5 aug. 2009

Nistorescu - despre Cotidianul si despre presa in general


Intr-un video-interviu pentru Pagina de Media, facut in colaborare cu Happy Fish, Cornel Nistorescu explica inca din luna februarie cam ce schimbari ar trebui facute la Cotidianul. Banuiesc ca discutiile pe tema preluarii ziarului s-au facut chiar mai demult. Citez:

"Dacă ne uităm pe cifre, arată înspăimântător, ziarele de referinţă se duc la vale…
Care din ziare mai sunt de referinţă? Cotidianul, care este o sumă de opinii, de bună calitate, unele scrise foarte frumos şi foarte inteligent, unele partizane, dar o sumă, o însumare de opinii. Opinia este un fel de regină a jurnalisticii. Să zicem un diamant. Dar dacă pui 20 de diamante, nu obţii nicio maşină, nici ziare, nimic. Obţii 20 de diamante. 20 de piese frumoase. Putem admite că în Cotidianul sau în alte ziare sunt treizeci de opinii sclipitoare, asta nu înseamnă jurnalistică.

Presa are prea mulţi comentatori şi prea puţini jurnalişti. Dacă deraiază trenurile într-o zi, toate trenurile din România, şi se întâmplă un accident, nu cred că au picioarele rupte mai mulţi de cinci şase reporteri şi jurnalişti.

Nici nu-ţi publică nimeni, pentru că îţi cere o filă jumate. Nu-ţi mai publică nimeni un lucru mai serios şi mai lung, deci jurnalistica s-a redus la comentarii şi la cioace de pe net, la ştiri de pe net, că nu toate sunt cioace. Ori, după părerea mea, asta înseamnă o criză cumplită. Nu văd de ce aş cumpăra un ziar, încă o dată!"


Dincolo de scandalul pe care niste disperati l-au iscat la Cotidianul, si care are cu totul alte mize decat salvarea acestui ziar, trebuie sa acceptam ca Nistorescu are dreptate in ceea ce spune mai sus. De ce s-ar cumpara un ziar plin de opinii pe care le putem gasi si pe blogurile autorilor? La aceasta intrebare nu pot sa raspunda azi cei care au falimentat publicatia. Detalii despre tiraj gasiti AICI.

PS - Gand la gand, Cepeca scrie astazi tot despre presa. "Care sunt cele mai importante stiri ?" Aflati din articolul lui...
PPS - Nistorescu despre serviciile secrete infiltrate in presa AICI. Andrei Badin despre agentii acoperiti infiltrati in presa AICI.

48 de comentarii:

Crăciun Florin spunea...

Frumos. Imi place. Multumesc pentru atentie !

dramoleta spunea...

Ce-ar fi sa-l numeasca Voiculescu, director la JN, pe Cristoiu :)))

Daca s-a refacut FSN-ul de ce nu s-ar reface si echipa de soc a presei anilor 199*
Ce vremuri traim /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Craciun Florin

Si eu iti multumesc.:)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Iti place, iti place... Si eu ma distrez de mor. JN cu Cristoiu in frunte si sa vireze spre basescianism feroce. De ce nu? Hahahah! Poate aude Ciutacu si ne injura ca prevestim asa ceva. /floor

tony spunea...

Astept cu nerabdare ca Nistorescu sa-si aduca mai repede masina de scris si sa dea drumul la treaba.Masina aia de scris va costa bani grei peste cativa ani! :)

Lilick Auftakt spunea...

Stii tu bine, Tony. :)

Pro DOC spunea...

Draga Lilick,

Excelent materialul tau, excelenta postarea lui Andrei Badin, foarte corecte observatiile si declaratiile lui Nistorescu. Ma bucur nespus ca plasarea lui la COTI a produs un cutremur in musuroiul cu pupini. Ca sa-l parafrazez pe Liiceanu, "a zgandarit musuroiul", a carui reactie a fost la fel de disproportionata si de hidoasa ca si manifestarea lui Vadim in parlament, la citirea "celebrului" raport (litera moarta!).

hendrix spunea...

