25 mar. 2009

Crin! Il sustin!

Victor Ciutacu are dreptate. Anul acesta trebuie sa punem punct celor 20 de ani proorociti de Brucan! Sa folosim mesajul celui caruia i s-a spus “Oracolul din Damaroaia” pentru a demola ultimul comunist din fruntea tarii, si, impreuna cu el, tot ce ne leaga de cei 45 de ani de comunism. Crin ar putea fi primul presedinte care n-a fost ca Iliescu prim-secretar, nici secretar de partid la Universitate ca Emil, nici securist de Anvers ca Basescu.
Odinioara, Ronald Reagan identifica URSS cu “Imperiul Raului”. Raul cel mare! Raul absolut! Pe care in final l-a doborat. Asa ar trebui sa-l identificam si noi pe Basescu. Ca pe Ultimul Comunist. Ultimul Mare Reprezentant al Vechiului Regim. Traian Basescu nu mai e demult, asa cum obisnuiam sa ii spunem, ”raul cel mic”. Din 2004, dupa confruntarea cu Adrian Nastase, a crescut. S-a facut mare. Sa punem o floare alba de Crin pe piatra de mormant a “Raului cel Mare”.
(Viral - Ciutacu)

44 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa il daramam pe securistul de Anvers la pachet cu fiica-sa scolita in America [ranjet :))] plus PD-L :))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

JOS! JOS! JOS! :)))

Anonim spunea...

Doamne-ajuta! Dar mai intai avem treaba cu alibaba-geoana si cei 40 de hoti-pesedei

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Ii punem pe fuga si pe ei.. :))

Anonim spunea...

Mos,

La naiba,tu! 40 dintr-o lovitura,tu! :))

Anonim spunea...

"...Cartagina trebuie distrusă." Cu aceste cuvinte se încheiau toate discursurile lui Cato. Cartagina rămăsese ghimpele în calea supremaţiei Romei asupra Mediteranei.

Azi, Cartagina are un nume: Traian Băsescu. Iar Cato este un personaj colectiv. La congresul PNL s-a dat de fapt o leapşă, în prelungirea haitei 322, la rîndul ei, extensia parlamentară a cetăţii eterne a oligărhimii. Noul preşedinte al PNL e doar o biată glandă. Endo-crină. Ale cărei secreţii sunt preluate şi împrăştiate de către mass media. Iar poporul, ca întotdeauna, e mare amator de circ.

Ţin cu Cartagina. Alea jacta est!

Marius Delaepicentru

Anonim spunea...

crin e un nimeni politic, ideologic etc. a castigat pur si simplu pentru ca s-a votat impotriva lui calin (iar asta s-a facut din cauza ca acesta a scos singur peneleul de la guvernare), si nu pentru ca ar avea vreo calitate, in afara de aceea de a fi cel mai lenes politician roman. din cauza asta n-are nici o sansa sa treaca de primul tur, pentru ca va avea doi contracandidati ce vor avea voturi pozitive, si nu negative, din partea sustinatorilor a doua partide mult mai puternice decat partidul sau. singura sansa ar fi sa se reinventeze intr-un politician care spune ceva si a facut ceva. nu mai are timp si, oricum, nu e capabil.

vali plesca

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

E dreptul tau sa alegi trecutul! :)

@Vali

Vorbesti dupa ureche. Ia aici raportul activitatii parlmentarilor intre 2004-2008, descarca pentru Bucuresti, consulta activitatea lui Crin si dupa aia mai vorbim, da? Te astept.
http://www.qvorum.ro/Files.aspxm

Dan Trofin spunea...

CRIN, e un "baiat fin" !
Eu il SUSTIN !
;)
PS : de fapt, ma regasesc in modelul "CRIN" f mult, cred ca e ultimul pt care as munci, la fel de dezinteresat, ca si pana acuma, pt a fi promovat !
Repet ce am sustinut inca de dinainte Congresului - 3 lucruri esentiale :
1- unitatea PNL, indiferent cine castiga.
2 - mesaje, cu predilectie, catre acel bazin electoral al nehotaratilor si non-votantilor (circa 60%) de unde CRIN poate scoate f mult.
3 - atacuri la adresa PSD si, mai ales Geoana, pt a intra in turul 2, e cm greu pas. ulterior, se vor ralia f multi contra lui Basescu.

Traiane...tic-tac, ceasul ticaie iar clepsidra iti numara ultimile luni de mandat !
Hai, ia-ti "ardeiul" si cara-te !
:D

Anonim spunea...

