16 mar. 2009

Birchall versus Buble - Schwartzenberg versus Radulescu


1.Ana Birchall il umple de spume pe Buble la ea pe blog. Cititi AICI si amuzati-va, enervati-va, aplaudati...Dupa caz. :)

2.Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. – il sustine pe tatal Elan Schwartzenberg. Cititi comunicatul AICI.

Cum comentati?




Leroy Anderson--The Typewriter
Asculta mai multe audio Muzica »

46 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

În cazul nr.2, "Schwartzenberg versus Rădulescu", părerea mea este că atunci cînd se ajunge la divorţ nu poat fi vina unuia singur. În plus, Mihaela Rădulescu îşi face singură rău prin scrisori şi declaraţii nechibzuite.
În primul caz, "Birchall versus Buble", cred că spun NO COMMENT. Nu pentru că n-aş avea o părere.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Am inteles exact.
Si da, ai dreptate! :)

Anonim spunea...

Aoleo! Ce limbaj foloseste Ana.E nervoasa rau :))

Parerea mea este ca un copil trebuie sa ramana langa mama lui in cazul unui divort. Insa, mama nu poate interzice tatalui sa-si vada copilul. Mi se pare stupid ca un judecator sa indice ore si perioade de vizita printr-o hotarare judecatoreasca (mamei sau tatalui).

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Rau, rau... :)

Am citit cateva bloguri de tati divortati care isi doresc custodia comuna. Cel mai cunoscut e cel al lui Laurentiu Stanciu, dar de acolo poti sa ajungi si la alte cazuri. Tatii se simt discriminati si pentru ca nu prea exista judecatori, ci intr-o proportie imensa judecatoare.

Anonim spunea...

Cazul 1. Nu pot sa uit imensa mizerie din toamna, cand acest nemernic buble a fost principala scula, desigur minuscula, in campania de denigrare a Anei Birchall. Sa ataci o femeie in halul mizerabil in care a atacat-o buble prin mizeriile lui arata ce caracter infect are! Ii dau dreptate Anei, ca buble este ,,un jeg uman''! Stilul extrem de caustic, violent chiar, poate fi acuzat, dar este perfect justificat. Acest buble este o mizerie de jurnalist. La blogul lui faceam trimitere zilele trecute, un fel de radio shantz al mjurnalistilor de scandal!
Cazul 2. Dau dreptate asociatiei TATA, care il apara pe Elan. Raduleasca este o pitzipoanca trecuta, numarand acum 40 de primaveri. Dupa o viata aventuroasa scrie scrisori publice de pe pozitia unei Maica Tereza, sau macar Alba ca Zapada! Daca n-ar sti lumea ca doar de bani si de succes facil i-a pasat toata viata, poate ca nu m-ar deranja. Tupeul ei depaseste orice limite! Chiar nu isi da seama ce penibila a devenit cu apelul ei de toata jena?

INCERTITUDINI spunea...

1
2
Este o vorba , dar din respect pentru gazda, n-o spun ; are legatura cu taratele si cu animalele grohaitoare, in ambele cazuri.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

De acord. Nu ma intereseaza scandalurile respective in sine, nici personajele care le provoaca si intretin, cat problemele care se nasc de aici si fata de care trebuie sa ne punem niste intrebari.
In primul caz apar:
-un fals apel la moralitate (pe de o parte - Buble)
si altul la deontologie profesionala (pe de alta - Birchall)
In al doilea caz apare abuzul psiho-emotional la care este supus un copil.

Lilick Auftakt spunea...

@Incertitudini

M-am prins. :)

Anonim spunea...

Observ ca dupa ce unii polueaza destul mediul public, mai vin sa polueze si mediul virtual. Cred ca trebuie sa emigram pe .eu :))))

Lilick Auftakt spunea...

@satmareanca

Sau pe Venus. :)))

tony spunea...

Mihaela R. a ajuns cu nervii la pamant.La alta scara, imi aduce aminte de problemele lui Britney Spears.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Totusi Britney Spears nu apeleaza la farduri de culori inchise ca sa para cadaverica, distrusa. Ea cand arata rau..e naturala.. :))

tony spunea...

