum poti sa te uiti la asa ceva/sa citesti asa ceva/" etc... :)
In ceea ce priveste momentul cu fratiorul, ah, atunci trebuia surprins mai bine si studiat. :)
Mi-au ajuns insa si declaratiile lui de la Cotroceni: a doua, foooarte slaba, total nemultumitoare pentru pupini.

Shadow spunea...

@Lilick

Fundalul folosit in fotografiile de tipul acesteia este un rezultat al unui adevarat "brainstorming". Nu sunt deloc intamplatoare ci vor sa "transmita" ceva. Si nu de putine ori se aplica si "photoshop"-ul pt a da si alte "mesaje". Mesajul noii fotografii a lui basecu este urmatorul. E "interesat de carte" (educatia - pseudo reforma in bataia de joc) si este "ingrijorat" de Romania prin prisma "crizei" economice. Deci mesajul e "educatia reformata de MINE va scoate din criza".

Noua fotografie binenteles nu anuleaza "fosta fotografie" cea a presedintelui asa zis al "tuturor romanilor" patriot, sincer si "sigur" pe el. Ea mai adauga la mesaj "integrarea in UE".
Deci prima spunea "integrare in UE si pastrarea traditiilor". E drept ca le-a pastrat pe alea mai nasoale. Spaga, nepotismul, lichelismul, etc.

dramoleta spunea...

I s-a inchis de tot ochiul stang. I s-a mai largit chelia. Poate o poza nud, sau in slip, gen Stolojan, ne-ar ajuta mai mult in a decide cat de obosit e /floor

Totusi, o tomografie craniana ar scoate cel mai bine in evidenta ceea ce ne intereseaza /wahaha

Stevie the LightningRod spunea...

@dramoleta - exact la pleaoapa lenesa am vrut sa fac referire si eu mai devreme! ma mir ca nu s-a facut o operatie pentru a trata ptoza aceea, altfel in curand ma astept sa-l lase fara un ochi. Dar nu-i nimic, va putea interpreta mai bine rolul de capitan al piratilor care devasteaza tara.

Anonim spunea...

@ dramoleta
Poate ar fi interesanta si o ecografie a FICATULUI...

Lulutza spunea...

Comparind cele doua fotografii, mi se pare ca a slabit, a facut citeva operatii de lifting facial, parca s-a mai... spalat un pic. Ceea ce este imbucurator. Altfel, partea stinga a fetei pare trecuta printr-o noua paralizie faciala (a doua?). Sau nu mai poate nici zimbi tot din cauza liftingului, care i-a intins prea mult pielea... Au operatiile astea estetice niste efecte perverse, ceva de speriat!

Daca in prima fotografie era oarecum simpatic, in smecheria lui slinoasa si transpirata de cartier, in cea de-a doua a inceput sa semene cu un personaj al lui Goya, patruns de misiunea lui pe Pamint: provocarea de cosmaruri natiunii. Sau natiunilor... Ochiul sting ne indeamna la somn, cel drept vrea sa ne convinga ca ne vede ce facem pina si in somn. Ochiul vesnic treaz al lui Big Brother!

Anonim spunea...

Sincer, ma intereseaza mai mult soarta compatriotilor mei ramasi fara loc de munca si fara sperante decat el.
Oare cum arata un tata sau o mama care nu mai are cu ce sa isi hraneasca familia?
Sau un tanar care isi da seama ca nu are nici un viitor in tara asta?
Oare nu sunt cu cateva decenii mai batrani? Oare nu le-ar fi mai bine deja trecuti peste pragul mortii?
Genocidul continua si nu am nici cea mai mica simpatie fata de calai.

flavius spunea...

servus
remarcabilă idee... totuşi cîţi oare pot vedea diferenţele evidente şi mai ales dispariţia zîmbetului? şi cîţi pot parafraza: "Băsescu, nici nu ştii cît de mic începi să fii!"
Toate cele bune!

Anonim spunea...

Dramo....
MAdam...e tardiva tomografia....
N-ai sa vezi.....
:))

dramoleta spunea...

I-as propune nishte tehnici de infrumusetare:botox si dysport, nishte preparate de umplere a ridurilor, o mezoterapie anticalvitie etc
Da' stiti ce? E cam riscant.Dupa tratament, cu siguranta l-am confunda cu EBA /floor

dramoleta spunea...

Karina,

Ce s-a intamplat cu blogul lui Badin?

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

De la server. Se lucreaza. Maine o sa fie gata.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Mor de ras citind ce ai scris. Si completarile lui @Dramo... /floor

@Chrysthyan

OK!

@Flavius

Nu-i asa ca se face in ce in ce mai mic? Chiar si fizic. :))

Toate cele bune.