In urma cu o ora si ceva scriam in Coti ceva legat de revenirea lui Nistorescu, ceva extrem de potrivit si acestei teme. Iata
,,Ma bucura enorm faptul ca acest ziar fondat de Ratiu a ajuns pe maini bune! Dupa ce cativa ani aici si-au gasit cuibusor de nebunii o shleahta de pupincuristi basescieni precum patras-coiu, it morar, TRU, voinescu, antonesei, avram, vighi si alti telectuali oranj, a sosit momentul in care acest COSMAR ORANJ sa fie dat uitarii! Este vremea ca acest ziar de referinta sa ajunga dintr-un ziar partizan, obedient Partidului Derahat(cica democrat!), pedeleprelor in general un ziar de investigatie, care sa faca un jurnalism adevarat! Rolul unui ziarist onest este sa judece puterea, sa o critice si nu sa-i ridice osanale, precum o faceau slugoii lui ba-secu amintiti de mine.
Nistorescu este un nume de referinta in presa noastra. El a fost unul din foarte putinii ziaristi care S-A LUPTAT CU REGIMUL NASTASE in perioada 2001-2004. Cine a mai avut curajul asta atunci? Ce faceau pe vremea aceea actualii telectuali oranj? Aud? Despre profesionalismul lui Nistorescu doar un om de reacredinta ar putea spune ceva de rau. Caracter? A demonstrat-o din plin i regimul nastasian! Curaj? Ohoho! Are acelasi curaj si acum, fiind printre extrem de putinii jurnalisti care au curajul sa puna punctul pe I: tot dezastrul actual politico-economic se datoreaza unui singur om:ba-secu, fostul securist de la Anvers! Lupta lui cu regimul despotic al lui ba-secu este lupta unui OM CU PRINCIPII in fata unui regim tiranic, discretionar.
DISPERAREA multor fani basescieni este de inteles. Bastionul de presa portocalie, de propaganda jegoasa a cazut! Patronul a inteles ca dezastrul economic in care a ajuns ziarul s-a datorat clicii portocalii. Daca Nistorescu va reusi sa faca din Cotidianul un EvZ redivivus va fi un succes si pentru patron. Va avea oare curaj SOV sa-i dea mana libera lui Nistorescu? Este singura mea rezerva, stiind faptul ca este santajabil de catre sistemul securisto-comunist controlat de ba-secu. Curaj, cum a picat nastase in 2004, va pica si ba-secu gratie lui Nistorescu!'' Precizez ca pe Coti scriu cu nick-ul @Al. Pacino!

hendrix spunea...

@ProDOC Vezi ca ti-am raspuns la tema precedenta. Ai vreo replica?

Pro DOC spunea...

@Hendrix
De acord!
Ti-am postat un raspuns si la articolul "Spre o democratie fara partide, opozitie si presa. Directia Belarus!"

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Acest scandal, minuscul la inceput, ar putea fi facut mare. Poate ii ajutam sa se deconspire pe securistii din presa. Pe unii ii stim, pe unii ii banuim... Asta da subiect. :)

@Hendrix

Cand ai postat aici eu tocmai te citeam in Cotidianul. :) Am vazut ca a aparut pana si Melus Negrescu. A scris si Cepeca ceva... Eu cred ca vor aparea foarte multi din vechii postatori, asa ca nu pot decat sa te incurajez sa postezi mai mult.

Dan Stoica spunea...

Hahaha, Nistorescu vorbeste de scandal starnit de serviciile de informatii cand scria despre Vantu: "... Sorin Ovidiu Vîntu, care nu apucase încă să devină celebru odată cu prăbuşirea Fondului Naţional pentru Investiţii. Portretul e exact, redă fidel cinismul şi ”modul de lucru” al celui care îi este acum şef suprem lui Cornel Nistorescu. ... mărturisea că omul de afaceri i-a recunoscut că dă bani ”cu geamantanul”, ”fără să lase urmă”, şi politicienilor de la Putere, şi celor din Opoziţie, că are ”o armată de foşti ofiţeri de securitate, de contrainformaţii şi din fiecare oraş mare sau centru de judeţ detaşez câte doi sau trei” şi că vrea să facă bani din presă, unde are nevoie de oameni fără principii: ”Angajăm un redactor-şef şi acesta execută ordinele prin telefon. Eventual punem şi o cameră video ca să aveţi sentimentul că vorbiţi cu cineva. Să-l vedeţi cum transpiră când daţi ordine”."
Nu au falimentat ei publicatia, au fost negrii care au creat reputatia ziarului (buna sau rea, in orice caz diferita de JN, de pilda). Lasa ca vor confunda cele doua publicatii in curand cu litaniile lor monotone...
Dar daca este vorba de intrebari la care nu se poate raspunde pun si eu una: de unde dragostea subita a magnatilor pentru presa, achizitiile si concentrarea in gen berlusconian (print + TV) din ultimii doi ani? Oare au descoperit noul Eldorado, vor sa consolideze democratia noastra? Si tocmai aceia care considerau ca aderarea la UE se face prea devreme...

