15 aug. 2009

Duduia are o cartita in Comisie! Un domn "dezamagit de PSD"

Se tot vorbeste prin blogosfera de un intrus in comisia Udrea, care ar fi filmat cu telefonul cativa membri ai comisiei pe cand... (nu, nu faceau sex, ha, ha) discutau despre "executarea" ministresei. Se pare ca materialul va aparea maine sau poimaine. Unde? Nu se stie... Se cauta un client care sa cumpere materialul. Poate Realitatea, poate vreun ziar, sau doar un blog. Se descurca doamna Udrea, ca doar nu e prima data cand plateste asa ceva.

Dar daca vreti sa aflati cine e individul, membru al comisiei, poate ar trebui sa cautati cine a declarat in ultimele zile ca vrea sa se mute la PD-L. Nu? Fiindca trebuie sa aiba spatele asigurat. Sa fie domnul V. B. de la PSD? Pai... ia sa vedem ce spunea acest domn V.B. acum cateva zile, intr-un interviu acordat unui ziar local:

"În ultima vreme, se discută tot mai mult despre o posibilă plecare a dumneavoastră din PSD. Ce puteţi să ne spuneţi în această privinţă?
Nu vă ascund că sunt curtat de PD-L, cum am fost curtat şi de alte partide.

Din partea PD-L, cine a venit cu oferta, Mircia Gutău, primarul Râmnicului?
Şi el mi-a propus.

Nu e prea mic ca să ţineţi cont de o ofertă venită din partea sa?
Nu numai primarul Gutău mi-a propus să intru în PD-L. De la PD-L, mă cunosc foarte mulţi. Mă cunosc Videanu, Blaga... mă ştie foarte bine Boc, cu care de altfel în primul mandat am fost la Iliescu pentru a o schimba pe Rodica Stănoiu de la Justiţie.

Una e să vă ştie, alta e să vă propună ei să plecaţi la PD-L. În fine, cum vă popuneţi să răspundeţi chemării lor?
Orice ofertă trebuie analizată. Orice ofertă ascunde bune şi rele. Sincer să vă spun, sunt dezamăgit că atunci când a fost momentul potrivit, colegii mei din PSD Vâlcea nu m-au sprijinit."


Mai, mai, mai... cum se leaga lucrurile. Cum o fi ajuns domnul "dezamagit de PSD" in comisia Udrea? S-o fi cerut el insusi introdus? L-o fi impins cineva de la spate? :D

31 de comentarii:

Pro DOC spunea...

Mda, am vazut ca in blogosfera banuielile se indreapta spre acest domn Bleotu, de la PSD. Daca nu e asa, il rog sa ma scuze ca i-am preluat numele de familie, in clar, de pe alte bloguri.
Ma intreb insa cum de ne-am inchipuit noi, pana acum, ca PD-L-ul va lasa aceasta comisie sa lucreze chiar de capul ei, fara sa infiltreze el (partidul portocaliu) una-doua cartite acolo?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Am inteles ca filmul facut cu telefonul de domnul respectiv are 45 de minute. O sa vedem noi despre ce e vorba. Curand. Se va scurge informatia "pe surse". E foarte interesant sa urmaresti in blogosfera cine sunt cateii care latra acum cel mai tare anti-comisie. Am vazut deja patru. Foooarte cunoscuti. Nu dau link la ei dar ii vei gasi. Cot la cot cu "dezamagitul de PSD". :))

gugu spunea...

Da, Duduia are... Are cartite, are servicii, pe Tolontan l-a amenintat ca-l lucreaza informativ... Are scoala, ce mai incolo si-ncoace! Are de toate... adica bani, influenta si informatii. De aceea e atat de periculoasa!

Parca-mi amintesc ca si pe Alina Mungiu Pippidi (zice ea undeva) incepuse s-o curteze dupa ce a vazut ca aceasta o critica. Ca hai sa ne intalnim... ca hai sa vorbim...! Mungiu, politicoasa cum o stim, i-a dat scurt flit!

dramoleta spunea...

Daca e domnu' Bleotu cum spune Pro Doc, pe cuvant ca nu am auzit in viata mea de el!