Atentie mare anul asta, petromogulul a bagat sume enorme in latrai, incepe un baraj dec artilerie mediatica fara precedent !

Anonim spunea...

Va mai amintiti de anii '90 ? Circulau casete video cu Jackie Chan, numit de unii posesori de video-uri ...Cichicean. Pai de, nu toata lumea trebuie sa stie engleza literara. Atunci era in mare voga si un anumit stil de politician roman, cel de APACA. Cum, nu stiti ? ,,Nu vrem bani, nu vrem valuta - ...'' / vrem pe Petre (Roman) ...la TV. Show-ul a durat cam pana prin septembrie 1991, cand se cam terminase si valuta, si... romanta. Personajul ramane in oarecare obscuritate pana in 1996, cand partidul sau, PD (FSN) intra la guvernare. In guvernul cu pricina intra si un tanar cu pleata in vant, baiat subtire, pre numele sau Crin Antonescu. La Ministerul Tineretului si Sportului, dar si deputat. Trec anii... 2003, crearea Aliantei D.A. . Discutii la partid, parca unii nu prea s-ar lasa... unii dintre seniori. Dar si dintre cei mai tineri sunt unii impotriva, printre ei si (inca) junele cu pleata, acum ceva mai scurta. Altfel, mare stelist. Parca nu-si gaseste locul, se frichineste, se otaraste, il vezi mai mereu prin studiouri TV, are framantari, mai ales dupa ce partidul sau accede la guvernare ca partid principal. Mai (zici, tu, telespectatorule) , o avea omul vreo viziune, poate aude voci, ori poate comunica cu entitati din alta dimensiune. Nu, nu vrea demnitati, nu vrea la minister, nu vrea nici la parlament, in banca . Cum, in banca ?! Doar el a fost si profesor, candva, cand nu facea politica. El vrea pe sticla. El reprezinta quint(ah!drace...)esenta pura a liberalismului. Nooo! Ce D.A. ? Ba ! Nu mai vrea sa vada presedinte comunist (?) la Cotroceni ! Deci...afara cu Basescu, sa intre necomunistul Vacaroiu! Noroc cu lumea, ca s-a prins de figura si a dat caseta cu Cichi Boy pe Fast Rewind. Dar ce, te pui cu producatorul, taman din tara lui Borat, Khazahstan ? Ca s-a enervat asta, a convocat echipa de filmare si a concediat regizorul de platou. Nu respectase scenariul, si la ultima dubla trasa in 30 noiembrie, a bagat hartia cu replicile in buzunar si a jucat film mut. Asa ca gata prosteala, aici e treaba serioasa, in noiembrie avem iar filmare, si te pomenesti ca iar castiga Popeye premiul de popularitate. Da' las' ca vorbim noi cu criticii, le mai promitem cate ceva, si se aranjeaza. Vorbim si cu hair-stylistul, sa-i dea lui Cichi Boy niste Cromoplatin nr.4, sa-si caneasca si perciunii. Platim si niste figuranti (of, s-au scumpit acum, nu mai tine ca la ,,Borat''!) sa sparga niste geamuri prin Mihaileanu si sa arunce sticle goale peste gard la Cotroceni. Yes, we can !

No, you can't! Come and smile don't be shy
Touch my bum this is life ... of a Cheeky Boy.

Lilick Auftakt spunea...

@PatrickDan

Bine punctat!

@Anonim

Hahaha! Misto scenariu! Ai imaginatie, nu gluma! :)))
(sunteti cumva doi?)

Riddick spunea...

Dandu-i dreptate ciutacului contrazici toate petitiile pe care le-ai semnat...nu-mi spune ca nu-i asa !

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Pai de unde stii ca nu le-a semnat si el? Of, ce le mai incurci...
Mai, un om are uneori dreptate, alteori nu. Esti de acord? Desigur cu exceptia Tatucului Basea, care, dupa cum a spus si Bobita, "are intotdeauna dreptate" :)))))))

Riddick spunea...

Lilick, acum vazui pe anonim...m-a plagiat, dar nu ma supar ! Da, suntem doi, dar nu ne cunoastem. Si la mine a intrat un ciudat, dupa ce am renuntat la moderare.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Am vaazut ca te-a plagiat. TzTzTz! :)

Anonim spunea...

Tocmai ma pregateam sa spun ca anonimul este Riddick. Cand colo, un plagiator! :))

Plec la banca. Mi-a depus petromogulul nishte petrodolari in cont. (cheese)

Anonim spunea...

ma , imi place de baiat, are un discurs plastic, are o linie definita, e ok, numai sa nu se impotmoleasca pana la toamna.

