7 mar. 2009

Un pact indestructibil?


Ion Iliescu il lauda recent pe Mircea Geoana:
"Mircea Geoana a facut eforturi sa invete repede munca de partid, spre deosebire de Sorin Oprescu care avea vechime mai mare, dar Mircea Geoana este mai bun organizator, un om perseverent, harnic, a calatorit prin toate judetele si a cunoscut oamenii de partid". Dupa etichetele pe care i le-a pus in trecut e greu de crezut ca Ion Iliescu chiar e sincer acum. Si totusi…El nu face declaratii politice de florile marului. Si nici nu cunosc sa foloseasca tactica “Petrica, esti cel mai bun”. Ar ramane asadar mesajul ca il sustine pe Mircea Geoana. Iliescu il sustine pe Geoana? Pe cel care a facut pactul cu Basescu pentru care a urzit pe ascuns inca din 2007? Pe cel care, dupa spusele lui, are o intelegere cu actualul presedinte pentru guvernare, ce poate tine “intre 3 si 8 ani”? Tot posibilul. De ce nu i-ar conveni lui Iliescu ca partidul sa fie la putere atata timp? De ce nu i-ar conveni sa primeasca la aniversari, asa cum s-a intamplat pe 3 martie, trandafiri de la presedinte? De ce nu i-ar conveni sa “comploteze” linistit cu tovarasii in clubul de pe Atena? Si sa doarma linistit, in patul lui, acasa, fara amenintari cu procese…
La urma urmei, declaratia se poate sa fie una sincera. Si Ion Iliescu chiar sa aprecieze miscarea politica a lui Geoana. Care, fie vorba intre noi, numai prostanac nu (mai) e. Geoana stie ca Basescu nu se poate descotorosi acum de el. Cel putin inca 3 ani nu. Cel putin pana in 2012, cand vor fi alegeri parlamentare, Basescu nu are de ce sa nu se sprijine pe o majoritate puternica. Si asta indiferent daca va mai candida sau nu. Indiferent daca..de exemplu…ar fi prim ministru. L-ati vazut pe Geoana, la Cotroceni, de cate ori se investea cate un ministru? “Stalp” alaturi de Traian Basescu. Pana si Boc se mai misca, se mai foia…Basescu si Geoana aveau o atitudine..militara. Stiu, veti spune ca sunt din marea “familie” a celor care “nici ei nu mai stiu cati sunt”. Cu atat mai mult o intelegere intre ei ar avea si girul altor forte. Iar Iliescu se poate sa fi inteles asta. Realist gandindu-ne, structura electoratului este de o asa natura, incat, daca va exista acel tur 2 al alegerilor, despre care spuneam ca lui Basescu ii poate fi teama, nu poate aduce, conform sondajelor actuale, decat un pedelist si un pesedist in disputa. Sa zicem, prin absurd, ca s-ar intampla ceva si Basescu ar pierde alegerile in favoarea pesedistului. (Am scris “prin absurd”).Cine ar fi prim ministru in cazul asta, in urma intelegerii semnate intre Basescu si Geoana? Nu cumva cel pe care oricum haina de presedinte il (cam) strange? Nu s-ar da imediat Boculet la o parte la comanda?..Dar sa nu mergem (INCA) atat de departe. Ganditi-va doar cum poate fi sparta intelegerea dintre cei doi. Pur politic, intelegerea e una de mat pentru PNL. Ideea ca daca nu poti invinge un adversar e mai bine sa ti-l faci aliat, e o miscare geniala a lui Basescu. Cum ar putea de exemplu liberalii sa distruga acest “consens” politic la care au ajuns Geoana si presedintele? Consens care ii poate inchide gura si lui Iliescu…La acest scenariu liberalii se chinuie sa gaseasca o solutie. Un om providential? O mutare geniala? Va invit sa va ganditi…Nu vreau insa sa facem propaganda ieftina de genul “Haide Crin!”, “Sus Tariceanu!”..etc.

42 de comentarii:

Anonim spunea...

