4 mar. 2009

Inca o dovada a unei guvernari de succes!



Potrivit Institutului National de Statistica produsul intern brut, estimat pentru trimestrul IV din 2008, a fost de 159,43 miliarde de lei preturi curente, in crestere cu aproape 3% fata de aceeasi perioada din 2007.

Camelia Spataru scrie pe blog:
"PIB-ul Romaniei a crescut la sfarsitul anului trecut, peste prognoze, cu 1,1 %.

Asadar, Guvernul Tariceanu a lasat economia ok, nu in dezastru, asa cum incearca sa-si scuze greselile si lipsa de strategie actualul Cabinet.

In timp ce economiile celorlalte state ale Uniunii au scazut, Romania a surprins din nou. Asta inseamna ca fostul Guvern a aplicat politici bune, a luat masuri corecte in privinta atenuarii efectelor crizei.

Ce a facut actualul Cabinet ? In loc de alte strategii, mergem sa luam bani de la FMI. E mai simplu. Nu ne batem capul prea mult.

Daca as fi in PNL as profita de aceste date si as puncta."

Adaug si eu: daca PNL nu e atat de ocupat de congres...

32 de comentarii:

Anonim spunea...

Cresterea PIB-ului in trimestrul IV a fost de 2,9%, in scadere totusi fata de cele 9% inregistrate la finele trimestrului IV. Efectele crizei economice au fost evidente, cauza fiind scaderea inchiderea unor capacitati de productie. Veniturile bugetare s-au diminuat drastic, lucru ce a dus la cresterea deficitului bugetar la 5,2%, cifra repetata obsesiv de pedelepre zilnic. Nu guvernul Tariceanu a fost vinovat de criza, dar ei au tupeul sa acuze! Va veni si randul opozitiei liberale sa acuze, incat veniturile bugetare in ianuarie au continuat trendul descendent! Ei, care arata acum electoral cu degetul, se vor confrunta cu dura realitate a cifrelor. Cifrele nu mint, pot fi eventual interpretate tendentios. Ei cauta un vinovat, dar ei vor fi principalii vinovati pentru adancirea crizei. In loc sa fie preocupati de un program anticriza care sa sprijine economia, ei se gandesc la noi impozite. Dupa ce au crescut CAS-ul cu 3.8%, inginerul pogea vrea un impozit forfetar! Adica sa impuna un impozit pe cifra de afaceri si nu pe profit! Daca imbecilul habarnist chiar va lua masura asta cred ca nu apuca Pastele. Idiotii astia chiar nu inteleg ca o crestere a impozitelor in vremuri de criza va produce un efect contrar, o scadere a colectarilor veniturilor bugetare. Nu sunt inconstienti, sunt doar imbecili!

tony spunea...

O minciuna a fost si ca nu s-au atras fonduri europene.In noiembrie decembrie si ianuarie s-au depus proiecte pe masura 322 de 3 miliarde de euro.Proiecte depuse sunt si la alte masuri,inca vreo 2 miliarde.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si stai ca nici nu au inceput bine certurile in coalitie. Sa vezi ce se vor mai sapa unii pe altii. :)

Anonim spunea...

@Lilick Eu discut doar aspectul economic, partea politica este cu totul altceva. Am vorbit destul despre politica, hai sa discutam si economie!
Pe luna ianuarie veniturile bugetare au scazut cu 9%! Trendul este in continuare descendent, astfel ca inca baietii n-au ajuns la apogeul crizei. Daca ar fi inteligenti, ar lua masuri anticriza, ar stimula economia reala. Din pacate, cum am mai spus, sunt doar imbecili. Cel mai bun lucru ar fi sa nu faca nimic, decat sa ia masuri complet aiurea. Daca vor continua doar sa taie fara nicio noima cheltuielile bugetare nu-i vad bine! Inflatia stii cat a fost in ianuarie? 1,24%! Cam cat ar trebui sa fie intr-un trimestru! Somajul creste ametitor, doar in ultimele luni fiind inregistrati peste 80.000 de noi someri. Dobitocii astia se bazeaza pe fondurile europene, de parca Tariceanu n-ar fi vrut sa le acceseze. Au vandut blana ursului din padure cu aceste fonduri europene prinse in buget, pe care ei mizeaza. Tot bugetul este o fantasmagorie, total nerealist. Daca in timpuri de criza ai astfel de ageamii la guvernare rezultatele sunt previzibile. Se spune ca varful crizei va veni dupa luna mai, eu cred ca acesti boccii tin cu tot dinadinsul sa il apropie. Daca mai adopta si impozitul foefetar au facut rahatul bici! Lozinca ,,Sa traiti bine!'' il va infunda pe artizanul acestei guvernari dezastruoase! N-are scapare, doar n-o sa dea vina pe boc, sluga lui umila!

