19 aug. 2009

Un pitic a retras un plic. Iese circ!


"După ce ieri Jurnalul Naţional a publicat un raport, redactat de Ministerul Finanţelor, pentru comisia de anchetă, care cataloghează drept "fără bază legală" o serie de cheltuieli făcute la Turism, se pare că astăzi la Ministerului lui Gheorghe Pogea au fost noi scăpări. Un plic ce conţinea o serie de documente, care a fost trimis comisiei de ancheta în această dimineaţă, a fost retras de Ministerul de Finanţe, înainte ca personalul tehnic al comisiei să ridice plicul.

Totul s-a întâmplat în mai puţin de o oră. Secretariatul comisiei Udrea a fost anunţat că s-a primit pe numele comisiei un plic de la Ministerul de Finanţe. După mai puţin de 60 de minute, când un reprezentant al comisiei s-a dus să ridice plicul, de la Registratura Camerei Deputaţilor,acesta nu mai era, pentru că fusese retras de către Ministerul Finanţelor.
Preşedintele comisiei, Ludovic Orban, a cerut verificarea datelor de intrare-ieşire a respectivului plic, cât şi legalitatea retragerii lui.
Ministerul de Finanţe a anunţat în ultimele zile că va trimite comisiei execuţia bugetară pe semestrul al II-lea al Ministerului Turismului.

UPDATE
Date oficiale:
Nr. de ieşire document de la Ministerul Finanţelor: 296620
Documentul a fost înregistrat la Camera Deputaţilor cu numărul 5043.
Ludovic Orban a propus audierea persoanei care a venit să retragă plicul de la Ministerul Finanţelor.

UPDATE2
Plicul a fost readus, după aproximativ o oră şi jumătate, de către un curier. În corespondenţa de la Ministerul Finanţelor se arată că toate cheltuielile de la Ministerul Turismului au bază legală."
- Impact News

10 comentarii:

tony spunea...

Elena Udrea este terminata.Cariera ei politica se apropie de sfarsit.Astept sa vad cand ii aplica Basescu lovitura de gratie !

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Am vazut ca acum vrea sa dea in judecata si ziare si televiziuni. Atitudinea ei de tzatza o sa o termine. Ca si pe Ridzi. :))

lucian burjuiul spunea...

poate voi fi catalogat ca vorbesc mascari dar nu ma pot abtine.
in zilele urmatoare vom vedea daca Nutzi Udrea e o blonda care inghite sau o blonda care scuipa!

Liviu spunea...

Am senzatia ca de data asta Udrea e lucrata din interiorul cazematei portocalii, unde s-au format doua tabere, una care si-ar dori sa scape de ea, alta care si-o doreste in continuare port-drapel orange :)

INCERTITUDINI spunea...

Scrisoarea pierduta trebuie sa ajunga la" andrisant", asta o stie orice fost "impartitor la postie "- o sa apara cetateanul turmentat, care , sigur, da plicul cui trebuie...putintica rabdare.

Lilick Auftakt spunea...

@Luciam Burjuiul

Te inteleg. E singura curiozitate care mai persista in legatura cu Duduia. :D

@Liviu

Si eu am aceeasi impresie. :)

@Inceritudini

Sigur, sigur. Regula asta se respecta. :))

Crăciun Florin spunea...

Hai sa te supar. Eu am luat de la Mediafax ce au spus cei de la MFP.

"...cuprinderea în bugetul Ministerului Turismului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare şi a produselor turistice şi programului anual de marketing şi promovare are bază legală...".

Deci, cei de la "impactnews" sunt pe de laturi cu afirmatia ca "toate cheltuielile au baza legala".

MFP vorbeste de "cuprinderea" cheltuielilor are baza legala, si nu ca acele cheltuieli sunt legale. Presa a luat gresit informatia. De fapt, MFP nu are competenta de a afirma ca alt minister a cheltuit legal sau nu banii primiti de la buget. Curtea de Conturi este competenta.

Lucia Verona spunea...

Deci cei de la Finanţe s-au răzgîndit? Azi, toate cheltuielile au bază legală... în al doilea plic!
O fi primit Pogea un telefon? Sau un plic?

Lilick Auftakt spunea...

@Craciun Florin

Ei, de ce sa ma superi. Eu nu am comentat pt ca nu stiu. Asa ca precizarile tale vin la fix.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Vad ca ne explica @Florin sus...