Se pare ca toti dezamagitii trag spre PD-L. /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Exact ca AMP trebuie "discutat" cu periculoasa asta obraznica, (ca si cu "locotenentii" ei). Jap-jap! Scurt! Fara explicatii! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Toti dezamagitii au tras spre partidul dezamagirii. Inclusiv Marele "DEZAMAGIT DE EL INSUSI"! /floor

Lilick Auftakt spunea...

Pesedistul a vrut sa-i vanda inregistrarea lui Andronic. Aveti aici amanunte:

http://www.danandronic.ro/Blog/danandronic/art/686/Mi-s-a-oferit-o-inregistrare-audio-cu-4-membri-ai-comisiei-Orban-punand-la-cale-executarea-Elenei-Ud.html

Riddick spunea...

ping!

Sub terenul de joacă, numai tuneluri de cârtiţe...

Riddick spunea...

ping!

Sub terenul de joacă, numai tuneluri de cârtiţe...

Riddick spunea...

ping!

Sub terenul de joacă, numai tuneluri de cârtiţe...

Pro DOC spunea...

Bun, sa vedem inregistrarea. Deci patru membri ai comisiei Udrea, toti liberali, spun, in filmulet, ceva nu prea cuser. Inseamna asta ca faptele d-nei Udrea, analizate de comisie, se atenueaza ori se evaporeaza? O eventuala discreditare a comisiei ii readuce Elenei Udrea creditul pierdut? Categoric, nu! Se creeaza insa diversiunea! Faptele Elenei Udrea vor fi eclipsate de filmuletului dezamagitului de la PSD, care va face titlul numarul 1 de pe prima pagina a ziarelor, gonind coruptia de la Turism pe o pagina din interiorul gazetelor. Nimic altceva decat o diversiune "by the book". Made in PD-L!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Exact! Diversiune. Duduia nu o sa fie mai putin hoata. Din contra. Si santajista pe deasupra! :))

Cei patru nu sunt liberali toti. Doar doi. Unul e pesedist si unul.. udemerist.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

A, inca un amanunt. Se pare ca in.. film persoanele care spun acele lucruri nu se vad. Doar se aud. Haha!

Riddick spunea...

De trei ori, fincă nu mi-a luat parola Blogger-ul (m-am logat abia după ce am scris comentariul, şi am dat click pe "publicaţi-vă comentariul", DE DOUĂ ORI.
Ca să nu zică lumea că-s sisi. ;-)

madalina ionescu spunea...

Nimic nu mai e off the record.

Pe ala l-a platit, ca altceva nu s-ar deranja ea acum.

Eu tot astept video ala de care ai ras tu un prima fraza ( daca tot a trecut si Postul Sf Marii)

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

Cu tehnicile din ziua de azi.. mai stii? Il vedem si pe ala. :))

Pro DOC spunea...

@Lilick

Aha, protagonistii nu se vad, ci doar se aud. Asadar, filmul nu e chiar un film, ci filmul filmului audio... ?! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Da! :) Asa umbla zvonul. Insa se spune ca vocile se aud CLAR. :)))

Pro DOC spunea...

Mai, mai, ce telefon mobil are domnul acela dezamagit! Filmeaza sonorul, carevasazica! Sau sonorul sonorului! :))

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

E un film cu voci anti-basesciene! :)) Bineinteles, de cand a filmat voci, domnul e mai putin dezamagit. Si-a gasit vocatia. Va fi... PeDeLator! :))

Lulutza spunea...

Iar "cirtite" prin partide? Iar filmulete/inregistrari de "demascare"? Se vede ca in pd-l-ul asta s-a "absorbit" partiduletul securistic al lui Magureanu! Ziceti Doamne fereste, dar astia sint capabili si de-o noua mineriada, dupa ce si-au facut mina cu precedentele! :(

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Spui turnatorii, cartite, delatiuni, santaje... spui PD-L. Securistii lui Magureanu, securistii lui Basescu, acum mai noii securisti ai Duduii... alte personaje dar aceleasi apucaturi.

Liviu spunea...

E un truism ca PDL trebuie sa contraatace urgent in cazul Udrea, altfel poate suferi pierderi fatale. Se pot gasi usor 'tradatori' in tabara adversa.

In rest, constat ca cei doi portocalii persecutati de 'odiosul' Nistorescu, Morar si Patrascoiu (in continuare prezenti cu bloguri pe site-ul online al ziarului!) au si declansat pregatirea de artilerie, anuntand dezvaluiri incendiare despre persecutiile politice la care supusa 'duduia' :)

Crăciun Florin spunea...