Am inteles ce spui,asa e,dar eu ma gandeam la circul legat de custodia copiilor lui Britney Spears.

Anonim spunea...

@Lilick Dar de ce are Birchall o problema de ,,moralitate''? Ce a facut ea incat sa se discute asa ceva, chiar ca nu inteleg! Daca jegul ala uman de buble si-a dat cu parerea ca tipa care facea sex oral in filmulet era Birchall, problema lui! Din cate stiu ea s-a adresat instantei, este de competenta instantei sa decida! Speculatiile facute, pornind chiar de la nemernicul asta, arata cat de usor poate fi denigrata o femeie in Romania. Incredibil!
,,Deontologie profesionala'' la buble? Ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Asta este un simplu raspandac de zvonuri, pardon!, informatii de pe surse! Jurnalistica pornita din franturi de informatie, franturi de adevar, din minciuni sfruntate cu parfum de adevar! Acest radio shantz, adica blogul lui buble, sa fie o proba de deontologie? Niciodata, el se hraneste cu scandal!
Cazul 2. Asa este, daca cineva sufera este copilul, transformat intr-o minge de ping-pong, datorita unei curvistine de talia Raduleascai. In afara de bani si rating n-o intereseaza nimic, copilul ei fiind doar moneda de schimb in aceasta ieftina telenovela! Se pare ca este o mahalagioaica desavarsita, nimic nu ma mai mira!

Anonim spunea...

Pentru ca ai adus vorba de judecatori, iti mai spun ceva: este imoral ca un judecator de 23 de ani sa judece cazuri de divort, dar mai ales dosare cu incredintare de minori.
Competenta ar trebui sa apartina Tribunalelor si nu Judecatoriilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ai dreptate. Nu prea sunt la curent cu scandalurile. :)))

Zad spunea...

Semnati impotriva marginalizarii filosofiei in invatamantul romanesc pe http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/petitie_impotriva_marginalizarii_filosofiei_in_invatamantul_romanesc-p53213040.html
Si comentati pe http://filosofiaenecesara.wblog.ro/

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pai de asta am zis "fals apel la moralitate".
Pana la urma e vorba de ipocrizie in ambele cazuri. Si de bani.

Lilick Auftakt spunea...

Ai dreptate @dramoleta. Mai ales in ziua de azi cand sunt divorturi pe banda rulanta.

Multumim @ukku

tony spunea...

In primul caz,cred ca sunt semne ca este inceputul unei mari iubiri.Cred ca Ioska vrea sa o aduca pe calea cea buna pe Ana.

agaX spunea...

lilick,
eu nu reusesc sa inteleg unde e (posibila) greseala a anei birchall. poti fi mai explicita?

apoi, la atacurile la care a trebuit sa faca fata (cind cu filmuletul acela), cum crezi ca ar trebui cineva sa reactioneze? amintesc ca acel post al ziaristului buble a constituit doar o suita de aluzii si "intrebari" ... cu scuze, dar asta nu e jurnalism, ci doar o atitudine jenanta. eu cred una din doua: fie buble dovedeste ceva, fie plateste ... altfel, (in ochii mei) ramine un nou vadim nenorocit, ca si cum unul nu mi-a fost deajuns.

Lilick Auftakt spunea...

@tony

Sau invers! :)


@Agax

Ce greseala? Nu am spus de nicio greseala.

agaX spunea...

lilick,
am crezut ca trimiterea la "fals apel la moralitate" se referea la asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Falsul apel al lui Buble. El acuza indirect ...imoralitatea.

Anonim spunea...

