2 aug. 2009

Legat de sondaje...



Nu ma bazez prea mult pe ele, dar nici nu le ignor total. As vrea insa sa va aduc aminte un amanunt important: in 2004 Adrian Nastase a aparut ca invincibil in toate sondajele. Amanunte despre ultimul sondaj de opinie din decembrie 2004 AICI. Inainte de ultima dezbatere televizata Adrian Nastase avea 56%, iar contracandidatul sau, Traian Basescu, 44%.
Intr-o situatie similara procentual apare astazi Traian Basescu, in raport cu doi dintre contracandidatii lui. Sau trei, daca e sa luam in considerare si candidatura lui Sorin Oprescu. Detalii AICI. Si mai sunt patru luni pana la alegeri. In locul presedintelui as fi mai mult decat ingrijorata... :)

29 de comentarii:

Lulutza spunea...

Vaaaai! Si daca ar "defecta", lasindu-si partidul de suflet pe minutele dibace ale... madamei Recamier??? "Soluţia care-i mai rămîne unui Patapievici şi alor săi este încă un marş împotriva comunismului cu o pancartă mare pe care să stea scris „Elena Udrea for president”". Ha ha ha ha ha!

Pai, nu ar fi frumos? Nutzi la Cotroceni si Base primministru... Si copilasul lor - Eba - ministru al turismului... sau al tineretului si sportului... pina la alegerile urmatoare, cind Nutzi va fi exilata in Tahiti (sau unde va vrea ea) si Eba poate ajunge la locul pe care-l viseaza Daddy Cool pentru cea la fel de genetico-genialoida ca el - Palatul Cotroceni!

Dar sa revenim la realitate! Strategia anticriza a lui Base Voda va insemna alegeri anticipate simultan cu cele prezidentiale. Propunere de slogan pt Base Cool: "Dati-mi un Parlament de Nutze si voi face totu'!"

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Acum doi ani radeam tot asa cand spuneam ca fufa prezidentiala va ajunge ministru. Sunt mai mult ca sigura acum, ca, daca nu oprim ceea ce se intampla in PD-L-ul dominat 100% de Basescu si clanul lui, vom vedea si imaginea asta cu "Udrea for president". Sau EBa?... Chiar ne mai mira ceva in partidul asta de limacsi?

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Sigur asta e dorinta lui Basescu: alegeri anticipate. Isi da seama si din sondaje ca nu poate singur. In 2004 a fost sprijinit de o alianta. La fel si cand a candidat la primarie, inainte.

Iar daca vrem sa aflam sigur ce vrea Basescu citim printre randuri pe blogul lui Cristian Preda azi. :)

Lucia Verona spunea...

Nu se pot ţine alegeri anticipate în ultima jumătate de an îninte de prezidenţiale, deci această strategie anticriză nu poate fi aplicată. Ştiu că i-ar fi drag...
dar COnstituţia e foarte clară: "Dizolvarea Parlamentului ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă. "
Iar în privinţa sondajelor - nu ştim cît de reale sunt. Situaţia lui Băsescu ar putea fi şi mai proastă decît ni se spune.
Dar
1. Băsescu e renumit pentru campaniile "blitz" - deşi, după cinci ani de mandat, aşa ceva greu pare posibil
2. Încă nu există un contracandidat foarte puternic.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Multumesc ca ai adus aici articolele din Constitutie. Sa le citeasca si cei carora le-ar fi dragi acum niste anticipate. :)

Basescu sa mai surprinda? Nu mai are cu ce. Si-a epuizat absolut toata munitia. Nu ne mai surprinde nici daca pune pe altcineva sa candideze. E plictisitor de previzibil.

Campanii blitz, da. Dar astea se pot face si pentru alti candidati, nu? Basescu a cucerit Bucurestiul cu un ardei iute si Oprescu cu un filmulet cu un buldog.

Lucia Verona spunea...

Sondajul arată o situaţie interesantă - şansele celor trei contracandidaţi importanţi sunt cam egale. Pe hîrtie, pentru că în realitate totul depinde de capacitatea de mobilizare pentru turul 2.
Pe de altă parte, sondajul e făcut cam devreme, pentru că nu se ştie sigur dacă Oprescu va candida şi dacă nu mai apare altcineva în cursă. Dar ai dreptate, la rezultatele astea din sondaj, cred că Băsescu e mai mult decît îngrijorat. Dar - iar ai dreptate :)) - şi-a cam epuizat capacitatea de a ne surprinde.

codeus spunea...

Hahaitul mai poate inca surprinde, nu stiu dar vorba aia " e periculoso spongersi". eu mi-as dori sa mearga pana la capat si sa esueze lamentabil cu tot cu monstruozitatea aia de partid care este PDL

Vania spunea...

Eu sunt îngrijorat în locul meu, văzând că derbedeul are mai mult de 0,2%, cât ar fi firesc!...

tony spunea...

Ce campanii blitz poate sa mai faca?E terminat.Vulturul plesuv s-a transformat intr-o biata gaina jumulita ! :)

Draghi spunea...