Lucia Verona spunea...

Lilick, trebuie să recunoşti, cu Premiile Lili şi fleur-de-lys, eu am anticipat această campanie :)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Si eu remarcasem "plagiatorul".
Daaaa....si eu astept. :)))
Fii atenta ca de luna asta intra din trei parti cascavalul! :)))

@Yoda

Nu ai unde sa cazi de la 30 de grade. :D

@Lucia

Daa. Incredibil! Cred ca tu esti de fapt creierul. :D :))

Anonim spunea...

domnule Vin Diesel, musai sa reluati moderarea, eventual sa inchideti de tot.

PS. no offense, dar mi se pare ca aveti mai mult umor decit Jackie Chan. mai muncit, in orice caz.

agaX spunea...

Anonime, this was a really good text :)

Are noroc securistul de la Cotroceni ca esti de partea lui ... ghinionul tau.

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Data trecuta am fost de partea lui...

Pro DOC spunea...

Crin 4 president? Am mai spus-o scuze ca ma repet, cu un oratorism care aluneca prea usor in verbozitate, cu o seama de inconsecvente si cu o viziune cam lacunara, Crin Antonescu are, poate, sanse sa-l invinga pe Basescu, mai ales daca serviciile si o parte semnificativa a presei vor bascula spre aceasta solutie. Procentele actuale nu ne spun prea multe, dat fiind ca in primavara lui 2004 Basescu era creditat cu aprox. 10 la suta din intentiile de vot ale romanilor. Problema este ca Antonescu s-a pozitionat clar fata de Basescu, dar, hai sa spunem "echivoc", fata de Iliescu si partea din PSD neincantata de coalitia cu PDL si nu putem evalua deocamdata cum va cantari acest fapt in ochiul simpatizantului liberal fundamentalist. Mai mult, prin targ circula zvonuri potrivit carora actuala coalitie se va sparge prin vara, facand loc celei dorite de electoratul lui Basescu -PDL, cu liberalii "curatati" de Tariceanu. Pe de alta parte, pentru a reusi Antonescu ar trebuie sa atraga electoratul dur al PSD, identificabil cu simpatizantii lui Iliescu dar si pe cei 8 la suta care au votat la europarlamentarele ultime cu PLD. Sansa lui este ca i-ar putea capacita pe cei 35 la suta dintre romani care se simt nereprezentati politic in acest moment. Cred ca, pentru Crin, ei ar trebui sa devina cel mai ambitios target. Oricum, mare pacat ca in ultima legislatura liberalii nu au fortat adoptarea legii lustratiei, si asta in primii doi cand i-ar fi obligat pe inca aliatii pedelei sa-si demaste esenta. Legea lustratiei ar fi trebuit ridicata de liberali pe tapet imediat dupa ce basescu "a condamnat comunismul". PNL ar fi castigat cel mai mult si, implicit, ar fi pierdut cel mai putin din adoptarea legii. Stie cineva de ce au renuntat la ea?

P.S. In fine, cred ca proiectul Crin 4 president s-ar preta la o analiza SWOT (strengths, weaknesses, opportunities, and threats).

Lilick Auftakt spunea...

@Doc

Foarte important ce ai spus legat de legea lustratiei. Ar fi fost un atu pentru liberali. Totusi sa nu uitam ca si aici au avut niste dispute cu Basescu.

Despre Crin totul e corect, asa cum cred si eu.

Tu ai mai scris undeva? Pe alt blog?

Anonim spunea...

Tot mai intens se vehiculeaza ca N Nicolai o sa deschida lista la europarlamentare.
Varujan si Norica, promovati de Crin in PNL
Se pare ca A Saftoiu o sa joace un rol important pe langa conducerea PNL. Ce salt de la Basescu la varful partidului de opozitie !!!

Anonim spunea...

Se pare ca-i oficiala

Lista candidatilor PNL:

Norica Nicolai
Adina Valean
Renate Weber
Ramona Manescu
Cristian Busoi
Ben-Oni Ardelean
Ovidiu Silaghi
Adrian Cioroianu

http://www.romanialibera.ro/a149710/daniel-daianu-scos-de-pe-lista-pnl-pentru-europarlamentare.html

Pro DOC spunea...

@Lilick
Am comentat pe blogul tau, de cateva ori, sub anonimat :) si pe forumul EVZ si al revistei "ACUM", sub nick-ul Pro DOC.
Nu mi-am facut blog, desi m-am jucat un timp cu ideea. Am renuntat insa, fiind nu doar submotivat, dar si destul de inconsecvet si ocupat pentru o asemenea intreprindere.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Mda, vedem. Nu-mi place in momentul asta cum arata lista scurta...S-o puna prima pe Weber si gata! Crin trebuie sa mai invete foarte multe.

