10 mar. 2009

Cum se face un linsaj in presa portocalie








1.Alina Mungiu este invitata de catre PD-L pe listele pentru Parlamentul European.

Ziarul Curentul, fituica portocalie despre care se spune ca ii apartine Elenei Udrea, lauda gestul:

05.03.2009 -
"(...)candidatura sa ar reprezenta „cea mai puternică expresie a deschiderii organizaţiei de Iaşi către societatea civilă“.(...)
Atragerea pe liste a Monicăi Macovei, declarată „Femeia anului“ în 2007 de către Parlamentul European, ar însemna o excelentă lovitură de imagine dată de PD-L. Ca şi în cazul Alinei Mungiu-Pippidi, aceasta provine din societatea civilă şi nu e angajată politic, chiar dacă a fost ministru independent susţinut de PD-L, iar popularitatea sa este încă ridicată."


2.Doamna Mungiu isi expune anumite pretentii. In presa portocalie se trag semnale de alarma.

Ziarul Curentul schimba putin tonul:

05.03.2009 - (Titlu)
Alina Mungiu Pippidi „şi cu dânsa-n trânsa şi cu sufletu’n rai"

3.Alina Mungiu Pippidi nu renunta la..."pretentii".


Ziarul Curentul, prima avertizare:

08.03.2009 - (Titlu)
"Coaliţie murdară la Iaşi între Dan Cârlan şi Alina Mungiu"

4.Scandalul "Alina contra Elena" ia amploare.

Ziarul Curentul o executa public pe Alina Mungiu:

10.03.2008 -
"Scandalul din aceste zile din jurul aşa-zisei propuneri pentru europarlamentare din partea PD-L Iaşi a Tatianei Mungiu nu este decât debutul unei relansări în atenţia publică a piticaniei guşate uteciste, obsedată de pomenirea numelui său în cât mai variate circumstanţe, fie şi scrijelit pe marginea unui pisoar. Onoare de care n-are parte, deoarece nu ar putea inspira pornografic nici măcar un cârlan dezabuzat de absenţa sugiucului."

Simplu, nu? :) Cea care cu 5 zile inainte ajuta la deschiderea PD-L-ului catre societatea civila este astazi o gusata obsedata de pomenirea numelui sau. Si asta doar penru ca a indraznit sa conteste existenta pe lista PD-L a beizadelei securistului sef.
Traian Basescu vorbea ieri despre solidaritate. Desigur populist. Demagogic. S-a solidarizat pana acum vreun intelectual cu Alina Mungiu? E prima care a indraznit sa ridice pretentii. Desigur de ordin moral. Si urmatorii vor fi executati la fel in situatii asemanatoare.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Ce vreti fratilor? Asta este. A intrat primul intelectual in malaxor.

Sa se astepte d-nii Patapievici si Mihaes la ceva dezvaluiri. Asta, fireste, in caz c-o sa calce alaturi de doctrina... Parca-l vad si pe Liiceanu executat pe motiv de nereguli financiare pe la Humanitas.

Executia este un avertisment. Ma mir ca Basescu nu face ca dom' Costel: sa ia cate un intelectual din asta si sa-l lege cu lanturi. Sa-i puna de gat o pancarda cu: "Regret ca m-am luat de Marele Carmaci", apoi sa-l arda cu tigara.

Anonim spunea...

Nu pot sa cred!!! Iata adevaratele tonomate. Iata dovada unei prese vanduta puterii. Nu se mai feresc de nimeni. O fac pe fata si, punct.

Anonim spunea...

Vezi cine semneaza in Curentul (Roncea) si-ti dai seama ca un nebun e-n stare sa scrie orice la comanda

Lilick Auftakt spunea...

@gugu

Haha! Buna ideea cu lanturile si arsul cu tigara. dar in direct si la ora de maxima audienta.