Pai asa este, prostanacii fac eforturi, asa-i domn Iliescu -:))

madalina ionescu spunea...

Şi atunci faza cu FMI-ul şi negocierile de şestache e doar prefăcătorie, e supărare de show?

Încep să cred că "cei care nu mai ştiu câţi sunt" ai lui Mircică au venit la putere sau vor să vină în locul "celor care nu mai ştiu câţi sunt" ai lui Băse şi ăştia doi nu prea au de ales. Şi nici noi.

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

Probabil. Probabil si circul lui Vanghelie de azi...si multe altele, sunt doar prefacatorii. A, Nastase isi spune sincer of-ul. Insa e incurajat poate tocmai sa ii tina "blanzi" pe cei care il urasc pe Basescu din suflet in partid.

Se poate si..."in locul".
Dar chiar nu vad unde e PNL in tot jocul asta. Mai degraba izolat de "cei care nu mai stiu cati sunt".

Lucia Verona spunea...

Să mai vin la Bucureşti? :)

Eu nu înţeleg nimic. O fi făcut mişto de Geoană...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Te aseptam!!! Cum e cu Sarko? :))

M-am tot gandit si eu la asta, cu mistoul, dar Iliescu nu are stilul lui Basescu...

Anonim spunea...

Daca va amintiti Gusa a spus ca a plecat din PD pe motiv ca Basescu a facut intelegere cu Iliescu, asa ca, "cei care nu mai ştiu câţi sunt", sunt cam peste tot.
Alterneaza la varf, dar nu "se scutura pomul".

Cred ca situatia-i ca in timpul razboiului rece, similara cu strategia de inarmare pentru descurajarea conflictului, inarmare care ar produce pagube incomsurabile ambilor combatanti.

In cazul de fata armele "mortale" pe care nu si le pot permite, sunt dosarele, iar in mass-media se duce razboiul ideologic pentru atragerea sustinatorilor la o tabara sau la cealalta.

As mai face o paralela cu situatia din '97. Daca atunci CDR-ul ar fi iesit de la guvernare, ar fi obligat PDSR-ul si PD-ul sa guverneze si sa se compromita impreuna. Nu s-a produs atunci, s-a intarziat 12 ani, dar exista sansa acum sa se compromita.

Nu vad nici un trust media, interesat sa mediatizeze compromiterea lor si sa sustina opozitia. Nici Patriciu nu cred ca-i interesat sa finanteze o astfel de actiune, pentru ca si el e accepat in scenariu cu conditia sa nu revendice pretentii exagerate.

Societatea civila e ca si inexistenta, asa ca de unde sa vina salvarea?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Iliescu a avut mai multe momente in care a fost inteles cu Basescu.
Pagube incomensurabile lor? Stai ca Basescu ne pregateste altceva...chiar luni.
Trusturile? Vezi ca ne-au "calit" cu senzational in asa hal incat si daca aude omul ca Basescu are o amanta de 100 de ani cu un picior de lemn si ochi de sticla nu mai reactioneaza.
Societatea civila? PD-L incearca sa isi asume meritul de a coopta oameni din societatea civila de profesie lingai.
Dar PNL de ce nu face asta? OK! Ii are pe Weber, pe Cioroianu...
Dar ar mai fi Zoe Petre, Marius Oprea, Parvulescu..Oamnei care nu pot fi numiti lingai. etc

Anonim spunea...

@Lilik "Cum ar putea de exemplu liberalii sa distruga acest “consens” politic la care au ajuns Geoana si presedintele?"

De ce sa-l distruga?
Cu cine si de ce sa se alieze liberali?
Daca ar face alianta, cu oricare din cele doua partide, PNL-ul s-ar compromite.
Liberalii trebuie sa-i faca sa se autodistruga.
E suficent ca liberalii sa preia Presedentia si implicit servicile secrete si DNA-ul.
Asta ar fi dupa mine singura strategie castigatoare.

Se pare ca si Crin si Tariceanu au mentalitate de invinsi, din declaratile facute, daca au intentia sa mearga pe mana unui independent.
In cazul asta PNL-ul e terminat.