@Doc

Aaa, pai spune asa. Mi se parea mie stilul cunoscut. Deci de la EVZ. Pai ai un nick foarte cunoscut. Cum sa nu-ti faci blog?

Pro DOC spunea...

@Lilick. Multumesc pentru indemn. Acum nu-mi pot asuma un blog, e prea acaparator. De abia am iesit din "virtualul"_ EVZ-ului si am vazut cate carti necitite am adunat pe noptiera. Deocamdata, ma simt foarte bine pe blogul tau:)

Lilick Auftakt spunea...

@Doc

Ma bucur! :) Mi-am adus aminte ca te-am citat si eu pe cateva postari legate de articole de la EVZ. Dar apropo, ce se intampla cu ei? Am auzit ca e posibil sa....dispara. :D

Anonim spunea...

Se auzea de ceva vreme prin ziare ca Daianu n-ar mai intra pe un loc eligibil, acum stirea pare sa se confirme, si mai rau, Daianu zice clar ca el vrea (intelegeam daca el s-ar fi codit...). Daca va fi asa, mi se pare o gafa monumentala a noii conduceri. Alo, Crin si Ludovic, treziti-va, ce dracu', adica il inlocuiti pe Daianu cu acel Ben-Oni de care nu a auzit nimeni?

Anonim spunea...

Sunt de acord cu "Crin! Il sustin".
Doar cu argumentatia (ultimul comunist) nu sunt total de acord. E si ea corecta insa nu ar trebui sa fie in centrul campaniei pentru Crin. Problema cu Basescu nu e ca a fost comunist. Nu cu argumentul acesta il bati. Problema cu Basescu e ca e incompetent, rau intentionat, ca are solutii falimentare si periculoase.
Incompetent 1. din punct de vedere economic. Habar nua re de economie. Combate criza creditelor cu mai multe credite. Combate deficitul cu mai mult deficit. Nu are nici o strategie economica viabila pentru Romania. Incompetent 2. la mana in ce priveste promovarea resurselor umane. Promoveaza nu pe criterii de competenta ci pe criterii de slugarnicie, nepotism, clientelarism. Rau inntenitionat pt ca promoveaza o schimbare constitutionala care aduce Romania inapoi la fanariotism. Oricum si acum o singura persoana (oricare ar fi ea) detine prea multa putere. In voziunea lui Basescu o singura persoana, el, ar trebui sa fie singurul care numeste direct sau indirect mii de persoane (incepand cu primul ministru, misnistrii, secretarii de stat, generali etc etc.) si care guverneaza ca intr-un sistem feudal fanariot o tara intr-un sistem nedemocratic si neperformant.

Pro DOC spunea...

@Lilick
Nu am inside information privind situatia financiara a EVZ, dar toata presa este teribil de afectata de criza asta. In plus, fiind perceput ca oficiosul Cotrocenilor, EVZ s-a expus riscului suplimentar de a-si sincroniza declinul cu... "oficialul".

Anonim spunea...

De acord cu Traian Breazu

@Doc - nik-ul e unul consacrat in blogosfera, al unui PD_L-ist infocat, ar fi bine sa cauti alt nik.

Pro DOC spunea...

@Gheorghe
Multumesc pentru atentionare. In acest caz imi "contrasemnez" comment-urile cu nick-ul pe care l-am folosit pe forumul EVZ, si anume Pro DOC.

Pro DOC spunea...

@Lilick si Gheorghe

Gata, mi-am reluat nick-ul "consacrat" in blogosfera.:))

Nu voi mai semna Doc, pentru a nu fi confundat (oroarea ororilor) cu "infocatul PD-L-ist", ci Pro DOC.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc


Excelent asa! Nicio urma de pedelism...Am avut si eu mia demult putin portocaliu pe blog si am scos fara mila. :))

Anonim spunea...