Anonim spunea...

In ce priveste strategia economica, PDL si PSD-ul sunt pe aceeasi lungime de unda, se bazeaza pe cresterea impozitarii, deci ambele partide agreeaza masuri socialiste.

In ce priveste PNL, nu stiu de ce Tariceanu si liberalii au o atitudine fatalista fata de Basescu. Basescu nu are sanse sa ia mult mai multe voturi in turul doi in raport cu primul. Daca s-ar face o campanie corecta, sa se arate cetatenilor ca in zona coruptiei, care-i domeniu de responsabilitate a lui Basescu, nu s-au obtinut succese, si ca succesele au fost doar in sfera economica, Basescu poate fi elimint din cursa de orice finalist.
Cota de popularitate a lui Basescu e artificiala, este exagerata de firmele de sondaje.

Anonim spunea...

prea multe bloguri cu politica....

CRadu25 spunea...

@Gheorge: "Cota de popularitate a lui Basescu e artificiala, este exagerata de firmele de sondaje". Nu este din pacate chiar asa. Ipochimenul chiar se bucura de popularitate pe principiul "e de-al nostru, vorbeste ca noi, e langa noi". Nu uita ca vorbim despre electoratul romanesc. Trist este ca si multi dintre cei educati sunt vrajiti de aceasta fantosa a luptei contra coruptiei, pe ideea ca a atacat dur anumiti "exponenti ai oligarhiei", vezi Doamne! Adica Patriciu, Nastase, Vantu (mai nou, de cand a schimbat macazul) etc. Dar despre Ovidiu Tender (ca exemplu) nu sufla o vorba. Dar ce conteaza, pentru o anumita parte a alegatorilor (prea mare, din pacate) "Basescu lupta cu coruptia pentru POPOR"! Asa ca prezidentialele vor fi greu de abordat din punct de vedere al contracandidatilor lui Basescu, daca nu se va gasi o persoana care sa-i dea replica cu aceeasi spontaneitate si aplomb, chiar si pe cifre. Ca degeaba as aduce un om de valoare, cum este (de exemplu) Isarescu sa-i dea replica lui Basescu intr-o confruntare televizata, Isarescu ar fi "boring" comparativ cu Basescu, oricata dreptate ar avea. Imaginea, nu cifrele, ajuta in campanie :(.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

In Isarescu ar avea incredere oamenii ca..ne scapa de criza. Nu stiu in cateva luni cat va mai dori lumea show basescian. Eu cred ca vor dori un tip cu o imagine ca a lui Isarescu.

Lilick Auftakt spunea...

@marian

Nu-i asa? :)
Ia-o pe prima la stanga, dai de blogurile cu filme. De acolo, pe drum drept, ajungi la blogurile cu manele. Sper sa te descurci.

Anonim spunea...

Daca n-ar fi condus de un loser, PNL poate-poate ar puncta. O sa vezi azi de ce ii zic "loser"

Anonim spunea...

@CRadu25 - Simpatia nu dureaza mai mult de 4-5 ani, daca nu-i sustinuta de fapte si de mediatizare.
La vot oamenii voteaza si rational nu doar sentimental. Daca nu intervin argumentele rationale sigur ca cele sentimentale se impun.