hendrix spunea...

@lilick Sincer imi este foarte dor de acel Coti din 2007-2008. Imi este dor de multe nume care scriau zilnic, inclusiv Melus Negrescu. Important este ca gasca portocalie este pe faras si nu vom mai fi sufocati cu pupincuristi care sa strige lozinci basesciene si sa atace continuu PNL. Astept anchete serioase, dure, caci sunt o gramada de subiecte de atacat. Totul este sa vrei si se pare ca Nistorescu vrea! Echipa de zgomote portocalii a devenit extrem de penibila, in afara de injuraturi nu mai sunt in stare de nimic. Vii si tu pe metereze?

Chat Noir spunea...

Sper să-mi deblocheze şi mie contul de la Cotidianul. Ceilalţi cică nu făceau cenzură ... de aia nici nu i-am mai cumpărat.

Pro DOC spunea...

@Hendrix,
Am postat ceva adineaori, am avut impresia ca mi-am vazut raspunsul afisat aici si acum nu-l mai vad. Nu stiu ce semn grafic sa pun pentru emoticonul cu rotitul ochilor in cap! :)

Sunt de acord cu ce ai scris la Coti. Ti-am raspuns la articolul lui Lilick "Spre o democratie fara partide. opozitie si presa".

Marius Mina spunea...

Paranoia generalizata, bine ca mai avem stalpi de rezistenta de talia lui Marius Pieleanu sa ne tina steagul sus (pe Cotroceni)sa-i povesteasca Basescu ,cum Bobitza repara frigidere cand era mica si mai putin experimentata.

Lilick Auftakt spunea...

@dan Stoica

Cat de putin l-ai citit pe Nistorescu in ultimii 19 ani ca sa nu stii ca nu ar merge cu el astfel de tactici pe care chiar el le denunta? Putina logica, omule.

Presa trebuie sa fie puternica. Cred ca esti de acord cu asta. E cea mai eficienta arma impotriva puterii. Ai ceva impotriva?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix si @Chat Noir

Si eu vreau sa reinvie Coti acela de pana la inceputul lui 2008. Din pacate nick-urile noastre fusesera mai toate banate. Pastrasera insa o groaza de postaci portocalii de calitatea lui bleen, adica unul care vinde usi. Normal ca totul s-a dus pe rapa.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius Mina

Despre ce scrii? Care e treaba cu Pieleanu?

atreides spunea...

@Pro DOC Am citit textul tau de pe blogul lui Tudoran, foarte bun, ca de obicei, in schimb m-a enervat cumplit ceea ce ti-a scris acel AVP, si m-a cam dezamagit felul cum i-ai raspuns. Nu crezi ca esti prea politicos? Nu stii sa injuri? Efectiv ma mancau degetele sa ii raspund eu in locul tau asa cum merita, m-am abtinut cu greu...Inteleg ca baiatul a fost un fel de dizident ceva, toata stima pentru asta, dar din ce scrie (ca basescu e raul cel mai mic, ca tu esti un fel de agent anti-basescu etc) deduc ca omul e usor imbecil (nesimtirea nu o mai socotesc, ca e evidenta), sau poate o fi si el pe vreun stat de plata pe undeva :). Deci, sfatul meu prietenesc pentru tine este: invata sa injuri!

hendrix spunea...

@Lilick Bleen24, nu-i asa? Si zici ca vinde usi? Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!! Daca fanul asta basescian parea mai destupat la minte si mai civilizat, in sensul ca nu te injura din prima ci angaja o mica discutie cu argumente de 2 lei, ma intreb ce slujbe or fi avand cohorta de fani basescieni ultrasi, care te injura cu usurinta cu care scuipa cuvintele? Vidanjori, bodyguarzi, ,,tinichigii''?