Traian Basescu a castigat alegerile din 2004 prin frauda, si cu ajutorul unora "care nici ei nu mai stiu cati sunt". ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, sondajul e facut cam devreme. Dar mi se pare perfect ca nu se stie sigur daca Oprescu va candida, si ca nu se stie daca nu va mai aparea un alt candidat in cursa. Daca stim toti si stiu si "ei" care ar mai fi surpriza? Hihi! Ce-mi place ca imi dai idei... :)

@Codeus

Ceea ce vrei tu e extrem de frumos, pervers de frumos as putea spune, dar e si periculos. Tu probabil vrei ca "iubirea fata de Basescu" sa se consume total, pt ca stii ca lucrul asta se va intampla... candva. Dar ce facem daca asta se intampla de-abia pe la jumatatea mandatului al doilea si nu acum, la final de prim mandat? Zic si eu. Pun raul inainte...
Eu zic sa il scutim de "deceptia" ca poporul nu-l mai vrea, sau chiar il uraste, ca s-a saturat pana peste cap de el. Repet, ar fi minunat sa mai avem aceasta rabdare si sa ne razbunam... la rece, asteptand sa esueze lamentabil (oricum nu e foarte departe) dar totusi suntem in criza, si parca nu e momentul sa ne hranim cu asemenea delicatese politice. :)

@Vania

Haha. Adica mai putin ca Nati? :))

Matilda spunea...

Eu nu sunt foarte sigura ca Zeus si-a epuizat toate rezervele, este diabolic de inventiv. Dna Lucia Verona are dreptate, dar mai stie cineva de cate ori Basescu a facut Constitutia pres ? Daca nu iesim la vot, va fi vai de capul nostru inca cinci ani, Doamne fereste !

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda,

Iesim, iesim, si ii mai scoatem si pe altii. Eu de-abia astept. :)

codeus spunea...

eu m-am referit sa mearga pana la capat cu candidatura si sa esueze lamentabil in alegeri. chiar nu-mi doresc sub nici o forma inca un experiment de 5 ani cu hahaitul. ne-am dus dracului fara dor si poate daca mai ia un mandat

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Din aceleasi motive imi reprim si eu dorinta de a-l vedea in mandatul doi terminat politic. Desi sa stii ca si asa, daca pierde acum, exista un risc: isi conserva ceva capital electoral pt 2014. Si ce-am facut?

mirko spunea...

cred in sondajele pe care le fac eu, pina atunci cred in mama.dictachioru' se pastreaza pt. campania oficiala, pina atunci mai uzeaza de pozitie pt. campania de vara-toamna.mai poate scoate ceva din experienta acumulata undercover la anvers. sper sa nu mai aud in viata mea de el si de duduci, sofale, canapele footolii samd

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Parca-mi si imaginez un vultur plesuv din desene animate ajuns dupa multe batalii o gaina jumulita. Hahaha! :))

mirko spunea...

e vreo problema la comm la tine? sau inca nu l-ai aprobat...

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Scuze. Esti a doua persoana pe ziua de azi caruia blogul i-a "inghitit" comentariul. Cred ca ii e foame. Merci de atentionare. :)

Acum sa iti si raspund: si nu ne plictisim fara sofale, dudui, canapele? :))

tony spunea...

Face o campanie blitz la Golden Blitz!

Cepeca spunea...

Chestia aia a CCSB este prematura. Nu ia in calcul consecintele primului tur. Eu gandesc ca Basescu nu are ce mai primi. A primit tot. Doar daca ajunge cu Vadim in turul II sa aiba beneficiul votului netativ. Iar pe Geoana, hai sa fim seriosi, il voteaza doar ai lui. Oprescu, indiferent cat de simpatic se da are acces la turul II doar daca pica Geoana inainte cu ceva timp. Singura solutie viabila este Crin. Este singurul care poate primi si voturile PSD.

Nu cred in diagrama CCSB.

mirko spunea...

as prefera sa ma plictisesc pe alte teme. sigur viitorul, pres si parlament, ne vor da destule motive

Draghi spunea...

A treia :D

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Bine de tot. :))


@Cepeca.

Asa e. Totusi am inteles ca si Oprescu ar lua de la toata lumea. Geoana nu ia nici macar de la toti ai lui. E foarte bine insa ca sunt mai multi. Ca sunt trei prezentati cu sanse mari. Se dilueaza atacurile pro-basescienilor. S-ar putea sa apara in final al patrulea insa. Surpise, surpise! Oprescu nu candideaza. Se va "sacrifica" pe altarul Bucurestiului. Da bine la CV. Hehehe!

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

a, daca zici ca n-o sa ne plictisim nici cu viitorul presedinte... :))

@Draghi, Draghi


A treia ce? :D Oprescu?

Liviu spunea...

De acord cu consideratiile pe care le faceti, insa fata de situatia din 2004 exista deosebirea majora (remarcata si de unii colegi) ca acum nu exista UN CANDIDAT MAJOR care sa i se opuna lui Basescu.

In 2004 lui Nastase i se opunea clar candidatul aliantei DA (indiferent care era el). Azi avem o puzderie de contracandidati, care pulverizeaza votul anti-Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Asa e. Dar sa nu uitam ca nici Basescu nu a existat pana in octombrie 2004 in sondaje. Mai e timp sa apara cineva pe modelul Basescu 2004, ultima suta.

Draghi spunea...

@Lilick

Esti a doua persoana pe ziua de azi caruia blogul i-a "inghitit" comentariul.

Eu sunt a treia persoana... ;) Mi-a mancat si mie niste postari.

Revenind la subiect... nu cred ca trebuie cautat unb alt candidat ci alti alegatori... Dar asta mai dureaza... :(

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

aaaaaa!ok, am gasit. :)
dar alegatorii e posibil sa se schimbe peste 20 de ani. :(