De acord ca Basescu pentru multi e simpatic si multi si-au pus sperante in el ca se va lupta cu "sistemul ticalosit".
Acum are nevoie de un simplu bobarnac sa alunece pe tobogan, si acel bobarnac poate fi un candidat care sa explice cu argumente ce trebuia sa faca Basescu si nu a facut. Sa spuna ca nu a facut nimic in ce priveste coruptia si nici nu va face, pentru ca e santajabil cu trecutul indepartat si cu cel apropiat.
Sa se arate ca expertiza in dosarul flota care a constat ca nu sunt daune, la care parchetul nu a considerat ca-i cazul sa ceara contraexpertiza, pregateste achitarea lui si a complicilor.
Nu poti sa lupti cu "sistemul ticalosit" daca faci parte din el.
Ar mai trebui argumentat ca numai un presedinte din opozitie poate tine hotia guvernantilor in sah, si ca daca vor sa nu explodeze coruptia atunci e nevoie de un presedinte in opozitie cu guvernul.
Lozinca "un presedinte in opozitie cu sistemul corupt" poate avea succes acelasi succes ca sloganul lui Basescu in care a cerut un consiliu la capitala sa faca ceva.

Unknown spunea...

@cradu25,
@lilick,
1.Sunt de acord cu remarca lui cradu25, ne facem iluzii cu scaderea popularitatii lui TB! Trebuie sa se adanceasca mai mult criza, sa o simta mai tare si omul de rand nu doar patronii ca sa se schimbe ceva cu asta! Sau sa apara o solutie ( citeste contracandidat!) care sa ia ochii oamenilor! Deoacamdata baile de multime ( ca la mos Ilici!) mult mediatizate il mentin sus!
2.Ai dreptate Lilick, la noi masurile liberale au mentinut cresterea mai mult decat la ceilalti! Pe de alta parte intotdeauna un guvern nou, de o alta coloratura va critica mostenirea pentru ca se bazeaza pe alta doctrina si pe alt tip de politica fiscala asa cum bine ai remarcat!
3. Pentru a va lamuri am pus raspunsul pe care-l asteptati de la mine la comentariile anterioarei postari! Nu avea sens sa o fac aici deoarece era alt subiect! Ramane oricand valabila invitatia la o bere ( sau altceva !) facuta demult in scopul de a vedea "realizarile Chiliman" in zona metrou A.Vlaicu! Evident invitatia se extinde si pentru Lilick ( initial fusese facuta doar lui Cradu25!)

Anonim spunea...

Time will tell...

Anonim spunea...

@CRadu25 Dupa ce @Gheorghe face o observatie de bun simt, absolut corecta, care afirma faptul ca ba-secu are o cota artificiala de incredere (data de sondajele ,,portocalii''), vii tu si spui ca nu este asa! Inteleg faptul ca ii tii partea securistului de la Anvers, nicio problema! Dar tu nu oferi niciun argument din care sa rezulte ca @Gheorghe n-ar avea dreptate. Nici unul! Iti dau eu un argument: sondajul BCS, de acum cateva zile. Stii cate procente ar obtine ba-secu al tau? 35%!!! Asta iti da tie dreptul sa-l vezi imbatabil? Asta dovedeste ca ar fi popular? Retine, in conditiile in care este singur in cursa, contracandidatii inca n-au aparut. Tine cont ca efectele crizei economice inca n-au ajuns la apogeu, cu alte cuvinte vedem deiocamdata doar varful aisbergului. Mai vorbim peste vreo 2-3 luni, ok? Hai pa.

INCERTITUDINI spunea...

La" Florica", se inalta , mandru, castelul Bratienilor.
In interior- biblioteca si Numele Lor.
Afara? imi este neclar...

Anonim spunea...

Lilick,

Nu mai stie omul ce sa creada...Pana mai ieri, Basescu si gasca lui acuzau fostul guvern ca a ascuns situatia economica grava, ca ei nu au stiut ca nu sunt bani bla bla bla bla
Ieri ne zice Base ca Romania nu e in criza, ca bancile sunt solide, ca un kk cu motz in capul lui.
In schimb umbla cu limba scoasa dupa bani, care, fie vorba intre noi, nu ni-i va da nimeni. Nici (m)ue, nici "femeii", nici triburile din Africa Neagra hâ hâ hâ hâ
Basescu are nevoie de timp si nu mai stie de unde sa-l procure (wink), motiv pt care inventeaza tot felul de tampenii sperand ca romanii le vor inghiti.
S-o consulte si pe Bobita, poate-i da ea vreo idee, sau macar niste silicon sa-si injecteze in creier.
Intre timp, PNL se afla in plin proces de autodistrugere.
Voi nu vedeti in ce tara traim!?