Marius Mina spunea...

Instalarea lui Nistorescu la Cotidianul este mai mult decat salutabila.Nu poti vorbi de libertatea presei acolo unde totul e otravit de parazitii unei puteri absolutiste.Era normal sa deratizeze zona inainte de a se apuca de treaba.N-am niciun motiv de regret pentru Patrascoiu , Morar si restul maimutelor limbincuriste ale CC UTC.
Go Nistorescu, arde-i pe boschetari !@

PS: Cu Pieleanu? Nimic , doar ca s-a facut baiat bun de la o vreme.

mirko spunea...

sa scrie nistorescu singur cotidianul, poate mareste tirajul.despre articole din print pe blog, e o moda vezi si ciutacu.da, jack sef la jn, un nistorescu pus pe dat afara si re-angajat iute portocalele de la coti.cool!

Crăciun Florin spunea...

Vad ca nu se stie. @AVP este Viorel Padina (pseudonim literar). Cei mai in varsta au aflat, pe timpuri, despre pleiada de tineri poeti ... printre care si tanarul si promitatorul Padina.

Exaltat a fost, exaltat a ramas. Acum este si dizident.

atreides spunea...

Da, am aflat ca AVP este acest Viorel Padina, de care nu auzisem (eram adolescent pe vremea comunismului), l-am cautat pe goagal :) ca sa aflu ce e cu el,
l-am gasit pe wikipedia.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Dar Pro Doc ii e mult superior lui AVP in comentarii. La AVP e lalaiala multa si proasta. Nu m-ar mira sa nu fie adevarat ce Cristian Teodorescu a insinuat candva, si anume ca a fost chiar el ciripitor, cu toata... "dizidenta" lui.

@Hendrix

Exact! Nu te pacalesc. Poti sa-l intrebi. Dar nu merita sa discuti cu el ca face din alb-negru si din negru-alb imediat. Are probleme grave, i-au mai spus unii. Toata ziua isi schimba tema de fundal a blogului. Instabilitate psihica.

@Marius Mina

Fac atata caz tompetele portocalii de parca nu de cand e lumea cand s-au schimbat sefii in presa s-au facut si concedieri. Unii au concediat si juma' de redactie.

@Cepeca

Iti imaginezi ca asa cum e acum era si ... inainte. Dizident cu... gura mare. Tocmai ii scrisesem mai sus lui @Atreides ca Cristian Teodorescu il acuzase candva ca a fost ciripitor. Mi-e greu sa cred ca nu are dreptate.

@

Ciutacu spunea...

Cristoiu vine director la JN doar dupa ce plec eu redactor-sef la Cotidianul; unde prima decizie va fi concedierea lu' Rogozanu

atreides spunea...

@Lilick ''Dar Pro Doc ii e mult superior lui AVP in comentarii'' Bineinteles, tocmai de-aia nu trebuie sa se lase calcat pe coada.

Shadow spunea...

Lilick

AVP nu a fost un ciripitor. A fost un dizident real si "nerecunoscut" multa vreme. Aproape nerecunoscut nici azi. S-au bagat altii "inainte" sa se dea mai "dizidenti" si mai "importanti".

Poate parea frustrat si greoi in exprimarea la misto dar a fost si este un OM BUN. Chiar daca azi il sustine pe basecu si cocheteaza cu blogurile portocalii.

Nu-l "porcaiti", nu merita, pt ca face de 100 ori cat un teodorescu si de 1000 de ori un itmorar.

E doar opinia mea de "nitel" cunoscator de AVP.

Lilick Auftakt spunea...

@Ciutacu

Hahaha! Asta cutremur in presa. :)) Cred ca n-ar mai avea aer papagalul de Lovin facand update dupa update pe blog.