Anonim spunea...

Liberalii ar fi trebuit sa aiba in spate o societate civica de talia AC, nu doar personalitati.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Pai sa-i faca sa se autodistruga. Dar cum? Parlamentul asta va exista asa pana in 2012. Cu 70 % puterea. Nu se aliaza PNL cu nimeni. Dar cum ii desparti pe astia? Daca se compromit crezi cumva ca le e rusine si pleaca din Parlament?
Liberalilor nu le da nimeni nici serviciile nici DNA-ul. Pentru ce? Cadou? Si daca nu le au cum sa castige presedintia?
A, o societate civila era altceva. Ar fi avut ceva putere sa sprijine un candidat care nu e omul serviiilor. Dar...au mai fost esecuri care au discreditat societatea civila si pe candidatul ei. Probabil tot serviciile au vrut sa discrediteze si acea incercare pe care noi, naivi, o consideram atunci o victorie.

Anonim spunea...

La multi ani !

Anonim spunea...

Sau poate Ion Iliescu il "ajuta" sa candideze, sa aiba de unde sa cada... :) Oricum, Ion Iliescu nu ca nu-l sustine pe Oprescu, dar Oprescu nu se arunca. Tura asta.

Anonim spunea...

@Lilik- Daca liberalii castiga Presedentia obtin servicile secrete si DNA-ul, dar ca sa-i puna pe corupti sub acuzare ar insemna sa le utilizeze politic.

Alta metoda ar fi promovarea unor solutii legislative prin care sa-i motiveze pe functionari, si sa oblige la functionarea corecta si independenta a institutilor.

Sigur ca cei de la putere nu ar accepta asemenea reforme, dar daca ele ar fi sustinute cu argumente si de organizatii civice, populatia ar putea sa vada cine vrea binele societatii si cine vrea sa controleze societatea, si la vot liberalii ar avea de castigat.
Ai dreptate personalitatile au fost compromise sau au "defectat", din cauza asta eu spun ca nu trebuie mizat pe oameni, trebuie mizat pe masuri.

Daca prin lege s-ar prevedea niste sume de ordinul a sute de mii de euro, ca recompense pentru deconspiratea coruptilor de la varf din servicii secrete, parchete, justitie, politice, eu sunt convins ca s-ar produce un fenomen de "domino".

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Multumesc mult! :)

Buna @Camelia!

Sa cada inseamna sa nu castige, nu? Adica ii da o mana de ajutor direct lui Basescu? :)Nu cred ca Iliescu nu isi doreste un presedine PSD oricare ar fi el.

@Gheorghe

Sunt multe idei si masuri bune pe care le provomovezi. Dar ar trebui sa le ia pedisto-pesedistii pentru inceput. Si..slabe sperante.
PNL-ului ii trebuie in primul rand un scor bun la europarlamentare. Insa si de data asta Basescu se va implica in campanie si va vicia tot procesul electoral.

Anonim spunea...

Iliescu n-a facut acesta declaraie nici in gluma, nici in necunostinta de cauza. Probabi ca a inteles regulile noului joc si finalitatea lui. Daca a inteles ca ii e bine partidului, a sarit in promovarea lui Geoana. Care, chiar ar putea produce surprize! De ce nu s-ar putea produce o alianta PSD-PNL? Gheorghe spune ca liberalii s-ar compromite si ar exista un recul nefavorabil in electorat. Dar s-a produs o catastrofa in cazul aliantei PSD-PDL? Ce mai, viata politica incepe sa se anime.

Anonim spunea...

@Lilik - PNL-ul trebuie sa-si aleaga propria strategie de campanie, nu trebuie sa accepte strategia si armele care-i convin Presedintelui.