@Lilick Si totusi, pentru foarte multi romani Birchall chiar are ,,o problema de moralitate''!!! Chiar daca n-are nicio vina! Chiar daca este vina unei uriase manipulari, de o mizerie fara seaman! Semn ca buble a reusit ceea ce si-a propus! De fapt nu el, ci cei care aveau interesul sa o scoata din joc!
Pe mine stii ce ma sperie? Cat de usor s-a inscenat filmuletul, cat de usor au muscat oamenii aceasta manipulare! Daca maine se va dori lapidarea Alinei Gorghiu, ca sa dau un exemplu, se face un filmulet cu o tipa care seamana izbitor cu ea si se lanseaza pe internet prin intermediul unor bloggeri de calibrul lui buble. Dupa ,,succesul''din toamna trecuta, mare minune ar fi ca Alina Gorghiu sa n-aiba ,,probleme de moralitate''! Pe tine nu te sperie treaba asta?
Fara niciun fel de legatura cu subiectul, legat de isteria indusa ieri pe tema maghiariloe, eu cred ca securistii ar putea recrea oricand un nou Targu Mures, ca acela din 19-21 martie 1990! Ce vreau sa spun? Ca expertii in manipulari sunt aceiasi, au aceleasi mijloace. Din pacate, nici noi nu prea ne-am schimbat de atunci.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Parca imi citesti gandurile. Nu numai ca voiam sa iti scriu ca oricui i se poate intampla asta, dar, mai ales, voiam sa te intreb ce parere ai despre cum s-a jucat Basescu zilele trecute pe tema "maghiarilor". Crede-ma ca am vrut sa postez despre asta, dar nu am avut timp. Mie mi se pare ca a facut un joc extrem de periculos.

Anonim spunea...

@Lilick Tema nationalista arata primitivismul oricarei puteri totalitare. Cand tirania nu mai are aderenta la mase, se cauta tapi ispasitori! Daca nu mai este paine, atunci sa fie CIRC! Care este circul cel mai usor de inflamat? Cei care nu sunt de aceeasi etnie cu majoritarii! Adica minoritarii etnici, pe umerii carora sunt aruncate diverse vini. Nationalismul este doar o supapa de disipare a unei imense nemultumiri populare, care cauta sa se refuleze, sa dea frau liber unor vechi frustrari!
Ceasca, in ultimul deceniu indeosebi, a dus nationalism-comunismul la cote de neimaginat! El a fost inca din '65 un lider comunist nationalist, care a avut mare succes popular pentru ca se opusese Moscovei. Jocul sau pervers, care a culminat pe 21 august 1968, l-a consacrat! In fapt el juca doar un rol in cadrul sistemului comunist, conform shmecheriei vechi ,,politistul bun / politistul rau''. El a fost o bresa in sistemul comunist, dar FALSA!
Dezastrul economic din anii '80 nu putea fi stins decat marsand pe teza nationalista. Ungurii au devenit tinta lui predilecta iar propaganda de partid a avut grija sa exacerbeze ura fata de maghiari. El a introdus si termenul aberant de ,,romani de nationalitate maghiara'', nici macar nu mai suporta termenul de uciderii unor oameni nevimaghiari.
Teribila grozavie nationalista a fost continuata de ilici in 90. Falsa problema maghiara a fost reinviata la Tg. Mures, cu pretul uciderii unor oameni nevinovati. Urgia nationalista a dus la formarea in Ardeal a unor formatiuni politice absolut daunatoare, precum vatra romanaesca sau punr, de extractie pur bolsevica!
Rezultatele unui nationalism idiot se pot bine observa intr-un oras precum Cluj! Psihoza in masa a dus la alegerea unui idiot ca funar din 1992 pana in 2004! Tembelismul clujenilor s-a vazut din nou, odata cu alegerea lui aprostu, pe 15 februarie.
Ce va face ba-secu? Va juca teza nationalista, incercand sa-si atraga voturile romanilor verzi, cu orice pret! Judeca precum un bolsevic, atingand coarda sensibila! Va reusi, materialul uman nu este mult schimbat fata de 1990! Si iti spune asta cineva care traieste in Ardeal, nu spun povesti!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Te cred. De fapt, se simte pana aici.

Anonim spunea...

@Lilick Cand spui ,,se simte pana aici'', este o replica la faptul ca spunaem ca materialul uman supus nationalismului nu este mult schimbat fata de '90? Cand spui asta, te referi cumva la boc?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si la Boc, si la ce citesc si provine din zona, si la ce am vazut cu ochii mei cand am fost pe-acolo..Si da, materialul uman nu e mult schimbat.