@Atreides

Am uitat sa-ti zic ca AVP e si grafoman. Are vreo 2o de bloguri, in afara de faptul ca scrie enorm pe ale altora. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

L-am citit si eu de prin 2003 destul de constat pe unde posta, si ii stiu si multe alte nick-uri. Cand posteaza cu AVP e un OM BUN. Asa e. Dar poate nu il stii atunci cand posteaza cu altele. Se joaca, are 100 de fete. De ce crezi ca a fost banat pe toate blogurile in Cotidianul? De bun ce e? Sau pentru ca i-a injurat si spurcat pe toti pana s-au plictisit de el...Dupa el doar el conteaza, e cel mai bun, a fost singurul dizident. Scuze, dar nu e deloc asa. Si cand a fost acuzat ca a ciripit nu i s-a imputat ca a semnat vreun angajament, ci pt ca asa slobod cum e la gura (si nu poti sa spui ca nu e) s-a scapat cand si unde nu trebuia, exact cum facea si Vadim de exemplu.

atreides spunea...

Pana ieri nici nu auzisem de acest AVP, o avea meritele lui, sa fie sanatos. Dar ati vazut ce smecher este? Cica el ar vota cu altcineva decat basescu, da' n-are cu cine. Parca despre aceasta tactica a portocaliilor (''n-o fi basescu perfect, dar e mai bun decat ceilalti'') s-a discutat aici pe blog in urma cu ceva vreme...

Pro DOC spunea...

@Atreides si Lilick

L-am "cunoscut" pe Viorel pe forumul EVZ, unde am si aflat, la decenii distanta, despre Apelul lui catre Europa, un text viguros, coerent si extrem de curajos pentru epoca in care a fost scris. AVP m-a invitat pe site-ul lui, unde i-am citit, cu incantare, seria de poeme reunite in volumul premiat pe la inceputul anilor optzeci, “Poemul de otel”. Din pacate, “productele” de azi ale celui ce semneaza Viorel Padina sunt aproape necitibile, o autopastisare a textelor candva scanteietoare si pline de o stranie tensiune: o fuga de idei in jocuri gratuite, ridicole chiar, de cuvinte, multe stalcite voluntar, in speranta smulgerii unui oricat de firav efect artistic. Ce mai, omul a implodat, cine stie din ce motive! Cert e ca anul trecut scria la EVZ ca nu are nicio sursa de venit, fiind intretinut de sotie. Vazand cu cate indarjire (lipsita de argumente!) il sustine pe Basescu, recunosc, mi-a trecut si mie prin cap gandul ca ar fi putut fi, candva, ingenunchiat de Secu si, in consecinta, manarit azi sa scrie bazaconiile cu care umple “ciberspatiul”. La fel de adevarat e ca toata lumea il trateaza astazi cu menajamente si, din aceasta perspectiva, nu am sartit nici eu parleazul. Sincer, omul imi pare ruina sau caricatura celui care a fost si prea il vad cazut la pamant pentru a-i mai aplica si eu o cat de mica lovitura. Dupa cum cred ca ati observat insa, l-am lasat fara replica. Era tot ce imi dorisem in momentul in care m-am hotarat sa-i raspund.

Shadow spunea...

@Lilick

Nu e "banat" de pe toate blogurile cotidianului:-) Iar eu cred ca detin recordul de "banuri" la cotidianul si alte "cuiburi" portocalii. Si te asigur ca nu am injurat si nu am jignit pe nimeni.

Asa este AVP. Are si el "frustrarile" lui. Imi amintesc una de la primele versiuni ale "raportului final" care nu facea nici o referire la el. Ce era la "gura lui". Dar sunt destui asa. Destui care si-au riscat libertatea si viata ca sa apara dupa "Revolutie" culturnicii actuali ca "efigii morale".
Eu l-as "judeca" pe AVP cu mult mai multa partinire decat as judeca un liiceanu, tismaneanu sau patapievici. Oameni ai sistemului trecut oameni ai sistemului actual.
Fara pic de "hartie igienica".

Si eu am avut "meciuri cu el" dar asta nu ma impiedica sa il vad asa cum e el. Un terebilist in perioada anterioara, un teribilist si azi, un teribilist superb prin unicitatea lui.

Nu admite comparatie cu vadimul "national". Acela a fost pupincurist si "veleitar" prin excelenta si azi se vrea "nationalist" prin aceeasi excelenta. Oportunist lichea din seria lichelelor. lichelelor reale.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc
@Shadow

Aveti amandoi dreptate. Oricum, e bizar iar argumentele lui acum nu au tarie. De aia nici nu prea mai e atacat.