Nu mi se pare deloc exagerata identificarea lui ba-secu cu ,,Imperiul Raului''. Asa cum fosta urss a reprezentat decenii intregi un imens pericol pentru lumea libera, democratica, ba-secu reprezinta un PERICOL pentru insasi democratia firava de care ne bucuram de 2 decenii incoace. Daca fostul urss reprezenta chintesenta comunismului, a ciumei rosii sau cancerului omenirii, ba-secu reprezinta noul look al fostilor comunisti, el reprezinta triumful ,,democratiei originale'' trambitate in anii '90 de ilici. Daca ilici n-a reusit sa-si impuna doctrina de extractie gorbaciovista, adica un amestec nociv de perestroika si glasnost, noul tiran postcomunist ba-secu are sanse sa duca proiectul iliescian mai de parte.
Ba-secu este asemanator unui dictaor precum lukashenko din Belarus sau hugo chavez al Venezuelei. Problema lui este cea economica, asa cum si marasmul economic din '96 l-a maturat pe ilici de la putere. Criza economica este SINGURUL adversar real al lui, politic vorbind fiind greu de invins de un bobor basescian manelizat excesiv in ultimii ani, ametit de populismul lui desantat, de demagogia lui ieftina.
Daca va pierde ba-secu? Cu siguranta! Votul negativ n-a ocolit pe nimeni din '96 incoace. El se afla in situatia lui nastase din 2004, crezand ca are toata puterea in mana: servicii secrete, tzulushi obedienti, mafioti, presa aservita! In ciuda sondajelor gonflate in favoarea lui, situatia este albastra pentru el, trendul este descrescator! Singura intrebare care mi-o pun este cine va intra in turul doi? Nu sunt un fan al lui Crin, dar ii doresc sa fie crinul imperial de pe catafalcul politic al lui ba-secu! Ar fi doar pentru binele Romaniei, nimic altceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

In sfarsit ai aparut si tu. Nu stiam ce s-a intamplat de cand cu alegerile din PNL. Credeam ca esti inca f suparat. Pentru ca sunt o groaza de lucruri care nu se intampla asa cum ar trebui acolo. Inca. Cu Crin ai dreptate. Si chiar are sanse mari. De ce sanu il sprijinim?
Cu Basescu din nou ai dreptate. A identificat raul cel mare: criza. Si se lupta cu ea. Sa vedem cu ce ne mai abureste.

Anonim spunea...

@Lilick Asa este, sunt inca extrem de suparat dupa ce s-a intamplat pe 20 martie! Mi-e sila de tot, nu am incredere in buna credinta a noii gasti din jurul lui Antonescu. Sincer, mi-as dori extrem de mult sa n-am dreptate!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si eu caut tot felul de motivatii ca sa cred ca a meritat schimbarea. Pana acum, in afara de chestia cu Crin, ca are sanse sa il bata pe Basescu si i se poate construi o campanie ceva mai frumoasa decat i se putea construi lui Calin, nu am gasit nimic. Dar mai astept. Sa vedem.

Anonim spunea...

@Lilick Eu te inteleg, vrei prin postarile tale sa fii optimista si sa vezi partea plina a paharului! Cu ce m-ar incalzi alegerea lui Crin ca presedinte sau a altuia? Am scapa de un mare PERICOL precum ba-secu, dar cei ce ar veni la vot ar vota NEGATIV si nu pentru un liberal! Dupa ce va criza va trece oamenii vor reveni la vechile clisee de gandire de tip fesenist si va fi reinventat de servicii un nou ba-secu, intelegi? Problema cea mare este ca PNL se va macina intr-o lunga si nesfarsita lupta interna pentru putere, orgoliile nemasurate fiind probabil o reamintire a vremurilor tulburi de la inceputul anilor '90, cand partidul era faramitat de catre securistii infiltrati. Va trebui sa apara un nou Ionescu Quintus care sa reuneasca fortele partidului in jurul unui lider puternic si credibil. Nu stiu cat va tine era Antonescu, sper sa fie mai scurta decat domnia lui draga stolo, ceva in genul scurtului mandat al pseudoliberalului stoica! In orice caz, nu vad nimic bun pentru PNL in perioada urmatoare. Nu sunt pesimist de felul meu, dar vad nori negri deasupra PNL, cam la fel de intunecati precum norii negri ce s-au abatut asupra PNTCD. Ar fi chiar culmea ca acelasi securist ba-secu sa se poata lauda ca a dinamitat ultimele partide istorice din Romania!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Sper ca liberalii vor avea doza de intelepciune necesara sa nu faca ce zici tu. Si asta pentru ca oricum Basescu se va ocupa de ei, si va dori sa ii rupa, cum face acum cu PSD. Am incredere de fapt in Tariceanu, si in cei pe care ii influenteaza in partid. E nevoie macar de un an de liniste. Eu postez ce postez pe de o parte ca nu vreau sa contribui nici cu un cuvant la vreun scandal in mijlocul lor, si pentru ca, s-ar putea ca Antonescu sa aiba puterea sa creasca. Deocamdata sunt optimista.