Daca vor sa castige nu trebuie sa fie la fel ca ceilallti, trebuie sa convinga electoratul ca sunt altfel si ca sunt de buna credinta.
Nu poti convinge numai cu afirmatii si cu lozinci, trebuie sa apeleze la argumente. Politicienii fac eroarea sa considere electoratul incult si neinformat. Nu-i chiar asa. Cel mai mare absenteism este in mediul urban, la electoratul cel mai informat si educat, pentru ca electoratul are impresia ca "toti sunt o apa si-un pamant".
Daca toti sunt la fel, de ce sa te mai prezinti la un vot inutil?

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Da, si eu cred la fel de Iliescu. Iar Geoana chiar ne poate face surprize. Dar alianta cu liberalii? Geoana nu a vrut sa faca alianta cu ei. Basescu i-a oferit mai mult.

Anonim spunea...

Cred ca exista o lupta pentru suprematie intre servicii, unii merg pe mana lui Basescu si altii il imping in arena pe Geoana.
Ambii combatanti sunt submediocrii, fac parte din sistem si foarte probabil santajabili.

O fi PNL-ul si Tariceanu prea mici pentru un razboi atat de mare?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Probabil asa e. O lupta pentru suprematie. Sau, in caz ca nu e asta, o asigurare ca, daca Basescu scade prea mult in sondaje, trebuie inlocuit tot cu un om "din sistem". Iar Basescu nu isi va pierde puterea. Din contra. Ar putea sa fie un Putin. Si asta chiar cu aportul liberalilor care ar sprijini in turul doi candidatul PSD.

Liberalii ar trebui sa fie in primul rand foarte uniti. Pana una alta e singurul lucru care le poate garanta existenta. Si, daca nu au gasit omul providential pe care atat il astepta toata lumea, sa invete sa-l construiasca.

Anonim spunea...

Probabil si Iliescu a inteles in sfarsit ceea ce a inteles de mult grupul de la Cluj si Basescu. Si anume ca 'Stanacu e marioneta ideala. Cheia lui Geoana e orgoliul de tip "oltenesc" al unui mediocru ca surogat pentru personalitate. Sopteste-i ca e cel mai bun, si va merge pe mana ta. Asa ca daca nu poti sa il dai jos, de ce sa nu il mangai pe crestet si sa ii spui ce sa faca. ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Mai are vreo putere Ion Iliescu? Nu il mangaie altii mai bine pe Geoana? :)

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

La multi ani!
Sa fi fericita, sa simti ca traiesti in fiecare clipa si nu in ultimul rand, sa fi iubita si sa iubesti!

Lilick Auftakt spunea...

@Despre viata

Multumesc mult! La fel iti doresc si eu tie! :)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Din pacate, Vadim a avut dreptate cand a spus ca in Romania "se doreste" sa ramana pe scena politica numai 2 partide.
Iar cele 2, rupte din acelasi trunchi fesenist, vor sa fie ele, cu orice pret. Distractiv este ca nici nu mai vor sa alterneze, de ochii lumii, la putere, mimand, macar, democratia.
Vom vedea ce va face PNL, vom vedea ce se va intampla...
Pana una alta, La Multi Ani! si sa uitam macar azi de politica!:)))

Lilick Auftakt spunea...

La multi ani, Ruxandra! :)

Anonim spunea...