@soro

Exact pe fata. Mai sunt si tampiti. Se vede doar daca te uiti la ordinea cronologica a articolelor si la titlurile lor.:)) Cred ca si Romania Mare era mai subtila.

@Mos Califar

Desigur. Fascismul in presa :))
El cu Vadim si cu Avramescu ar face un trio formidabil.

tony spunea...

eu i-as pune lui Basescu o pancarda:"sunt o zdreanta"

Lucia Verona spunea...

Băsescu e scorpion, oare de ce uită asta cei din jurul lui. Matematic s-a debarasat de toţi cei care l-au ajutat. Credea oare "societatea civilă" că e intangibilă?
Alina Mungiu-Pippidi nu mi-e deosebit de simpatică, nu sunt de acord cu majoritatea ideilor ei, dar e deşteaptă şi alfabetizată, iar în Parlamentul European ar putea fi utilă. Ceea ce n-aş spune despre alţii de pe lista portocalie.

Lucia Verona spunea...

Încă un lucru: chiar îmi pare rău că Alina Mungiu-Pippidi nu mai scrie teatru, după un început cel puţin interesant.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Eu ma gandesc mereu ca e scorpion si are acea forta speciala de a distruge (autodistruge) si a se regenera, pe care o au doar scorpionii. In general ei se simt bine in pielea lor. Mai putin cei ce stau in jurul lor. :)
Cu Alina Mungiu..ai dreptate. Exact asa gandesc si eu.

Anonim spunea...

Chiar nu ma intereseaza cand cucoanele portocalii si-o trag prin presa. Din partea mea sa o tzina tot asa pana la alegeri si chiar si dupa. Singurul comentariu la obiect pe care pot sa il fac e ca eu cunosteam expresia amintita un pic altfel "cu dansa'n transu si cu sufletul in rai" :D Desi in cazul doamnei Pippidi... in fine, nu mai dezvolt, ca poate ii dau idei pentru o noua piesa de teatru cu continut religios :P

CRadu25 spunea...

Avertismentul o fi destul de clar. Partea proasta este ca "elitele" intelectualitatii par a fi facut "ciocu' mic" si nu riposteaza de nicio culoare la marlania basesciana. Din contra, toti tin capul in nisip. De la distanta mai penibil mi s-a parut ceea ce am citit (nu am vazut emisiunea) ca a afirmat Basescu public la TVR despre AMP, decat atacul murdar al unui pseudo-ziar. Oricum "Curentul" nu-l mai citeste nimeni, s-a zbatut Murgeanu in campania de la locale sa vare acolo toate mizeriile posibile si imposibile despre Andrei Chiliman si la ce i-a folosit? :)

O sa faca oare TRU vreun comentariu pe aceasta tema? Ca vad ca "deontologul" de Tabalaga a bagat sub pres stirea pe hotnews :)).

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Piesa denumita "LiChelu' Antichristu'" :))

@CRadu25

Ai vazut ce i-a tras-o Buscu azi lui Tapalaga? Daca nu, deschide Academia Catavencu.:)

CRadu25 spunea...

@Lilick. Am vazut. Dur rau nenea Buscu cand i se pune pata :)

Anonim spunea...

Incredibil! Ma uit si nu-mi vine sa cred cum s-a procedat in cazul alinei pippidi! Modul cum se schimba accentul asupra victimei este infiorator. Ne aducem aminte de ceva? Exact, ca in obsedantul deceniu al anilor '50. Modul in care este executata in ultimul articol arata fara niciun dubiu ca astia sunt SECURISTI VECHI! Asa s-a procedat si in saptamana lui eugen barbu, organul de presa al securitatii romane. Ce a avut loc acum in fituica curentul nu este decat un nou episod dintr-o mai veche epopee a linsajului mediatic de tip totalitar. Ma ingrozesc cand imi dau seama ca fauna asta misuna printre noi!
Nu ii plang de mila alinei pippidi. Ea nu stia cine este ba-secu? Pe cine reprezinta? Daca stia, acum a aflat ce inseamna sa gandesti de unul singur in Partidul Derahat. Daca nu stia, acum a aflat. Ce a patit mungiu acum va pati oricine nu se conformeaza slugarnic lui ba-secu. De asta spuneam zilele trecute ca pedeleprele fac parte dintr-un partid de tip comando militar, unde exista un singr sef:ba-secu! Cine accepta, bine! Cine nu, la revedere!