Anonim spunea...

@Lilick Slava Domnului, nu traiesc in Cluj, dar avand rude acolo am drumuri destul de dese. Incerc sa-i inteleg, dar imi este imposibil!
Ieri, cand ma uitam ingrozit la mutrele unor tineri sustinatori ai Noii Drepte, aveam furnicaturi pe sira spinarii! Cu asemenea indivizi primitivi probabil si-a inceput si hitler ascensiunea! N-am putut sa nu fac legatura dintre acei tampiti cu steaguri tricolore in maini si cu ura in priviri si tinerii ss-isti care au terorizat nu o tara, ci o lume intreaga!
Ca sa revin la nationalism, nu sunt departe in timp grozaviile petrecute in fosta Iugoslavie! Celor care propovaduiesc un nationalism fanatic ar trebui sa li se puna in fata ororile razboiului din Croatia, Bosnia sau Kosovo! Masacrul celor 8000 de bosniaci, petrecut pe 11 iulie 1995 la Srebrenica, m-a ingrozit! Sa omori atatia oameni doar pentru ca au alta etnie arata fara doar si poate salbaticia nationalismului!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Slava Domnului ca romanii nu sunt asa razboinici. Sunt mai lenesi, mai delasatori..Ca altfel aveam si noi aici batalii crunte. Prin manipulare insa se poate provoca orice. Iar Basescu asta a incercat zilele trecute. Sa provoace.

Anonim spunea...

Non-subject.

Anonim spunea...

@Lilick Ba-secu nu face decat sa agite spiritele, sa creeze o atmosfera ostila intre maghiari si romani. Este un joc periculos, care poate usor degenera si face imposibil controlul asupra evenimentelor. Daca cei care se joaca prea mult cu butoiul plin cu praf de pusca au senzatia ca ei controleaza totul, se inseala!
Grav este faptul ca se poate ajunge la morti foarte usor. Anul trecut, la Cluj, tot pe 15 martie, un maghiar care purta un steag maghiar a fost stalcit in bataie de niste romani din Noua Dreapta!! A scapat cu viata ca prin minune, petele de sange de pe caldaram aratand salbaticia la care fusese supus! Dar daca doua mase de oameni ar fi fata in fata, incitate de securisti specialisti in asa ceva? Asa s-a intamplat pe 19-21 martie 1990 la Tg. Mures! Cand te gandesti ca securistii au omorat niste oameni nevinovati atunci doar pentru ca ilici sa aiba pretextul reinfiintarii securitatii, sub noul ei nume! Probabil ca erau aceiasi securisti care cu 3 luni in urma jucau roluri de teroristi la lovilutie, intr-un scenariu si o regie securista 100%! Care normal ca n-au fost prinsi vreodata! Cum nu vor fi prinsi nici securistii strecurati printre mineri in grozavia din 13-15 iunie '90!

Anonim spunea...

Buble a fost o jivina mirsava cu Ana Birchall. A facut atunci jocul Nutzichii Udrea, pen'ca - a naibii coincidenta! - cu citeva zile inainte, Duduia se lauda pe undeva ca nu-i mare brinza de capul Anei Birchall, care are exact aceeasi pregatire juridica si a absolvit o institutie similara cu Nutzi...

Iete-o frinta, ca ti-am dres-o! De cind e Yale la egalitate cu latrina - oops! privata lui Aurelian Bondrea? Ar cam merita Nutzi asta de la soarta (si Buble, btw!) o lectie crunta de umilinta! Da' una zdravana, nu jucarie! Din categoria "o nenorocire nu vine niciodata singura".

Pentru a se mai purifica si ei olecuta, ca tare sint mirsavi, engros si en detail.

Si cica martafoiul ar mai fi si absolvent de Teologie... Ce fel de teologie? Neoprotestanta? Atunci, totul devine mult mai clar!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pana la urma...opinia publica a fost de partea ei. A devenit, si pe buna dreptate, o victima. Imi pare rau si de el. O victima si el la urma urmei..