Scenariul tau pleaca de la o premisa FALSA! Aceea ca ilici il lauda pe Prostanac, din care tu tragi concluzia FALSA ca ilici ar dori acest FSN reloaded la putere! Ca lui ilici i-ar conveni sa primeasca buchetele de trandafiri galbeni de ziua lui de la ba-secu si sa doarma linistit acasa...Ha ha ha ha(hahait basescian)!!! Chiar atat de putin il cunosti pe ilici? Aceste SPECULATII n-au niciun fundament, sunt pure fabulatii ca scenariile aruncate in presa privind eventuala necandidatura a lui ba-secu, detasarii sale de Partidul Derahat sau aruncarii in carti a lui boc etc etc etc.
Te bazezi in scenariul tau pe o alta premisa FALSA! Aceea ca ba-secu ,,nu se poate descotorosi acum de el. Cel putin inca 3 ani nu. Cel putin pana in 2012, cand vor fi alegeri parlamentare''. Esti intr-o mare eroare, draga @Lilick! Daca ba-secu castiga, primul gest va fi sa-i scoata afara pe pesedisti, fiind deja cu sacii in caruta! Iti repet ceva ce am mai scris, singurul scop al acestei aliante de conjunctura ESTE NEUTRALIZAREA PSD IN TOAMNA! Nici vorba de vreo alianta pe 3 ani bla bla bla.
Mai faci o imensa GAFA atunci cand, in cazul pierderii alegerilor de catre ba-secu, tu vezi ca premier pe ba-secu, ,,cel pe care oricum haina de presedinte il (cam) strange?'' Cum poti sa afirmi asa ceva? Pai daca ba-secu pierde se duce dracului intreg Partidul Derahat, mai draga! Iar actualul guvern va fi trantit cu mare tam-tam si format alt guvern! Daca ba-secu pierde alegerile este KAPUT, iar el stie bine asta!
Asta este marele scenariu cu care ba-secu DA MAT??? Marea ta greseala pleaca de la faptul ca nu intelegi natura acestei aliante de conjunctura, formata de ba-secu EXCLUSIV pentru a castiga alegerile! Chiar nu intelegi? Mai mult decat atat, alianta are termen de valabilitate maxim 1 an! Daca cutitele lungi vor fi scoase la vedere va incepe un macel. Ai uitat episodul oprea? dragnea? mitrea? Basme de genul asta n-as fi crezut ca voi vedea pe blogul asta. Culmea este ca lumea te cam ia in serios! Daca tu il vezi pe ilici ca il aplauda pe geoana, nu mk-ar mira ca intr-o buna zi sa vezi asa ceva si in niste vorbe de complezenta spuse de nastase la adresa sefului vremelnic.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu. Pornesc de la premisa unui pact care exista. De la scenariul conform caruia daca nu poti sa distrugi un adversar (si Basescu nu poate sa distruga momentan PSD) si-l face aliat. Si-l face aliat pe un termen cel putin egal cu o legislatura. Crezi ca degeaba a spus Geoana "intre 3 si 8 ani"? Nu. Putea sa zica orice alta perioada. Basescu va avea si in continuare nevoie de PSD pentru ca stie ca PNL-ul nu si-l mai poate face aliat. Aberezi din greu cand crezi ca daca Basescu castiga alegerile nu mai are nevoie de o majoritate in Parlament si si-ar afce el un guvern minoritar. Si da, se poate ca Basescu sa NU MAI candideze. Hai ca ai facut spume dar nu ai oferit nicio alternativa.
Gheorghe a incercat...si teoretic are dreptate dar nu stiu daca practic va fi posibil. In afara de spume poate oferi si un scenariu pentru PNL.

Anonim spunea...

Nu cred foarte mult in solutii 'geniale' si oameni 'providentiali'.

Cred ca sansa PNL-ului este sa speculeze inteligent nemultumirea electoratului, care in mod logic e de asteptat sa creasca in urmatoarele luni. Si, desigur, sa scoata in evidenta raspunderea care ii revine lui Basescu ca girant al actualului regim.

Desigur, ar fi de dorit ca liberalii sa nu porneasca razboaie interne prea sangeroase in aceasta perioada.

Nu-s deloc convins insa ca PNL va avea maturitatea pentru a pune in practica aceste deziderate.

Anonim spunea...

@Lilick Imi pare rau ca ai ajuns sa spui ca scriu ,,aberatii'' doar pentru ca afirm ca ba-secu se va dispensa de pesedisti, in caz ca va castiga alegerile! Daca tu spui ca eu scriu ,,aberatii'', pot sa te intreb pe ce te bazezi? Daca imi raspunzi o sa-ti spun si eu de ce ba-secu ii va arunca pe pesedisti peste bord in secunda doi!
Ma acuzi ,,ca fac spume'' si ca nu ofer o alernativa. Alternativa la ce? La scenariul asta SF prezentat de tine? Mi se apre o aiureala sa prezint o alternativa la ceva ce nu exista!
Spui ca @Gheorghe are meritul de a oferi un scenariu pentru PNL, in timp ce eu ,,fac spume''. Eu nu te-am jignit, am spus doar ca gresesti cu acest scenariu fantezist. Iti respect dreptul la opinie, dar nu pot fi de acord cu el! Ti-am aratat de ce! Este chiar asa de greu sa dialogam civilizat?