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Mie mi-a placut mereu cum scrie, desi stiu ca nu e simpatizat. :)


@Hendrix

Si la tema trecuta ai scris niste lucruri f importante si poate o sa le mai dezbatem pe o tema noua.
Nici eu nu ii plang de mila Alinei. Acum cine vrea sa inteleaga ceva, intelege. Doar cine nu vrea nu reactioneaza. Iar tacerea intelectualilor care au sarit, pe de alta parte, sa fie alaturi de TRU, confirma partizanatul politic care nu se bazeaza deloc, dar absolut deloc, pe principii.

Moshul spunea...

În definitiv... cine mai citeşte Curentul? Eu nu credeam că mai apare. Un coleg constata acum câteva luni, ce înseamnă cu adevărat un eşec în presă: să se dea gratuit şi totuşi să nu-l ia nimeni. A exclamat după ce a observat un vraf de ziare Curentul din care nu lua nimeni.

Lilick Auftakt spunea...

@Moshul

Curentul se distribuie gratuit, asa cum mai sunt si alte ziare. De citit nu prea il citeste nimeni. Doar online, cand sunt dezvaluiri, si probabil in special de politicieni sau oameni din presa. Acolo e o cloaca de securisti carora din cand in cand, cand e cazul, li se servesc dosare, mape profesionale. Se alimenteaza si varsa pe hartie. Nu ai pentru ce sa citesti acel ziar in rest. Doar daca vrei sa urmaresti santaje, linsaje, amenintari..etc

Anonim spunea...

Toata chestia este montata minutios. Nu stim sigur ca ziarul ,,Curentul'' apartine Elenei Udrea, apare acolo un articol scris de ciudatul George Roncea, cu vechi stagii in demolari, a se vedea corespondentele de la Belgrad - 1999, cand trebuia demolat Constantinescu. Articolul anti-Mungiu reia tema piesei ,,Evanghelistii''. Nu stim cine a fost mesagerul cu propunerea (dar ce interesant ar fi sa aflam !).

Anonim spunea...

Intr-o vreme citeam curentul online si avea si lucruri interesante.
Pacat de Curentul si de Tia Serbanescu ca au fost compromisi de colegi ca Iulia Nueleanu, care n-au nici o legatura cu juralismul.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe


Acum e un cuib de naparci. De Tia Serbanescu imi pare si mie rau.

Anonim spunea...

Cineva din PDL, cartita, evident...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Eu stiu cine...

Anonim spunea...

Dar cea lezata/umilita de Base cel Mare - Alina Mungiu-Pippidi - a avut vreo reactie la otzarirea lu' Base sau la mizeriile oranj din Curentul?

Am fost o admiratoare a Alinutzei, inca de pe cind scria la Opinia Studenteasca in '90, am considerat episodul cu piesa aia dezgustatoare o... blasfemie adolescentina, am trecut cu vederea amorul ei pentru Base cel Mare, chiar daca eu il vad de ceva timp ca pe un WCTudor Doi...

Dar... tare as vrea sa vad o macar acum o reactie cit de vaga. De la Alinutza, de la "colegii ei" 'telectuali... Macar de solidaritate cu ea, daca nu de repros explicit fata de comportamentul execrabil al lui Base.

De la mine, pentru el, doar atit, deocamdata: Base, Base, nici nu stii cit de mic incepi sa fii!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Mai asteptam. Nu ii inchide gura moldovencei nici macar Basescu. :)