Previzibila actiune. Nu cred ca doar Udrea a lucrat aici. Posibil ca un intreg comandament de criza al PD-L (Partidul cu Durata Limitata, cum ii spune un prieten) sa fi actionat magurenian. Poate chiar Magureanu sau unii dintre locotenentii lui sa fie implicaati. Doar sunt membri PD-L.

Actiunea asta, la fel ca altele, are doua scopuri bine definite: scoaterea PD-L din prim planul criticilor pentru ineficienta, incompetenta si coruptie si, scoaterea Elenei Udrea din prim plan din cauza de Basescu. Daca presa si blogurile participa, voluntar sau nu la actiune, in 4 luni vom ajunge feuda basesciana.

Matilda spunea...

Alte măşti, aceeaşi piesă.. Din disperare, ăştia sunt în stare de orice. Mizerabil de periculoşi, dacă pot spune aşa, securiştii se fac preş la picioarele oricui plăteşte mai gras. Iar hahalera blondă plăteşte şi la propriu, şi la figurat .

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Ai observat foarte bine. :) Probabil in acele directii se duc si banii Duduii. :)


@Craciun Florin

Pai eu nu prea inteleg cum vrea ea sa demonstreze ca cineva vrea sa o lipeasca de Basescu, cand o tara intreaga stie ca ea e lipita de el. E proasta? Mai mult ar atrage atentia spre acest adevar indiscutabil. Ea ii va pune in carca lui Basescu si mai bine toate mizeriile ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Mizerabil de periculosi inclusiv cei din presa care cumpara asa ceva. :)

Crăciun Florin spunea...

@Lilick,

Ai observat campania PD-L. Majoritatea mesajelor pedeliste sunt de separare a actiunilor pedeleilor fata de Basescu. Sensul este de a pozitiona pe Basescu undeva mai sus, deasupra "gloatei" portocalii, ca un judecator suprem. Atat pentru PD-L cat si pentru PSD, cele doua "panarame" politice aflate la guvernare. Prin extensie, pedeleii vor sa induca impresia ca Basescu este deasupra tuturor celorlalte partide politice, un arbitru al vietii politice si nu un jucator. Este un "judecator institutional". Nu degeaba, in ultimul timp, "deciziile" zgomotoase ale pedeleilor guvernanti sunt "sanctionate" sau laudate de Basescu. Ideea intregii campanii este de a absolvi pe Basescu de actiunea individuala a fiecarui portocaliu care calca in strachini. Iar noi, ceilalti, trebuie sa impiedicam producerea efectului scontat de strategii PD-L. Cum ? Cum putem, fiecare dintre noi.

In cazul Udrea, campania este si pe fata si pe dos. Basescu incearca, prin interpusi daca nu direct, destructurarea retelei Udrea in care s-a complacut pana la sesizarea opiniei publice cu jaful de la minister. Dupa cum ai observat, Basescu intervine indirect, punand PD-L in situatia de a actiona pentru apararea ei, mai activ decat au facut-o pana acum. Iar PD-L actioneaza. Nu este ratata nici o ocazie de a expune in presa pozitia PD-L cu privire la "mascarada PNL si PSD" in cazul Udrea. Insistand pe subiect, fara nuante, vor obtine cel putin "un adevar" strict necesar pentru votantii PD-L si ai lui Basescu. Au nevoie de acest adevar ca de aer. Daca nu il obtin, Basescu se va duce rapid, in cele 4 luni ramase, sub marja de 20%.

Ce descrii tu in material este una dintre lucraturile facute "pe dos". Sunt convins ca vom mai asista la astfel de lucraturi. Cel mai bine ar fi ca cei care au acces la ele sa le puna in discutia publica. Mentinerea lor la nivel de zvon foloseste lui Udrea si PD-L. Puse in discutia opiniei publice, sunt putine sanse ca strategia sa isi atinga obiectivele.

Pentru o parte dintre consumatorii media incercarile de separare a imaginii lui Basescu de Udrea si de PD-L nu vor avea succes. Dar sunt alte mii si mii de consumatori media care nu au posibilitatea de a folosi net-ul sau o au dar nu stiu sa il foloseasca, pentru a vedea ca totul este o facatura. Eu la acestia ma refer. Si sunt multi. Tare multi.