Unknown spunea...

Esti super tare Lilick! Ai o influenta deosebita asupra dlui Chiliman! Daca iti spun tie incearca sa corecteze si dumnealui! nu o face insa corect: sesizarea mea a fost ( o arata data si ora !) anterioara ultimei sale postari si cu toate acestea a aparut doar azi pe blog cand nimeni nu se mai uita in urma! si asta probabil in urma interventiei tale! De raspuns nu-mi fac probleme : se apropie Pastele si poate fi o speranta chiar daca eu ma astept sa fie la cel al cailor!

Anonim spunea...

@dramoleta Spui ca ,,PNL se afla in plin proces de autodistrugere.'' Poti sa fii mai explicita? Cine provoaca aceasta autodistrugere? De ce? In folosul cui? Te rog, nu ne lasa prada disperarii! Lumineaza-ne!
Eu stiu doar ca pe 20-21 martie va avea loc un Congres PNL. Unul ordinar, ultimul avand loc in 2005. Sunt mai multe candidaturi, ca in orice partid democratic, care este problema? N-am auzit nimic scandalos pana acum, va fi o lupta fireasca intre programe liberale. Astept de la @dramoleta indicii despre ,,autodistrugerea'' PNL, poate stie ea mai multe. Sau nu stie, dar vrea sa prezinte lucrurile tendentios. Sa fie oare asa?

CRadu25 spunea...

@hendrix: Ce-ai nene, te-ai lovit la cap? De unde pana unde tin eu "partea securistului de la Anvers", de unde pana unde "ba-secu al meu"? Desi in 2004 l-am votat pe baietas (ca multii alti dealtfel), acum n-am nicio simpatie pentru individ si mai degraba mi-as taia o mana decat sa-l mai votez odata, fie si presedinte de bloc. Asa ca "incet cu pianul pe scari". @Gheorghe si-a exprimat opinia, eu pe a mea. Daca si citeai inainte sa incepi sa zbieri iti dadeai seama ca nu-l contrazic pe @Gheorghe de dragul lui Base, ci dimpotriva. Dar, ma rog, incep sa am senzatia pe undeva ca avem si noi "thor"-ii nostri.

Lilick Auftakt spunea...

@incertitudini

:)

@dramoleta

Vad ce declaratii contradictorii dau si Boc sau madama Andronesu. Cred ca astia vo sa ne ameteasca, sa ne innebuneasca, sa sporeasca o stare de cofuzie. Dar nu e nicio confuzie. Sunt idioti. Va trce PNL si de data asta peste probleme. Nu e prima data. Daca citesti putin in urma, despre fostele congrese, asa cum am citit si eu zilele astea, o sa vezi ca in trecut a fost chiar mai rau.

Lilick Auftakt spunea...

@Ion

Pe bune ca habar nu am despre ce e vorba.

Anonim spunea...

@CRadu25 Din modul isteric in care scrii nu se deduce ca ai fi vreun liberal. Lipsa ta de argumente imi intareste opinia ca n-ai nimic in comun cu liberalismul. Eu ti-am oferit argumentul cu sondajul BCS de zilele trecute, in care ba-secu se mai bucura de vreo 35%. Ce zici? Mai este valabila asertiunea ta? Sau tu iei in considerare doar sondajele portocalii, gen SCURS sau IMASH? Mey baiete, pe mine nu ma pacalesti! Pe viitor voi fi ceva mai atent in ce te priveste, doar ca sa-ti demonstrez cat de ,,liberal'' esti, ok?
Mai era unul pe forumuri care se dadea mare liberal, ma refer la @marius mina. De cateva luni spumega pe forumuri impotriva lui Bogdan Olteanu. Acum il injura din greu pe Tariceanu si il vrea pe Antonescu. Cand il acuzam pe dementul antiliberal @mina, pe blogul roxanei iordache, am fost banat. Acum se vede ca am avut dreptate. In general nu prea ma insel!Compris?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

CRadu25 e chiar liberal. Din partid adica. In afara de @Reddick nu mai e pe aici momentan un probasist. Ce v-a apucat sa va certati?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Marius Mina nu e liberal. E taranist.