@Shadow

Daca tu esti cel mai banat pe Coti atunci inseamna ca esti Melus. :)) El a fost banat de 87 de ori pe Coti. :))

atreides spunea...

@Pro DOC Nu stiam chestiile astea. Asa stand lucrurile, poate e bine ca nu i-ai ripostat, nu se face sa lovim intr-un om cazut (sau decazut)...

barack spunea...

Cand mai are timp comentatorul ala quality Bleen sa vanda usi pe soseaua Giurgiului daca el sta zi si noapte pe net impreuna cu urmasa lui Sue Ellen,vestita Nicole?

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Ei, da, e decazut total. In prezent cica nu mai are nici net acasa, posteaza de la net-cafe-ul din micutul oras in care isi duce veacul.

@Barack

Nu vinde momentan ca e invalid... in concediu :)

agaX spunea...

ma raliez si eu la comentariul lui shadow cu privire la AVP

am si o nuanta de facut, anume ca nu il vad ca pe cineva "decazut" ci mai degraba ca pe o persoana care nu s-a adaptat la "slalomul" socio-politic al altor scriitori. multi dintre ei mult sub calitatea lui AVP (parerea mea)

pentru incercarea lui AVP cu scrisoarea catre europa am tot respectul.

pentru pupinismul probasescian, tata, fiica, purcica, ce-o mai fi ... (n-asa?) ... ii respect parerile, dar nu-i respect argumentele, care sint de cele mai multe ori puerile ... o convinge pe theo si asta ma bucura f mult ... dealtfel cred ca theo este muza lui avp in domeniul politic ... un fel de "pedelista ou", daca suna poetic ... si daca nu

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Oricum, e pe aceeasi lungime de unda cu Cristoiu atunci cand o lauda pe Eba. Ceea ce e muuult prea gretos. :)

Shadow spunea...

@Lilick
Pacatele mele eu nu schimb niciodata nick-ul. De ani de zile. Pe vremurile "bune" ale evenimentului zilei(cand se intalneau forumistii la terasa Anda sau Andu la Arcul de Triumf sa bea berici aveam al nick. Mai "colorat" :-). Dar e vorba de o perioada "veche" de vre-o 15 anisori.

Nu m-am "masurat" sau "contorizat" la banuri si nu stiu daca depasesc cifra fatidica de 87. Si nu il cunosc pe Melus. Dar "matale" de unde ai "statisticile" astea exacte ca m-ai dat pe spate?

dramoleta spunea...

@Ciutacu

Ha ha ha ha! Trăim în ţara în care totul este posibil.
Băsescu ar putea candida susţinut de către PRM? /floor

Shadow spunea...

Si nu nu este "gretos" este doar dureros. Cel putin pt mine. Atat. Cu tristete ...

Io

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Pai am postat si eu cativa ani zilnic la Cotidianul. Ii cunosc pe majoritatea comentatorilor vechi. Nu stiam exact de cate ori a fost banat Melus, desi il cunosc bine si pe el, insa chiar astazi a intrat si a scris cifra 87. :)

atreides spunea...

Auziti, tot caut de ceva vreme un anumit tip de usa si nu sunt satisfacut de ceea ce am gasit. Ce ziceti, sa apelez la Bleen asta?

Lilick Auftakt spunea...

Atreides

Incearca. Cauta firma pe blog la el apoi vezi numarul de telefon pe net. Nu cred ca vinde direct de pe blog. Hahahah!

atreides spunea...

Lilick, era mai mult o gluma. M-as simti ciudat sa fac ''afaceri'' cu un taliban portocaliu declarat...Las' ca gasesc eu usa dorita pana la urma.

Pro DOC spunea...

@Atreides
In cazul lui Viorel, nu as spune deloc "decazut", ci, asa cum am zis, cazut la pamant. Adevarul e ca Viorel Padina a fost continuu nedreptatit; de sistemul de dinainte si de dupa '89, de Nicoale Manolescu, care nu l-a mentionat in "Istoria critica a literaturii romane", (desi ar fi meritat), de fostii prieteni, care il trateaza azi doar cu... menajamente.
Acum, din doua una, ori amandoua.: )
Ori viata a fost nedreapta cu Viorel Padina, ori el n-a stiut cum sa-si gestioneze marele succes din anii '80, ori ambele explicatii.