Moshul spunea...

Băsescu să nu candideze? Scopul lui în viaţă este întotdeauna următorul mandat. În primele 2-3 luni după ce a câştigat Primăria Capitalei a zis că nu ar face nu-ştiu-ce pentru că i-ar afecta şansele pentru următorul mandat.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Da. In utimul sondaj, cei care ar vota pe oricine altcineva in afara de Traian Basescu sunt 31%. Daca credem sondajele, ar trebui ca PNL sa se dedice acestui grup, sa si-l atraga de partea lor. Insa daca se ocupa de razboai interne s-ar putea sa-i piarda.

@Hendrix
Stii ca nu imi place un anumit ton al tau. Ti-am mai spus asta si alta data cand i te-ai adresat lui Gheorghe. Te rog sa ti-l automoderezi. Atat.

Anonim spunea...

La multi ani! Tie, nu pactului! :)))

Anonim spunea...

Nu pot sa nu observ o anumita sintagma care ma deranjeaza foarte mult, aparuta in 2 postari succesive. Astfel, Liviu ne spune la ora 17:19 ca ,,ar fi de dorit ca liberalii sa nu porneasca razboaie interne prea sangeroase in aceasta perioada.'' In postarea gazdei, drept raspuns, se spune asa:,,Insa daca se ocupa de razboai interne s-ar putea sa-i piarda.''(referindu-se la liberali).
Termenul de RAZBOAIE INTERNE este inadecvat situatiei actuale! Presa ostila PNL incearca in mod voit sa prezinte asa situatia din PNL, doar datorita faptului ca are loc un congres PNL, unul ordinar de fapt, ultimul fiind in 2005. De ce presa ostila PNL prezinta asa? Simplu, ei vor neaparat capul lui Tariceanu, marele dusman al lui ba-secu. Presa portocalie deja vibreaza la gandul ca Tariceanu ar putea fi debarcat, umfla asazisele voturi de sustinere ale lui Antonescu, prezinta voit tendentios orice declaratii etc. Ei nu vor doar doborarea lui Tariceanu, ei ar vrea spargerea mai apoi a PNL, slabirea lui. Presa portocalie uita 2 lucruri:
1. PNL este un adevarat PARTID DEMOCRATIC, singurul in opinia mea! Aici sunt discutii deschise tot timpul, nu doar inaintea unor astfel de congrese. Lupta de idei a condus tot timpul agenda interna a PNL, nu atacul la persoana si luptele murdare de culise.
2. Oricine va castiga, va fi un liberal! Tradatorii din PNL au plecat la ba-secu inca din 2006, in diverse transe, atunci cand fusese planuita distrugerea PNL. Iata ca PNL n-a fost distrus, ba dimpotriva, a obtinut cel mai mare scor electoral dupa lovilutie!
Rugamintea mea pentru liberalii de buna credinta este sa evite formularea tendentioasa si nerealista de ,,razboaie interne'' in PNL. M-ar durea sa fie asa, dar faptul ca presa portocalie face eforturi titanice de a arunca in derizoriu o lupta democratica din PNL arata ca le este FRICA de PNL. Si asta este bine!

Lilick Auftakt spunea...

@Moshule

Buna! :) Se poate ca el sa vrea, nu ma indoiesc. Dar daca nu se mai poate trebuie si un plan de rezerva care sa il faca sa nu piarda puterea.

@Satmareanca

La multi ani si tie! :))

@Hendrix

Reciteste la nuanta. Eu am scris "daca". Liviu a zis "este de dorit sa nu existe". Nimeni nu a spus ca EXISTA razboaie interne. Ci ca e bine sa nu fie. OK?

beatris spunea...