Anonim spunea...

@Lilick O fi taranist asa cum a fost radu vasile, ca sa dau un exemplu! Eu unul sunt satul de astfel de ,,taranisti'', ma intelegi? De cateva luni duce o lupta acerba impotriva PNL, tinta lui predilecta fiind Bogdan Olteanu. Acum tinta lui este Tariceanu, il sustine pe Antonescu! Tu ce parere ai despre un asemenea specimen? Chiar nu ti se pare periculos?
In privinta lui @CRadu25 nu stiu ce hram poarta, dar daca zici tu...asa o fi! Totusi, cum de nu stie ca sondajele portocalii il ridica in slavi pe ba-secu si Partidul Derahat? Aceste manipulari ieftine au fost incercate si in 2004 pe vremea lui nastase, sper sa aiba acelasi succes! Reteta e simpla: se unmfla artificial procentele, dand falsa senzatie de partid puternic. Ei mizeaza pe tentatia de a vota cu cei puternici si sa isi mareasca astfel cota. La alegeri intotdeauna obtin mult mai putin, evident! Dupa o saptamana apar din neant sondaje umflate pentru pedelepre, fara nicio explicatie! Si tot asa! Am fost destul de clar?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Din pacate tu stii ca Basescu e in stare de scenarii diabolice. Lasa-ma o zi doua si o sa discutam un potential senariu diabolic, pe care daca Basescu il aplica, bineinteles impreuna cu PSD, va fi foarte rau pentru PNL. Si nu e vorba de VU majoritar. Altceva. Dar acum din pacate nu pot sa mai scriu ca plec de la PC...

Anonim spunea...

@Lilick Ma sperii! Oare ce plan diabolic ar mai putea incerca ba-secu??? Zilele trecute aminteai de un plan al detasarii sale de Partidul Derahat, lucru imposibil dupa parerea mea. Abia astept ca vad despre ce plan diabolic ar fi vorba. Serios!

Anonim spunea...

hendrix,
Nu e nimic tendentios.Pur si simplu asa vad eu lucrurile.
Am vazut un PSD scindat (sau nu e asa?), un PD care a inghitit partidul lui Stolojan, un popor roman impartit in enshpe mii de bisericute, o parte a presei pro, cealalta contra, vanzatori si vanduti...Lista poate continua.
De ce ar face PNL-ul exceptie? Chiar ma intrebam cand vor incepe si aici "miscarile de trupe". Crezi ca la PNL nu s-a putut gasi persoana care sa apese pe buton?(cine o fi cautat-o oare?) Eu spun ca da!

Anonim spunea...

@dramoleta Pe mine m-a surprins extrem de neplacut afirmatia ta, cum ca PNL s-ar autodistruge. Raspunsul tau nu explica in niciun fel afirmatia ta hazardata, dar nici nu ma asteptam sa ai explicatii. Pentru ca nu exista. Si nu exista pentru simplul fapt ca afirmatia ta este gresita!!!
In 2005 a inceput operatiunea de distrugere din interior a PNL, imediat dupa anuntul lui Tariceanu din seara zilei de 19 iulie, cand anunta sententios ca nu mai doreste alegeri anticipate. Tii minte? Au urmat atacuri dure din partea unor personaje precum mona-dana-eva-musca, draga stolo, stoica, radu f, alexandru, boureanu etc. Ce se intamplase? Tariceanu si-a dat seama ca daca accepta anticipatele el nu va mai fi numit premier! Anticipatele erau doar PRETEXTUL pentru schimbarea lui din functie! El urma sa fie inlocuit cu una din marionetele lui ba-secu din PNL, ai inteles? Atacurile cailor troieni au fost extrem de dure, fapt ce a condus pabna la urma la excluderea lor, formarea pld si apoi intrarea in Partidul Derahat. Toti tradatorii din PNL au plecat catre containerul politic al lui ba-secu. Langa Tariceanu au ramas doar liberalii adevarati, nu crezi?
Actualele dispute sunt exacerbate de presa portocalie, care doreste sa se implineasca visul de aur al lui ba-secu: sa-l darame pe Tariceanu! El crede ca daca Tariceanu va fi inlocuit de Antonescu PNL nu va mai fi ce a fost. Nu este asa! Antonescu este un liberal adevarat, am toata increderea in el. Atata doar ca Tariceanu a DOVEDIT ca este puternic in fata lui ba-secu, pe cand Antonescu a fost un bun adversar doar la nivel oratoric,ma intelegi? Recunosc faptul ca Antonescu ar fi o solutie mai buna la prezidentiale, datorita faptului ca ar putea culege mai multe voturi dintre cei nehotarati decat Tariceanu. Am fost suficient de clar?