Lilick Auftakt spunea...

@Craciun Florin

Hehe! Eu tocmai scriam la tine pe blog.

Acum ceva timp am scris ceva pe tema asta: despre ultima reduta.

http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/07/nucleul-dur-si-sfanta-familie.html

Incheiam asa:

"“Ai lor”, sau “ceilalti”, cei de pe cealalta baricada, s-au repliat pe ultima reduta. Il apara acum pe EL si familia LUI. Nu prea mai conteaza partidul. Admit ca si acolo, la ei, sunt corupti. Ca in toate partidele. Nu mai conteaza morala, principiile, adevarul… Conteaza numai ultima reduta: “Sfanta Familie”.

Insa atunci cand te repliezi spre ultima reduta, lasi liber campul de batalie. Si campul de batalie sunt cei multi, si, mai ales, cei nehotarati. Cei care prind stirile din zbor. Acestia trebuie sa creada, ca, macar “Sfanta Familie”, este curata. Daca “ai lor” reusesc sa ii convinga pe cei multi de asta, daca IL pot disocia acum de tot si de toate… castiga! Daca nu, castigam noi!"

Eu nu inteleg cum ar putea fi separata imaginea Duduii de a lui Basescu. Mi se pare ca prin campania asta, a nucleului dur PD-L, tocmai, reusesc sa o lipeasca si mai bine de "Sfanta Familie".
Ei vorbesc acum de Elena Udrea+Basescu. Da, pe dos, adica neaga ca ei ar fi atat de strans lipiti. Dar asta ar fi ca si cum am nega si noi, cu gura pana la urechi, ca ii simpatizam pe liberali. E o strategie idioata.

Crăciun Florin spunea...

Idioata cum spui tu este simpla. Foarte simpla. Din practica, stiu ca variantele cat mai simple au succes. Sunt mai usor de crezut pentru ca nu lasa loc de interpretari. Simplitatea lor face ca destinatarul sa nu se mai complice in a gasi dedesupturi. Mai mult, destinatarul nu se va uita nici la fondul problemei. Va lua anuntul ca fond. Este o problema de strategie ce se practica si la case mai mari.

Cu putini ani in urma am participat la un seminar unde un american a prezentat modul in care armata lor informeaza publicul despre actiunile din teatrele de operatiuni straine. Pe langa faptul ca "inundau" piata media cu informatii, alese cu multa grija, stabileau care sunt informatiile "simple", cu impact garantat si cu posibilitati de control din partea media care sa asigure controlul asupra media si a populatiei americane consumatoare de stiri. Multimea informatiilor, "multimea" surselor care confirau si reconfirmau informatiile furnizate, incapacitatea fizica, la un moment dat a media de a prelua, analiza, reconfirma si prelucra informatia pentru public, a permis controlul atat al media americane cat si a populatiei americane. Mai mult, opinia publica americana si culmea, media americana, nu au sesizat decat tarziu, foarte tarziu, ca au fost manipulate.

Eu incerc sa vad daca nu cumva PD-L practica un astfel de joc. Contradictorialitatea informatiilor face parte din strategie. In postarea ta cu Stolojan vezi ca exista o codita. Reactia lui Videanu ?! Fiecare din cei doi interpreteaza rolul pe care lumea il asteapta de la ei. Adevaruri intregi sau jumatati de adevar sunt aruncate pe piata de pedelei. Au si expertiza asigurata: DNA si Ridzi, Udrea si comisia plus presa ... Pana acum Stolojan a dormit ? Nu. Acum i s-a indicat rolul pe care il are in sceneta "intoxicarea pietei". Eu asa banuiesc.

Lilick Auftakt spunea...

@Craciun Florin

Foarte interesant. Oricum, poporul american e mult mai usor de manipulat. Am vorbit mult zilele astea cu AgaX, un prieten care posteaza pe blog, reintors dupa mult timp in Romania, din America. Cica acolo orice cuvant pe care il spun autoritatile, care ar sugera o iesire din criza, duce la umplerea magazinelor. Si invers. Cica e vizibil. :)

Da, m-am gandit ca are si Stolo un rol. Sa urmarim. :)