Azi cred ca ar trebuii sa lasam politica........ESTE ZIUA NOASTRA, chiar daca nu pentru toate dintre NOI este o zi FERICITA......nu cred ca merita politica si mai ales aceste creaturi,(politicienii) nostri sa ii pomenim azi de ZIUA noastra.

Lilick Auftakt spunea...

@beatris

Ai si tu dreptate. La multi ani!:) Desi nu prea tin eu cont de sarbatoarea asta comunista. Cadouri insa am primit o gramada. Nu le-am refuzat. Hihi! :))
Sper ca anul viitor 8 martie sa te prinda cu casa ta, unde sa-ti aranjezi cu drag florile primite. :) Apropo, stiu o femeie, simpla, fara relatii, care a ramas fara casa dupa retrocedari...si a primit zilele trecute o scrisoare de la sect 1 sa se prezinte ca va primi o garsoniera. Sper sa primesti si tu curand o scrisoare de felul asta. :)

Anonim spunea...

@Lilick Tu ai spus asa:,,Daca credem sondajele, ar trebui ca PNL sa se dedice acestui grup, sa si-l atraga de partea lor. Insa daca se ocupa de razboai interne s-ar putea sa-i piarda.'' Eu, recitind cu atentie acest pasaj din nou, inteleg tot faptul ca in PNL au loc razboaie interne! Daca nu vroiai sa se inteleaga asa ceva, puteai scrie asa:,,insa daca SE VOR OCUPA''! Acel ,,daca'' folosit de tine nu inseamna ca n-ar avea loc razboaie interne, intelegi? Se intelege foarte clar ca acele razboaie interne ar determina ceea ce afirmai! Am dreptate?
Tu cum vezi situatia actuala din PNL? Este un razboi intern sau o lupta de idei? Chiar as vrea sa stiu cum gandesti. Pe mana cui mergi? Daca poti, da si niste argumente, ok?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ca vreau eu sau tu, sau ca nu vrem, in PNL exista o tensiune. Dar e normal. Nu e un razboi si sper ca nu va fi. Tariceanu e destul de intelept ca sa nu dea curs la nicio provocare. Desi stim ca ele exista.
Anumite oscilatii, care par ca vin din partea lui, sunt de fapt masura unui permanent calcul pentru ce e mai bine pentru partid. Iar declaratiile conform carora ba ar fi mai bine un independendent, ba seful partidului, sunt baloane de incercare aruncate in presa chiar de ei. Au nevoie de un feed-back pentru ce vor fi nevoiti sa decida. Adica daca vor avea un candidat din afara partidului sau nu. Vor lua pana la urma cea mai buna solutie, calculata stiintific, si indiferent daca asta se va numi Tariceanu, Crin sau un alt personaj, va fi cineva sprijinit de toti liberalii si sustinatorii lor.

Anonim spunea...

@Lilick Daca ba-secu va castiga alegerile multi pesedisti vor trece in barca lui. Ei nu pot trece pana atunci intrucat ba-secu are nevoie de psd in campanie, in sensul ca psd sa fie cuminte fata de el. Odata trecut obstacolul, pesedistii lui geoana vor vira catre pedelepre in mod oficial! In mod neoficial acum se constituie ,,masa critica''! Totul se deruleaza dupa planul elaborat in cazul distrugerii PNL in 2006, cand spargatorii erau reuniti in jurul lui draga stolo. Tradatorii lui geoana ori nu stiu ce-i asteapta (vezi soarta ,,liberalilor'' lui draga stolo!) ori stiu sar sunt santajati sa semneze pactul cu diavolul. Sigur este ca alianta se va sparge, contrar scenariului tau! Nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu vad sa se sparga alianta curand. Intre PD-L si PNL erau diferente mari. Intre PSD si PD-L nu prea sunt.

INCERTITUDINI spunea...

LA MULTI ANI!!!
O primavara senina, cu multe azalee!

Lilick Auftakt spunea...

@incertitudini

Iti multumesc mult. Si tie la multi ani! :)