Anonim spunea...

hendrix,

ok
Sper sa ai si dreptate.
Nu am nimic impotriva lui Antonescu. Ba chiar il simpatizez. Cred insa ca poate candida la prezidentiale si fara a detine functia de presedinte al PNL.
p.s.
Daca nu ai inteles, eu fac parte dintre cei nehotarati. Am propriile convingeri, analizez si incerc pe cat posibil sa nu ma las influentata.

CRadu25 spunea...

@hendrix: Amice, pe bune daca te inteleg. Te iei de toata lumea care nu este FIX de aceeasi parere cu tine, dai palme in stanga si in dreapta, esti mai virulent decat TRU sau ITM cand ataca PNL. Ce probleme ai, omule? Pe bune...

Intre noi fie vorba, si eu sunt de partea lui Antonescu in competitia cu Tariceanu. Pentru ca eu cred ca Tariceanu a facut niste greseli si cred ca lucrurile trebuie sa se schimbe in PNL. Daca nu sunt de aceeasi parere cu tine inseamna automat ca sunt "portocaliu" sau "infiltrat"? Eu credeam ca liberalii nu sunt marginiti in acceptarea (nu aprobarea) ideilor altora, dar vazand postarile tale vad incet, incet ca ma insel.

Cum adica mi-ai adus ca argument un sondaj pentru a combate alte sondaje? Mie asta mi se pare a spune ca marea e albastra pentru ca cerul e albastru. Sondajele au prostul obicei sa aiba rezultate asa cum doresc cei care le comanda. Cele facute "pe bune" nu sunt publicate niciodata.

Nu te mai certa cu mine inutil, ca poluam blogul gazdei noastre si este pacat. Daca vrei sa ma ataci, esti liber, dar atat timp cat @Lilick imi va permite iti voi raspunde mult mai putin decent decat pana acum. Nu de alta, dar m-am saturat sa fiu luat la p...a (scuze, @Lilick) pe forumurile neprietenoase. Macar aici, unde ma simt mai relaxat un pic, sa nu fiu luat la 11 metri degeaba.

PS: Asa, ca intrebare: Semnezi cumva AL.Pacino pe forumul lui Cotidianul?

Anonim spunea...

@CRadu25 Sondajul BCS este corect! Daca cele 35% ale lui ba-secu tie nu-ti spun nimic, mie imi spun multe! Sondajele in general sunt mincinoase, pacat ca pui pret pe ele. Insist si acum ca @Gheorghe a avut dreptate cand a afirmat ca ba-secu are o cota artificiala, data de sondaje masluite. Faptul ca tu te-ai atacat arata clar CE HRAM PORTI!
Daca tu crezi ca amenintarile tale privind postarile tale indecente ce vor urma la adresa mea ma intimideaza, te anunt ca ma lasa rece! Este doar problema gazdei daca iti va permite defularile. Inca un semn ca nu esti liberal, asa cum te pretinzi a fi. Ai mai facut o greseala, atunci cand ti-ai dat pe fata educatia elevata de ,,liberal'', cand ai spus:,,dar m-am saturat sa fiu luat la p...a ''!!! Cu astfel de texte sa mergi mataluza in dosul blocului din ghetoul in care locuiesti, ai inteles, mey ,,liberalule''?
Ai intuit bine, scriu la Coti sub vechiul nick @AL.Pacino, folosit de mine si in 2008. Eu n-am acsuns acest lucru, spunand asta chiar saptamana trecuta pe acest blog. Ca sa fie si mai clar, sunt acelasi care am scris la Coti cu nick-ul @gazebo pana sa fiu banat, cu nick-ul @gil pe blogurile Coti si cu nick-ul @Hendrix de anul trecut. Ceva probleme, gogule?