18 mar. 2009

"Economia" lui Paleologu la Tariceanu se numea "prigoana politica".


Anul trecut, cand fostul premier Tariceanu a micsorat cu 40% bugetul ICR-ului, cativa culturnici, in cor, au denuntat prigoana politica la care e supusa sarmana cultura. Cititi AICI. Cei mai vocali au fost seful ICR Patapievici, sau adjunctul acestuia Mihaies. In luarile lor de pozitie aparea adesea acuza ca liberalii s-ar razbuna astfel pe faptul ca ei, personal, il sprijina pe Traian Basescu.

Ce citim azi?
"Fondurile alocate in acest an pentru proiectele culturale si culte reprezinta doar jumatate din sumele alocate in 2008, cererile de finantare depasind cu aproape 35 de milioane de lei posibilitatile ministerului.

"Eu sunt zgarcit cu banul public. Cred, insa, ca se pot face, totusi, lucruri mari cu bani putini", a declarat ministrul Culturii Theodor Paleologu intr-o conferinta de presa tinuta marti."
Ziare.com

Deci Tariceanu facea prigoana politica iar Paleologu face economie?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Corect e: bok face o pri-ghena din cultura politica

Lucia Verona spunea...

Cred că totuşi "prigoniţii" de la ICR scapă de "economia" lui Paleologu. ICR are fonduri direct de la Guvern, nu este în subordinea Ministerului Culturii.

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Hihi!:)

@Lucia Verona

Stiu asta. Dar ar fi si mai grav daca culturii romane i s-ar taia 50% iar la prietenii iceristi NU. Sau nu tot atat.
Exista un buget pentru prieteni si un buget pentru ceilalti?

Anonim spunea...

Domnul ministru pleasca va distruge tot. Cum? Am aflat ca doreste ca toate institutiile culturale ce traiesc din banii ministerului sa devina self-sustaining. Ceva de genul MTR sau MANR. Deci sa spunem Muzeul de Istorie de la Cucuietii din Deal daca nu se va intretine singur se va inchide. Eh, cam cum suna asta?

Anonim spunea...

Nu, Paleologu face prigoana politica, nu de alta, dar e coleg de partid politic cu... Prigoana.