Anonim spunea...

In "speta" nr. 2 - "Schwartzenberg versus Rădulescu" - nu ma pronunt, ca nu ma intereseaza. Dar nu pot sa nu remarc ce mult seamana "campania" asta de acum a Mihaelei Radulescu cu campania lu' Base de la suspendare! Mihaela 'Telectual se razboieste cu... Simona Sensual - pardon! - cu sistemul ticalosit al milionarilor! Se bate cu orgiile de orice fel, dar mai ales cu cele financiare!

Singura impotriva tuturor, inclusiv a propriului copil! :(

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Citeste la @dramoleta. S-ar putea sa intre in politica. :)

Anonim spunea...

@Lilick - pentru "victimele" propriei prostii si lipse de caracter nu am nici umbra de compasiune!

Anonim spunea...

Daca intra si asta "in politica", o sfatuiesc sa se duca direct la PD minus L! Doar acolo se potriveste in peisaj...

Anonim spunea...

Ma gandesc cum s-ar simtzi doamnele de pe aici daca ar fi in situatia Anei Birchall si ar trebui sa explice fiului de zece ani ce e o "lucratura". Adica cum a aparut filmuletzul imediat dupa ce a ea facut o plangere la DNA pentru ca autobuzele scolare erau folosite de Adomnitei pentru campania electorala a PNL. Si cum unii guzgani din PSD cu interese pe la liberali l-au insarcinat pe Bubi, sa faca rost de o "actritza" moldoveanca care ii seamana, etc. etc. etc. Cam greu de explicat asa ceva unui prunc de zece ani nu credeti? Si unei mari parti dintre masculi romani care au vazut ce au vrut sa vada in acel fimuletz. In fine, eu ii inteleg furia.

Anonim spunea...

In primul rand multumesc celor care mi-au luat apararea. Nu vreau sa redeschid un subiect care imi provoaca scarba numai cand ma gandesc si care a lovit nemeritat in familia mea.Vroiam doar sa va intreb ce ati fi facut mai mult decat am facut eu, luand in considerare si circumstantele fizice in care m-am aflat atunci:un deces in familie? http://www.anabirchall.ro/ana-birchall-reactie-la-filmuletul-aparut-pe-internet/
http://www.anabirchall.ro/rezultatele-expertizei-criminalistice-asupra-filmuletului/
Multumesc
Ana Birchall

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Uite ca @Hendrix mai sus se intreaba daca asta nu i se poate intampla oricui. Iti imaginezi ca fiecare femeie care a vazut cazul s-a pus in situatia Anei.

Lilick Auftakt spunea...

Buna @Ana

Avand in vedere circumstantele despre care vorbesti e greu de spus. Poate in alte circumstante scandalul ar fi trebuit gestionat putin mai bine.
Insa acum...nu stiu daca era cazul sa mai reactionezi atat de dur. Parerea generala s-a format si nu iti era nefavorabila.

Anonim spunea...

@lilick
ai drepate dar sper ca esti de acord ca nici nu pot tolera ca astfel de personaje sa continue sa minta cu asa nerusinare crezand ca pot scrie orice, oricand si oriunde...cu atat mai mult cu cat acest personaj stia (pt ca e clar ca a citit blogul)ca duminica trebuia sa fie ziua bunicii mele pe care am adorat-o, macar intr-o asemenea zi sa fiu lasata in pace si sa nu mai vad mizerii in jur... stiu ca a luat bani si continua sa ia bani pentru toate minciunile pe care le scrie. Nu caut justificari, dar cred ca nu poti fi de acord ca nu pot tolera ca oricine doreste sa poata intra cu bocancii in viata mea doar pt ca cineva contribuie la bugetul familiei lui.Exista un Dumnezeu pentru fiecare.Sunt o persoana care isi asuma responsabilitatea faptelor si actiunilor sale...dar a faptelor pe care le comit eu nu pe care mi se pune un personaj gen Buble in carca.

Anonim spunea...

parerea mea - daca esti politician, atunci nu faci din astea.